Gå til innhold

– Mini-Super Nintendo kommer i år


Anbefalte innlegg

Det var det at disse vennene ville velge emulering fremfor emulering.

 

Jeg er fult klar over at det selger bedre når man underpriser et produkt slik som Nintendo vanligvis gjør. En reproduksjon må ikke nødvendigvis koste så mye. Jeg sa at folk med glede hadde betalt 5k for en forseggjort reproduksjon i alu-chassi, men prisen må selvsagt ikke settes så høyt og det kan også lages rimeligere utgaver i casing av plast. I et produksjonstall på >=1 million enheter vil det være realiserbart å modifisere, krympe og produsere tilsvarende kretser som i den opprinnelige maskinvaren mtp masseproduksjon.

 

En god del tilhengere av SNES har emulert plattformen i årevis, men aldri hatt gleden av å kjøre spillene på maskinvare, kun programvarebasert emulering. Det er disse jeg mener ikke roper høyt hurra for nok en emulering.

 

Man må nok lisensiere noe maskinvare som ble brukt den gangen, mikroprosessorer feks, men det burde ikke by på store problemer i en slik skala som Nintendo er i stand til å gjennomføre. Det er vel heller at Nintendo ikke ønsker å lansere et fullverdig produkt i fare for å kanibalisere eget salg av siste genereasjons konsoller.

 

Opp gjennom årene har en del bedrifter laget så gode produkter at det ble vanskelig å selge nye produkter fordi de eksisterende produktene var så tilfredsstillende at kundene ikke så noe poeng i å kjøpe nye produkter over det de allerede hadde.

 

Et produkt kan være for simpelt, men det kan også bli for mange fremskritt og spill er mer enn prosessorhastighet og flest mulig piksler og/eller polygoner på skjermen. En NES-kontroller kan være for simpel med sine to knapper, med tanke på at en del arcademaskiner hadde 6 knapper og at enkelte spill krever mer enn to knapper for å få inn nok funksjoner til å være givende. Tar man SNES-kontrolleren med sine 4 + 2 knapper så er den bortimot optimal og tar man den lenger så gjør man muligens for store fremskritt. De spill hvor man isåfall trenger analoge stikker gjør man det bedre med ratt + pedaler eller mus + tastatur.

 

Forretningsmodellen de fleste selskaper bruker i dag tilsier en uendelig rekke med fremskritt i tur og orden for å selge inn noe nytt og når utviklinga stagnerer så må de komme med noe nytenkende på godt og vondt. Det kundene er tilfreds med kan ligge mange trinn bak utviklinga, men det er ikke god butikk og kritikere vil gi trekk for mangel på noe nytt. Det er ikke så farlig om noe er bra eller dårlig så lenge det er nytt og opphypet.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...