Gå til innhold

Hvordan lytter du til musikk?


PatSharpX

Anbefalte innlegg

Etter en liten diskusjon i tråden Hvilken plate kjøpte du sist? tenkte jeg vi kunne skille det ut i en egen tråd.

 

Hvordan lytter du til musikk og hva slags utstyr bruker du?

Foretrekker du å headsett eller svært anlegg?
Bruker du kun mobil som kilde eller går det i tape?

Post gjerne bilder!

 

Personlig hører jeg nok mest musikk på jobben faktisk, men da blir det mest som bakgrunnsmusikk når jeg jobber naturlig nok.

Der bruker jeg Sennheiser Momentum M2 koblet til en FX-Audio DAC-X6, denne er koblet til med USB til PCen som kjører Tidal HIFI.

 

Det blir jo hjemme selve lyttingen på musikk skjer.

Blir vel ca 50/50 mellom streaming fra telefon med Tidal HIFI til en Chromecast Audio, koblet optisk til Hegel H160 forsterker og ProAc Response D18 høyttalere.

Og en platespiller av typen NAD 533 som egentlig er en modda Rega P2 med Ortofon 2M Red pickup. Denne er koblet til en Graham Slee ERA V Gold (med PSU oppdatering). 

 

Jeg har en god CDsamling også, men den ble bare støvsamler, så da jeg flyttet for ca ett årsiden så ble den aldri pakket ut igjen. Så nå er den en støvsamler i boden i stede. 

Har ikke helt oversikt på vinylen, men tror det er en ca 150 album i samlingen. 
 

Liker best å høre på musikk på anlegget i sofaen, gjerne med noe brunt i glasset. 
Hender headsettet blir brukt hjemme også, men det er som oftest kun fordi noen i området skal sove/for å unngå naboklager.

Endret av PatSharpX
  • Liker 4
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Fin og interessant tråd...

 

Jeg lytter nok 50/50 fra mobil og anlegg.

 

Til mobilt bruk som jeg bruker on the go eller til en bedre middag eller ute på verandaen så bruker jeg mest fysiske filer, samt litt Spotify. Det jeg hører med mobil spiller jeg av bluetooth AAC til XTZ Divine trådløse hodetelefoner, samt Buddy Jenssen blåtannhøytaler, jeg har også en Harman Kardon Onyx bluetooth høytaler på hjemlån. Har også en Bowers & Wilkins P5 hodetelefon med ledning som brukes til mobil når det regner mye.

 

Til Anlegget finlytter jeg nok mere, der bruker jeg både flerkanals/surround Dvd og Bluray musikk og konserter, samt CD...  Før brukte jeg nok Laptop via hdmi med flac eller spotify litt mer, men etter at jeg fikk blåtannprodukter så sluttet jeg med det.

 

Anlegget er Yamaha Rxv 1900 hjemmekino som også brukes som forforsterer Stereo med godt resultat, XTZ divine Stereo effektforsterker, Høytalere er XTZ 99.26 med Seas basser og båndiskant i svart pianolakk med originale stativer, surround høytalerne er Cerwin Vega 5c senter og Proson event 41 side høytalere festet på vegg.

Avspiller er Denon dbp 2010 som spiller av de vanligste lyd og bildeformater. CD skiver og dvd/blurays. Denonspillerne har ganske grei Dac, det samme har Yamaha 1900.

 

Hadde en Technics Platespiller før som jeg arvet av en onkel, men i et svakt øyeblikk så byttet jeg den mot noen høytalere som jeg ikke likte, LP skivene som ikke var så mange ble igjen byttet ut med filmer.

 

Høytalerledinger i stereo er Argon sølv, til surround bruker jeg vanlige Argon kobberledninger, HDMI bruker jeg Argon mest, signalkabler til bluray og mellom effkekt og Yamaha er fra Qed.

 

Jeg er ikke den som bryr meg så mye om kabler, men jeg ser etter noe som er rimelig og solid, og gjerne noe som ikke kveiles/flate.

 

 

Anlegget mitt er et såkalt mellomklasse anlegg av rimeligere standar. Jeg synes man fint kan finne rimelige og gode løsninger dersom man bruker rennomerte merker som feks Yamaha eller Pioneer etc. Min Yamaha fikk feks jeg til en kjempesnill pris av Solberg himselv på nedlagte Solberg hifi.

 

Det gjelder bare å styre unna de billigste merkene som ikke har godt rykte, sikkert ok i bil, men til annet bruk så styrer jeg unna sånt. Jeg vil ikke nevne hva jeg ikke liker for ikke å trampe noen på tærne, Jeg er ikke overbegeistret for Proson som jeg har selv da, men det er helt greit for surround, og helt greit feks de største høytalerne for Black metall eller tekno, partymusikk.  Dessuten er det mye bra Vintage utstyr som finnes på brukten, må ikke glemme det heller....

 

Dersom jeg får laget meg et furterom med stereo, så kommer jeg bare til å bruke rimelige og gode merker. Feks Yamaha, Denon, eller Nad, og feks Dali Zensor eller en rimelig BW på stativ eller vegg.

Endret av Gouldfan
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Mest fra mobiltelefon med Jabra Move

 

Med laptop\nettbrett i stua brukes Razer Adaro Wireless

 

På stasjonær pc brukes Beyerdynamic DT 770 Pro 80 Ohm uten egen forsterker.

 

I stua har jeg en simpel lydplanke fra samsung (bor i blokk så noe heftigere går ikke)

 

I bilen har jeg en 12" sub som tar opp hele bagasjerommet og rister ut all ørevoksen om ønskelig.

 

Tror ikke jeg er like kresen på lydkvalitet som andre her, men den dagen jeg får meg hus skal det ordnes noe skikkelig i stua.

Endret av Complexity
  • Liker 2
Lenke til kommentar

Jeg samler jo på plater og da hovedsaklig black metal. Så prøver å få tak i det meste av det jeg hører på i vinylformatet, og om jeg digger musikken, men ikke klarer å få tak i vinylutgaven, blir det fort en CD utgave som det nest beste for min del. 

 

Når det kommer til avspilling av musikken så går det veldig mye i MP3 filer på mobilen siden jeg omtrent alltids hører på musikk når jeg reiser fra sted til sted eller sitter på lesesalen. Det er ikke aktuelt å bruke Spotify eller lignende siden det er store deler av musikksamlingen min som ikke er tilgjengelig der + at jeg liker trygghetsfølelsen av å ha filene på PCen. 

 

Jeg har et brukbart musikk anlegg som jeg ofte bruker til å spille LP platene mine, men siden jeg bor i en studentleilighet så er det litt begrenset hvor mye jeg kan blaste svartmetall om kveldene  :p Jeg skal ærlig innrømme at CDene fort blir brukt bare en gang til å rippe albumene over på PCen, men dette er ofte greit siden det kan være veldig vanskelig å finne brukbare rips/salgsteder på nett, og som nevnt tidligere hører jeg mye på musikk fra mobilen når jeg ikke er hjemme.

 

Mange som hører på svartmetall sjangeren kjøper jo også kassetter. Jeg har ikke begynt med det enda, men har fristet mange ganger selv om kassett er et dårligere format. Grunnen til dette er at kassetter er billige å produsere og en del demoer, til og med albumer, kan komme på kassett opp til årevis før andre fysiske formater, om det i det hele tatt blir utgitt igjen senere. Jeg kan komme på flere titalls eksempler på tøff musikk jeg gjerne skulle hatt i samlingen, men som foreløpig bare er utgitt på kassett. 

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Det er ikke aktuelt å bruke Spotify eller lignende siden det er store deler av musikksamlingen min som ikke er tilgjengelig der

Den der skjønner jeg, kjipt er det.

Har ett par venner som utelukkende hører på forskjellige sjangere innen EDM og der er også det ett problem, den og den mixtapen osv ligger ikke ute. 

 

Nå har Tidal noe mer enn Spotify (blant annet Neil Young), men det er fortsatt en del hull der også, mye norsk jazz feks og King Crimson for å nevne noen. 

For min del blir det da enten kjøpt på vinyl eller ikke i det hele tatt.

Syns det er så kjipt av utgiverne å ikke gjøre produktet sitt mer tilgjengelig. 

 

En ting jeg ikke skjønner med kassett er at det formatet slites jo så fort, så om man samler så er det jo lett for å bli ødelagt og slitt ut. Sånn hvis vi totalt ser bort i fra lyden. 

Endret av PatSharpX
Lenke til kommentar
Gjest Slettet-aabLQt

Hjemme har jeg en JDS Labs - The element og Sennheiser HD8 DJ, bruker mest Spotify men har også en ganske stor samling med FLAC.

Når jeg er ute så er det beats wireless som gjelder :)

Lenke til kommentar
Gjest Slettet-aabLQt

 

Hjemme har jeg en JDS Labs - The element og Sennheiser HD8 DJ, bruker mest Spotify men har også en ganske stor samling med FLAC.

Når jeg er ute så er det beats wireless som gjelder :)

Fornøyd med JDS Labs? Kjenner ikke produktene deres, men veldig pene saker.

 

 

Absolutt, krystall klar lyd og ser bra ut :)

Lenke til kommentar

Liker best å høre på musikk på anlegget. 2 Cerwin Vega VE12 koblet til NAD C75BEE-forsterker. USB fra forsterker til PC, har også BT-tilkobling, men den er mer ustabil. Har også 2.1 Logitech Z-623 tilkoblet primær-TV i stua, hører sjelden musikk på dem though.

 

Bruker i hovedsak laptop som mediaspiller, og spotify/youtube i hovedsak til musikk. Har også mye .mp3 musikk lagret på HDD, men hører sjelden på dem ettersom det finnes mye utvalg på streaming for tiden.

 

Har også et headset, Razer Kraken, som jeg bruker om det av en eller annen grunn ikke passer seg å bruke anlegget. Ikke så veldig bra lyd i dem, men grei bass, og er fine til gaming.

 

Jeg bruker musikk til alt egentlig, og jeg hører på det meste. Musikk for meg er både kunst, følelser, motivasjon, sorg, glede, håndverk, chill, ja i det hele tatt veldig omfattende. Jeg liker å høre på musikk med høyt tempo for trening, chill musikk for arbeid/studering, partymusikk for fest, melankolsk for å tenke/kjenne på sorg, og av og til også "radio-musikk"/listehits bare for å kjenne litt på hva som er aktuelt for tiden.

Lenke til kommentar

Kjekk tråd :)

 

Selv har jeg ett lite koselig anlegg på loftstuen hvor det primært spilles analogt, altså LP-plater. Spiller også CD plater og har lagt opp mulighet for enkel streaming via. en Macbook Air/iPad + Spotify eller oppkobling med USB en sjelden gang. Men det er fysisk medie som gjelder. Til og fra jobb er det pr. dags dato Spotify på S7 Edge + Bose QC25. Ingen HIFI-lyd å hente her, men godlyden er jeg mer kresen på hjemme. Og støykanselleringen er gull verdt på kollektiv transport.

 

Dette her kan jo potensielt bli en pen bildetråd av de forskjellige oppsettene også? Om det er stemning for det kan jeg sikkert laste opp bilder fra loftet senere om jeg får tid :)

 

Anlegget består i dag av følgende:

 

  • Forsterker:  Sony TA-F830ES 
  • DAC: Hegel HD11
  • Høytallere: JBL 4319
  • CD-spiller:  Sony CDP-X707ES
  • Platespiller: Technics SL-1210MK2 m.Ortofon 2M Black
  • RIAA-trinn:  ASR Mini Basis MKIII
  • Project Ground-it Deluxe anti-vibrasjon blokk

 

Endret av Mala
  • Liker 2
Lenke til kommentar

Jeg bruker musikk til alt egentlig, og jeg hører på det meste. Musikk for meg er både kunst, følelser, motivasjon, sorg, glede, håndverk, chill, ja i det hele tatt veldig omfattende. Jeg liker å høre på musikk med høyt tempo for trening, chill musikk for arbeid/studering, partymusikk for fest, melankolsk for å tenke/kjenne på sorg, og av og til også "radio-musikk"/listehits bare for å kjenne litt på hva som er aktuelt for tiden.

Helt enig der! 

Personlig hører jeg på så og si alt. Kanskje utenom country og den hardeste metallen med growling. 

 

 

Dette her kan jo potensielt bli en pen bildetråd av de forskjellige oppsettene også? Om det er stemning for det kan jeg sikkert laste opp bilder fra loftet senere om jeg får tid  :)

Var inne på tanken, tenkte å ta bildet av oppsettet mitt, men kokte bort i går. Satser på at jeg får det ut ila uken :)
Endret av PatSharpX
  • Liker 2
Lenke til kommentar
  • RIAA-trinn:  ASR Mini Basis MKIII

Deilig RIAA!

Det var denne alle anbefalte meg da jeg var på utkikk etter noe nytt, men ble for mye for mitt budsjett. 

Den jeg endte på fikk jeg på salg, så betalte nesten halvparten av hva ASRen hadde kommet på. 

 

Vurderte Black PUen selv, men går nok for Bronze, den skal visstnok passe bedre til min spiller.

Passer meg fint siden den er en del rimeligere også ;)

 

Hvor mye ga du for den Pro-Ject blokken? Har vurdert noe sånt selv, men blir nok ikke før jeg har kjøpt ny leilighet (planlegger flytting på nyåret). 

Endret av PatSharpX
Lenke til kommentar

Takk, er veldig fornøyd med å ha landet på den selv. Greit fleksibel om jeg skulle gå over på MC en gang også.  Den blokken kjøpte jeg brukt for noen år siden..så er faktisk litt usikker på hva jeg gav for den. 800,- elle noe rundt der kanskje. Er vel kommet flere nye revisjoner siden den gangen da.

Lenke til kommentar

Jeg har flyttet fra stort hus til leilighet, og har donert eller kastet alt av:

- vinyl-plater

- kassetter (lyd og video)

- CDer (inkl DVDer og BluRay)

- gamle radioer, lydanlegg, DVD/CD/BluRay-spillere og høytalere

 

Jeg bruker nå:

- Kilder: Nettradio-app og Spotify for lyd, Netflix og TV-apper på smart-TV/apple-TV for video. 

- Lyd: Bose QC15 på jobb/reise, diverse høyttalere (Cervin-Vega med BT-adapter i stuen, MiniBoomBox etc på bad/soverom/terrassen)

- DAB+ (radio) på kjøkken og i bilen (bilradio)

Endret av zanta
Lenke til kommentar

Hører stort sett på musikk fra fysisk format som da er vinyl, kassett eller cd.

Ivrig samler av alle formatene.

Mest Metal (Black spessielt) men er jaggu åpen for mye rart.

Bor fint til i eget hus så kan snurre musikk når jeg vill uten å måtte ta noe hensyn.

Sitte å se utover skog/fjell landskapet med god musikk er fantastisk.

 

Hjemme så blir det spilt av på anlegget mitt i stuen som består av en gammel Technics forsterker fra 80'tallet + Klipsch RF 82 høyttalere.

 

Platespiller av typen Rega P1 som sikkert begynner å bli noen år men funker enda supert i mine øre.

Kassettspiller: Teac dobbel kassettspiller, kjøpte denne flunkende ny i fjor.

Cd: Technics, gammel fra 90' tallet.

 

Ute på tur i skog å fjell så tar jeg enten med meg en bærbar kassettspiller (Walkman) eller mobilen hvor jeg har cd ripper/kassett ripper.

+ noen øreplugger

 

De få gangene jeg er på flytur bruker eg et Bose støydempende hodetelefonert, bruker også dette ellers utenom hjemme.

 

 

  • Liker 3
Lenke til kommentar

Platespiller av typen Rega P1 som sikkert begynner å bli noen år men funker enda supert i mine øre.

Du kan vurdere å bytte pickupen etter hvert, de har x antall timers levetid, husker ikke hvor mye det er i farten. 

 

Jeg har flyttet fra stort hus til leilighet, og har:

- Kastet alle vinyl-plater

- Kastet alle kassetter (lyd og video)

- Kastet alle CDer (inkl DVDer og BluRay)

- Kastet alle gamle radioer, lydanlegg, DVD/CD/BluRay-spillere og høytalere

 

Jeg bruker nå:

- Kilder: Nettradio-app og Spotify for lyd, Netflix og TV-apper på smart-TV/apple-TV for video. 

- Lyd: Bose QC15 på jobb/reise, diverse høyttalere (Cervin-Vega med BT-adapter i stuen, MiniBoomBox etc på bad/soverom/terrassen)

- DAB+ (radio) på kjøkken og i bilen (bilradio)

Hvorfor kastet du alt?! 

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...