Gå til innhold

TILBAKEBLIKK: Skyrim er flott, Oblivion er bra, men Morrowind er som å komme hjem


Anbefalte innlegg

 

The Elder Scrolls III: Morrowind er kanskje det viktigste og mest unike rollespillet i nyere tid.

 

For en utrolig historieløs påstand. Og dette blir publisert av landets største spillside? Morrowind, spillet som var starten på -døden- for hele rollespillsjangeren. En død som vi så vidt har våknet opp av de siste årene takket være Kickstarter, indieutviklere og digital distribusjon?

 

-- snip --

 

 

For en genial kommentar! Måtte bare logge inn for å si det.

 

Også er jeg enig med KayAU om at Gothic-serien er det beste som har skjedd i rollespillsjangeren på en god stund.

 

Forøvrig må jeg nevne Ultima IX, som var min første opplevelse med 3D RPG. Desverre var det utrolig tungdrevet og fullt av bugs, men det hadde en episk spennende verden, kul karakterutvikling og en interessant historie. Bedre enn mye av det nye. Idag er det ganske lettdrevet og relativt bugfritt, så det anbefales å prøve, hvis man tåler utdatert grafikk :)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

 

The Elder Scrolls III: Morrowind er kanskje det viktigste og mest unike rollespillet i nyere tid.

- Snip

 

Hadde bare pc-spillerne betalt for Rpg'ene så hadde det ikke vært et problem, men med utrolige dårlige salgstall er det kanskje ikke rart at flere av de store selskapene tok kvelden?

 

Joda, det ble også levert en del dårlige spill , noen av Ultima spillene var jo latterlige elendige med så mange bugs og mangel på innhold at mange av fansen skrek , andre spill som Wizardry 8 ble jo heller ikke godtatt slik det burde og Might and Magic serien gikk på et kraftig plask etter at de kom til IX og X som på ingen måte leverte det som ble lovt.

 

Mye av dette var også trolig pga overgangen til 3d som var såpass viktig på denne tiden , ikke mange utviklerstudioer som var klare for det og når satsingen gikk galt sier det jo seg selv at det ble vanskelig.

 

Heldigvis har vi sett at Rollespillene er på vei tilbake , noen gode titler har kommet de siste årene som man bør ta en titt på : 

 

Legend of Grimrock 1 og 2 ( I samme stil som Eye of the beholder)

Wasteland 2

Pillars of Eternity

Divinity Original Sin

 

Og ikke minst, i dag får vi lettere tilgang til spill uten at det koster skjorta, så ikke så rart at GOG og Steam er de som nå gjør det mulig for mindre utviklere å tjene penger igjen på rpg spill.

Lenke til kommentar

Takker for en en meget god artikkel!

Det var underholdende lesning.

 

Litt uforstående til dette avsnittet dog:

 

 

Utviklingen går videre, og Bethesda jobber helt sikkert med det neste kapittelet i Elder Scrolls-serien akkurat nå. Spillene blir større, flottere og mer innholdsrike – kanskje helt til serien drukner i sine egen størrelse. Derfor står Morrowind, med sine unike miljøer og atmosfære, og en merkelige men historie, som et unikt innslag i en omfattende serie.

Ja, man kan vel si at spillene blir flottere, men større har de ikke blitt siden Daggerfall. Mangfoldet i stats, klasser, rustninger og våpen har også gått ned, så på en måte kan man diskutere hvorvidt spillene blir mer innholdsrike, selvom npc'er etc. definitvt er mye mer mangfoldige nå. Man kan si mye om utviklingen til TES de siste årene. Etter min mening er det en fin blanding av ting som har blitt bedre og noen ting som har gått litt i feil retning (eller ihvertfall har et sovende potensiale). Slik at, ja, et eller annet kan ta knekken på TES, men at det blir for stort er ikke den største (ordspill utilsiktet) bekymringen hos meg ihvertfall, med mindre man tenker på at selve budsjettene og prosjektene i seg selv blir for store.

Endret av maanemann
Lenke til kommentar
  • 1 år senere...

Morrowind, spillet jeg avsluttet med litt merkelig stil...

Showdown med Dagoth Ur med en AK47 og rikelig med ammo...

 

Ekstremt gøyalt med mods, og enkleste å bygge på egenhånd også.

Hadde en god del morro med kompiser hvor man hadde leken "Gjem itemet" og gi noen clues, så var det å lete etter det bortgjemte skapet / kisten på en gitt lokasjon.

Lenke til kommentar

morrowind er det eneste spillet hvor jeg har kjøpt 3 ganger. 1 da det kom ut, 2. da game of the year versjonen kom ut, og 3 til xbox. produsenten fortjener hver eneste krone

 

Det var det første spillet jeg kjøpte 2 ganger. Først vanlig versjon til nyhandlet xbox, så GotY versjon et år eller to senere, måtte selvsagt runde det en gang til da.

 

Loading tider fra helvete  :green:

 

Men for et fantastisk spill. Var første spillet hvor jeg aktivt brukte internett til å være med på hypen og diskutere med andre om fremgang.

 

Også noe av det beste med spillet - soundtracket, huket opp xboxen med den avanserte kabelen og fikk 5.1 diskret multikanal, via optisk, ut på anlegget med den fantastiske musikken. Man blir bare lykkelig!

  • Liker 1
Lenke til kommentar
  • 7 måneder senere...

Morrowind var bra det, masse gode quests!
Men sett sånn i ettertid har jeg blitt for glad i moderne grafikk og utforming at dette nå føles gammeldags, spillet blir litt for old school.
Jeg ville vurdert en oppfrikset utgave, men tror jeg heller hadde dratt igjennom The Witcher 3 en gang til :)

God jul dere  :xmas:  :xmas:  :xmas:

Endret av LyLu
Lenke til kommentar

Jeg er i Vvardenfell daglig jeg, i Elder Scrolls Online :)

 

Og rir rundt på en virtuell hest du har kjøpt for 250 ekte penger, gjerne med en krabbe på slep?

Eso er latterlig. Å drepe en mygg er like vanskelig på level 1 som level 50 og beyond. Scalingen er helt teit.

Alt handler om ha den rette rotasjonen. og så gjør man den rotasjonen på alle fiender. Kartsystemet og questsystemet er også vanskelig og fjernt. Og Eso plus påtvinges en nesten..

Lenke til kommentar

 

Jeg er i Vvardenfell daglig jeg, i Elder Scrolls Online :)

 

Og rir rundt på en virtuell hest du har kjøpt for 250 ekte penger, gjerne med en krabbe på slep?

Eso er latterlig. Å drepe en mygg er like vanskelig på level 1 som level 50 og beyond. Scalingen er helt teit.

Alt handler om ha den rette rotasjonen. og så gjør man den rotasjonen på alle fiender. Kartsystemet og questsystemet er også vanskelig og fjernt. Og Eso plus påtvinges en nesten..

Du trenger kun dyre mounts om du liker bling.

scalingen er som i Obvlivion og Skyrim.

Liker eso men nei det er ikke et enkelspiller spill.

 

Hadde betesta vært smarte hadde de brukt grafikken fra ESO: Morrowind, engine og kamp systemet fra Skyrim med noen fra ESO som at du kan kaste direkte fra shortcuts.

Quests osv fra orginalen, nei ikke full voice acting. Kansje viktige npc og mer chatter i bakgrunden.

 

I steden lagde de fallout 76.

Lenke til kommentar
  • 3 år senere...
Ghost pirate LeChuck skrev:

En remake av Morrowind hadde blitt en kassasuksess 

Absolutt. Jeg spilte det dessverre aldri og når jeg prøver etter oblivion og skyrim så blir det litt kjedelige grafikkmessig da denne type spill holder seg dårlig visuelt. Har evldig lyst å spille det, men mye virker klønete litt sånn uten at jeg klarer å sette fingeren på hvorfor.
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Morrowind er en klasse for seg selv når det kommer til lore og stemning, men resten av spillet trenger nok en total overhaling for å modernisere. Du har Skywind og Morroblivion som forsøker å flytte Morrowind-universet over på en nyere plattform.

Jeg synes det er synd at så mange går glipp av Morrowind sitt magiske univers pga. den høye terskelen for å spille det. Morrowind sitt magiske, mystiske og surrealistiske univers ble tonet ned i sine etterfølgere for en mer casual high fantasy historie.

Lenke til kommentar
39 minutes ago, sedsberg said:

Og hvis man synes Morrowind er klønete så bør man teste Daggerfall. 😛

Er det en annen måte å si at hvis man synes noe er ille så burde man teste noe værre... 😜?

Har spillt Oblivion, Skyrim og Nehrim, men bare vurdert Morrowind. Denne artikkelen gjør nok at jeg slutter å vurdere Morrowind: Syntes Oblivion var avlegs nok grafikkmessig. Likte nok historien i Oblivion bedre enn Skyrim, men foretrekker nok likevel opplevelsen av å spille Skyrim med vesentlig bedre grafikk fremfor Oblivion. Ble også lit lei av grottene i Oblivion-dimensjonen og labyrintene der.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...