Gå til innhold

Regler for kjøp av salongrifle?


Gjest Slettet-BnKsB4Fg0P

Anbefalte innlegg

Gjest Slettet-BnKsB4Fg0P

Skjøt mye som guttunge, og skulle gjerne hatt en salongrifle å skyte på blink med. Er det noen spesielle regler for å skaffe seg et slikt? Er over 18 for å si det mildt.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Trenger ikke jegerprøve, det er bare tull.

Du må være medlem i en skyteklubb for å kjøpe pistol, rifle eller hagle.

TS glimmrer med sitt fravær :( , så vi vet ikke noe annet enn det han skriver. Det er blinkskyting! Han har fått reglene i post 2#. Hvis TS også ønsker  å jakte, MÅ han/hun bestå Jergerprøven og betale Vilttrygdeavgiften, uavhenging av hvilken metode som brukes for å få kjøpetillatelse. 

 

I Norge så er det ingen som kan kreve, å få kjøpt våpen, uansett om de oppfyller vilkårene! Men oppfylles vilkårene i lover og forskrifter, samt ikke noe negativt på "rullebladet", så bruker folk å få kjøpt.

 

Til din opplysning! Det er IKKE nok, å være medlem av en "skyteklubb" får å få kjøpetillatelse på våpen! Les regelverket.

Lenke til kommentar

Tullball.

Kjenner minst 20 stykker som bare meldte seg inn i våpenklubber , halvparten for å skyte leirduer, som fikk innvilget søknad etter å ha meldt seg inn og søkt. Ikke en eneste av de har jegerprøven.

 

Førstemann måtte dog få seg han som eier den lokale klubben ned til politiet for å vifte fingeren til de for å få søke uten å ha jegerprøven. De resterende gikk på skinner.

 

Jeg tok jegerprøven for over 25 år siden så for meg er ikke dette så relevant, men så lenge man er medlem i f.eks en klubb for pistoler eller å skyte leirduer, så trenger man ikke jegerprøven.

 

Blir forresten billigere etter man har kjøpt seg våpen når #1, noe som er kjekt :) (å søke mener jeg), er vel 1100 > 550 > 250...

Endret av AllFather
Lenke til kommentar

Tullball.

Kjenner minst 20 stykker som bare meldte seg inn i våpenklubber , halvparten for å skyte leirduer, som fikk innvilget søknad etter å ha meldt seg inn og søkt. Ikke en eneste av de har jegerprøven.

 

Tror det er du, som roter litt her. :) Og les hva jeg (og flere) skriver. Ingen har sagt, at en må ha jegerprøven for skyte på bane! Men, men for å jakte!

 

Det er likevel ikke bare å kjøpe våpen, selv om en har blitt medlem i en klubb/skytterlag. Det er bl.a. aktevitetskrav som må oppfylles, før politiet innvilger søknaden. Les regelverket! Og for pistol, er dette strenge krav til aktivitet, samt godkjent sikkerhetskurs og 21 år.

 

Gebyr for innvilget søknad, er det samme, uansett skytevåpen.

 

Så det er ikke så enkelt, som du vil ha det til. :) Slik du uttaler deg tviler jeg på, om du har Jegerprøven og våpen. Både jegere og skyttere jeg kjenner, kan nok noe mer om temaet vi diskuterer. Og jeg kjenner noen hundre av dem.:)

Lenke til kommentar

Tror du må lese litt selv unge mann :)

Søkjer du om våpen til jakt må du leggje ved dokumentasjon på at du er registrert i Jegerregisteret. Skal du bruke våpenet til øvingsskyting eller i konkurransar må du leggje ved kopi av medlemskort i lokal klubb, dokumentasjon på forbundstilknyting og at du er aktiv skyttar. Aktivitet vert dokumentert ved å leggje ved ein oversikt over kva stemne og treningar du har delteke på.

Gebyr for innvilga søknad

Gebyret som du betalar for innvilga våpensøknad følgjer satsane for rettsgebyr:

Første gong du søkjer betalar du fullt gebyr, pr. 1. januar 2016, kr 1 025,-

Neste gong (neste våpen) halvt gebyr, kr 512,-

For søknad om ein våpendel betalar du kr 256,-

Gebyret skal betalast til det politidistriktet der du søkjer om våpen. Har du spørsmål i samband med våpensøknad, ring 02800 og spør etter våpenkontoret.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...