Gå til innhold

AMD Zen / Ryzen 1-2-3XXX serie tråden


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Tror ikke intel er fucked, de kommer nok til å sette ned priser og kanskje gi ut en 6-kjerner med høyere klokkehastighet, og plutselig så er de sikkert foran AMD igjen som vanlig.

Da må de komme med en vesentlig bedre arkitektur enn de har nå. Om papirfakta stemmer vil ikke Intel klare å beherske strømforbruket sitt om de skal øke frekvensen noe mer. De er allerede på 140watt for hedt prosessorene. For meg lukter det som en ny presc(H)ot episode.

Lenke til kommentar

Skjønner ingenting av min multiscore som er lavere enn folk med A10 cpu :hm:

 

Har forsøkt å google litt men finner ingen tips eller triks. Forsøkt å reinstallere cpu-z, uten at det hjalp!

 

Noe som må være kraftig feil her, I cinebench r15 så jobber alle 8 tråder på 4,5GHz og gir meg 811cbm..

 

Tips anyone?

Endret av €tt@n
Lenke til kommentar

Veldig spent på hvilken betydning dette vil få for Skylake-X til høsten? Det er vel ikke forventet at Skylake-X skal få noe bedre IPC enn Skylake og om disse tallene vi ser ifra Ryzen stemmer så ligger tilsynelatende Ryzen et sted mellom Broadwell og Skylake når det kommer til IPC. Og forskjellen på Broadwell og Skylake er jo ikke så fryktelig stor i utgangspunktet.

 

Veldig spent på reelle tester, håper Anandtech går veldig i dybden for om det ikke er noen åpenbare akilleshæler med AMD Ryzen så kan det vel fort vise seg å være like grei å gå for Ryzen nå fremfor det å avvente Skylake-X som ikke kommer før om type 6 mnd da mye kan tyde på at Skylake-X sånn i utgangspunktet vil kunne by på noe særlig bedre ytelse, samtidig som Skylake-X nesten garantert kommer til å bli dyrere.

 

Men det er jo mange mindre detaljer man også må se an. Lenge siden jeg har satt meg inn i AMD, men det er jo ting som hovedkort, brikkesett og mye rart som spiller inn og erfaringen fra tidligere når AMD var relevant så var stortsett Intel bedre på de mindre detaljene. Husker det å gå ifra NVIDIA nForce 4 brikkesett (det mest populære til AMD på den tiden) over til Intel med P965 og P35 var jo en velsignelse.

 

 

 

En ting er hvertfall sikkert, Jim Keller ser ut til å være rene geniet når det kommer til CPU og arkitekturer. Han var vel mannen bak AMD K8, og når han gikk til Apple så tok jo Apple sine SoC's markedet med storm og nå er han altså tilbake hos AMD og ser ut til å levere det her som er det suverent beste AMD ser ut til å ha levert på år og dag.

 

Utrolig synd for AMD at Jim Keller har blitt snappet opp av Tesla...

Lenke til kommentar

Bare håper på hovedkort med godt chipset , gode usb porter og den type ting. MSI har på z270 ett hovedkort som har kun intel på usb chipset kontrolleren, altså ikke intel/asmedia som det ofte er, men kun intel. Skal ikke gå i detalj på det, men det er flere grunner til at et slikt rent oppsett er utrolig attraktivt når en sitter med mange usb enheter som er gjerne litt sære. Håper på am4 hovedkort med tilsvarende løsning men blir vel å håpe på for mye.

Lenke til kommentar

Det er liten tvil om at hovedkort med diverse "jalla" brikkesett fra tredjepart er noe makkverk.. USB3.X-kontrollere ifra ASMedia, NEC/Renesas osv er jo helt horrible, og det samme kan du jo si om SATA-brikkesett ifra ASMedia, Marvell, JMicron osv også.. Heldigvis så kommer jo de flest hovedkort (hvertfall fra Intel de siste årene) med minimum 6x SATA-porter som kjører fra Intel sitt brikkesett, og gjerne minimum 4x USB2.0-porter og 2x USB3.X-porter ifra samme brikkesett så selv med hovedkortet hvor de driver å putter på masse tullball i tillegg for å kunne skryte av 12x SATA-porter!! og 12x USB-porter!! Så kan du fint unngå å bruke de og aller helst deaktivere de i BIOS.

 

Hvordan situasjonen er hos AMD på disse områdene aner jeg ikke. Og hvordan AMD stiller seg iforhold til egne USB2.0 og USB3.X kontrollere, SATA-kontrollere osv generelt aner jeg heller ikke. Intel har jo et veldig godt rykte og veldig god "track-record" når det kommer til det meste av USB, SATA, Ethernet kontrollere osv..

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Men fy fader.. Har nå lest igjennom kommentarfeltet på WCCFTech og hva i allverden er det for noe? Det får jo kommentarfeltet på IT-Avisen til å se ut som himmelen i forhold. Så mange tragiske kommentarer samlet på en plass tror jeg neppe du finner andre steder på Internett..

 

Og de fleste ser ut til å ha fått for seg at med disse tallene så er Intel død? Det er jo passe idiotisk og usaklig.. Om disse tallene stemmer så kan AMD forhåpentligvis gjøre det bedre på desktopmarkedet fremover. Men de har jo fremdeles ingenting å tilby per dags dato i de to største markedene som er mobil/bærbar og server/datasenter.....

 

Desktopmarkedet må jo sies å være en temmelig liten del av markedet per dags dato. Og det vil nok være mange som holder seg til Intel også fremover selv om AMD måtte levere her.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...