Gå til innhold
Spørsmål om hus eller oppussing? Still spørsmål her! ×

Totalrenovering av hus


Anbefalte innlegg

Hei,

 

Jeg og samboeren vurderer å totalrenovere huset i tillegg til å bygge ut. Det er et gammelt hus fra 1919.

 

Med totalrenovering tenker vi da nytt bad, kjøkken, gulv, vinduer, skifte kledning, isolere etc etc. Basically rive nesten alt og begynne på nytt i tillegg til at det blir større med par nye rom.

 

Er det noen som har en idé om hva det kan koste? Det er sikkert ganske mye man må vite for å gi en pris, men er det en "ballpark figure" man kan operere utifra?

 

Kjenner dere også til firmaer i Haugesund som driver med sånt og kan dette med gamle hus?

 

Setter pris på alle tilbakemeldinger.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Dette vil koste millioner. Spesielt hvis du skal engasjere noen andre til å gjøre det.

 

Som du selv sier er det umulig å estimere noen pris ut ifra opplysningene du gir her. Utbygging er svært dyrt og tar lang tid. Mener jeg leste at man bør beregne 30 000,- per kvadratmeter man skal bygge på.

 

Det avhenger veldig av hva slags kvalitet man velger. 15kvm bad kan koste 100 000 eller 600 000, mer enn det også. Samme for kjøkken.

Lenke til kommentar

Gjør dere noe selv? Evt hvor mye?

Er ganske mye jobb bare å rive og sortere avfallet, bare der kan man spare endel.

 

Regn ihvertfall 100k hver på bad og kjøkken hvis de blir bygget opp på noenlunde samme sted uten altfor mye dyre materialer (og du gjør alt du får lov til selv) Det er med "billig" løsninger fra IKEA etc

 

Går sikkert 2-300k på drenering og isolasjon av kjeller utvendig, litt avhengig av åssen det ser ut hos dere.

 

50-100k for vinduer (hvis du får krangla deg til en bra pris), minst like mye for å sette inn disse.

 

Tak er fort over 1500,- per kvadratmeter.

 

Nytt elannlegg 100-200k, mer om du skal ha no fancy

Lenke til kommentar
Takk for tilbakemeldingene så langt.

 

El-Ateisten: Har ikke gjort noe research enda. Første steget var å stille noen spørsmål her :) Tenkte å få inn 2-3 firmaer til å komme og ta en titt og få litt mer informasjon.

 

daruu: Kommer sannsynligvis til å gjøre veldig lite selv. Vi har verken verktøy eller nok erfaring med oppussing. Vi kan f.eks. male og kanskje legge gulv i enkelte rom. Rydding kunne vi kanskje gjort selv ja. Vi ønsker ikke at dette skal være et prosjekt som går over lang tid. Tenkte at alt sto ferdig på 2-3 måneder (sommeren f.eks.).

 

Luske_Ludvig: Det tror jeg ikke lar seg gjøre. Tror det blir veldig mye dyrere. Samboer er heller ikke interessert i moderne hus. Hun liker dette gamle huset.

Lenke til kommentar

Ikke gjør det!

 

Har gjort dette selv en gang og det ble minst 3 ggr så dyrt som forutsatt pluss alle slags rare feil som må tilpasses underveis.

 

Bygg heller nytt!

 

(hvis du ikke kan stille med noe særlig egeninnsats, så er dette oppussingsprojektet håpløst)

Endret av Just2user
Lenke til kommentar
Gjest Slettet-fsaSP0zV

Jeg har gjort samme jobben i mitt hus, har holdt på i 15 år nå. Gjør det meste selv, men bruker fagfolk når det kreves. Har ikke ført regnskap over hva dette har kostet, men er rimelig sikker på at 2 mill forlengst er passert, i tillegg til 1.000-vis av timer egeninnsats. Hadde vi hatt råd da vi kjøpte, hadde jeg revet alt og bygget nytt, men den muligheten var dessverre ikke aktuell da.

Lenke til kommentar

Totalrehab på 2-3mnd? På sommeren? Tja, det er nok mulig, men da må du virkelig betale. 

Tilpasning i eksisterende bygningsmasse/skjelett er ofte ganske kostnadsdrivende, da man ikke alltid kan bruke standard løsninger. 

Med totalrehab drar du på deg TEK10-krav på alt (jippi..), og det kan tenkes at tilogmed tak må forsterkes for å takle de nye kravene til snølast. 

Nå sier du ingenting om størrelse på bygget, men et meget optimistisk budsjett på 1,7-2,1mill forutsatt mye egeninnsats ifm stripping og sortering av søppel kan kanskje holde. 

Vær veldig nøye når tilbud utarbeides, for tillegg og endringer straffes nådeløst. 

 

Kontraktsmessig kan det være fordelaktig å gå for totalentreprenør, for da slipper man å sitte på telefon halve dagen i 2mnd og koordinere snekkere, rørlegger, elektriker, søppeltømmere og alle andre på byggeplass. 

Alltid kjedelig når kjøkkenmotør kommer og elektriker/rørlegger ikke er ferdig med sitt arbeid

Lenke til kommentar

En nabo i grenda har totalrenovert huset og bygd på. Det er fra 1980 så det er nok i en helt annen standard enn deres hus fra 1919. Han har byttet alt utenom rammeverk. Jeg snakket med ansvarlig entreprenør tilfeldigvis og han anslo kostnaden til minst tre millioner, og hadde egentlig anbefalt huseier å rive og bygge nytt. Jeg vil anslå at han økte fra 120 kvm til 160 kvm.

 

Det vil ikke være noe igjen av deres hus fra 1919 når dere er ferdige. Huset vil jo ikke være gammelt lenger så det blir jo helt håpløst å argumentere med det. Bygg nytt som ser ut som det er fra 1919 er mitt råd. Bygg en kopi av eksisterende hus utvendig.

 

For min egen del har jeg pusset opp 4 soverom, kjøkken med helt ok IKEA-standard, stue, tak, 3 vinduer, byttet kledning på 1/4 del av huset, skrapt og malt det. Jeg har helt mistet oversikten men det har kostet flere hundre tusen kr, og da har jeg gjort alt selv utenom taket. Rør og elektrisk er da ikke rørt.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...