Gå til innhold
Spørsmål om helse? Still spørsmål anonymt her ×
Husk at de som svarer ikke nødvendigvis er helsefaglig personell. Ta kontakt med fastlege ved bekymringer!

totalforbudt med import av medisiner og urter fra utlandet, fra 01.10.15


maxijoker

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Da må du vel begynne å handle medisiner på lovlig måte, da. Her i landet.

Man trenger vel ikke være rakettforsker for å ha fått med seg at mye av det som forbys ikke er mulig å få tak i her i landet.

a) Det er ingen legemiddelfirmaer som produserer det fordi det er kosttilskudd i 90% av verden.

b) Norge har et patetisk utvalg selv av legemidler.

c) Leger i Norge kan for lite om enkelte sykdommer, og tør derfor ikke skrive ut medisin som er vanlig i utlandet.

 

IOM at apoteker ikke har kosttilskudd i sine grossistledd betyr det at det ikke hjelper om en lege skriver ut resept på angjeldene vitamin/urt - man får bare ikke tak i det!

 

Dette betyr at jeg må gå fra tabletter til sprøyter, for det er den eneste formen som er tilgjengelig her. Sprøytene er heller ikke like bra, for de inneholder ikke helt det samme.

 

 

 

Bra det synes jeg, blir det mye vaskeligere for hvermannen å få tak i piratmedisiner som man har ikke peiling på hva inneholder.

Du synes det er så viktig at syke mennesker heller får klare seg uten og bli sykere?

 

Problemet med dette forslaget er at det virker helt fornuftig helt til man selv blir syk og oppdager hvor latterlig lite leger kan om de mest elementære sykdommer, og at Norge, som verdens "beste" og rikeste land, har noe som må være den vestlige verdens dårligste utvalg av medisiner.

 

Edit: Og hele verdens dårligste utvalg av vitaminer og urter.

Endret av Emancipate
  • Liker 6
Lenke til kommentar

Legemiddelverket ser det som viktigere å beskytte mot skadevirkninger av medisiner en skadevirkninger av mangel på medisiner. Dette virker å være en prinsippsak. De nevner stadig ordet "trygt" i avisen, uten tanke for at det er utrygt å ikke få medisin når man er syk.

 

Det har ingenting med "kriminalitet" å gjøre. Om de var mot kriminalitet kunne de gjort all import lovlig.

Lenke til kommentar

Produkter som inneholder urter blir forbudt. Fra botanikken husker jeg at en urt er ei plante med ikke-treaktig stengel. Det må jo bety at en god del krydder og grønnsaker blir forbudt å importere. Kanskje ikke frø og frukter av urter, men frysetørket og frisk gressløk og persille, for bare å nevne to, blir altså forbudt å importere. Hva med kål? Der tar en ikke med rota, så kanskje... Gulrøtter er i hvert fall ei urt, og de selges ofte som hel plante.

Dette forekommer meg å være unødvendig strengt.

Lenke til kommentar

Legemiddelverket ser det som viktigere å beskytte mot skadevirkninger av medisiner en skadevirkninger av mangel på medisiner. Dette virker å være en prinsippsak. De nevner stadig ordet "trygt" i avisen, uten tanke for at det er utrygt å ikke få medisin når man er syk..

Er ingen garanti for at man får det man betaler for når man importerer fra utlandet heller.

Falske medisiner har gjerne enten ingen virkning, veldig dårlig virkning eller rett og slett helsefarlig. Blandt annet arsenikk, maling, tynner, rottegift, uranium har blitt funnet i medisiner, da er det bedre å heller ikke få i seg medisiner enn falske medisiner man tror er ekte.

Lenke til kommentar

Norge kunne i det minste harmonisert seg vs Sverige slik at legemidler som er reseptfrie i Sverige også er det i Norge.

 

Ganske bortkastet og dyrt å måtte bruke 2 timer tapt arbeidstid til legetime (1/2-time konsultasjon 1/2-time reise og 1 time venting pga legen alltid overbooket selv til avtalt time), betale 140,- i egenandel for konsultasjon, for å få resept på øyedråper som koster mindre enn egenandelen og som i Sverige er reseptfrie.

Endret av Rune_says
Lenke til kommentar
Gjest Slettet-80wCWpIM

Kan virkelig ikke se noe negativt med dette. Spesielt "** Homøopatiske midler."

Herlig at dette endelig er forbudt slik at de ryggradløse svindlerene ikke får importert lureridritten sin.

 

Ser du ingenting negativt med det fordi du har satt deg inn i saken, eller ser du ingenting negativt med det fordi du har lest noen linjer.

 

Det er en god del som er svært uenig med deg, kan begynne med de nesten 10 000 her. https://www.facebook.com/groups/513272555517926/?pnref=story

 

Personlig blir jeg litt provosert over at TV2 kjører en sak på dette, hvor Høie og legemiddelverket får uttale seg fritt uten et eneste kritisk spørsmål rundt de negative konsekvensene her. 

 

Dette kommer til å få stor konsekvens for svært mange her til lands. Tusenvis av kroner ekstra i utgifter på å kjøpe på apotek kontra import, deretter er det problematikken rundt tilskudd som apoteket ikke har i sortimentet og som man ikke får tak i. Det er ikke få som har behov for spesifikke tilskudd grunnet allergiproblemer, hvor det ikke bare er til å benytte seg av produsent 2 sin variant.

 

Legemiddelindustrien feirer nok.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...