Jump to content

maxijoker

Medlemmer
 • Content Count

  508
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

22 :)

Recent Profile Visitors

3650 profile views
 1. Har søkt på nettet etter ny kaffe maskin. Jeg var på jakt etter en maskin som hadde både kapsel innkast, men hadde i tillegg en innkast for en liten kaffemålekopp med ferdig kvernet kaffe. DEN kombinasjonen har jeg til nå ikke lykkes i å finne i min jakt etter ny maskin. Kjenner du til en slik type maskin, med både kapsler eller ferdig kvernet kaffe i valget? Da vil jeg gjerne få høre om ditt forslag!
 2. Jeg rådet deg til å finne ut av HVILKEN spenning kommer ut av LADEREN!!? Har du ikke laderen? Du skrev...."Jula og de forseglede 5 volt blybatteriene... Så du vet noe om batteriet?
 3. Batteriet er 3.0Ah, kan du lese om hos Jula. Ladespenningen, du må måle hva du får ut av den medfulgte 230V AC laderen. Tipper på omtrentlig 18V DC, der ei 5W LED lampe har 15-18 volt driftsspenning.
 4. Ja, det var dette med å få dette til å funke...det enten gjør det, eller ikke. Jeg er på siste ledd Som nevnt, router er resatt, da blir den 192.1680.1, koplet den LAN port router LAN port pc, ingen kontakt! Når jeg i min LAN adapter skiftet 1 DNS fra Telenor sin til Google 8.8.8.8 ber om sjekk etter på (før OK), blir advart med forklaringen om hvorfor nettet må bare ha en DHCP osv. Så, ennå er routeren en DHCP, naturlig nok, jeg kommer ikke inn i routeren for å sette den til AP. Hmmm? Det fulgte med en PATCH kabel, var vel 4 (5?) ledere i denne, og er vel en twisted kabel?, for tilkopling mellom router og pc, direkte. Min tanke går på at denne PATCH kabel bør testes mot pc'n sin nettverksport?
 5. Takk, freddy85. Jeg ser når jeg har RESATT routeren, ved å kople til LAN ip kabelen til WAN porten, så er denne oppdaget og får IP adr. 10.0.0.24. På routeren lyser power, 2 WIFI symboler og NETT tilkoplet. MEN slik jeg forstår deg nå, så må også routeren settes til et AP punkt (?)
 6. Forbrukerkjøpsloven § 27:, Sier bl.a: Selv om ikke selger burde oppdaget mangelen tidligere, er det en absolutt frist at kjøper reklamerer innen to år etter kjøpet. For varer som er ment å vare vesentlig lenger enn to år, er fristen fem år. Dersom kjøper ikke reklamerer innen disse fristene vil kjøper normalt ikke kunne gjøre gjeldende at det er feil ved varen. Uansett, maksimal reklamasjonsfrist er overtrådt, og din rett er tapt.
 7. Jeg har allerede en kablet IP forbindelse i min garasje. Utenfor garasjen vandrer en robotgressklipper. Denne hadde jeg tenkt å kommunisere med gjennom WIFI. Jeg kjøpte derfor en Router (I utgangspunktet) hos POWER, en TP-Link AC50. Denne router kan settes opp som enten -en router, eller et AP. Men hva bør/må jeg velge her? Robotgressklipperen har WIFI innebygget (2.4 GHz). Fra før av har jeg ISP Telenor, en Zyxel 8702 MODEM (som også har innebygget router). Denne leverer DHCP, og som jeg har lest meg til så kan/må det bare være 1 DHCP leverandør på mitt private nettverk. Derfor har jeg valgt BORT DHCP funksjonen. Så, min router plassert i garasjen er kablet tilkoplet min ISP modem/router (LAN kopling). Mens robotgressklipperen ønskes å kommunisere til det private nettverket gjennom WIFI og der WIFI tilkoplingen må kunne tilby internett tilkopling. Hva må jeg ellers gjøre i denne router sin instillinger og oppsett? For eks., mitt eksisterende modem/router har adresse område 10.0.0.1 - 10.0.0.137, der gateway ip adr. er 10.0.0.138. Må jeg sette om adressen til routeren, der denne i dag er 192.168.0.1? Jeg lurer litt på dette, i og med at denne nye router skal "FÅ" ip adr. fra mitt eksisterende modem/router (DHCP)? Jeg ser også at i Zyxel 8702 kan jeg sette adresser som STATISKE. Noe annet jeg lurer på er om denne nye routeren må ha adresse UTENFOR, eller innafor adresse området til min Zyxel (1-37)? Denne router har 4 stk. SWITCH inn/utg., samt 1 WAN inn/utg. Når jeg skal sette opp denne router, mtp. hva jeg ønsker at denne skal utføre, skal jeg under oppsettet benytte meg av WAN kontakten, eller en av en av de 4 LAN kontaktene. Hadde trengt litt oppklaring her til mine spørsmål og ser frem til lit guiding
 8. Er med på 1/10's ohm. Men eksisterende shunt er loddet fast til dobbeltsidig PCB. Vil det være en ide å få målt eksisterende shunt motstand?
 9. Hallo folkens. Jeg har et LED måleinstrument, dette kan måle likestrøm, opptil 5 amper (bildet viser 3.0 A, men mitt instrument er påstemplet 5.0 amper). Instrumentet koples inn i serie med minus tilkoplingen. Jeg har forstått det slik at det i instrumentet står en "shunt" motstand. Gjennom denne går den negative strømmen, og det oppstår et fall av spenningen over denne og det skal være denne spenningen som blir en mal, ett tall for hvor mye strøm instrumentet vil måle til en hver tid. Nå vil jeg måle opp til 50 A, gjennom det samme måleinstrumentet, og da tror jeg det vil være nødvendig med en ekstra "shunt", og som vil tåle denne maksimale strøm gjennom kretsen. Jeg vil trenge hjelp til å regne ut hvilken motstand den nye shunt motstanden må/kan være i ohm, samt et svar om denne shunt bør/skal stå i serie med oppkoplingen, eller i parallel kopling til eksisterende shunt? Måleområdet, i spenning for dette måleinstrument er fra 3.8 volt DC til 30.0 volt. Noen her inne med kunnskap? Vennligst skriv svar...
 10. Hei folkens. Jeg har lenge vurdert å gå til innkjøp av en CNC/fres/graveringsmaskin. Da jeg ikke har bakgrunnskunnskap for slike maskiner søker jeg råd og tips i dette forum, før kjøp av CNC maskin. Med ingen foranliggende kjennskap til CNC, YouTube har likevel gitt meg noe overfladisk innsikt. Det jeg ser på UT forteller likevel mindre om, er bl.a om maskinegenskaper som driftsstabilitet, produktkvalitet og klar for "rett ut av pakka for kjøring". Mitt behov er bl.a. et ønske om forenkling av tillaging av PRINT/PCB kretskort. Jeg lager PCB layout per i dag fra PC, men ville undersøke muligheten for å kunne slippe de to siste ledd -layout overføring samt etsing, og undersøker hva en CNC maskin kan utføre. Jeg har ikke behov for laser type CNC (virker som slike er i pris over mitt budsjett?), men ett arbeids området omkring 40 cm x 40 cm x 2.5 - 5 cm. Prisområde 3-5k. Jeg kom over en CNC maskin på UT som heter WEGSTR. Skal jeg tro på det jeg ser i opptaket av denne CNC maskin i arbeid, så ble jeg overrasket over hvor godt resultatet ble Noen her inne med erfaringer fra dette produkt? Det eneste jeg hadde å utsette, var prisen for maskinen. Den er rett nok innafor budsjettrammen, men jeg ser andre CNC maskiner til samme pris, men som har et større arbeidsområde. Hva bør jeg se etter, fø jeg velger en CNC maskin? Råd og tips mottas med stor takk
 11. Ja, nokså sprøtt! "Standarden" for PSU er ikke lengre det som følger standarden.
 12. En spennende idé! Hvorfor splitte opp en respirator opp til 4 pasienter? Mangelvare? Hvis så er, har noen av dem som har luftet en slik ideløsning tenkt igjennom/har oversikt/innsikt i hvilket personassistent apparat som igangsettes ved bruk av respirator for en person? Det kreves bl.a. en anestesilege 24/7 til overvåking av personen og narkose tilstand. I tillegg må en ofte overvåke andre tilleggs diagnoser for en person lagt i respirator behandling. Behovet for helsepersonell som er tilknyttet bare én personovervåking av en person i respirator kan raskt bli omfattende. Samtidig blir helsepersonell smittet. Da er det ikke mangel på respiratorer i intensiv avdelinger, men mangel av personell i en slik behandlingssituasjon og som blir fremtredende.
 13. Hei! Slet litt med å finne den rette kategorien for Android OS system (moderator bes flytte tråden, eventuelt). Problemet på mitt nettbrett Samsung 10.5 TAB S begynte med at synkroniseringen med nettstedet FINN.NO sluttet å virke. Feilmeldingen var at Internett forbindelsen ikke kunne finnes. Dette til tross for at det ble kontroller og stadfestet Wi-Fi Internett forbindelse mellom nettbrettet og routeren. Etter mye jobbing/feilsøking etc., besluttet jeg å fabrikk tilbakestille nettbrettet, til ingen nytte. Nettbrettet bruker Android ver. 6.0. Under oppstart med rensket Android OS, finner Wi-Fi, passord for tilkopling legges inn, forbindelse med IP adresse opprettes. Så skal systemet under oppstarten koples til Google server der jeg skal gjengi mine Google konto informasjoner. Men før dette skal skje, skal systemet kople seg opp til Google serveren (eller Google, Play services). Feilmelding under sjekker konto: Det oppstod et problem i kommunikasjonen med Google tjenere. Prøv på nytt senere. Prøve på ytt etter 5-10-60 minutter gir ingen endringer. Hva kan være galt her? Under Innstillinger>Generelt>Kontoer, legg til konto, velger Google, nettbrettet viser "Sjekker info, melder Kunne ikke logge på. "Det oppstod et problem.... bla-bla. Batteriet viser 100 %. Noen her inne med erfaringer fra slike problemer og løsninger? Kom gjerne med tips.
 14. LØST: Nyere SATA kabler (Corsair) var ikke kompatible med tilkopling til denne PSU ?? Ved nærmere undersøkelser, POWER CPU var en samlekabel der en 4 pinns plugg merket CPU1 den andre plugg umerket. Jeg benyttet Cpu1 og systemet sviver utmerket nu. ?
 15. Hei. Har nettopp skiftet ut en PSU, Corsair 850RMi, som tok kvelden. Erstatter PSU (reserveløsning) ble et Everest 85plus 800 watt. Dette PSU har 3 stk power til CPU, merket med CPU 1 & CPU 2, En umerket. Corsair PSU hadde en tykk Pcie kabel merket med CPU i den ene enden. Denne funket selvfølgelig ikke tilkoplet Everest sin Pcie utg. Koplet opp den umerket plugg type og som passer i HK CPU POWER plassering til venstre. I CPU Power kontakt på HK til høyre koplet jeg inn CPU plugg merket Cpu1 og har CPU 2 plugg igjen. (Selv lurer jeg nå innmari på om jeg ikke skal bruke pluggene merket med CPU1 og 2? ) Men, pc'n starter opp greit til BIOS nå, men de Type4 PLUGGER til HDD, de godtar ikke PSU at jeg kopler til. Denne PSU har plugg utganger merket med SATA 1, 2, OG 3, 2 knall blå Pcie utganger. I tillegg to blå faste kabler merket med Pcie ser ut til å være 4+2pinn. Disse to er koplet inn på GPU sine kontakter. Pribkenet er, uansett om jeg bytter ut SSD dusj, bytter ut Type4 kabel, PSU resignerrer med å bryte ned. Tar jeg ut Type4 plugg fra SATA utgangen, spiller pc'n opp med en gang. Dvs 10-15 sek med Type4 plugg koplet inn, en grov resett med power av/på må til og pc'n starte fint opp igjen. Noen her inne som har vært utsatt for noe lignende?
×
×
 • Create New...