Gå til innhold

Tysker risikerer 3 års fengsel for å uttrykke sitt sinne over masseinnvandringen


Gjest medlem-141789

Anbefalte innlegg

Poenget er at som alle andre Nasjoner har vi bidratt til Innvandring i andre land ,Storbritannia , Scottland , kolonier i Amerika i vikingetiden osv. 

Resten av innlegget ditt henger jeg ikke helt med ,hva mener du med den siste linjen?

Australia var relativt øde da de innfødte ikke hadde nådd jordbruksnivå, derav små stammesamfunn uten størrelse. Australia var en gigantisk øde øy på mange måter.

Nord Amerika var omtrent øde pga masseutrydde, som vi tror stammer fra Europiske sykdommer da Cortez og co dro på Americatrip. Nord Amerika var veldig øde until de fikk bygd jernbanen tvers over.

Sør Amerika holdt på å vokse igjen pga samme sykdommers masseutryddelser, og Spanskene samt Portugneserne var flinke til å kolonisere mellom folkemordene, konverteringen og annet.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Gjest medlem-141789

Jeg tenker jeg vil utdype litt på dette her for å forklare nettopp hvorfor det Oleoh og enkelte andre her på forumet kommer med er hatretorikk og hva som er skummelt med det. Særlig sett i kontekst av det som startet tråden.

 

Jeg linket tidligere til hva det var som skapte klimaet for overgrepet mot jøder og andre mennesker i Nazi-Tyskland. Det var ikke et blad, en flyger eller en kommentar som var avgjørende. Det var små drypp, små kommentarer, hele tiden beskrivelser og tankegods som små dråper arsenikk inn i folkeopinionen hver dag. Hvor punktet kommer hvor en stor andel enten er glade når angrepet kom mot jødene eller hadde apati under "de fortjente" det. Det var selvfølgelig (heldigvis) mange som ikke stod for det, dessverre så er det utstrakt bruk av makt som holder de i sjakk.

 

Så hva slags fellestrekk ser vi ved dagens situasjon og flyktningene? I originalposten her er det en person som feirer dødsfallet til en 3-åring, han hyller dødsfallet og som mange andre også her til lands så er de overlykkelige hver gang det synker en båt i middelhavet. I essens betyr det at for mange av disse menneskene er allerede flyktningene umenneskeliggjort. De har ikke verdi som mennesker, for ellers ville de blitt vernet om og det ville vært trist når de dør, ikke noe man skal hylle.

 

Dette kommer av at millioner er på flykt fra vold og overgrep lik vi ikke har sett her i Europa siden Nazi-tiden. Likevel så er fellestrekkene for hvordan de omtales det mest "positive" er lykkejegere, økonomiske migranter eller lignende hvor hovedformålet er å trekke vekk alt som har med deres vanskelige posisjon å gjøre og fokusere på at de ønsker å komme til Europa for å tjene på det (merkelig ikke sant, at mennesker ønsker bedre liv og er villig til å flytte for det). I verre tilfeller så ser vi retorikken som går på at disse er voldelige, at de tar med sine forferdelige tankegods hit og at det skjuler seg islamister blant disse. Her handler det om å peke på frustrerte flyktninger som kaster fra seg mat og drikke og slå fast at dette her er søppelmennesker som ikke klarer å innrette seg til det Europeiske samfunnet.

 

Gjennom denne hatpropagandaen og retorikk har man etablert flyktningene som en utgruppe, en gruppe som ikke er i nød, men som kun kommer for å mele sin egen kake og for å utnytte godheten og rikdommene i Europa. De er voldelige og kommer med truende tankegods som kommer til å ødelegge vår måte å leve på. På denne måten har man klart å umenneskeliggjøre de, slik at når 71 mennesker omkommer i en lastebil på vei til Tyskland, så sitter det nordmenn i facebook-grupper og er overlykkelige for at de unngikk risikoen av å få 71 "lykkejegere" til Norge.

 

Men så går det enda et hakk lengere, det slike som Oleoh og hans sympatisører. De som har mer til felles med Anders Behring Breivik enn moderate innvandringsmotstandere i FrP. De som bruker voldsretorikken. Der er migrantene (flyktningene) en trussel mot det norske folk, de er en ledd i en konspirasjon for å ta over landet og vil innføre sharia. Innvandring vil føre til folkemord av den norske originalbefolkningen. Smak på den, "folkemord" fordi det flytter inn noen innvandrere innenfor våre landegrenser. Det bygger under et trusselbilde som ikke bare går på at det blir vanskelig økonomisk og sosialt, det bygger på et eksistensiellt trusselbilde der vår rett til å leve blir utradert. Vi er truet, vi risikerer å bli utryddet. Det eneste naturlige som følger fra trusler om vold og død er selvfølgelig å forsvare seg, å ta opp makten.

 

Så da har man klart å umenneskeliggjøre innvandrerne med hatretorikk som viser hvor dårlige mennesker de er og senker verdien deres. Så følger man opp med trusselretorikk der våre liv er truet og det følger naturlig at vi må forsvare oss med makt. Og slik får man FAKTISKE folkemord. Det er derfor Tyskland dessverre fengsler folk for å komme med hatretorikk, fordi de har lært av historien.

 

Uansett så er det vår plikt å stå opp imot hatretorikken og trusselretorikken som nå florerer i sosiale medier og diskusjonsforum.

 

Jeg bestemte meg likevel for å svare på denne, fordi du er så ekstremt svartmalende og demoniserende ovenfor dine meningsmotstandere.

 

Det er absolutt ingen enkelt forklaring på hvorfor jødene ble utsett for masseeksterminasjon av Hitler, men i all hovedsak handlet det om menneskene med makten, som var villige til å gjøre noe slikt, en diktator, ikke folket i seg selv. Hatet mot jødene eksisterte allerede med makten i Tyskland, og som ble skapt av ulike personlige hendelser og gjennom enkelte, enten falske eller ekte, hendelser som demoniserte individuelle jøder, som igjen dessverre ble lagt over på alle jøder. En arvesynd og en blodssynd om du vil.

 

Ingen driver på slik med innvandrerne til Europa og personer som bruker utryddelsen av jøder og eventuelt andre folkeslag opp gjennom historien i denne saken, er ikke bare uærlige, men direkte disrespektfullt mot alle menneskene som har dødd på grunn av slike ting opp gjennom tidene. 

 

Å ikke ønske å bli minoritet i egne land, er ikke demonisering av andre folkeslag. Det er en naturlig beskyttelsesmekanisme. Slik som du tydeligvis ikke har noen peiling på. Det er nettopp å være minoritet i et land, som oftest gjør folkemord mulig. Det hatet mot vestlige som ligger innprentert i mange av dem som kommer, vil veldig sikkert til å få en fysisk representasjon. 

 

Personen som feiret dødsfallet til denne treåring (i alle fall skrev han det, neppe om han gjorde det), sa det gjennom egen frustrasjon og maktesløshet. Når ord blir straffet og folk nektet slike ting, er vi inne i et samfunn vi kun kan finne igjen i Orwells dystopiske romaner. 

 

Det at du ikke evner å akseptere det at majoriteten av de som kommer hit ikke flykter fra voldt og overgrep, er veldig rart å lese. Alle Syrere blir tatt i mot i nabolandene og i Arabiske land. Der er de trygge og de trenger ikke å flykte lenger. Når du er i trygghet, er du ikke lenger en flyktning, men en migrant. Om du ikke føler du har nok penger, er du en økonomisk migrant. Noe som gjelder de fleste av de som kommer. Det her er faktum, uansett hvordan du vrir og vender på det, og bare en liten minoritet av dem som kommer, er faktisk fra Syria. 

 

Du ønsker ikke at samfunnene våre skal fungere, du ønsker ikke økonomisk fremgang, du ønsker ikke fred og du ønsker ikke at nordmenn og andre Europeiske folkeslag skal kunne ha egne land. Der de selv bestemmer og kan leve uten frykt. Det vi ser i dag er en så stor migrasjon, at vi vil bli minoriteter i egne stater i løp av få år. Det at befolkninger har mistet sitt eget området frivillig har aldri skjedd før, og dersom det noen gang skjer, vil det være tegn på ekstremt gode manipulative evner fra de som ønsker det.

 

Det er veldig lite hatpropaganda mot migrantene og det du kaller hat, er veldig lite hatefult. Det å være mot at noen migrerer til landet er ikke hat. Det at du ikke vil at en ukjent skal bo i huset ditt, er på samme måte ikke hat. 

 

Du vet fremdeles ikke hva umenneskeliggjøring er, og den debatten gidder ikke jeg å ta med deg igjen. Ingen har sagt at de ikke er mennesker. Det å ikke ville at de skal migrere hit er ikke hat. Det å reagere på noe du mener er urett, er naturlig og det å kalle det hat, er ekstremt uærlig. 

 

Du er en kvalmende person når du driver på å sammenligner meg med Anders Behring Breivik. Du er så ekstremt uærlig. En manipulativ uærlig, person. Som drømmer om den dagen ikke leger Europeere eksisterer, fordi du hater dem. Det ser jeg for øvrig på signaturen din. Emosjonene dine tåkelegger hodet ditt og det verste er at du kanskje greier å få andre til å tro på det tullet du lirer av deg. 

 

Jeg og ingen andre har sagt noe negativt om disse menneskene. Alt vi sier er:

 

1. De kan bli beskyttet i nærområdene (eks. Tyrkia, Pakistan eller ligende). En stor majoritet er økonomiske migranter.

2. Jeg og mine meningsfeller, uansett hvor mange det er, ønsker bare ikke å bli erstattet av andre folkeslag. Vi ønsker ikke å bli fjernet og mener at Europeere har en verdi som et folk. De er ikke null verdt, som et ugress du og dine meningsfeller bare kan luke ut, fordi det er deres godtbefinnende. 

 

Du er en ekstremt manipulativ, uærlig, ond person i mine øyne. Du burde skamme deg og prate med voksne personer. Slik at du kanskje lærer noe og ikke forsetter med idiotien din. Helst ikke 68 erne, men litt eldre igjen. Med litt IQ. 

Endret av medlem-141789
Lenke til kommentar
Gjest medlem-141789

 

:confused:  :eek:

Min feil! Trådstarter mener at innvandring er folkemord, men det skriver han om i en annen tråd. Jeg trodde vi var i den tråden.

 

 

Ikke akkurat den definisjonen på folkemord vil jeg tro. Men befolkningen vil jo bli en minoritet i egne land. 

Lenke til kommentar

Det årsstudiumet ditt på UiB hjalp ikke mye gitt. La oss bryte ned hva du faktisk kommer med her:

 

Du ønsker ikke at samfunnene våre skal fungere, du ønsker ikke økonomisk fremgang, du ønsker ikke fred og du ønsker ikke at nordmenn og andre Europeiske folkeslag skal kunne ha egne land. Der de selv bestemmer og kan leve uten frykt.

Dette er essens i hva du mener om ikke-etnisk norske mennesker. De ødelegger samfunnet, de ødelegger økonomien, de fører med seg konflikt og vi må leve i frykt for disse mørkhudete menneskene som kommer hit. Dette er retorikk som ville gjort Himmler stolt. Dette er hatpropagandaen tatt rett ut fra Nazi-Tyskland. Den eksistensielle trusselen mot våre liv. Hvor eneste sluttresultat er konflikt og vold mot innvandrerne. Slik som mange av dine meningsfeller diskuterer på lukkede forum på facebook.

 

At du atpåtil presterer å kalle meg manipulativ og uærlig når du presterer å kalle Norge ditt "hus" og at det flytter inn mennesker du hater (mørkhudete) er det samme som folkemord, FOLKEMORD(!), er faktisk direkte ekkelt. Så er det JEG som disrespekterer mennesker som har blitt utsatt for faktisk folkemord? Det er kun alvorlige vrangforestillinger eller rasisme som klarer å følge logikken at fredlig innvandring er folkemord.

 

Når hatretorikken og umenneskeliggjøringen du støtter og omfavner blir kritisert så velger du å kritisere MEG for å være uærlig? Du går til uante lengder for å rettferdigjøre hvorfor en person hyller en 3-årings dødsfall. Jeg tror ikke du skjønner hva umenneskeliggjøring er, det virker veldig tydlig. Vi har ikke hatt en debatt, jeg hadde ett lengere innlegg om hva umenneskeliggjøring er og du svarer med kontant avfeiing. Umenneskeligjøring er et psykologisk konsept om inn-grupper og ut-grupper, det er ikke "åh, innvandrere er kveg" i bokstavelige ord. Og du bidrar til umenneskeliggjøringen med disse kommentaren om hvor mye samfunnet vårt kommer til å bli ødelagt hvis det flytter inn ikke-ariske mennesker.

 

En ting skal jeg si deg: Norge er ikke ditt hus, det kan du glemme, du representerer ikke Norge, du representerer ikke noe annet enn en rasistisk liten brøkdel uten makt og uten innflytelse. Takk og lov for det, for vi så i Nazi-tyskland hva som skjedde når slike som deg og dine meningsfeller får makt.

 

Dette ville konseptet om at man må "hate" europeere fordi at man vil la naboen selv velge hvem de vil få unger med, mens du står på barrikadene og roper "raseblanding er folkemord". Hvem er det som hater hvem her?

  • Liker 7
Lenke til kommentar

Ikke nøyaktig, det er når man er i krig (eller forbereder krig) med en annen gruppe, og fremstiller dem som å mangle (positive) menneskeegenskaper så det blir lettere å krige mot dem.

Nå beskriver du bare en konkret kontekst hvor konseptet/fenomenet forekommer (og strategisk benyttes), men ja, særlig i krig spiller det en veldig sentral rolle.

Lenke til kommentar
Gjest medlem-141789

Det årsstudiumet ditt på UiB hjalp ikke mye gitt. La oss bryte ned hva du faktisk kommer med her:

 

Du ønsker ikke at samfunnene våre skal fungere, du ønsker ikke økonomisk fremgang, du ønsker ikke fred og du ønsker ikke at nordmenn og andre Europeiske folkeslag skal kunne ha egne land. Der de selv bestemmer og kan leve uten frykt.

Dette er essens i hva du mener om ikke-etnisk norske mennesker. De ødelegger samfunnet, de ødelegger økonomien, de fører med seg konflikt og vi må leve i frykt for disse mørkhudete menneskene som kommer hit. Dette er retorikk som ville gjort Himmler stolt. Dette er hatpropagandaen tatt rett ut fra Nazi-Tyskland. Den eksistensielle trusselen mot våre liv. Hvor eneste sluttresultat er konflikt og vold mot innvandrerne. Slik som mange av dine meningsfeller diskuterer på lukkede forum på facebook.

 

At du atpåtil presterer å kalle meg manipulativ og uærlig når du presterer å kalle Norge ditt "hus" og at det flytter inn mennesker du hater (mørkhudete) er det samme som folkemord, FOLKEMORD(!), er faktisk direkte ekkelt. Så er det JEG som disrespekterer mennesker som har blitt utsatt for faktisk folkemord? Det er kun alvorlige vrangforestillinger eller rasisme som klarer å følge logikken at fredlig innvandring er folkemord.

 

Når hatretorikken og umenneskeliggjøringen du støtter og omfavner blir kritisert så velger du å kritisere MEG for å være uærlig? Du går til uante lengder for å rettferdigjøre hvorfor en person hyller en 3-årings dødsfall. Jeg tror ikke du skjønner hva umenneskeliggjøring er, det virker veldig tydlig. Vi har ikke hatt en debatt, jeg hadde ett lengere innlegg om hva umenneskeliggjøring er og du svarer med kontant avfeiing. Umenneskeligjøring er et psykologisk konsept om inn-grupper og ut-grupper, det er ikke "åh, innvandrere er kveg" i bokstavelige ord. Og du bidrar til umenneskeliggjøringen med disse kommentaren om hvor mye samfunnet vårt kommer til å bli ødelagt hvis det flytter inn ikke-ariske mennesker.

 

En ting skal jeg si deg: Norge er ikke ditt hus, det kan du glemme, du representerer ikke Norge, du representerer ikke noe annet enn en rasistisk liten brøkdel uten makt og uten innflytelse. Takk og lov for det, for vi så i Nazi-tyskland hva som skjedde når slike som deg og dine meningsfeller får makt.

 

Dette ville konseptet om at man må "hate" europeere fordi at man vil la naboen selv velge hvem de vil få unger med, mens du står på barrikadene og roper "raseblanding er folkemord". Hvem er det som hater hvem her?

 

 

Du har ingen bredde i tankene dine. Jeg ser du er veldig flink til å spesialisere deg, men det å se ulike sider og mangfoldet av konsekvenser er ikke din sterke side. 

 

Jeg sier ikke at de ødelegger samfunnene de kommer til, det er vi sammen om. Et mangfoldig samfunn vil ha store konsekvenser for alle involverte. Forskning viser at multikulturelle og multirase samfunn har individer som stoler mindre på hverandre, ikke bare mellom grupper, men også i de ulike gruppene selv. De stoler mindre på myndigheter, på politiet og på offentligheten. Vi ser en reduksjon av medfølelse mellom folk og generelt sett et mindre varmt samfunn.

 

Det blir enda verre for den originale befolkningen når de blir til en minoritet i egne land.

 

Det blir en kamp mellom grupper, slik vi ser her allerede og særlig i USA. Der Affirmative action, og med særtiltak for enkelte grupper, som da har riktige gener. Bitterheten begynner så å florere. Vi ser et ønske om å dominere og ha kontroll over andre.

 

Samfunnene får mindre fred, de har mindre indre lim, de gjør det dårligere økonomisk og ting blir verre sosialt. Årsaken til det handler ikke om gruppene selv, men om menneskelige reaksjoner. Om biologiske mekanismer, beskyttelses mekanismer osv. Samfunnets helse reduseres i ekstrem grad, ikke pga gener, men på grunn av det nevnte. 

 

Inn og ut grupper handler om at du ikke ser på mennesket som en "gruppe", men som separate grupper, som tar vare på hverandre. Slik er det, og årsaken til det er enkelt. Det er fordi de som samler seg mot de andre, i søken etter å dominere og erstatte andre, overtar og erstatter de som ikke gjør det. Både i dag og i fortiden. Det er en evolusjonær strategi, der slike individer har fjernet de som ikke har det. 

 

Å umenneskeliggjøre folk er ut fra ordet å mene at noen ikke er mennesker. Å se på dem som ikke mer enn dyr. Noe slikt har ikke skjedd her. Du prøver bare å skaffe deg emosjonell støtte ved hjelp av språket, du styrer språket ditt på en måte som gjør at tankene dine i seg selv ikke overtaler, men det er emosjonene ordene fremkaller. En "spell", som de sier på engelsk.

 

Du hevder at jeg og mine meningsfeller vil drepe folk og at vi ikke ser på alle folk som mennesker? Hvorfor fortsetter du å si det? Hvorfor er så du uærlig og manipulerende? Kan du ikke diskutere det her skikkelig? Har du ikke den vanlige folkeskikken som skal til for det?

Endret av medlem-141789
Lenke til kommentar

Å umenneskeliggjøre folk er ut fra ordet å mene at noen ikke er mennesker. Å se på dem som ikke mer enn dyr. Noe slikt har ikke skjedd her. Du prøver bare å skaffe deg emosjonell støtte ved hjelp av språket, du styrer språket ditt på en måte som gjør at tankene dine i seg selv ikke overtaler, men det er emosjonene ordene fremkaller. En "spell", som de sier på engelsk.

 

Du hevder at jeg og mine meningsfeller vil drepe folk og at vi ikke ser på alle folk som mennesker? Hvorfor fortsetter du å si det? Hvorfor er så du uærlig og manipulerende? Kan du ikke diskutere det her skikkelig? Har du ikke den vanlige folkeskikken som skal til for det?

Jeg har forklart deg hva umenneskeligjøre innebærer, det å mene at noen ikke er mennesker er det verste blant gradsforskjellen, men hei, det er det også nok av her til lands.

 

Jeg prøver ikke å skaffe emosjonell støtte, jeg påpeker at språk er ekstremt viktig og hvordan vi omtaler noe er definerende for hva vi mener om det. Så når du bruker all din energi på å forsvare en som feirer et dødsfall av en 3-åring fordi familien hans prøvde å komme seg vekk fra en konfliktsone for å få seg bedre liv, så bidrar det til en umenneskeliggjøring av de menneskene, når du følger opp med at de kommer til å ødelegge vår måte å leve på og at de kommer til å begå FOLKEMORD ved å flytte hit så demoniserer du de og skaper et trusselbilde om oss mot dem. Det eneste tenkelige utfallet av den voldelige retorikken er at enten forsvarer man seg eller så blir man utryddet (du vet, det folkemord faktisk betyr).

 

Jeg beskylder deg altså for å være et del av et ordskifte som bidrar til å umenneskeliggjøre og demonisere andre mennesker, fordi de tilhører en annen etnisitet og en annen gruppe mennesker. Der det verste de har gjort er å komme seg vekk fra krig og konflikt og leve et bedre liv (!). Du er ikke blant de verste, men du er i toppsjiktet av grov omtale når du sier at disse kommer til å begå folkemord på den etnisk hvite befolkningen, for det første er det rasistisk og for det andre er det ekstrem voldsretorikk. Du ser også at andre på dette forumet fokuserer på at de er 1) dårlige mennesker fordi de er muslimer 2) de er voldelige fordi de er syrere og 3) at de kommer til å ødelegge landet vårt med "invasjonen" sin.

 

Så la oss ta for oss litt av det ordskiftet i sosiale medier jeg nevnte tidligere:

 

 

 

 

11990618_699179996892249_822620008871313

 

11143251_699002393576676_464839324251310

 

11951454_698882163588699_48004241264264111013027_698819856928263_301559067665599

11953256_698249763651939_223560529393496

11987038_698126203664295_338533656925775

11988468_698056320337950_641674605939283

 

11895071_697733810370201_805874153324629

11893759_697403160403266_342007170210914

11947420_697197240423858_833225597707525

 

  • Liker 4
Lenke til kommentar

Rampage , har du fått med deg situasjonen i malmø? det er ikke rart folk blir skeptiske når de ser hvor lite respekt mange av innvandrerne har for vestlige samfunn ,lover og skikker ...

 

 

Jeg tviler sterkt på at nordmenn som emigrerte på 1800-tallet oppførte seg slik .

 

Jeg har selv bodd i Malmø for en del år siden ,problemet der er at myndighetene ikke har tatt ansvar.

Loven skal gjelde for alle , er du svensk er du svensk og følger ikke Sharia lover, men Svenske lover og regler for samfunnet , finner du deg ikke i det bør du kanskje revurdere om du bør fortsette å bo i Sverige.

Lenke til kommentar

 

Rampage , har du fått med deg situasjonen i malmø? det er ikke rart folk blir skeptiske når de ser hvor lite respekt mange av innvandrerne har for vestlige samfunn ,lover og skikker ...

 

 

Jeg tviler sterkt på at nordmenn som emigrerte på 1800-tallet oppførte seg slik .

 

Jeg har selv bodd i Malmø for en del år siden ,problemet der er at myndighetene ikke har tatt ansvar.

Loven skal gjelde for alle , er du svensk er du svensk og følger ikke Sharia lover, men Svenske lover og regler for samfunnet , finner du deg ikke i det bør du kanskje revurdere om du bør fortsette å bo i Sverige.

 

 

Helt klart , men det er jo noe med å oppføre seg som folk.  Jeg liker utsagnet om at man skal være mot folk som man vil at folk skal være mot seg selv .... men det virker som det ordtaket er ukjent for mange så da blir det heller "åå skandinaverne var snille å tok meg imot , ga meg trygd , en plass og bo , jeg har lov til kle meg som jeg vil , kvinner er like mye verdt som menn .. derfor skal jeg lage et helvete og ønske død å fordervelse fordi skandinavrne ikke respekterer min middeladerkse tro"   slik oppfattes det for mange trur jeg , da er ikke rart folk blir frustrerte :hm:

Endret av boundishh
Lenke til kommentar

Rampage , har du fått med deg situasjonen i malmø? det er ikke rart folk blir skeptiske når de ser hvor lite respekt mange av innvandrerne har for vestlige samfunn ,lover og skikker ...

 

 

Jeg tviler sterkt på at nordmenn som emigrerte på 1800-tallet oppførte seg slik .

Ja, har fått med meg det. Dette ghettofiseringsfenomenet forekommer mange andre steder også, hvor intern justis hersker og ingen bryr seg egentlig om statens autoritet fordi de har ikke noe spesielt forhold til det. Om det er muslimske innvandrere i Malmø, afro-amerikanere i Harlem eller hvite rednecks i Virginia, så har det noe med de sosioøkonomiske forutsetningene. I Malmø er det snakk om ekstremt dårlig integrering, massiv arbeidsledighet og en hel haug med ungdom som ikke har noe å finne på annet enn å henge i gjenger. Selvfølgelig blir Malmø et skrekkeksempel, fordi det er et eksempel på hvordan man ikke skal integrere innvandrere. Sverige har fri bosetning, som betyr at innvandrere kan bosette seg der de ønsker, og da søker de naturligvis til der det er familie, venner eller kjent kultur og da blir det en selvforsterkende syklus. Hvis man fordeler innvandrerne og lar de etablere seg i samfunnet med langt tettere bånd til norsk kultur, samfunn og arbeidsliv vil ting selvfølgelig se helt annerledes ut, men det er avhengig av en skikkelig integrasjonspolitikk.

 

Du kan jo titte på eksemplene overfor her og spør deg selv om du ville vært fiendtlig innstilt hvis de holdningene var noe du møtte som innvandrer her til lands?

 

De som emigrerte på 1800-tallet hadde forøvrig helt andre rammevilkår. Både i bakgrunn og i muligheter.

Endret av Rampage
Harlem var et bedre eksempel og også et eksempel for forbedring
  • Liker 3
Lenke til kommentar

 

Rampage , har du fått med deg situasjonen i malmø? det er ikke rart folk blir skeptiske når de ser hvor lite respekt mange av innvandrerne har for vestlige samfunn ,lover og skikker ...

 

 

Jeg tviler sterkt på at nordmenn som emigrerte på 1800-tallet oppførte seg slik .

Ja, har fått med meg det. Dette ghettofiseringsfenomenet forekommer mange andre steder også, hvor intern justis hersker og ingen bryr seg egentlig om statens autoritet fordi de har ikke noe spesielt forhold til det. Om det er muslimske innvandrere i Malmø, afro-amerikanere i Harlem eller hvite rednecks i Virginia, så har det noe med de sosioøkonomiske forutsetningene. I Malmø er det snakk om ekstremt dårlig integrering, massiv arbeidsledighet og en hel haug med ungdom som ikke har noe å finne på annet enn å henge i gjenger. Selvfølgelig blir Malmø et skrekkeksempel, fordi det er et eksempel på hvordan man ikke skal integrere innvandrere. Sverige har fri bosetning, som betyr at innvandrere kan bosette seg der de ønsker, og da søker de naturligvis til der det er familie, venner eller kjent kultur og da blir det en selvforsterkende syklus. Hvis man fordeler innvandrerne og lar de etablere seg i samfunnet med langt tettere bånd til norsk kultur, samfunn og arbeidsliv vil ting selvfølgelig se helt annerledes ut, men det er avhengig av en skikkelig integrasjonspolitikk.

 

Du kan jo titte på eksemplene overfor her og spør deg selv om du ville vært fiendtlig innstilt hvis de holdningene var noe du møtte som innvandrer her til lands?

 

De som emigrerte på 1800-tallet hadde forøvrig helt andre rammevilkår. Både i bakgrunn og i muligheter.

 

hadde jeg komt til et land uten noen ting å fått en sånn mulighet med trygd og et sted og bo hadde jeg vært evig takknemlig for det :)

Lenke til kommentar

hadde jeg komt til et land uten noen ting å fått en sånn mulighet med trygd og et sted og bo hadde jeg vært evig takknemlig for det :)

 

Jeg tipper de var veldig takknemlige når de kom hit, men så går jo faktisk tiden og årene. Og hva når folk kaller deg for skadedyr som må bekjempes og du ikke får jobb og 9 av 10 rundt deg ikke har jobb? Hva når det faktumet at du ikke har et skandinavsk etternavn er nok til at CV-en din havner i søppeldunken? Og de som visstnok skal gi deg muligheter ikke følger opp og hele nabolaget ditt er fattig. Samtidig som retorikken fra politiske partier er at du og dine er en byrde og i sosiale medierer florerer det med hatske ytringer mot deg og din gruppe?

 

Hva når eksemplene er sånn som ovenfor her hvor man forbereder seg på borgerkrig og skal drepe muslimer fordi de er en trussel mot skandinavsk kultur og velferd?

  • Liker 4
Lenke til kommentar

 

hadde jeg komt til et land uten noen ting å fått en sånn mulighet med trygd og et sted og bo hadde jeg vært evig takknemlig for det :)

 

Jeg tipper de var veldig takknemlige når de kom hit, men så går jo faktisk tiden og årene. Og hva når folk kaller deg for skadedyr som må bekjempes og du ikke får jobb og 9 av 10 rundt deg ikke har jobb? Hva når det faktumet at du ikke har et skandinavsk etternavn er nok til at CV-en din havner i søppeldunken? Og de som visstnok skal gi deg muligheter ikke følger opp og hele nabolaget ditt er fattig. Samtidig som retorikken fra politiske partier er at du og dine er en byrde og i sosiale medierer florerer det med hatske ytringer mot deg og din gruppe?

 

Hva når eksemplene er sånn som ovenfor her hvor man forbereder seg på borgerkrig og skal drepe muslimer fordi de er en trussel mot skandinavsk kultur og velferd?

 

 

Godt argumentert , det er klart at vi har noe av skylda for problemene , men skepsisen har jo startet et sted også .

 

Jeg frykter genuint at det vil bryte ut en krig i europa pga at det fyres med hat på begge sider og det vil gå galt tilslutt . 

 

Jeg mener at rota til alt er at jorda er sterkt overbefolket og vesten bruker aller mest av resurssene .

Endret av boundishh
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...