Gå til innhold

ANMELDELSE: Batman: Arkham Knight


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

 

 

 

Siden en god del av kopiene solgt på Steam sikkert har blitt refundert og folk strømmer til TPB ser de kanskje at slik praksis ikke er akseptabelt lengre.

Så ung, så naiv. ;)

 

Heldigvis overga jeg meg ikke helt til den setningen, "kanskje", jeg ser at pirat virksomheten er ikke nødvendigvis bra for utviklingen av "pcmasterrace". Kom istedet med noe konstruktivt tilbakemelding om dette problemet, virker som om du ikke har noe annet og si? (viss ikke, ikke si det)

Tja, hvis du vil ha noe mer utfyllende kan jeg vel skrive noen setninger.

 

For det første har vi uttrykk som "tomme tønner romler mest", og så videre. Du kan nok få spillet refundert på Steam, og du tror nok mange andre vil det. Men dessverre er det bare et fåtall spillere det er snakk om. Veldig mange enten bryr seg ikke om at spillet ikke er 100% perfekt, eller de dropper spillet uten å refundere det. Noen kjøper det i stedet på konsoll og blir ferdig med det. Andre igjen venter på en patch. Men som sagt, det er et fåtall spillere som faktisk refunderer det, og det er nok langt fra så betydelig antall at Rocksteady bryr seg. En av de grunnleggende tingene i markedsføring er at man alltid må regne med litt svinn. Selger du frukt vil f.eks noen være overmodne, noen vil bli stjålet, noen vil bli solgt til lav pris osv. Poenget er ikke å selge alt, men å sette prisen høyt nok til å dekke tapet og samtidig få fortjeneste.

 

Det samme gjelder Steam. Ved første øyekast ser det bra ut for oss forbrukere at det er så lett å refundere spill, men hvorfor tror du Steam gjør dette? For å være snill? Tvert imot, de gjør det for å tjene penger. Siden det er så lett å refundere spill og få pengene tilbake, er det veldig lett å kjøpe en drøss spill man ellers aldri ville ha tenkt på å kjøpe. Dette igjen gjør at mange kjøper langt flere spill enn de ville ha gjort før, og selv om noen blir refundert, er det mange som ikke blir det. Da sitter Steam der med noen tapte salg, men veldig mange nye de ellers ikke ville ha fått.

 

For det andre er piratkopiering bare bullshit. Du kan si hva du vil om det, om at det endrer måten spill lages på (og blir bedre), at du prøver å lære utviklerne noe og så videre, men det eneste du lærer dem er å finne opp nye, kreative måter å legge til kipibeskyttelse. Hvorfor tror du vi fikk "always on"? Hvorfor tror du vi sliter med DRM? Hvorfor tror du vi sliter med å måtte aktivere spill online? Hvorfor tror du XBone opprinnelig måtte aktivere spill online en gang i døgnet? Alt dette er på grunn av piratkopiering. Hadde piratkopiering ikke vært et problem, hadde vi heller ikke hatt noen grunn til å ha kopibeskyttelse.

 

For det tredje glemmer du at piratkopiering ikke gjør spill bedre, men verre.  Tenk deg om: Hvis du lager et spill til PS4, Xbone og PC, og hvis du vet mange vil piratkopiere PC-versjonen, hvorfor i all verden skal du da kaste bort tid og penger på å forbedre den, i stedet for å bruke tiden og pengene på å forbedre versjonene som ikke blir piratkopiert? Så hvis du piratkopierer, er du med på å gjøre PC-portene dårligere, ikke bedre.

 

For det fjerde har vi en lang rekke med AAA-titler av rimelig bra kvalitet, mens PC-porten er rimelig elendig. Det er alt for mange til å gidde liste opp alle, men alt fra Watch_Dogs til Need For Speed til Assassin's Creed sliter med dette, og det er langt, langt flere. Likevel lærer folk aldri. De hyper seg opp i månedsvis, kjøper det til PC og blir like skuffet hver eneste gang. Hvem tror du har skylden her? "Galskap er å gjøre samme ting om og om igjen og forvente nye resultater", var den en som sa. Tenk litt på den der.

 

Jeg tror det er snakk om litt flere en et fåtall av brukerne. Siden vi ikke har noe tall på dette uansett er det umulig og vite hvor mange som har refundert spillet. Forhåpentligvis er det flere en du tror. Dessverre kan jeg muligens si meg enig i at det ikke nødvendigvis kommer til og gjøre noe harm på selskapene pga. mesteparten av salgene kommer nok til og være konsoll hvor man slipper mesteparten av de tekniske problemene. 

 

Den andre delen din skjønner jeg ikke logikken på. Siden du sier vi ville ha brukt pengene på noe annet, ville vi brukt mer? Så vidt jeg ser det, er 400kr i et spill det samme som 400kr i 4 spill. Steam ville ikke tjent noe mer siden de uansett for 30% av salget.

 

Jeg er ingen tilhenger av piratkopiering, men er ingen motstander heller. Jeg ser skaden den gjør, men også skaden utviklere gjør for og få slutt på det. Det er en ting du aldri kommer til og få stopp på, og det er nøyaktig piratene, uansett hvor hardt/lenge du prøver.

 

For eksempel; du vil ikke at spillet ditt vil bli pirat kopiert, du legger til DRM, folk blir sure fordi det mer en ofte ødelegger for opplevelsen (Arkham Knight tydeligvis bruker Denuvo DRM som kan være en av grunnene til noen av problemene), hva gjør folk når et produkt ikke fungerer som det skal? Meet the pirates... Utviklere blir deretter sure fordi folk gjør slike "misgjerninger" og sirkelen går rundt og rundt.

 

Vi har et uttrykk; kunden har alltid rett... Selv om det kanskje er overdrevent, er det vanskelig og diskutere mot at som en virksomhet som selger varer er det ditt ansvar og gi kundene det de vil ha.

 

Gjør en god jobb, gi folk det de vil ha, ikke ta snarveier så slipper vi og ha denne diskusjonen om hva som er rett og galt. Men hvorfor i alle dager bryr de seg i det hele tatt om PC? Det gjør utviklings tiden lenger og det eneste folk gjør er og sutre når de får det, ikke sant? 

 

Ditt fjerde poeng, ja, PC er veldig utsatt for dette og folk går i fellene hele tiden fordi produktet er møkk. Det er tydelig at utviklere ikke bryr seg om etikk, en annen ting som kan bidra til pirat kopiering.

 

In the end It's all about the money.

 

Who cares about PC gamers, they are all a bunch of pirates anyways. (Yves Guillemot, CEO Ubisoft).

Endret av grimsonfart
Lenke til kommentar

Må være driverproblem på Windows 7, er veldig synd siden dette er et batman spill jeg har lenge håpet på og det fortjener skryt. Dem fortjener pepper for fps lock og ingen mouse sens ingame, men selve spillet i seg selv er vanvittig bra.

 

Her er screenshot i 1440p, alt Ultra med nVIDIA Gameworks ON på absolutt alt. Stiller meg og ser utover byen der det er mest detaljer for minst mulig fps, selv da har jeg 81 fps med GTX 980. Average er over 110fps til meg.

 

21alspl.png

 

Lest folk med GTX980 som sliter med 35fps på 1080p oppløsning, så er helt klart noe driverissue på Windows 7 isåfall. Windows 10 fikk Batman Ready driver akkurat idag.

Endret av Avean
Lenke til kommentar

Veldig usikker på om jeg kommer til å kjøpe dette. Ble litt lei combat-en i forrige Arkham-spill, og er litt mett på åpen verden-spill. (Det blir laget helt sinnsykt mye av disse for tiden) At PC-porten ser ut til å være elendig gjør ikke ting bedre.

 

Likte egentlig slåssingen i Shadow of Mordor bedre enn noen av Batman-spilla. Antakelig fordi man faktisk dreper orkene i Mordor  :ph34r: Mye mer tilfredsstillende enn å bare gi knockouts. 

 

FPS er låst til 30fps, men du kan låse den opp i "config" filen. Ja, det er en dårlig pc port. Men jeg kan ikke si noe om spillet er bra eller dårlig. Personlig driter jeg lang oppi analen hva de etablerte nettavisanmeldere sier. Det er riktig at Shadow of Mordor kampsystemet er mer blodig og dermed mer tilfredsstillende, men begge kampsystemer er veldig like.

Lenke til kommentar

Må være driverproblem på Windows 7, er veldig synd siden dette er et batman spill jeg har lenge håpet på og det fortjener skryt. 

 

Er det bare folk med Windows 7 som har problemer? Hva med Windows 8/8.1.

 

Rart uansett at spillet skal kjøre bedre på et beta-OS enn det mest utbredte gaming-OSet som finnes akkurat nå. Den gode nyheten er at det burde være mulig å patche.

Lenke til kommentar

Dæven der blei det pc versus konsoll med en gang, på en anmeldelse det står klart og tydelig PS4 på.

 

PC-folk (jeg har kun pc selv btw), hvorfor gidder dere å forbestille, eller til og med kjøpe på dag 1 fra de store selskapene, disse såkalte AAA-spillene?

 

Som andre nevner, når skal dere lære? (selv om jeg mistenker at det ikke nødvendigvis var så mye et godt råd som en spydighet)

 

Ser jo ut som et godt spill, men fra andre anmeldelser har jeg fått inntrykket av at det slett ikke er like åpen verden som de to siste?

Lenke til kommentar

Dæven der blei det pc versus konsoll med en gang, på en anmeldelse det står klart og tydelig PS4 på.

 

PC-folk (jeg har kun pc selv btw), hvorfor gidder dere å forbestille, eller til og med kjøpe på dag 1 fra de store selskapene, disse såkalte AAA-spillene?

 

Som andre nevner, når skal dere lære? (selv om jeg mistenker at det ikke nødvendigvis var så mye et godt råd som en spydighet)

 

Ser jo ut som et godt spill, men fra andre anmeldelser har jeg fått inntrykket av at det slett ikke er like åpen verden som de to siste?

 

Er ikke spesielt mye "pc vs konsoll" i denne tråden.

 

Ellers er jeg enig i at tidlig kjøp og preorder er en dårlig ide.

 

AtW

Lenke til kommentar

Syns du er litt snill i anmeldelsen. Til nå, etter førte møtet med Scarecrow, syns jeg spillet er nummer 3 på lista blant Batman-spilla. Bilkjøringa er kronglete og vanskelig for en som ikke er noen Gran Turismo-spiller. Det tredimensjonale kartet er vanskelig å lese, spesielt for en som meg, som liker å prøve sideoppdrag, og ikke bare hale meg etter mainquest. Detective Mode virker litt mot sin hensikt, hadde store problemer med å finne ut av hva jeg skulle gjøre i et av de tidlige questene, men det virket faktisk som de hadde bugget ut ei dør man kunne åpne, for den dukka opp når jeg ramla i vannet.

 

Håper virkelig inntrykket forbedrer seg drastisk, for jeg er enig med anmelder, kjøper ikke spillet for å kjøre rundt i batmobilen og steile unna skudd. For meg er det helheten av spillet, med Riddlers nøtteknekkere, redding av gisler og alt annet. Men grafikken ER mye bedre, ja.

Lenke til kommentar

Veldig usikker på om jeg kommer til å kjøpe dette. Ble litt lei combat-en i forrige Arkham-spill, og er litt mett på åpen verden-spill. (Det blir laget helt sinnsykt mye av disse for tiden) At PC-porten ser ut til å være elendig gjør ikke ting bedre.

 

Likte egentlig slåssingen i Shadow of Mordor bedre enn noen av Batman-spilla. Antakelig fordi man faktisk dreper orkene i Mordor  :ph34r: Mye mer tilfredsstillende enn å bare gi knockouts. 

Pussig det, siden slosskampene i Mordor er en blåkopi av Batman. Men det er klart, om det er viktigere å drepe enn å banke noen bevisstløs, er nok Mordor spillet for deg ;)

Lenke til kommentar

 

Veldig usikker på om jeg kommer til å kjøpe dette. Ble litt lei combat-en i forrige Arkham-spill, og er litt mett på åpen verden-spill. (Det blir laget helt sinnsykt mye av disse for tiden) At PC-porten ser ut til å være elendig gjør ikke ting bedre.

 

Likte egentlig slåssingen i Shadow of Mordor bedre enn noen av Batman-spilla. Antakelig fordi man faktisk dreper orkene i Mordor  :ph34r: Mye mer tilfredsstillende enn å bare gi knockouts. 

Pussig det, siden slosskampene i Mordor er en blåkopi av Batman. Men det er klart, om det er viktigere å drepe enn å banke noen bevisstløs, er nok Mordor spillet for deg ;)

 

Hehe, ja, er fullt klar over likhetstrekkene. Men synes likevel Mordor gjør det bedre. Arkham-spillene har veldig bra slåssing, men det er alltid litt tamt når du klarer å bygge opp vanvittige komboer, og finisherne fortsatt bare består av å slå/sparke noen veldig hardt. Kall meg pervers, men jeg vil se hodene rulle ;)

 

Føler det er greit å stjele litt også, begge er jo utgitt av Warner Bros.

Lenke til kommentar

Må være driverproblem på Windows 7, er veldig synd siden dette er et batman spill jeg har lenge håpet på og det fortjener skryt. Dem fortjener pepper for fps lock og ingen mouse sens ingame, men selve spillet i seg selv er vanvittig bra.

 

Her er screenshot i 1440p, alt Ultra med nVIDIA Gameworks ON på absolutt alt. Stiller meg og ser utover byen der det er mest detaljer for minst mulig fps, selv da har jeg 81 fps med GTX 980. Average er over 110fps til meg.

 

21alspl.png

 

Lest folk med GTX980 som sliter med 35fps på 1080p oppløsning, så er helt klart noe driverissue på Windows 7 isåfall. Windows 10 fikk Batman Ready driver akkurat idag.

 

Med tanke på at grafikken er ned-gradert i forhold til konsoll uansett så er det likevel ganske skuffende...

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...