Jump to content

rosetta stoned

Medlemmer
 • Content Count

  969
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

rosetta stoned last won the day on March 16 2015

rosetta stoned had the most liked content!

Community Reputation

937 :)

Profile Information

 • Kjønn
  Mann

Recent Profile Visitors

4087 profile views
 1. Jo, så la oss bare drite i det. Hvem trenger vel medisin? Vi skal jo dø alle sammen, verden er ræva blues. Alt er jævlig, la oss bare ligge ned å ta hva det er vi får, det er jo ikke slik at vi kan gjøre noe med det, eller?
 2. Jaggu godt at de som lever i den virkelige verden ikke følger den oppskriften, selv om det kan se ut som du har et poeng ved første øyekast.
 3. Flott. Men hvorfor si at cruisetrafikken på Svalbard har kommet for å bli? De burde vel heller reise til helvete derfra , det er vel ca. ingen som ønsker økt turisme dit, er vel bildet som jeg har av alle utenom noen få turistentreprenører? Eller skal vi bare kjøre på? La oss gi faen. YOLO, fuck it! Hvem faen vet! Åpne jakt på isbjørn, og tullete alfa-sørlending på snøskuter. Driter i det.
 4. Autorotasjon skjer umiddelbart ved engine out. Autorotasjon er faktisk velkommen fordi det er øvet på, og uungåelig i slike situasjoner. Hydraulisk helvete, derimot. Det er vel der problemet ligger. Fikse problemer som fins først.
 5. Jamen da er det på tide med et kommentarfelt, 100% selvkjørende. Type 2b. Kom igjen folkens, la oss gjøre det samme, one more time for the world!
 6. Det går mange 737 fra Evenes i dag, er det ikke bare å slæppe på en ice.net ruter og ei åpning i buken da? Neida, her må de kostes på med både ditt og datt. Er det rart vi sliter som nasjon? Ja, bare her om dagen så leste jeg at vi er utenfor topp to på verdens beste land. Og værmeldingen er jo bare helvete. Yr? Det er jo tørke jo! For faen, må ha el-fly. Stillere er de jo. 7E7. Fra spøk til embraer, så er jo dette nesten som en gladnyhet å melde. La oss håpe at de har sjekket denne og resten ut av Renton med bedre resultat enn en del av det andre de har sjekket.
 7. Bezos er jo fullstendig ute av stand til å forstå hva det vil si, å flytte industri til verdensrommet. Blue Origin er så langt mer eller mindre en fiasko, ut ifra de planene som lå fremme for ti-15 år siden. Det var fint at han takket sine ansatte i Amazon, og vi som kjøpte tingene derfra for at han hadde råd å drive med denne hobbyen sin etter sin "romferd". Makan til rævhol skal man leite lenge etter. Det han og Branson driver med er bare ronking. Det skjer ting, men det bærer lite frukt.
 8. Det er dramatisk at såpass mange syns de trenger en ny bil i det hele tatt. Skal du skifte bil? kjøp en el- eller i det miste en ladbar hybrid. Kan du klare deg med en i husstanden? Ikke kjøp en mannabil, konebilen er helt fin den, sikkert 5 stjerner på kollisjonstest. Har du to biler? selg den ene så de som trenger en bil ikke må kjøpe ny bil. Det er flere veier til Roma, forhåpentligvis så har de nok, og gode nok elektriske ladere etter hvert, alle sammen, til alle bilene som velger å kjøre dit selv om det ikke er nødvendig. Jeg er helt for at elbiler er 100% kjøreparken om ti-tjue år, men vi skal ikke drive å lage ting kun for å lage ting. Forbruk er mer enn bare kW på kjøring.
 9. Lukket område=innegjerdet slik at uvedkommende ikke kan komme inn. Altså ikke din private hage med stakittgjerde f.eks. Må også være merket med godkjente skilter,
 10. Det er feil Lynxman, hvis noen leier ut en 5tonner til deg uten at du har kurs, så bryter denne norsk lov, hvis du har til hensikt å kjøre maskinen selv uten kurs. Innenfor lukket område kan hvem som helst kjøre hvilken stor maskin som helst. Bønder er unntatt fra forskriften. Fakta faen.
 11. Gravemaskiner under 15kW er unntatt forskrifter og kan kjøres av alle, disse er opp mot to tonn og kan gjøre mye fint arbeide, de har gjerne beltevidde som kan utvides fra 80-120 cm som gjør at de kan gå gjennom de fleste ytterdører. Som de fleste som har kjørt en del gravemaskin vil være enige i, dette er den farligste av alle gravemaskiner pga lite sikkerhetsutstyr og dårlig stabilitet pga lite vekt lavt på maskinen. Håper batteriene sitter under maskinen, eller i nærheten, ellers så blir de bare verre. Det fins ikke sertifikat for gravemaskiner, men et sikkerhetskurs. For å få kursbevis fra sikkerhetskurset må det dokumenteres 200 timer på slik maskin av godkjent bedrift. Dette gjelder f.eks. hjullaster og veiskrape også(enda verre maskiner med tanke på hvor mye skade som kan gjøres). Underlig nok kan en bonde kjøre en 50-tonner på eget bruk, og det har vært en god del alvorlige ulykker. Gravemaskiner må jo nødvendigvis være en ting som må bli elektrifisert, og spesielt disse som alltid jobber i nærheten av bygg, i hvert fall strøm, utenom i svært få tilfeller der de blir brukt til utgraving av master på fjellet (GPS, strømmaster o.l.). så er det jo en no-brainer. Hitachi og Hyundai er for øvrig omtrent akkurat samme maskiner, med samme deler. Og det har de vært i en tjue år eller så. Skal du ha bra maskin med god service, kjøp Volvo eller Cat.
 12. с кем вы больше всего сталкиваетесь? похоже на хороший совет, это.
 13. Dette er ingen artikkel. Det er en oversettelse av; i beste fall en elendig ingress foran en artikkel som kunne ha blitt skrevet. Uten å lese Nature-artiklene så gir denne siden nesten ingen mening utover å slenge om seg grader, årstall og uttrykk. x grader/cm økning: fra hva? Smeltende is på land, hvem vet hvor stor del det er av Grønland eller Antarktis? Dommedagsbreen? Jeg er ikke skeptisk til disse forskerne, men jeg er veldig skeptisk til hvordan TU velger å omtale forskningen.
×
×
 • Create New...