Gå til innhold

Hvordan bli millionær på vanlig lønn?


OleBrumle

Anbefalte innlegg

Jeg har grublet lenge på dette. Hvordan bli millionær på vanlig lønn....

 

 

Jeg har kommet frem til at det er flere ting man må gjøre.

 

1. redusere utgifter til et minimum

2. maksimere inntekt

3. Differansen som er i pluss her blir da et investeringsbeløp som må settes på noe fornuftig

 

Det er punkt 3 som på en måte er det kritiske. Hva skal man investere i?

Jeg tror at man på et vis må få satt penger inn i noe som gir passive inntekter. Og om man på sikt kan få passive inntekter som tilsier en månedslønn så er man pr definisjon i alle fall økonomisk uavhengig.

Hva kan dette være ?

Utleieboliger
Gevinst fra aksjer
Gevinst fra fond

 

Har noen gode ideer på hvordan få maksimalt utbytte på investerte midler?

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Tror både aksjer\fond er nok ulovlig å gi anbefalinger.

 

Nå må man jo huske på utleieboliger, kan gå på flere smeller, f.eks med tanke på oppussing er mange som leier som blåsser i ta vare på boligene de leier.

 

Beste rådet man kan gi er å velge banker med høy rente, f.eks topprente.no eller BSU om man har mulighet for det.

Og ikke sløse pengene.

Lenke til kommentar

Et tips jeg hørte var: Lev som du var student når du har fått jobb (kanskje kutte litt i drikkingen) :)

 

Nå lever jeg ok og har tjent opp rundt 500 000 på 2 år. Planlegger nå 6+ måneders reise rundt omkring i verden :)

Endret av Quantri
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Tror både aksjer\fond er nok ulovlig å gi anbefalinger.

 

Nå må man jo huske på utleieboliger, kan gå på flere smeller, f.eks med tanke på oppussing er mange som leier som blåsser i ta vare på boligene de leier.

 

Beste rådet man kan gi er å velge banker med høy rente, f.eks topprente.no eller BSU om man har mulighet for det.

Og ikke sløse pengene.

Nja fra det jeg fikk høre fra min tidligere arbeidsgiver så er utleieboliger ganske profitabelt, han eier 3 hus med leiligheter og hybler.

Lenke til kommentar

Bolig er kanskje det sikreste investeringsobjektet for folk flest, problemet er at med "vanlig" lønn er at det tar det 20-30 år å betale din egen bolig, så hvordan skal du få råd til en til?

Ellers finnes det vel ingen gulloppskrift på å investere penger, hovedsaklig går det meste tilbake til at jo mer avkastning jo høyere risiko må du ta..

Lenke til kommentar

Utleiebolig er ikke realistisk på en vanlig lønn. Man blir gammel før man rekker å kjøpe flere boliger.

 

Kutte utgifter og øke inntekter er nevnt, slik at man kan spare mer. Hvis man begynner på bar bakke, må man spare mye i begynnelsen, rett og slett. Om du så får 15-20% avjastning i aaret paa 50 000 kr saa tar det mange aar foer du er millionaer.

 

Kjøp en bolig i et omraade som er ganske populaert og som ogsaa kommer til aa forbli populaert i fremtiden. Kjoep en bolig som du bli boende i i minst fem aar. Kjoep helst den boligen du vil bli boende i i voksen alder saa tidlig som mulig. Da slipper du dyre flyttekostnader (det koster omtrent 150-200 000 kr aa flytte fra en selveier til en annen selveier).

 

Invester jevnt og trutt i aksjefond med lavest mulig forvaltningshonorarer over mange tiaar.

Lenke til kommentar

1. Tjen opp litt egenkapital

2. Finn en attraktivt leilighet i Oslo sentrum og ta opp lån til pipa ved hjelp av forbrukslån/kausjonist/ran

3. Bit negler i et par år og finn en megler som kan pushe leiligheten til neste idiot

4. ???

5. http://www.dn.no/nyheter/okonomi/2015/05/03/2053/Eiendom/har-tjent-15-mill-p-raske-bolighandler

 

Gratulerer, du har nå blitt boligspekulant! Som en premie så har du fått skattefradrag, redusert formue og muligheten til å tjene mye penger uten å bli et offer for janteloven.

 

Alternativ 2 er å prøve å lære om investeringer på fritiden. Google nybegynnerguider mot fonds-og-aksjemarkedet, start med en liten sum og bygg erfaring. Etterhvert som du får mer sparepenger så har du forhåpentligvis mer peiling og klarer grei avkastning i markedet. Historisk sett så tar dette mye lenger tid enn feks. boligspekulering, da man ikke tar opp lån og girer en mulig gevinst.

 

Alternativ 3: lev som nå og spill lotto!

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Merk at det er skattemessige fordeler ved å leie ut hybel/leilighet i din egen bolig/hus. Det er den type utleie som er mest lønnsomt. Staten vil ikke at folk skal leie ut bolig nr 2, 3 etc så da settes bremsene på med skatt på leieinntekt. Det er også en del regler rundt hvor stor del av egen bolig du kan leie ut. Hovedregelen er at du kan leie ut skattefritt inntil halvparten av hele boligens leieverdi, men det er mange flere detaljer så sjekk guidene på dette.

 

For å maksimere de skattefrie leieinntektene må du rett og slett kjøpe et størst mulig hus med under 50% utleid (det går ikke på areal men utleieverdi). Tilleggskostnader som strøm, internett og parkering lar du leietakerne betale separat til de leverandørene de ønsker å bruke. Da får du minimalt med utgifter i forbindelse med leien. Stabile leietakere er viktig så vær nøye med utvelgelsen.

 

PS. Boligprisene er temmelig høye for tida (pris målt i antall gjennomsnittslønninger per gjennomsnittsbolig) så det er ikke utenkelig at prisene vil flate ut eller falle en del. Ikke tro at boligen vil få en prisoppgang som kan matche de siste 10-15 årene.

 

____________

 

En annen smart investering kan være å starte ditt eget firma så fremt du har en god forretningsidé og er dyktig (enten dyktig til å velge gode ansatte eller dyktig til å utføre jobben selv). Det kan være lurt å få en nøytral forretningsrådgiver til å gå kritisk gjennom forretningsplanen din og kanskje hjelpe deg å gjøre den bedre.

Lenke til kommentar
Gjest Slettet+6132

Det som funker for mange er å kjøpe bolig og betjene lånet etter evne. Rentefradrag og verdistigning har gjort dette svært lønnsomt. I tillegg bor man bra, og det er jo verdt noe i seg selv.

 

Deretter kan man vurdere å kjøpe seg oppover ettersom markedet endres eller man pusser opp osv. Husk at meglerhonorarer med mer gjør at en flytting koster rundt kr. 100.000,-.

 

Det er viktig å leve og ikke bare spare og jobbe til man ser døden i hvitøyet.

Vips, så dine beste år forsvunnet i ingenting annet enn en velfylt bankkonto.

Lenke til kommentar

Fond er den sikreste og enkleste investeringen av de tre alternativene til trådstarter.

Da er det en profesjonell part (forvalter av fondet) som investerer pengene basert på strategien til det fondet. Skal man investere i aksjer må man sette seg inn i hva man driver på med, det krever innsats for å gjøre det bedre enn et fond.

Sist er kjøp av utleiebolig. Du må først og fremst belåne boligen for å kjøpe den, videre er avkastningen relativt lav. Sist men ikke minst kan du ikke bare selge boligen sånn helt uten videre. Er boligen på rette stedet i landet kan den ligge ute i månedsvis, salgsprosessen tar tid.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Hva er egentlig poenger? Hvorfor skal en for død å liv ha > 1 million på konto, foruten inngang til noen "eksklusive" klubber ser jeg ikke hva man får ut av det. Hvorfor spør du ikke heller hvordan du skal oppnå "økonomsikfrihet" med vanlig jobb, kan ikke ikke være fornøyd om man har råd til alle regningene og kan kjøpe tilnærmet det en vill?

Lenke til kommentar

jeg har hatt 1 mill på konto ved flere anledninger.. investert i eiendom, pussa opp, solgt med høy fortjeneste. 

 

Det er ikke så gøy som det høres ut som.. pengene på konto gir deg ingen glede.. spinke å spare deg til fant.. ikke unne deg noe osv.. 

NAH.. pengene skal omsettes og brukes til morsomme ting de.. Du får ingen penger med deg når du dauer så why the hell not.. 

Lenke til kommentar
Gjest Slettet+6132

Man kan spør 100 økonomer og få 100 forskjellige svar - så det du spør om finnes ingen svar på, om du ikke lurer på hvordan du kan investere formuen din på en slik måte at du i fremtiden slipper å jobbe?

 

Da finnes jo mange alternativer om formuen en stor nok.

Lenke til kommentar

Jeg har grublet lenge på dette. Hvordan bli millionær på vanlig lønn....

Og hva er vanlig lønn?

 

For noen er vanlig lønn 250 000. Om du tjener 500 000 trenger du ikke å gjøre noe annet enn å leve på 250 000 i fire år, så er du millionær.

 

Edit: Litt modifikasjoner for skatt.

Endret av Emancipate
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Stønad er ikke lønnsinntekt. Det er dermed heller ikke med i gjennomsnittsberegningen. Ei heller unger og ungdom som ikke jobber, pensjonerte, uføre etc. Gjennomsnittlig lønnsinntekt beregnes kun med de som har lønnsinntekt.

 

Husk også at dette er et gjennomsnitt, ikke median. Det vil derfor være flere i antall som tjener under dette tallet og færre over. Blant de færre over er det en liten del (i antall) som trekker opp snittet veldig mye. På motsatt side er det ingen som drar snittet veldig langt ned med en negativ millioninntekt. Medianen vil jeg tippe ligger rundt 30-50 000 kr under gjennomsnittet.

Lenke til kommentar

Du blir ikke særlig rik av en vanlig lønn.

 

Å skaffe seg et par millioner etter å ha spart i fond ol. i 10 år skal la seg gjøre. Sikkert mulig med enda litt mer hvis du sparer deg til fant.

 

Når det gjelder bolig så er man ikke nødvendigvis så rik om man eier en leilighet til 5 mill, men bare har 50k i banken (tenk på likviditet).

 

Skal du derimot sitte igjen med 20 millioner om 10 år, så må du investere i f.eks. startups eller lage et eget selskap. Høyere risiko, men høyere potensiell inntjening. 

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...