Gå til innhold

Regjeringen vil forby Game of Thrones før klokka 23:00


Anbefalte innlegg

 

Hva tar ungene mest skade av mon tro?

Dagsrevyen eller Game of Thrones?

 

Noe av det jeg husker best fra da jeg var liten var ene reportasjen på dagsrevyen hvor de viste et klipp av en mann som ble henrettet. Skutt i hodet på kloss hold og jeg så kroppen falle sammen livløs på bakken med blodspruten ut av hodet.

 

På den tiden hadde jeg allerede sett flere skrekkfilmer (Chucky, Fredag den 13 osv), men klippet fra dagsrevyen var jo ekte og jeg visste forskjellen på film og realitet.

 

Klippet fra dagsrevyen satt derimot godt fremme i hjernebarken i lang lang tid.

Fra Vietnamkrigen tidlig 70-tall?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Nå har jeg ikke barn, men jeg er ofte i seng rundt 23.00 tiden (som nå) så jeg ville jo da uansett ha tatt opp de "skumle" programmene på dekoderen. Og hadde jeg hatt barn kunne de jo da bare sett på dekoderen når de ville frem til jeg hadde fått sett det og slettet det.

Ellers har jeg jobbet med ungdom en del år, og som mange nevner, så skjedde det en overgang for noen år siden.

Før det satt ungdommen rundt TV i fellesområdet hver kveld, og kranglen gikk mer på hva som skulle ses på.

Plutselig satt alle ungdommene på hvert sitt rom med pcer og lastet ned og så på hva pokker de ville, uten at vi voksne hadde noen kontroll. Tror det var 2009-2010 rundt der som det skjedde.

Etter det ble TVet i fellesstuen stort sett kun brukt av ansatte, og en ungdom i ny og ne (for å f.eks se på type norske programmer som man ikke får lastet ned) Men aldri det fellesskapet.

 

Men politikerene våre lever jo i en annen tidsalder enn oss andre. TV er vel en ny oppfinnelse for halvparten av dem. Dekodere med opptaksmuligheter har de vel ikke hørt om, at det går an å laste ned disse TV programmene gratis fra nett (dog ulovlig) får de vel først greie på om 20-30 år, og da kommer det vel en eller annen dusteregel for det også.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Er det noen som er ute etter å fylle kvoten sin med igjennom pressede saker uten mål og mening, vel kanskje mål og en mening. Men som flere legger ut her, stoler ikke onkel stat på at Ola og kari normann klarer å ta hensyn over sine egne barn lenger? Hvor langt inn i våre liv skal de stikke de heslige fingrene sine? Latterlig. De som allerede følger disse seriene får sett dem samma faen hvilke sendetider. Dette er bare nok et eksempel på feil bruk av tid å penger

Lenke til kommentar

tror dette vil ha 0 effekt på om personer under aten får se slikt innhold eller ikke tven er gammeldags og brukes stort sett kun av mennesker over 30 og under 10, og når de mellom 10 og 30 bruker tven er det gjerne for å koble enten pc eller playstation til

 

dessuten, ingenting av det som vises på tv idag kan måle seg med det en 12 åring kan finne på nettet, snakker av egen erfaring, det finnes noen skikelige drøye videoer fra kartellene i sø-ramerika der ute.

Lenke til kommentar

dette må vi bekjempe med en gang, ikke la politikere legge enda flere bånd på våre private liv. dette vil bare gi et enda svakere og snillistisk samfunn som slipper inn alle og synes alle er snille. vi må passe oss så vi ikke blir en svak nasjon av pyser. og det er ikke politikerens oppgave å sørge for min underholdning. den sørger JEG for.

Lenke til kommentar

Jeg er ikke overbevist om at barn nødvendigvis har godt av å skjermes fra virkelighetens brutalitet på enhver måte. Da ender man opp med skjøre voksne som ikke orker tøffe tak i livet og faller sammen av "beinbrekkende" utfordringer vi alle vil møte. Jo mer korrekt oppfatning barn får av virkelighetens tøffe kår mens de vokser opp, jo bedre skikket er de til å takle livets utfordringer. "Oljebarna" samt den epidemiske Nav'ingen er det grelle eksemplet på det motsatte.

 

Det foreldrene bør styre er hvordan denne utviklingen skjer ift. sitt barn. Det betyr heller ikke at man skal utsette barn av alle aldre for henrettelser i beste sendetid som nevnte Dagsrevyen gjorde under vietnamkrigen. Det er også viktig at man ikke gjør oppvoksende vant til at at brutalitet og vold er en helt grei eller underholdende ting, det er minst like viktig å lære de om empati ift. brutaliteten mennesker blir utsatt for og deres lidelser.

 

Fullstendig sensur er aldri løsningen, å lære barna rett og galt er bedre. Dette er en vanskelig balanse og jeg skjønner dilemmaet de står ovenfor. Det farligste man gjør er å lære barn at vold er greit og ren underholdning. Hvor mange ender ikke opp som uføre eller skadet for livet pga. blind meningsløs vold?

 

 

EDIT:

Jeg husker selv klippet fra vietnamkrigen når jeg var liten pjokk. Det var sjokkerende og brant seg fast i pannelappen og vekket mange følelser i en liten kar. Dog tok jeg ikke skade av det men det vekket empati for de som blir utsatt for krigens brutaliteter og at krig er noe vi må unngå for enhver pris. I tillegg til hodeskuddet så vi barn som kom løpende forbrente av napalm bombing. Som voksen endte jeg bla. opp i fredsbevarende styrker.

 

Den hårfine balansen ligger i når vold og brutalitet brukes som underholdning og når man får glimt av virkelighetens råe brutalitet. Det er nok ting her som kan forme barn feil vei. Vi lever ikke lenger i en tid hvor de å dø i kamp er en stor ære og vold glorifiseres, sivilisasjonen har kommet et stykke videre (dessverre ikke alle steder).

Endret av Theo343
Lenke til kommentar

Jeg er ikke overbevist om at barn nødvendigvis har godt av å skjermes fra virkelighetens brutalitet på enhver måte. Da ender man opp med skjøre voksne som ikke orker tøffe tak i livet og faller sammen av utfordringer vi alle vil møte i løpet av livet.

 

Det foreldrene bør styre er hvordan denne utviklingen skjer ift. sitt barn.

 

Psst. Game of Thrones er ikke virkelig... ;)

 

Men fra spøk til alvor: Dette er åpenbart et lite gjennomtenkt forslag. Av flere grunner. Jeg har liten tro på effekten. TV brukes stadig mindre slik vi gjorde før. Hjemme hos oss vil jeg tro "live" TV står får kanskje 30% av det vi ser på. Resten er via streaming og opptak. Da spiller tidsrom det sendes i mindre rolle.

Jeg mistenker også at fåtallet av ungdom venter med å se Game of Thrones (eller hvilken som helst serie/film med 18-årsgrense) til det kommer på TV her i landet...

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Det som nok er tanken med Games of Thrones er grov vold som underholdning. Selv om det er fiksjon. Så jeg ser tanken ved dette.

 

Men det er også derfor jeg tenker på hvorvidt dette vil innføres i PVR bokser og streaming løsninger. Det er ikke alle unge som laster ned via p2p og tjenester som popcorn time etc. Mange unge i dag orker ikke kronglete løsninger og selv popcorn time kan bli "jammen jeg har jo netflix".

Endret av Theo343
Lenke til kommentar

Neste skritt er vel å forby avspilling av opptak og streaming også. Og videospill mellom 05:30 og 23:00. Og bøker som inneholder voldelige eller pornografiske skildringer kan kun leses etter 23:00. Og annenhver musikkvideo.

 

Denne tråden mangler et "Think of the children"-meme...

Lenke til kommentar

Eg har ikkje heilt forstått kvar logikken med at det kun er dei som er 18+ som sitter oppe mellom kl 23:00 og 05:30 kjem ifrå.

Er det så unormalt for voksne å måtte stå opp om morgonen for å gå på jobb?

 

Uansett, ei slik detaljregulering har lite for seg.

Men når det er sagt så har eg litt forståelse for at ein i tidsrommet frå kl 14-17 på kvardagar godt kan prøve å unngå å sende TV-programma med dei aller sterkaste inntrykka då dette er den tidsperioda mange barn er heime åleine når dei sluttar tidleg på skulen og venter på at foreldra skal komme heim. Men med unntak av akkurat dette tidsrommet så er det ikkje så vanskelig for foreldrene å passe på.

For min del kunne ein sikkert også merka TV-programma med ei aldersgrense oppe i hjørnet slik som dei gjer i andre land, då blir det i alle fall enkelt for foreldre å sjå at det uskyldige TV-programmet som poden sitter å ser på plutselig kan skifte karakter dersom det er merka med f.eks. ei 18 års grense.

Lenke til kommentar

Latterlig. Hvem har ansvaret for ungene sine. Foreldrene eller regjeringa?

Og materiale med 18 års aldersgrense skal sendes etter kl. 23?? hva med normale fungerende mennesker som skal på jobb morgenen etter? Jeg ser ikke på tv, da det er et altfor dårlig tilbud. Velger heller streaming eller piratveien. men dette irriterer meg mer enn det burde.

Lenke til kommentar

 

 

Hva tar ungene mest skade av mon tro?

Dagsrevyen eller Game of Thrones?

Noe av det jeg husker best fra da jeg var liten var ene reportasjen på dagsrevyen hvor de viste et klipp av en mann som ble henrettet. Skutt i hodet på kloss hold og jeg så kroppen falle sammen livløs på bakken med blodspruten ut av hodet.

 

På den tiden hadde jeg allerede sett flere skrekkfilmer (Chucky, Fredag den 13 osv), men klippet fra dagsrevyen var jo ekte og jeg visste forskjellen på film og realitet.

 

Klippet fra dagsrevyen satt derimot godt fremme i hjernebarken i lang lang tid.

Fra Vietnamkrigen tidlig 70-tall?

 

 

90-tallet. Usikker på hvor det var fra.

Lenke til kommentar

Har 2 TVer som ikke mottar noe kanaler overhodet. Er ikke noe stor savn da begge er koblet til pc og blir brukt til å streame innhold fra Netflix og andre sider. Er like greit at regjeringa forbyr så mye de vil da folk flest begynner å gå bort i fra vanlig tv kanaler, som er overfylt med søppelreklame hvert 5 minutt og som man ikke har styring over, hva gjelder valg av hva man vil se. Innen 5-6 år så er såkalt 'tradisjonelle' TV kanaler allerede borte og også søppelet fra nåværende regjering.

Lenke til kommentar
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...