Jump to content

myhken

Medlemmer
 • Content Count

  9054
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

myhken last won the day on August 1 2015

myhken had the most liked content!

Community Reputation

1374 :)

About myhken

 • Birthday 01/18/1978

Profile Information

 • Kjønn
  Mann

Recent Profile Visitors

25045 profile views
 1. Du skjønner uheldigvis nokså lite hvordan f.eks en harddisk virker. Det er jo likegyldig hva slags OS eller programmer, eller hvordan disken brukes, så lenge man er innenfor de sepcsa produsenten setter. Når de sier 180TB les/skriv per år så betyr det ca 500 GB les/skriv per dag - de definerer ikke at - Windows 10 beta, ja da kan du ikke lese/skrive 500 GB data per dag - eller at Linux eller beta versjoner av Windows skulle skrive/lese så enorme mengder data at du bruker opp 180TB innen kort tid. Men alt er masseprodusert - så at en disk ryker en gang i blant kan handle om så mangt. Derfor stilles det også få spørsmål fra leverandøren om du benytter deg av reklamasjon. Men du har jo aldri gjort det, så alt du skriver og mener er jo bare, akkurat dine meninger, og har ingen ting med virkeligheten å gjøre. Og du ignorerer jo alle de som faktisk har erfaringer med reklamasjoner. Gratulerer !!
 2. Men du vet forskjell på garanti og reklamasjon? Men først, Seagate gir 3 års garanti på disse diskene, så nok en gang tar du feil. Men garantier er helt uinteressant her i Norge, særlig for privatpersoner. For så lenge et produkt er ment å vare lengre enn to år, så har man 5 års reklamasjonsrett - helt uavhengig av produsentens garantier. Skulle likt å sett den butikken/produsenten som tok inn en disk på reklamasjon og åpnet den for å sjekke platene. De går garantert rett i søpla, for kostnaden ved å ev. sjekke dem mer enn at de blir koblet i en docking eller i en pc bare for å se om det er liv i disken eller ikke - ville vært så høy at det bare er lønnsomt å gi ut en ny disk. Så du må lære om hvordan reklamasjonsretten her i Norge gjør slik at vi har en av verdens beste ordninger på elektronikk. Og bare glemme ordet garanti - det er stort sett bare helt uinteressant for oss privatpersoner. For firmaer er det mye mer viktig med garanti perioder - men også de har 2 års reklamasjonsrett uansett om garantien på produktet bare er ett år. Jeg jobber innenfor IT sektoren - og har hatt flere diskusjoner med store pc leverandører der de internasjonale kontorene prøver seg med kun garantien - men der de må gi etter for 2 års reklamasjon når de har sjekket opp regelverket som gjelder for Norge.
 3. Men må jo si at man er ganske bort i natta om man bruker en slik Archive disk til å kjøre spill eller programmer fra da. De var jo veldig klare i markedsføringen av disse diskene at de kun er ment for mer eller mindre statisk data man stort sett bare leser fra. Jeg bruker de fleste diskene mine akkurat slik - har lagt min store digitale filmsamling på dem. Utenom når jeg ev. ripper en ny film, så leses det kun fra diskene når jeg ser en film fra en av dem. Ser at Komplett nå selger 8 TB Ironwolf disker til samme pris Archive diskene hadde, og disse diskene er jo 7200 RPM disker som man da faktisk kunne brukt til å kjøre spill fra f.eks. Men uansett om det er tullete eller ikke å kjøre spill fra Archive disker - jeg har aldri blitt spurt om hvordan jeg brukte disken når jeg har benyttet meg av reklamasjon. Og jeg har alltid hatt type 30+ disker stående på 24/7 så det har jo blitt noen reklamasjoner på disker gjennom årene. Det er jo veldig enkelt, enten fungerer disken eller ikke. Fungerer den ikke og disken er under 5 år, ja da har man krav på reklamasjon. (om disken da ikke har skader fra fall, dynket i Cola eller lignende da). Så hvis du var så mindre smart at du faktisk sa at du hadde brukt disken på en måte den absolutt ikke var ment for, ja da fortjener du jo å ikke få godkjent reklamasjonen. Men tviler egentlig på at de har muligheten til å avslå. For i sepcsa fra Seagate står det jo at disken er rated til å takle 180TB skriv/les per år og at den kan stå på 24/7. Så uansett bruk, så lenge du ligger under 180TB les/skriv per år - gir rett til reklamasjon. https://www.seagate.com/www-content/product-content/hdd-fam/seagate-archive-hdd/en-us/docs/archive-hdd-dS1834-3-1411us.pdf
 4. Nok en gang så vet du ikke hva du skriver om. Jeg har 10 slike disker - og sist da en gikk i stykker - var det null stress å få en ny fra Komplett.no på reklamasjon. Alle harddisker solgt i Norge har 5 års reklamasjonsrett, om du har kjøpt de som privatperson. Som firma har du max 2 års reklamasjonsrett. Men kjøper du disken i utlandet (du linket jo til Amazon) så sier det seg selv at du kun får garantien fra produsenten - og du risikerer også at du faktisk må sende den til det landet du kjøpte den fra, om ikke det er samme service område som Norge. Men det varierer veldig fra produsent til produsent. Noen tilbyr jo verdensomfattende garanti.
 5. Så at jeg samarbeidet med en fyr (fikk 50/50 betalt i penger og tjenester) og at han velger å ikke gi meg passordet for at samarbeidet skjærte seg - så bryter jeg åndverksloven for å få åpnet et dokument jeg bestilte, som er spesifikk til mitt firma? Ville vel tro vi kom like langt i en rettsak - jeg har jo mailer osv på at jeg bestilte dokumentet, hvordan det skulle se ut, innhold osv osv - og svar på skype at han ikke vil gi meg passordet. Men han kan jo selvsagt bevise at det var han som laget dokumentet. Men navnet på mitt firma står jo i headeren og spørsmålene er spesifikt for det jeg driver med... Så vet ikke hvordan den saken ville endt jeg
 6. Prøvde det også, men får da samme feil som når jeg prøver å fjerne den delen kakeshoma beskriver, og har nå også prøvd med begge metoder å bruke Windows sin zip funksjon å pakke mappen igjen. Edit: Flau nå.... jeg pakket jo mappen - men skulle jo pakket innholdet i mappen og ikke hele mappen. Da fungerte det fint, dog nå testet jeg bare Chavalito sin løsning, men den første virker sikkert den også. :blush: :blush:
 7. Se her, jeg fjerner riktig her? Lagrer filen. Så bruker jeg Winrar til å pakke filen i .zip format uten komprimering. Filen øker da fra 200k til 2MB. Men Word får ikke åpnet filen etter jeg endrer fra .zip tilbake til .docx
 8. For en stund siden fikk jeg en fyr til å lage et skjema i Word for meg med dropdown valg, avkryssningsbokser og andre funksjoner som gjør det enkelt å fylle ut et skjema. Men han passordbeskyttet redigeringen (altså ikke selve dokumentet). Nå skulle jeg gjort noen endringer - men det skjærte seg litt mellom oss - og han er ikke villig til å oppgi passordet. Det finnes guider på hvordan man kan gjøre dette (som denne), men når jeg gjør dette, så mister jeg alle de funksjonene som er hele poenget med dokumentet. For så fort jeg lagrer dokumentet i et annet format enn nyeste Word format, så forsvinner funksjonene. Så er det noen som vet om det finnes noen måte om få bort det gamle passordet uten å miste funksjonene - eller et program som kan gjøre jobben. Hadde jeg kunne laget slike funksjoner i Word selv, hadde det jo ikke vært noe problem, men det kan jeg ikke. Vi snakker som sagt da ikke om at selve dokumentet er kryptert/passord beskyttet, men at det står som "protected Document" - og at jeg da ikke får endret på funksjonene, men bare kun bruke skjemaet slik det nå er. (men det har skjedd noen forandringer som jeg må oppdatere).
 9. Enten har du verdens råeste pc med over 100 GB med RAM, eller så heter det faktisk harddisk plass og ikke minne. Minne = RAM som man vanligvis har 8 eller 16 GB av Men du fikk en bekreftelse på at backupen var gjennomført og var helt OK? Hvis ja, så virker det som om disken din bare er for liten til å få lagt tilbake backupen. Prøv da med en ekstern harddisk eller lignende.
 10. Du får jo ganske klare advarsler på om du virkelig vil slette alt innhold på .iso filen om du bruker Microsoft sine egne verktøy. Også Rufus sier vel i fra om du virkelig vil slette alt innhold på disken før du hiver .iso filen over.
 11. Litt søking her så finner du mange tråder med diverse svar, noen sier at slike billige lisenser fungerer, noen sier at du da bidrar til organisert kriminalitet og alt mellom. Du risikerer jo ev bare å tape de 200 kronene og så må kjøpe en ny lisens.
 12. Jeg bruker .mkv Passthrough - beholder kun engelsk (og ev norsk) lydspor, dog i alle formater som 3.2 - 5.1 - 7.1 osv + undertekster. Min erfaring er at de fleste BluRay filmer da ender opp på rundt 35-40 GB. Jeg rører ikke video innstillingene - de er 1:1 - og ja det er i x264 format.
 13. Ser ut som dette fungerer likt både i Edge og Chrome. Også når man avslutter nettleseren brått. Når jeg åpner nettleseren da, kommer man ikke automatisk inn på de sidene man var (slik som ved en reboot), men om jeg da går inn på facebook.com f.eks (eller en av de andre tjenestene) er man fortsatt pålogget, til og med tofaktor kodene har vært byttet minst en gang. Men det rare var at Edge tydeligvis fikk med seg at jeg logget meg på via Chrome (mens Edge var avsluttet) på Facebook. For mens jeg hadde Facebook oppe på Chrome, og så åpnet Edge (etter en brå avslutning) kom jeg ikke inn på Facebook lengre. Dette må testes litt mer i kveld...
 14. Men Facebook lagrer ingen ting om jeg logger meg på, logger rett ut, og så logger på igjen (innenfor 60 sekunder) må jeg fortsatt skrive inn den gamle koden manuelt. Og dette gjelder ikke bare Facebook, jeg har slått på tofaktor på 10 av tjenestene mine, som DomeneShop, Gmail, flere av hosting selskapene jeg bruker i utlandet (Hetzner, OVH, Kimsufi osv) og nå har jeg testet med de fleste, og alle slipper meg rett inn om pcen rebooter etter jeg har logget på. Men helt umulig å få til på normale måter.
×
×
 • Create New...