Gå til innhold

Hvordan verve inn studenter?


Anbefalte innlegg

Hei! :-)

Jeg er ei 19 år gammel jente som nettopp har fått meg jobb som fundraiser i Røde Kors. Om ikke lenge skal jeg prøve å verve inn STUDENTER, noe jeg ser på som svært vanskelig. Hvilke argumenter kan jeg bruke for at studenten bør bli medlem i Røde Kors, selv med så lite penger som en student ofte har? Jeg snakker ofte om Syria med personene jeg ønsker å verve, men hvordan skal jeg få studenten til å skjønne at dette er virkelig viktig. Jeg er student selv, så jeg vet penger er et stort problem, men dette er jobben min...

 

Takk på forhånd! :-)

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det jeg kommer på er:

1. Spill på sex

2. Spill på dårlig samvittighet (Synes du det er greit at lemlestede barn ikke får hjelp? Synes du at dette er så uakseptabelt at du er villig til å virkelig bidra, eller synes du lemlestede barn bør være fornøyd med at du synes synd på dem?).

3. Vær plagsom og ekkel så kanskje de sier ja for å bli kvitt deg.

 

Under punkt 2 kunne du jo regne om kontingenten i antall halvlitere og spørre om det ikke er verdt x antall halvlitere til å gjøre en forskjell for barn i Syria. Du må vel snakke om barn? Ingen gidder å gjøre en dritt for gamle folk i vårt samfunn.

 

Jeg er ikke fornøyd med mine egne råd. Alt dette har også blitt brukt mot meg av diverse selgere uten at jeg ga etter.

 

Samtidig er det vel også en del studenter som har god råd og som kan bidra? Kanskje du kunne spurt i starten om vedkommende har veldig dårlig råd? Hvis de nekter for dette, står du jo sterkere.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Hmm hvorfor studenter? Staten og bankene har alle milliardene våre
og bruker dem til våpenhandel, "månelanding" og museumsdritt. Bortkastet.
Er det ikke bedre å ta en telefon til dem og spørre om 1 (eller 30) milliarder
til Røde Kors som faktisk gjør noe litt mer nyttig enn politikerne/regjeringen?

Endret av Kissie
  • Liker 4
Lenke til kommentar

Røde Kors gjør sikkert mye godt, men du verden så kyniske tiggerne dems er.

 

De jeg har vært borti spiller gjerne på "Du har vel litt", "Så mye har du vel råd til", "Så du bryr deg ikke om andre?", "Du bryr deg ikke om at barn dør ?" osv.

 

Har dog ikke bitt på kroken og kommer ikke til å gjøre det.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Jeg ønsker meg noe jeg kan betale ti kroner i måneden for, ved å sende START til nitten-ett-eller-annet, slik at denne støtte-aksjonen aldri kontakter meg på telefon igjen sålenge avtalen pågår. Også ønsker jeg å ha muligheten til å melde meg ut igjen ved å gjøre noe så enkelt som å sende STOPP til nitten-ett-eller-annet.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Joda, selvfølgelig mer fornuftig å gi null, jeg bare skjønner ikke hvorfor de veldedige organisasjonene ikke opplyser mer om den. Nordmenn ga flere hundre millioner i den store TV-aksjonen som var sist. Hadde de overført pengene elektronisk istedet kunne de gitt 20% mer uten at det hadde kostet én krone ekstra, alternativt fått tilbake 27%..

Norsk Tipping er veldig flinke til å fortelle at du kan bli millionær, men i worst case støtter man lokal idrett. Røde Kors burde vært flinkere til å opplyse om fradragsmuligheter, så hadde de kanskje mottatt mer i støtte. Nordmenn elsker skattefradrag :)

Lenke til kommentar

Det er tullete å henvende seg til studenter. Blir litt som tiggerne som sitter på vei fra t-banen opp til Blindern. Spør om penger fra noen som allerede er godt i minus. Veit jeg ikke hjelper deg med det svaret her, men kanskje arbeidsgiveren din bør revurdere arbeidsoppgaven din.

Lenke til kommentar

Jeg fikk aldri noe svar i den andre tråden din, så jeg spør deg igjen.

 

Har du noen bakgrunn fra Røde Kors, eller har du blitt satt på et kontor med en telefon og en brosjyre?

Det verste jeg vet er 'selgere' som egentlig ikke aner hva de selger.

OM du nå ikke har bakgrunn fra Røde Kors, så fortvil ikke. Ta kontakt med ditt lokale Røde Kors Korps.

Jeg er 110% sikker på at du kan få oppleve litt hva Røde Kors egentlig driver med.

 

Om du skulle befinne deg på Sørlandet, har jeg sagt at du bare må ta kontakt. Det gjelder fortsatt.

Lenke til kommentar

Eg trur du undervurderer studentane sin betalingsevne. Dei fleste studenter har ledig kapital som dei kan bruke fritt, din jobb blir å prøve å styre studentane til å bruke litt av pengane på veledigheit i staden for eige forbruk.

Det er ein grunn til at studentane er eit sattsingsområde for mange kommersielle aktørar då studentar som gruppe er forholdsvis pengesterke. Etablerte voksne har ofte hus, bil, kjerring og unger som krever sitt av økonomien, medan stundentar ofte berre har seg sjølv å tenke på.

 

Ein fordel med studentar er at dei er ofte veldig engasjerte og idealistiske, så om du klarer å synleggjere at bidraget deira utgjer ein forskjell så er det ikkje så vanskelig å rekruttere studentar.

 

Som tidligare nevnt så kan du godt snakke om det som Røde Kors gjer lokalt også, det som skjer i Syria blir for mange litt for fjernt til at dei klarer å forholde seg til det. Syriasituasjonen er også såpass kompleks at organisasjonar som Røde Kors ikkje klarer å utgjere ein så stor forskjell, hjelpa blir då begrensa til å stoppe symptoma i staden for å løyse situasjonen.

Sett på den måten er det mykje lettare å kunne vise til at Røde Kors trenger nytt utstyr for å kunne redde folk ned frå påskefjellet sidan ein her tydeligare ser at bidraget kjem til nytte.

 

 

Husk også at mange studentar er redde for å bli lurte til å inngå avtaler som koster mykje og forplikter over lang tid. Så det kan være lurt å vise til at ein også kan bidra med mindre summer som ikkje vises like godt på studentbudsjettet. Det er lettare å betale ein 10'er per dag, enn å betale 300 kr i måneden, særlig om trekkdatoen kjem ei stund etter stipendutbetalinga og kontoen begynder å tømme seg.

Lenke til kommentar

Jeg fikk aldri noe svar i den andre tråden din, så jeg spør deg igjen.

 

Har du noen bakgrunn fra Røde Kors, eller har du blitt satt på et kontor med en telefon og en brosjyre?

Det verste jeg vet er 'selgere' som egentlig ikke aner hva de selger.

OM du nå ikke har bakgrunn fra Røde Kors, så fortvil ikke. Ta kontakt med ditt lokale Røde Kors Korps.

Jeg er 110% sikker på at du kan få oppleve litt hva Røde Kors egentlig driver med.

 

Om du skulle befinne deg på Sørlandet, har jeg sagt at du bare må ta kontakt. Det gjelder fortsatt.

Beklager sent svar, jeg får ikke alltid tid til å følge opp trådene jeg legger ut. :)

Jeg har ingen erfaring innenfor Røde Kors, og har fått jobben som fundraiser som står ute på gaten og verver folk. Dette fikk jeg egentlig bare med personligheten min, tydeligvis. Man må ha et engasjement, en utstråling og en sterk vilje. Man må derfor ikke nødvendigvis ha en erfaring. :)

 

Jeg er veldig enig med deg, og derfor veldig opptatt av å søke informasjon og lese meg opp om diverse saker Røde Kors jobber med. Som sagt hjelper det å ha et engasjement!

 

Tusen hjertelig takk for det! Skal absolutt gjøre det. :)

Endret av anonymc
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...