Jump to content

ærligøs

Medlemmer
 • Content Count

  2545
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

ærligøs last won the day on March 24 2015

ærligøs had the most liked content!

Community Reputation

1391 :)

Profile Information

 • Kjønn
  Mann
 1. Jeg tror en kan pirke på mange småting i sitatet. Jeg nøyer meg med å si at "for mye produkter" høres litt galt ut. Jeg tror det bør være "for mye av produktene". Jeg mener at kommaet etter "trengs" skal bort.
 2. Edit: sjekket spoiler. Ja, det var noe jeg hadde lagt merke til. Det er en språkfeil. Det med uthenging/uthengning har jeg ikke orket å avklare. Det Vox nettopp påpekte, la jeg overhodet ikke merke til. Edit: Men jeg lurte på hvorfor blasfemi var nevnt. Det forsto jeg ikke.
 3. Kan starte med det mest åpenbare da: et slag (ikke ett slag i motsetning til to). Jeg er enig. Kan du jo prøve å gjette på hvilken feil jeg festet meg ved. Den er også ganske rett fram og grei. Jeg legger svaret i spoiler, da jeg blir borte i mange timer.
 4. Her er det én feil jeg ville fokusere på. Dessverre er det andre ting også som virker tvilsomt her.
 5. Men er det slik at verbet hover ikke lar seg oversette i denne sammenhengen? Hva med sveve? Er det noe ved handlingen som ikke lar seg overføre til dette verbet? Sveve har vel en tvetydighet som hovre ikke har, muligens. Det kan innebære bevegelse, noe hovre ikke tillater (det ene øyet mitt stirrer på forklaringer i Norsk ordbok).
 6. Det er fremdeles litt uklart for meg når en skal regne et ord som ikke står i ordbøkene, for feil. Men det er feil, mener jeg, når ordet finnes i ordboka i en annen variant. For eksempel er tusmørke feil fordi tussmørke finnes i ordboka. Men er det feil å skrive snowboard? Jeg tror svaret er ja. Det ordet har en norsk variant. Jeg synes "hovre" er et ord som fortjener en påpekning uten at vi trenger å påstå at det er feil.
 7. Ordet "hovre" finnes ikke i de normerende ordbøkene. Det finnes i Norsk ordbok:
 8. Sånn var det visst, ja. Jeg klarer ikke huske dette.
 9. Da gjetter jeg på at det er noe med "pisket krem". Det er noe der med engelsk og fløte og sånn uten at jeg helt kan det.
 10. Jeg ser fra ordbøker at verbet "toppe" kan bety å fjerne toppen av noe, men ikke å danne en topp. Jeg kommer ikke på noe enkeltord som kan erstatte "toppe".
 11. Aner ikke, men her retter du jo opp den ene feilen i sitatet ("feil" er ubøyelig).
 12. http://www.noas.no/nei-til-midlertidige-tillatelser-til-enslige-barn-og-unge-pa-flukt/
 13. Det kommaet ser da helt riktig ut. Det er satt etter regelen om komma etter relativsetning.
×
×
 • Create New...