Gå til innhold

Oppgitt over foreldre som gir barn stygge navn.


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Navna som du nevner er etter min mening ikke særlig pene. Men samtidig så anbefales en titt på http://www.ssb.no/navn hvor man kan søke opp navn og få opp graf som viser populariteten over de siste hundre årene.

 

Beate ble trendy i 1950.

Kjell ble poppis ca. år 1900.

 

Poenget mitt er at hvilke navn som er inn eller ikke, vil variere med tiden. Det kommer garantert ikke som noen overraskelse på deg, men føler at det er et viktig poeng å få frem. Enkelte navn har også en tendens til å være populært en liten stund, før det blir upopulært, før det plutselig skyter fart igjen. Et eksempel er Oskar, som var det 5. mest populære navnet i 2013.

 

oskar.gif?1406073754409

 

Så alt håp er ikke ute.

Lenke til kommentar

Hipsternavn fra foreldre som er mer opptatt av å få barn fordi det er kult og trendy i vennegjengen enn de er opptatt av å planlegge og oppdra et barn som en dag skal bli voksent menneske. Mange har tradisjon av å gi barnet samme navn som beste eller oldeforeldre, noe som ofte gir mere tradisjonelle navn som Johannes og Cecilie.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

I følge en eller annen statistikk jeg leste så var Lucas på første plass, jeg hater det navnet. og syntes det er idioti at folk navngir barn med de navna du skriver. idioti på høyt nivå.

 

Så mange fine normale navn og enda så presterer folk og kalle ungene Leander og helmine.

Endret av Eriksendrul
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Hehe, bare å ta en titt på navnelisten for avdelingen i barnehagen hvor min datter går så er det nok til å lure på om en skal le eller gråte. Det virker som det viktigste for foreldrene er tanken om at mitt barn er veldig spesielt og må via navnet vise at det klart skiller seg ut fra mengden av andres middelmådige unger.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Men ingen av disse altfor "stygge", nye navnene barn får i dag blir veldig populære, så trenden er jo ikke at noen få navn blir superpopulære, men at foreldrene strekker seg langt for å finne ubrukte varianter av vanlige navn. Ikke at jeg er i mot at folk ønsker et navn til sitt barn som er sjeldent, men gjør det med omhu, mener nå jeg. Grøsser av en del av disse navnene jeg ser på fødselsannonsene i lokalavisen.

Lenke til kommentar

Noen av disse navnene er skjeldne, så det blir litt feil å si det er en trend. Det er færre personer enn 4 eller kanskje ingen som heter Herminette. 4 menn har Nemo som første fornavn. Ditto med Alvarin. Nira, Nila, Helmine og Billie er også for skjeldne til at det er en trend.

 

Det å gi navn som skal skille seg veldig ut synes jeg er skremmende. Det tyder på at foreldrene har en litt for vi-er-spesielle-mentalitet.

 

Leander er et gammelt gresk navn, det ser jeg ikke noe galt med.

 

Matheo er den spanske varianten av bibelnavnet Matteus. At folk velger bibelnavn er litt rart, men jeg ville heller hett Matheo enn Matteus.

 

Chrisander er et etternavn og helt smakløst å bruke som fornavn. Jeg vedder på ordblinde foreldre.

 

Lykke - navnet hinter til at foreldrene prøver for hardt å være lykkelige. Eller så er det bare jeg som projiserer...

 

Topplisten for jenter 2013 fremstår helt ordinær unntatt navnet Mathea, som ikke er en ny vri, men et gammelt navn på vei tilbake. http://ssb.no/a/navn/topp40j.html

Lenke til kommentar

jeg har laget en identisk tråd som dette for omlag 6 mnd siden. Helt enig, gutter får grusomme "bohem-navn" i dag og vil bli ordentlige fillefrøkengutter i voksenlivet. Helt skrekkelig. Typisk foreldre med lav utdannelse som navngir slik da.

 

 

Tåkelur, du er helt på villspor. Leander er et grusomt navn og vil fremstå som feminint og vimsete i voksen alder. Skikkelig fillenavn uten ryggrad. Nei huff, grusomt.

 

Min gamle tråd: https://www.diskusjon.no/index.php?showtopic=1564595&hl=

Endret av Henrik2k
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Tåkelur, du er helt på villspor. Leander er et grusomt navn og vil fremstå som feminint og vimsete i voksen alder. Skikkelig fillenavn uten ryggrad. Nei huff, grusomt.

Om det er et grusomt navn eller ikke var ikke spørsmålet, men om at foreldre valgte grusomme navn for statusens skyld.

 

Jeg ville heller ikke kalt ungen min Leander, men det er et tradisjonelt navn som neppe er valgt for statusens skyld.

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Det som er artig med denne trenden, er at foreldrene gir sine poder og prinsesser unike navn, for deres barn er spesielt og unikt, mens faktum er at de spiser like mange busemenn, og griner i matbutikker, og er generelle drittunger like ofte som alle andre barn.

 

Folk legger mere merke til en uoppdragen "Noah Nathaniel" enn en uoppdragen Robin.

Lenke til kommentar

I en perfekt verden ville alle kunne hete hva de ville, uten at noen skulle bruke det mot dem, men slik er det jo dessverre(?) ikke, noe denne tråden er et godt eksempel på. Derfor må foreldre tenke godt etter når de gir navn til ungen, unngå åpenbare klengenavn og andre fallgruver.

 

Samtidig kan det jo ikke være slik at alle skal ha navn ingen legger merke til, og det er jo uansett en smakssak. Noen liker å hente spesielle navn fra familien, andre elsker dobbeltnavn. Navntrender forandrer seg, og det er mye spesielt å se hvis en tar en tur på kirkegården, og det er neppe fordi foreldrene var hipstere.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...