Gå til innhold

Klokketråden — Diskusjon og kjøpetips!


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

tja, er man Star Wars fan så er det nok interessant som samleobjekt.

"om 10-15 år" ser vi kanskje en av de i Pantelånerne i Las Vegas? Lagt merke til at Star Wars objekter som figurer/dukker, postere, osv. kan gå for høye summer selv om de ikke har mange år på nakken.

Lenke til kommentar
Mr.M skrev (13 timer siden):

Mistenker at jeg blir en partypooper her... :ermm: Jeg tror Creation Watches viser priser eks norsk MVA (ikke VOEC), og dermed mistenker jeg at du må betale 149,- + ca 97,- = 248,- i MVA og gebyr ved import. Om klokken derimot hadde vært enda 40 kroner rimeligere (verdi under 350,-), hadde du sluppet unna både MVA og gebyr.

Lenke til kommentar
a_aa skrev (56 minutter siden):

Jeg tror Creation Watches viser priser eks norsk MVA (ikke VOEC), og dermed mistenker jeg at du må betale 149,- + ca 97,- = 248,- i MVA og gebyr ved import.

ja, er klar over det, men jeg skal vel bare betale mva. eller har de begynt å legge til gebyr (149) også?

hadde de bare sendt klokka i en boblekonvolutt så hadde den vel gått ubemerket i gjennom, med de er såpass seriøse at den nok kommer i originaleske, nede i en enda større eske, og slike skriker nærmest etter å bli kontrollert :p

btw, var nysgjerrig på de tre sub-dial's på klokka og hvordan få stilt de. Når sekundviseren står på 12, skal man trekke kronen hhv. ett eller to hakk ut for å justere. Aldri vært borte i før, men lærer noe nytt hele tiden

https://support.casio.com/storage/en/manual/pdf/EN/009/qw5420.pdf

Lenke til kommentar

MVA'en kommer som egen regning når pakken kommer til Norge. Leveres den med DHL Express krever de at MVA regninga betales før pakken leveres. Skjer vel nesten aldri at man betaler MVA samtidig på disse gråmarkedsidene. Så alltid regn med +25% i totalprisen selv om du ikke betaler det ved checkout.

Det skjedde med min klokke fra CW, men jeg var forberedt på det. Jeg fikk epost med mva'en som et vedlegg og kontonummer å betale til. Disse gigagråmarkedene som CW er helautomatisert, og de jukser ikke med prislappen for å "lure" tollvesenet. Du bestiller, pakken plukkes automatisk fra et lager, pakkes og sendes automatisk. De sender klokker i sine egne esker stort sett, ikke orginaleska med mindre det står spesifisert. Samme med papirer på klokka, jeg fikk ingenting i tillegg, bare en avlang boks med merkenavnet til klokka uten noe inni.

Og du får deres internasjonale garanti, som kun kan brukes ved å sende klokke til et av 3 "repair centers" i Kina.

Endret av Bytex
Lenke til kommentar
Bytex skrev (2 timer siden):

MVA'en kommer som egen regning når pakken kommer til Norge. Leveres den med DHL Express krever de at MVA regninga betales før pakken leveres.

ser at de også sender med DHL, men min pakke er sendt som standard Registred Airmail med Singapore Post, og håndteres av Posten her hjemme.

Var litt rusten på dette mva/fortollings-greiene, men lest meg opp, og som a_aa nevnte, slipper jeg ikke unna gebyret. Å da blir sluttsummen kr.636,- Da er det plutselig ikke veldig billig, men akseptabelt.

(så samme klokke/selger på eBay, hadde jeg kjøpt den, ville det blitt kr.703, så sparte rundt 70 kr. da.

 http://t.ly/CEMmZ

Lenke til kommentar
  • 3 uker senere...
Raspeball skrev (På 13.7.2023 den 19.21):

Presage er absolutt noe jeg har sett på en stund. Ble nesten til at jeg kjøpte denne da jeg var i Trondheim tidligere i år: https://urmakerlian.no/produkt/seiko-presage-sharp-edged-gmt-spb221j1/
Men, ble litt usikker på størrelsen, så det ble ikke kjøp. Jeg liker GMT rent estetisk, selv om jeg sjelden eller aldri har "bruk" for det (i den grad noen har bruk for det i 2023). Skiva på Sharp Edged GMT er også veldig pen, selv om den sorte kanskje ikke er den beste i den serien.

Siterer meg selv, for jaggu tok jeg ikke til på en Sharp Edged GMT. Etter litt prøving i forretningen fant jeg ut at størrelsen var fin. Det ble grønn skive over sort - et valg jeg er meget fornøyd med. Hyggelig var det også da det viste seg å være en ganske fin rabatt hos den aktuelle forhandleren.

Edit: Beklager bildekvaliteten. Ser alltid bedre ut på telefonen.

20230729_212601~2.JPG

Endret av Raspeball
Kommentar ang. bildekvalitet.
  • Liker 3
Lenke til kommentar

Omega speedmaster Moonwatch er drømmeklokka mi og, tror dog jeg helst vil ha hesalite utgaven av historiske grunner, selv om det er litt enklere med safir glass i forhold til riper og slikt. Har jo sett litt på Swatch Moonswatch, tenkte meg  innom en swatch butikk i sommer å plukke opp en når jeg først skulle til utlandet, men etter å fått tatt og følt på en ble det til jeg ikke ville bruke nesten 3000 kroner på en, føltes mer ut som en barneleke enn ei klokke 😅

Lenke til kommentar

En kollega kjøpte Earth moonswatch, han syns den er kul og sånt, men ser aldri at han bruker den istedet for apple watchen.

Jeg prøvde den også, men syns den virka alt for flimsy. De pusherene knekker jo bare man ser hardt på dem. Er tusen andre klokker i metall som er mye bedre enn det der, som koster mindre.

Endret av Bytex
Lenke til kommentar

Jeg ville ikke tatt på meg en klokke til 3000 som blir full av riper og knekker og dings hvis jeg skulle "ut og herje" nei. Har hørt glasset er ripete bare av å ta hånda ned i lomma og opp igjen. Da driter man penger i så fall. Moonswatch er vel det motsatte av en "beater" sånn sett :D Passer nok bedre på bilder på Finn enn på armen.

Endret av Bytex
Lenke til kommentar
Gouldfan skrev (7 timer siden):

Håper jeg snart er kvitt gjeld på Qliro slik at jeg kan kjøpe Orient Star...

Santrade i sandefjord har blitt Orient Star AD nå. Men de har høye priser. Går an å dra dit og se og prøve alt stort sett. Blir aldri lei av å se ned på denne
image.jpeg.8e3a5f4781829369ae8cc17387fdfced.jpeg

 

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Right. Protid skulle ha ca 4000 for å fikse min Certina DS Action titan. Den koster godt over 10.000 nå, men jeg betalte for åtte år siden ca 5.500, og jeg har i de åtte årene ikke vært spesielt fornøyd med den.

Jeg endte - til urmakerens store overraskelse - med å vurdere det slik at det ikke svarer seg å reparere den. Jeg ser da reparasjonskostnaden i forhold til min innkjøpspris, ikke hva en ny ville kostet nå.

Men hva skal jeg eventuelt ha i stedet, tro?

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...