Gå til innhold

Sony A9, A7, A7r, A7s tråden


Anbefalte innlegg

Nå er jeg ikke sikker på hvor mye det har å si for en bryllupsfotograf. Personlig tror jeg at jeg der hadde prioritert DR/støy på høy ISO.

 

For landskap og utebilder i krevende lys (dvs. mye), så vil høy DR være å foretrekke.

Hvordan er det å fotografere en hvit brud ved siden av en brudgom i sort dress?

 

-k

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Bildekvaliteten er svært god og sammenlignbar for all tre

Jeg har ikke sammenlignet med 5DIII, men har brukt A7r en del i forbindelse med en test. Jeg tror du vil bli veldig fornøyd med bildekvaliteten uansett hva du velger, og selv om autofokusen til A7r ikke er lynrask tror jeg den vil fungere rimelig bra i "festsammenheng".

 

Det jeg tror du vil savne med A7/A7r er optikk. 35mm F2.8 er fin, men bare F2.8. 55mm har jeg ikke prøvd, men ut fra forhåndsomtaler virker det bra. Det du ikke får uten adapter er 85mm F1.4/1.8 og de to zoomene som er lansert så langt er ikke på markedet ennå. De er også F4-zoomer, jeg trodde bryllupsfotografer sverget til F2.8-zoomer? Jeg tror Sony har gjort et fornuftig valg ved å gå for F4 for å få størrelse som passer bedre til de kompakte husene, men ikke sikker på om det er ideelt for ditt bruksområde.

 

Det som også er et spørsmål er når du skal handle. I dag får du kun 28-70 kitzoom og 35mm, resten har forventet levering utover i 2014, 70-200 langt utover. I mellomtiden er det mulig å bruke NEX-optikk eller adapter og A-optikk eller tredjeparts. Jeg ser adapter som positivt og en god løsning for å kunne bruke optikk man allerede har, eller kanskje ett objektiv som mangler i utvalget, men å basere seg på adapter for en stor del av objektivene synes ikke jeg er ideelt.

Lenke til kommentar

Fikk gjort en liten sammenligning av A7 og A7r i kveld. Først og fremst ble jeg imponert av begge. Det jeg så på skjermen vitnet om en sinnsyk bildekvalitet. Sylskarpt og strøken bokeh. Testobjektiv var 35mm 2.8.

 

A7 virket for meg litt "kvikkere". A7r hadde en langsommere og mer bråkete lukker. A7 virket også mer klar for neste bilde umiddelbart, enn a7r.

 

Det jeg ikke likte ved begge var at søkeren brukte et halvsekund på å "skru seg på" når man tok øyet inntil. Kan det ordnes på noe vis? (slå av søker via skjerm e.l).

 

Er farlig nærme å investere i A7 nå!

Lenke til kommentar

Det jeg ikke likte ved begge var at søkeren brukte et halvsekund på å "skru seg på" når man tok øyet inntil. Kan det ordnes på noe vis? (slå av søker via skjerm e.l).

Jeg synes det automatiske skiftet fra skjerm til søker skjer adskillig raskere enn et halvt sekund når du legger øyet til søkeren.

 

Du kan velge å slå skjermen helt av og bare bruke søker. Søkeren slokkes da også når du ikke har øyet inntil men jeg synes den slår seg litt raskere på. Ulempen er at alt nå skjer i søkeren, også menyvalg og visning av bilder.

Endret av twoeyes
Lenke til kommentar

Hentet kameraet mitt i dag tidlig. Sitti og lekt med det i flere timer. Er veldig imponert. Spesielt over hvor kjapt det er på speed priority. Det er ingenting i veien her for å bruke kameraet til såkalt actionfoto.

 

Sammenlignet med prototypen syns jeg også lukkerknappen ble bedre.

 

Er det varmesensor i søkeren? Skjermen slår seg automatisk av når jeg kikker gjennom.

 

Utrolig lett og lekent kamera.

Lenke til kommentar

Etter Ron Schefflers test av diverse rangefinderoptikk ser det for meg ut til at dette ikke er det optimale kameraet for denne type objektiver, og at man bør satse på Sony/Zeiss sin FE-optikk dersom man skal ha optimal ytelse. Jeg tror også man må regne med at denne optikken ikke vil være fullt så kompakt som eksempelvis Leica-optikk. Det ser ut som sensoren trenger noe større avstand mellom objektiv og sensor med mindre skrå innfallsvinkel i sensorens utkant. Muligens er dette en av grunnene til at FE 55mm/1.8 er såpass lang. DSLR-optikk med adapter med større avstand fra objektiv til sensor bør også kunne yte bra.

 

Begynner også å skjønne mere av hva Leica har hatt å stri med i overgangen til digital tidsalder, og også hvorfor kameraene er såpass dyre :huh:

 

Zeiss har ellers antydet at de også kommer til å lage helt egen dedikert MF-optikk til kameraet, tilgjengelig sent i 2014.

Hei,

 

Jeg har forsøkt å følge med på brukererfaringer med M glass. Men det er sykt forskjellige erfaringer selv med samme objektiver. Noen påstår at det er små unøyaktigheter i adapaptere som kan forårsake dette. Ikke vet jeg, men jeg håper det kommer mer håndfast info etter hvert enn "jipp-jeg-har-kjøpt" tråder. :hmm: . Huff har jo testet, men har er veldig positiv uansett. La oss se hva LUL kommer med...

Lenke til kommentar

Hei,

 

Jeg har forsøkt å følge med på brukererfaringer med M glass. Men det er sykt forskjellige erfaringer selv med samme objektiver. Noen påstår at det er små unøyaktigheter i adapaptere som kan forårsake dette. Ikke vet jeg, men jeg håper det kommer mer håndfast info etter hvert enn "jipp-jeg-har-kjøpt" tråder. :hmm: . Huff har jo testet, men har er veldig positiv uansett. La oss se hva LUL kommer med...

Følger med på temaet på diverse tråder på fredmirandas alt-forum hvor man er svært opptatt av dette, forløpig er konklusjonene langt fra entydige, men 50mm og opp ser ut til å fungere greit, videre enn 35mm er oftest problematisk. A7 har mindre colourshift enn A7r, corner smearing ser ut til å være nogenlunde likt.

 

Av vid optikk er Voigtlander 21/1.8 og 35/1.2 av de som ser ut til å fungere best.

 

Optikk for speilrefleks fungerer optimalt, men tar jo ikke ut kameraets potensiale i fohold til lav vekt og størrelse. Her Contax Zeiss 2,8/28mm:

 

11139671435_55a48f8ebe_z.jpg
Tromsø Skipsverft by twoeye, on Flickr
(Med kledelig flare fra snø på objektivet :-))
Endret av twoeyes
Lenke til kommentar

Usikker om det har vært postet før, men poster det i tilfelle noen lurer.

 

Atomos Ninja 2 fungerer utmerket med Sony A7r. Filmet litt små tester i helgen og resultate er virkelig flott. Ser at Sony anbefaller "Neutral" profil, men jeg gikk ned -3 på contrast på den og fikk enda bedre resultat.

 

Edit: er godt fornøyd eier av A7r siden torsdagen :)

Endret av GCardinal
Lenke til kommentar

Ja RF glass er problematisk, men det har det også vært til en viss grad på Leica også. Ved økt oppløsning så øker også utfordringene ser det ut til. Dersom man holder seg til retrofokus optikk fra 35mm og ned er det ikke noe problem :). Jeg har dog en 25mm canon RF som fungerer ganske godt til tross for at det er et knøttlite pannekake objektiv. Jupiter 12 fungerer også ganske bra, litt color shift helt ytterst i hjørnene bare.

 

PEN F halformat optikk fungerer også ganske godt. 38mm, 60mm, 70mm og 100mm fungerer fint med lite eller ingen vignettering.

Lenke til kommentar

Her er en fersk link med test av masse MF objektiver.

 

http://www.sonyalpharumors.com/part-one-more-a7-a7r-legacy-lens-test-and-reports-martin-stelbrink-sean-hakan-andrew-yuri/

 

Nede i forumtråden på denne siden er det nevnt at Adobe DNG Flat Field plug-in

 

Gjør underverker på hjørneeffekter på Leica M objekter

Se eksempelbilder på en http://www.flickr.com/photos/martinstelbrink/sets/72157638008570035/

 

http://labsdownload.adobe.com/pub/labs/lightroomplugins/lightroomplugins_dngff_docs.pdf

Lenke til kommentar
Gjest Slettet+0987123

Er det noen som har funnet av Eye AF funksjonen. Har funnet to videoer på nettet,men de gikk så fort frem at jeg ikke fikk med alle detaljene. Dessuten var de på kinesisk eller japansk. Og i tillegg til språkforskjellen var heller ikke menyoppbyggingen lik. Har også forsøkt å finne den nettbaserte

Brukerveiledningen på den adressen som stod i den sparsommelige (ubrukelige) brukerveiledningen

Som fulgte med kameraet :www.Sony.net/SonyInfo/Support/ . Fant ingenting der som kunne minne om nettbasert brukerveiledning eller link til denne.

Hadde samme problem da jeg kjøpte rx1 ,

Sony har en del som må rettes opp:

1. Lader må følge med kameraene.

2. Brukerveiledningene må bli lettere tilgjengelige.

3. Sonysiden må bli lettere å finne frem i.

Lenke til kommentar

...

Jeg har tatt de 2 for min A7r

Voigtlaender 21mm F/1.8 Ultron

Voigtlaender 75mm F/1.8 Ultron

 

Og må si at 21mm ser virkelig flott ut på A7r i tillegg til å være et ganske skarp og flott objektiv.

 

1. Lader må følge med kameraene.

Det at lader ikke følger med er av miljømessig hensikter. For de alle fleste går det helt fint å lade kamera med micro-usb kabel som er standard lader kabel i verden idag. Det å sende ut unødvendig mengder med ladere er bare forsøpling av planeten.

 

Det at de bruker samme type battari som i andre NEX kamera gjør det heile også mer miljøvenlig.

 

Og i 2013 har vi youtube som viser og forklarer alt.

Endret av GCardinal
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...