Jump to content
Sign in to follow this  
Arodem

Her er Xbox One-svarene vi har ventet på (XOne)

Recommended Posts

Microsoft forklarer vilkår for nettkrav, spilleierskap og Kinect-bruk.

[url=http://www.gamer.no/artikler/146428/her-er-xbox-one-svarene-vi-har-ventet-pa/]Les hele saken[/url]

Share this post


Link to post
Share on other sites
Bare meg eller opplever flere at dette blir noe "forbrukerfientlig" ?
Godt mulig at det er en god konsoll, men jeg får et inntrykk at det er mye ved bruken av den som rett og slett skyver meg bort. (dog blir det sikkert et kjøp)....jeg bare er sånn.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Hm, jeg er skeptisk til at spillene må installeres. Har både PS3 og Xbox360, og PS3en er igrunn ubrukt p.g.a. installeringskravene. Fylte opp harddisken etter en mnd. Hver gang jeg skal spille noe må noe gammelt slettes, det nye installeres og garantert patches. 30-40 minutter senere når alt er klart har jeg mista lysten..

Da er det mye mere fristene å bare sette i DVDen i 360 og spille i løpet av 2 minutter.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Dette her synes jeg bare blir latterlig. Masse variabler. Hvis A, så B, men da kan du ikke... Virker som om Micrsoftgjengen har døgna et par netter for å finne en løsning som skal gjøre nerdsa litt roligere. Synes det hadde vært bedre om de bare sa "ja, always online og ja, bruktspillsperre" enn dette tullet her. Spør du meg hadde i hvert fall det ikke virka like uproft, uferdig og rotete. Edited by thormario

Share this post


Link to post
Share on other sites
[quote]Ingen krav om at Kinect må være på[/quote]. Dette er vel i beste fall litt missvisende. All den tid Kinecten faktisk tar opp lyd fra rommet, siden Xbox One hele tiden vil lytte etter kommandoen "Xbox One", står den jo faktisk per definisjon på.

At Microsoft sier at de ikke skal logge data fra Kinect-en mens konsollen er av har vi jo egentlig kun deres ord på. Det er forsåvidt ingen grunn til å tro at de lyver da Microsoft enn så lenge ikke har noen skandaløse personvernsbrudd-svin på skogen. Men hvem vet hva amerikanske myndigheter presser dem til. Det ble jo nylig oppdaget at NSA drev med storstilt telefonavlytting av amerikanske borgere. En rettsskjennelse har gitt FBI lov til å kreve data utlevert av Google uten å måtte skaffe en rettsskjennelse for hver sak. De kan med andre ord kreve utlevert informasjon når som helst uten å ha noen saklig grunn... Med slike folk bak roret i USA er det ikke rart en kan bli litt konspirasjonsteoretiske.

Dog mer i baner av forbrukerfiendtlighet utgjør den nye Kinect-versjonen et problem når Xbox One står på. Der nye Kinect gir store muligheter innenfor Proxemics-feltet innen Interaction Design, virker det heller som om Microsoft sitter å tenker på hvordan det kan brukes for rettighetsbeskyttelse (skjønt, de har tatt i bruk noe Proxemics, for eksempel når håndkontrolleren går i dvale i det du legger den fra deg og går vekk). Xbox One vil kjenne igjen spilleren i det hun setter seg ned i sofaen og plukker opp håndkontrolleren. Dette kan fort brukes til å begrense adgangen til spill (du eier ikke dette spillet og eieren sitter ikke i sofaen sammen med deg, sorry borry du får ikke spille) eller film (kjøper av filmen sitter ikke i sofaen...). Ikke minst kan den brukes til å måle forbruker-opplevelser av spill, filmer, reklamer osv, og deretter personalisere forslag. Dette siste poenget trenger ikke å være negativt i seg selv, men jeg er litt redd for at det vil skape en filterboble-effekt.

Nye Kinect kan bli et fantastisk tilbehør til en konsoll dersom brukt rett, men kan også vise seg å bli rettighetinnehavernes store drøm i forhold til digital rettighetsbeskyttelse. Avhengig av hvordan Microsoft går fremover med dette kan Kinecten enten bli Xbox Ones store salgsargument eller et isberg.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Nå blir det veldig spennende å se hva Sony kommer opp med. Det kan fort bli noe lignende Microsoft hva bruktspill angår for jeg tror rett og slett utviklerene og utgiverene ønsker å ha det slik.

Hvis ikke tror jeg Microsoft vil få et stort problem. Jeg har for det meste forsvart dem og hatt Xbox som min primære konsoll, men nå er jeg ikke like sikker på om det blir det i neste generasjon.

Jeg ender nok med å kjøpe denne også men vil trolig vente en stund og heller kjøpe PS4 først.

Share this post


Link to post
Share on other sites
http://www.eurogamer.net/articles/2013-06-07-microsoft-kills-game-ownership-and-expects-us-to-smile

Jeg skjønner at ikke alle er samlere, men i mitt tilfelle:

"Collectors will still be able to buy Xbox One games on disc, of course, and we may line them up happily on our shelves so that our friends and families can admire our dedication and taste forever more. But under Microsoft's new rules, we are no longer building a collection of games - we are building a collection of loans that may be recalled from us at any time, leaving us with nothing but distant memories."

Triste saker...

Share this post


Link to post
Share on other sites
Greit at Kinect ikke alltid er på, men her er det mye annet drit... Jeg har flere vanlige xboxer. Hvis en stryker bruker jeg en annen. Da er ikke den "min" og jeg må koble meg på hver time.. Ja jeg har internett nesten hele tida. men uansett. Dagen da modemet ryker pga lyn og torden sitter jeg der uten en spillmaskin..

Fortsatt skeptisk.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Du må installere alle spill til konsollen din for at de skal kunne spilles. Deretter trenger du ikke disken mer, og du kan logge deg inn på en hvilken som helst Xbox One (for eksempel en venn sin maskin) og spille alle spillene dine der.


- Du må være online én gang hvert døgn for å bruke konsollen, og:

- Du må være online én gang hver TIME dersom du er logget inn på kontoen din og spiller et av dine spill hos en venn.
http://www.pressfire.no/spesialer/E3-2013/7060/n-svarer-microsoft-p-kritikken

Jaja da er jo ikke xbox1 for alle.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Jeg gleder meg til å komme hjem fra jobb å si "Xbox One", så er det bare å kose seg!

[quote name='Argoniel' timestamp='1370592658' post='20626812']
Ja jeg har internett nesten hele tida. men uansett. Dagen da modemet ryker pga lyn og torden sitter jeg der uten en spillmaskin..Fortsatt skeptisk.
[/quote]

Jeg tenkte på det samme... Men tror vi slipper det, sist gang internett og strøm røk for meg pga lyn ect. var vel for 7 år siden.

Men er skeptisk til hvordan det vil påvirke spillprisene at man ikke har bruktspillsalget som presser det litt ned. Men for alt jeg vet er det sikker utgivere og utviklere som presser på for denne "hardlinen" mot bruktspillmarkedet.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Bare det faktum at alle spill MÅ installeres på konsollen gjør* den ubrukelig for oss som kjøper mer enn ETT spill i mnd. Den harddisken kommer til å bli fort full. Jeg har sagt det tidligere, men har nesten fyllt opp 500GB i PS3'n med kun savefiler og det PS3 tar som mandatory install. Hvis hele spillet skal installeres (hadde blitt installert), hadde jeg vært tom for plass for lenge siden. Edited by Kenichi-san

Share this post


Link to post
Share on other sites
"Frykter man for at det lille kameraøyet skal ta opp ting det ikke burde er det bare å slappe av. Når konsollen er avskrudd hører enheten kun etter én stemmekommando, «Xbox One», og Microsoft lover dypt og hellig at de ikke tar opp eller sender noen data ut fra konsollen uten at du med viten og vilje selv har valgt det."

Da blir det spennende å se hva som står i eula`en. Gikk vel noen rykter om at det står at du godtar at det sendes informasjon, og som i alle andre tilfeller må EULA`en godkjennes for å få brukt boksen.

Glad vi har forbrukerråd og datatilsyn i detta landet. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites
[quote name='Kenichi-san' timestamp='1370593823' post='20626874']
Bare det faktum at alle spill MÅ installeres på konsollen gjør* den ubrukelig for oss som kjøper mer enn ETT spill i mnd. Den harddisken kommer til å bli fort full. Jeg har sagt det tidligere, men har nesten fyllt opp 500GB i PS3'n med kun savefiler og det PS3 tar som mandatory install. Hvis hele spillet skal installeres (hadde blitt installert), hadde jeg vært tom for plass for lenge siden.
[/quote]

Såvidt jeg har forstått det kan man bare koble til en ekstern disk via USB så kan man fint installere spillene sine der. Det er da noe..

Share this post


Link to post
Share on other sites
[quote name='JonTj' timestamp='1370594175' post='20626897']
Såvidt jeg har forstått det kan man bare koble til en ekstern disk via USB så kan man fint installere spillene sine der. Det er da noe..
[/quote]

På 360'n var det maksgrense på 16GB... Bør være større isåfall!

Share this post


Link to post
Share on other sites
Ha det bra microsoft. Gidder ikke å støtte opp under slike patetiske sperrer på fysiske spill. Så får vi se om jeg må ta farvel til Sony på mandag, eller om de greier å holde meg på limpinnen litt til. Edited by g.i.r.l.

Share this post


Link to post
Share on other sites
[quote name='Argoniel' timestamp='1370594778' post='20626923']
[quote name='JonTj' timestamp='1370594175' post='20626897']Såvidt jeg har forstått det kan man bare koble til en ekstern disk via USB så kan man fint installere spillene sine der. Det er da noe..[/quote]På 360'n var det maksgrense på 16GB... Bør være større isåfall!
[/quote]

Ingen grense.

De har dessuten økt grensen til 32gb nå på 360. Kan altså bruke 2 32gb pinner f.eks og få 64gb mer.

Share this post


Link to post
Share on other sites
I vårt land, hvor konstant og kontinuerligtilkobling til internett er en selvfølge, så er EGENTLIG ikke dette internettkravet et særlig stort praktisk problem. For oss blir det prinsippet som er problemet. Og jo, jeg er enig med mange av "haterne" - det er et ganske sterkt prinsipp å gå etter.

... Derimot, for de som virkelig får problemer - de som ikke har mulighet til tilkobling hele tiden, eller de som har en begrensning for hvor mye data de kan laste ned per måned, så blir dette potensielt en stor praktisk hindring.

Jeg tror Microsoft virkelig skyter seg selv i beinet med denne praksisen. Nå er det bare for folk å stemme med lommeboka. Om man kan akseptere denne formen for overtråkking, så får man bare kjøpe denne konsollen. Hvis ikke, får man gå over til konkurrentene. Vis Microsoft at denne typen tullete adferd ikke aksepteres blant kundene!

Det er så mange snåle hindringer også, som gjør at Xbox One egentlig bare ender opp med å være en svakere, mer restriktiv PC. Bruktkjøp forsvinner, siden spillene kreves å låses til hver konto, man må logge seg på nett hvert døgn. Spill MÅ installeres på harddisken, men den har ikke nok plass til å holde mer enn et knippe spill, uten at man kjøper en (garantert Microsoft-sanksjonert og derfor litt ekstra dyr) ekstern harddisk...

Når man må begynne å fikse og trikse sånn her for konsollen sin, hvorfor ikke bare ta det bitte lille ekstra steget, og kjøpe seg en PC? Xbox One er allerede ikke stort mye sterkere enn en helt OK PC nå til dags. Og One er ikke ute enda engang. Edited by Hr. Jenssen

Share this post


Link to post
Share on other sites
[quote name='Argoniel' timestamp='1370594778' post='20626923']


På 360'n var det maksgrense på 16GB... Bør være større isåfall!
[/quote]
Det skal ikke være noen begrensning på det nå. Man får plass til en del spill på en 3 TB disk :)

Share this post


Link to post
Share on other sites
[quote name='thormario' timestamp='1370592226' post='20626792']
Dette her synes jeg bare blir latterlig. Masse variabler. Hvis A, så B, men da kan du ikke... Virker som om Micrsoftgjengen har døgna et par netter for å finne en løsning som skal gjøre nerdsa litt roligere. Synes det hadde vært bedre om de bare sa "ja, always online og ja, bruktspillsperre" enn dette tullet her. Spør du meg hadde i hvert fall det ikke virka like uproft, uferdig og rotete.
[/quote]

Indeed, man blir nesten redd for å bruke maskinen, for plutselig kan du ikke spille dine egne spill lengre.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Topp hemmelig overvåkningskandale avslørt, Microsoft inkludert: [url="http://www.hardware.no/artikler/topphemmelig-overvaknings-skandale-avslort/134165"]http://www.hardware....-avslort/134165[/url]

Og Kinecten hører deg hele tiden og ser rommet, hertjeslag ( akkurat det kunne vært en god ting, regjeringen kunne ringt ambulanse eller politi som nødvendigt )

Men dessverre blir det nok ikke kjøp på meg på grunn av dette. Liker ikke tanken på at man kan bli overvåket på et så "intimt" nivå.

I tillegg:
Ingen brukte spill, nesten
Ingen offline play, for det meste
Månedlig avgift på xbox live for å spille online? Edited by PcAj

Share this post


Link to post
Share on other sites
Og igjen går anti piracy kun utover betalende kunder.
De som kjører pirat kopier vil jo uansett gå rundt disse sperrene. Jeg personlig tenker firmware hack kombinert med lokal server alle Xbox requestene går til - en kombo mellom kms og cdrom crackingen som brukes på Microsoft produkter i dag :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...