Gå til innhold
Trenger du råd om juss? Still spørsmål anonymt her ×

Arbeidsgiver holder tilbake lønning fordi firma går dårlig


AnonymDiskusjon

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Det er underlig at de har penger til å holde butikkene åpne, men ikke til å lønne de ansatte... Drift, vedlikehold og leie av lokaler koster også penger. En annen ting er at folk faktisk kommer på jobb, selv om de ikke får betalt.

 

Men det er jo en stund siden månedsskiftet nå, så jeg vil tippe at de ansatte har fått lønn. Ellers hadde de vel nektet å komme på jobb for lenge siden.

Lenke til kommentar

Nja?

 

Pantehaver(e) kan også stille sine krav og gi garantier for videre drift, alle vet jo at konkursbegjæring tar tid.

Og så lenge bedriften ikke drives på kreditorers bekostning så er det fritt frem en stund.

 

Kan jo hende ny egenkapital er på vei inn, refinansiering på gang osv.

 

:)

Lenke til kommentar

Men de av oss som ikke er ansatt der nå, men som fortsatt har lønn til gode (f.eks feriepenger), hva skal vi gjøre? Hvem skal vi kontakte? Anonym poster: a96856774eea1176039dc003a5be0be1

Bostyrer i konkursboet skal kontakte deg, men du kan like gjerne kontakte ham/henne. NAV lønnsgaranti dekker det nok, men det tar tid.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Ser ut som at navnet FK "overlever" konkursen.

Håper at det ordner seg for de som har penger til gode.

Det originale Fotoknudsen (som nå heter Fyllingsdalen foto) gikk konkurs, og det startes opp et helt nytt selskap som ikke har noen plikter i forhold til det gamle selskapet. De som har penger til gode får kun penger fordelt fra konkursboet så lenge det er verdier å hente. Mest sannsynlig vil mange stå igjen med mye utestående som de aldri vil få (bortsett fra ansatte som får fra lønnsgarantifondet om noen måneder).

 

Man kan jo lure på hvorfor de først nå spytter inn kapital i et nytt selskap, fremfor å spytte inn kapital i det gamle selskapet for å redde det. Vel, de ville jo kvitte seg med gjeld, og da er jo dette måten å gjøre det på. Tilbake sitter en haug med mennesker og selskaper med penger de aldri får utbetalt.

 

Dette har de planlagt en stund, i og med at de har opprettet nye selskaper som kan kjøpe opp restene av det gamle, samt endret navnet til Fyllingsdalen foto for å redde Fotoknudsen-navnet.

 

Det er virkelig ikke helt stuerent om du spør meg, men det er lovlig i følge norsk lov.

Endret av Bergendahl
  • Liker 2
Lenke til kommentar

Med mindre de har tatt penger ut av selskapet som spyttes inn i det nye, eller på andre måter selv nyter godt av selskapets gjeld, er det vel stort sett ikke problematisk. Med underskuddene FK har hatt er vel ikke det så sannsynig.

 

Noe annet er det hvis du bruker 100K på take-away pizza og mobiler til deg selv og tre kompiser, og så går konkurs, eller henter overfører verdier eller vinning fra selskapet til deg selv.

Endret av NgZ
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...