Gå til innhold

Guide: Slik slipper du NRK-lisensen


Anbefalte innlegg

Jeg lurte på en liten ting... hvis man har Canal Digital og vil ha Internett via dem, er man da nødt til å en TV-mottaker/dekoder og er man da lisenspliktig selv uten TV?

 

Både fra Get og Canal Digital (kabel) må man ha et TV abbonement i første omgang for å kunne bestille internett. Dette kalles mersalg :)

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Så konklusjonen er at jeg kan se på tv via steaming med altibox boksen, uten å være redd for at nrk kommer å banker på døra mi og krever x-antall kr av meg?

 

Hva er "Altibox boksen"? Hvis det er hjemmesentralen du sikter til, trenger du ikke være redd. Om det er tuneren, så ja, da er du lisenspliktig.

Lenke til kommentar

Jeg har et lite spørsmål. Altibox kunder har en tv-boks som man plugger til veggen vha ethernet. Hvis man tar i bruk den og overfører bilde til en pc monitor, er man lisensbelagt? Ut i fra artikelen, så virker det som at man slipper å betale... Men sitter det ikke en mottaker i den også? Eller er steaming av tv-pakker gjennom internett fritatt for lisens?

 

Mener du er ikke lisensbelagt da, du må ha en TV-tuner. Altså en dekoder som transformerer TV-signaler så fremt jeg har forstårr.

Lenke til kommentar

Ifølge lisensavdelingen: "Kringkastingsavgiften er en lovpålagt offentlig avgift, som den som har fjernsynsmottaker er pliktig å betale. Plikten til å betale kringkastingsavgift er uavhengig av hvilken fjernsynsmottaker du har, og hvilke kanaler du velger å se på."

 

Det betyr at har du en fjernsynsmottaker enten den ligger nedstøvet i garasjen eller er i daglig bruk; samme avgiftsplikt. Men, har du derimot en TV uten innebygget dvb mottaker og ikke har noen andre bokser ved siden av så kan du be om fritak fra lisensen. Du må melde fra før termin starter. Jeg kjenner flere som kun har analog tv-mottaker og fått fritak fra lisensen fordi NRK har lagt ned sine analoge sendinger.

 

I teorien kan det vel diskuteres om strømming av NRKs programmer kommer inn under loven. Men, det vil være vanskelig å følge opp. Skulle det bli aktuelt med avgiftslegging av strømmingen så tror jeg det må bli betaling pr program eller abonnementsordning.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

§ 9. Mottaker ikke i bruk

 

Når mottaker ikke lenger er i bruk, må skriftlig melding sendes NRK straks og før ny termin begynner. I motsatt fall må avgift betales på forskriftsmessig måte.

 

Det gis ikke refusjon for innbetalt kringkastingsavgift.

 

Ønsker en fortsatt å beholde fjernsynsmottakeren, må det i meldingen gis erklæring om at den er satt bort og ikke vil bli tatt i bruk igjen før NRK er underrettet om dette, se § 6.

 

Dersom NRK ønsker det, skal det også være adgang til å plombere mottaker og/eller antenneinntak.

0 Endret ved forskrift 4 juli 2007 nr. 844 (i kraft straks med virkning fra og med innkreving av andre termin av kringkastingsavgiften for 2007).

Lenke til kommentar
Tror strømming er fritatt, men jeg vet NRK prøver å få lisens på alt som har skjermer. (mobil, nettbrett,m.m.).
Feil. NRK er IKKE pådriver for at "alt som kryper og går" skal være lisenspliktig. NRK har sagt at det får holde med fjernsynsmottakere.

 

Etter at den svenske versjonen av NRK innfører lisenskrav på både PC og nettbrett (mener det også gjaldt smartphones), så har NRK fått lyset opp for den eksploderende bruken av nettbrett, pc og mobil som plattformer for mottak av TV signaler.

 

Selv om det ikke gjelder Norge enda så blir jeg ikke overrasket dersom de gjennomfører liknende tiltak i Norge.

 

ref: http://www.itavisen.no/910042/tv-lisens-for-pc-og-brett

Lenke til kommentar

Analog tuner vil i dag normalt ikkje gi lisensplikt. Lova heng ikkje med.

 

Dette er bekrefta av lisensavdelinga.

 

Så har ein ikkje RiksTV mottakar, abonnement på parabol, kabel eller IPTV, så er det ingen grunn til å betale lisens for eldre apparat.

 

Som eg skreiv i ein anna tråd så bør dette finansierast via statsbudsjettet.

Aller helst hadde eg sett at NRK vart ein rein betal kanal som folk kan velje sjølve om dei vil ha.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

http://www.lovdata.n...023-8798-0.html

 

 

 

Dere trenger ikke plombere utstyret selv. Det er bare nødvendig dersom NRK krever det, og da på NRKs regning. Det eneste du trenger å gjøre er å gi informasjon om at mottakeren ikke er i bruk og opplyse om at utstyret er tilgjengelig for plombering av NRK.

 

 

Få frem dette i artikkelen ja. HW får det til å høres ut som du må bruke tid og krefter på det.

 

§ 9: "Ønsker en fortsatt å beholde fjernsynsmottakeren, må det i meldingen gis erklæring om at den er satt bort og ikke vil bli tatt i bruk igjen før NRK er underrettet om dette, se § 6.

Dersom NRK ønsker det, skal det også være adgang til å plombere mottaker og/eller antenneinntak."

Endret av Nargile
Lenke til kommentar
Gjest Slettet+56132

Er det ikke bare til å kjøpe en gammel brukt billig analog TV på Fretex eller et loppemarked, så går du til et autorisert verksted og får skjiten plombert, med dokumentasjon. Denne leverer du til NRK sin lisensavdeling. Etter dette fortsetter du å bruke din flatskjerm som ikke er plombert.

 

Problem solved :)

Lenke til kommentar

Ser så mycket av NRK och hör en hel del på radio med NRK att jag gärna betalar lisensen. Sportsändningar i världsklass, framför allt på vintern och ett tilbud för mina barn som inte liknar något annat.

 

De hade ju kunnat gjort administrationen mycket billigare genom skattedrag i stället för som de gör nu. Hade sparat flera miljoner, men tusentals årsverk hade ju försvunnit.

Lenke til kommentar
Takke gudene for at min 46" TV kom uten riksTV støtte :D
Det spiller ingen rolle, den er fremdeles lisenspliktig.NRK != RiksTVNRK sine kanaler sendes ikke kryptert, og kan taes imot av de fleste mottakere.

 

Det har du helt rett i, men mottakeren i min TV er ikke støttet av RiksTV, det er ikke mulig å få RiksTV på den uten å ha en ekstern mottaker.

 

Jeg har ingen planer om å kjøpe det, jeg er da tross alt ikke idiot....

Den er ikke lisenspliktig, og jeg har hatt lisensfolka på døra og jeg fortalte nøyaktig hva jeg hadde....

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...