Gå til innhold

– 55 tommers OLED-prototyper er klare


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Responstiden til plasma er vel også tilnærmet null. 600 Hz oppfrisking er vanlig. Jeg regner med at input lag (prosesseringsavhengig) er mye høyere enn responstiden på begge disse teknologiene. Dvs. at responstid er neglisjerbart på begge.

 

Sortnivået er i følge produsentenes skrytetall bedre på OLED. Jeg tviler på det er merkbar forskjell mellom 1M:1 og 100M:1 selv om differansen ser stor ut på papiret. Måten dette måles på er vel også litt lite representativ for reelle seersituasjoner. (90 grader på skjermen, 0 lyskilder i målekammeret, særdeles sorte vegger i målekammeret). I en vanlig stue eller hjemmekinorom er jeg usikker på om det vil være merkbar forskjell.

 

Innsynsvinkelen er jeg ennå mer usikker på. Den er meget bra for plasma, mye bedre enn LCD, og skal etter sigende være meget bra på OLED også. Mulig det ikke er noen reell merkbar forskjell der heller. Det er neppe mange som sitter helt ut mot de ekstreme innsynsvinklene, uansett type TV.

 

Jeg tror jeg må få sammenlignet disse teknologiene side ved side i et demo hjemmekinorom for å se reell opplevd forskjell.

 

Jeg tror også det er negliskjerbar forskjell på responstid, sortnivå vil man nok merke dog, gode LCder er omtrent på linje med plasmaer her, og ingen av de har perfekt sortnivå.

 

AtW

Lenke til kommentar

Er ikke hele poenget med OLED at det har sortnivå = 0? Så kontrasten er bare noe de finner på, og hva de synes er greit å si? Noen opererer med tall som 1 andre med 0,1 osv. Slik jeg har forstått det, er det i hvert fall ingen standard på dette.

 

Med andre ord er kontrasten egentlig udefinerbar/uendelig/ikke eksisterer.

 

Hele poenget med OLED er ikke bare sort nivået, det er egentlig ikke noe mer enn et biprodukt av teknologien som de tok utgangspunkt i når dette ble utviklet.

Produksjonskostnadene og antall deler rundt et LCD skjerm kontra OLED er ganske store, spesielt med tanke på hvor mye som blir brukt. Dette speilers seg spesielt igjen i hvor tynne OLED paneler er iforhold til LCD.

 

OLED paneler med tia til hjelp vil bli billigere enn tilsvarende LCD panelerer i dag.

Lenke til kommentar
Er ikke hele poenget med OLED at det har sortnivå = 0?
Så vidt jeg har forstått så har ikke OLED noe baklys slik som LCD, men hvert pixel lager sitt eget lys. Et sort pixel på OLED er et pixel som er "skrudd av", dvs sender ikke ut noe lys. På LCD så vil fremdeles litt lys fra baklyset skinne gjennom på et sort pixel.

Sortnivået blir aldri null i praksis uten at man har et lysisolert rom og trekker ut stikkontakten. Er det noe som helst bilde på andre deler av skjermen så vil det lyse opp rommet litt, som igjen gir gjenskinn i skjermen der det skal være "uendelig" sort.

Lenke til kommentar
Jeg tror også det er negliskjerbar forskjell på responstid, sortnivå vil man nok merke dog, gode LCder er omtrent på linje med plasmaer her, og ingen av de har perfekt sortnivå.AtW

LCD må ha drahjelp fra sonebasert avskruing av baklyset for å få godt sortnivå. Plasma og OLED klarer på egenhånd og gi godt sortnivå. LCD vil neppe noen gang få individuelle LED bak hver piksel for å gi perfekt lokal kontrast. De råeste LCD-TVene er vel oppe i 1000 LED-soner eller noe sånt. Dvs. drøye 2000 piksler og 6000 subpiksler per LED-sone. Man får ikke mer enn ca 1:3000 i kontrast innad i hver LED-sone fordi LCD-panelet i seg selv ikke har bedre kontrast.

 

OLED paneler med tia til hjelp vil bli billigere enn tilsvarende LCD panelerer i dag.

Det vil trolig ta minst 5 år og kanskje så mye som 10 år før det skjer. Hvis alt går etter planen vel og merke. Man skal jo aldri si aldri. Det kan jo dukke opp noe ennå bedre og/eller billigere som OLED ikke klarer å konkurrere mot.

Lenke til kommentar
Jeg tror også det er negliskjerbar forskjell på responstid, sortnivå vil man nok merke dog, gode LCder er omtrent på linje med plasmaer her, og ingen av de har perfekt sortnivå.AtW

LCD må ha drahjelp fra sonebasert avskruing av baklyset for å få godt sortnivå. Plasma og OLED klarer på egenhånd og gi godt sortnivå. LCD vil neppe noen gang få individuelle LED bak hver piksel for å gi perfekt lokal kontrast. De råeste LCD-TVene er vel oppe i 1000 LED-soner eller noe sånt. Dvs. drøye 2000 piksler og 6000 subpiksler per LED-sone. Man får ikke mer enn ca 1:3000 i kontrast innad i hver LED-sone fordi LCD-panelet i seg selv ikke har bedre kontrast

 

Spørs jo hva du mener med godt, jeg registrerer at min LCD-skjerm, uten slik funksjonalitet, og uten dynamisk kontrast, har ett sortnivå som er på nivå med en god plasma (men ikke på nivå med de plasmaen som er aller best på sort)

 

AtW

Lenke til kommentar

Jeg håper vi får gode 27-30" OLED PC monitorer i løpet av 2012 i prisklasse 10-15.000,-. Det ville i såfall blitt min neste oppgradering fra U2711.

En god 27" til 12.000 og en 30" til 17.000 og jeg hadde vurdert kjøpt. Men da kun med da 16:10 på 30"eren. Forhåpentligvis kan prisene bli vesentlig lavere mot 2013.

Endret av Theo343
Lenke til kommentar

Jeg lurer på hvor bra potensiale det er for rammeløse OLED skjermer. Så langt jeg forstår så er det vel ingen stor grunn til at du trenger noen ramme på en slik skjerm i det hele tatt - så lenge du har en bakplate kan stive opp det hele tilstrekkelig.

 

Det ultimate hadde vært om det ble standard at rammene på alle skjermer var enkle å skru av og på etter behov så du kunne ha full frihet til å bruke dem i sammensatte multiscreen oppsett. Vel man kan jo drømme ;)

 

-Stigma

 

Mitt drømmeoppsett:

 

post-3851-0-76360500-1316703743_thumb.png

 

Nice ja. Har tenkt noe lignende måtte vært ideelt jeg også. Ser ikke helt behovet for å ha like store skjermer på flankene. 1 skikkelig 30tommer er overkommelig - men ikke 3 av dem :)

 

-Stigma

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...