Jump to content
Sign in to follow this  
Joachim_F

Forbrukerrådet: – PlayStation 3 bryter markedsføringsloven (PS3)

Recommended Posts

Hvorfor har de egentlig fjernet muligheten? Virker som om at fjerning av linux støtten var en stor grunn til at PS3 ble cracket, så virker som om noe Sony bare har tapt på.

Share this post


Link to post

Finnes det noen ofisielle tall på hvor mange som kjøpte PS3 bare pga linux støtte? Skjønner at det er domt at de fjernet en slik mulighet, men er det egentlig så mange som brukte denne funksjonen?

Share this post


Link to post
Annonse

OtherOS eneste sikkerhet Sony's PS3 hadde mot hacking, den ble fjernet. Geohot gikk på saken men ga aldrig ut hannes så kalte CFW som inkluderte OtherOS. Men han ga ut exploiten som han brukte.

 

Senere dukket det opp USB jailbreak og så kom Fail0verflow som viste frem hvor dårlig sikkret PS3en egentlig er.

 

I dag har vi CFW med Peak/poke og kan spille backups med hjelp av Syscall 36, kjøre usignert kode og signert kode faktisk. Fail0verflow holder på med demmes Linux port til PS3 som kalles for AsbestOS som har full tilgang på PS3 inkludert RSX som OtherOS ikke hadde tilgang til som gjorde Linux ekstremt dårlig på PS3.

 

Ikke lenge til så kan vi Dual boote AsbestOS og GameOS aka XMB, på PS3 inkl PS3 Slim.

 

Sony fjernet OtherOS fordi dem mente at slim kunne ikke ha denne funksjonen. istedet for og lage 2 forskjellige Firmwares på to "ulike" PS3er så valgte de og fjerne denne. Nei Det er IKKE geohot sin feil at dem fjernet OtherOS.

 

 

Se hvor langt dette fører.

Share this post


Link to post

Jeg er på ingen måte en fan boy, men jeg har alltid likt Playstation, så man kan vel kalle meg en "fanboy" for det, selv om jeg gjerne kunne hatt xbox. Whatever.

Uansett så syntes jeg at det er greit at Sony får svi litt for dette her. De fjerna muligheten fordi det kunne forårsake piratkopiering osv, ettersom det tydeligvis skulle være ganske lett jobb med Linux. Men jeg mener det likevel er feil å fjerne muligheten til å ha Linux, hvertfall nå som maskinen likevel er åpnet. Da har det ikke så mye å si lenger på hva som er trygt og ikke.

Share this post


Link to post

Jeg tror også at de fleste som har meldt sony inn for forbrukerrådet ikke var ivrige brukere av otherOS, men at det heller er en prinsippsak (Som Noxxy sier). Hvor mye skal vi godta fra produsenter? F. eks Steam som banner deg fra alle VAC spill. Nå har jeg aldri jukset på onlinespill, men mail og WoW kontoen min ble nettopp hacket så ble litt redd for steamaccounten min.

 

Om Sony var redd for "hackingen" måtte dem jo forstå at å fjerne otherOS bare ville skape kvalme og ikke påvirke de som faktisk er en trussel. De kunne jo bare nedgradere firmware for å bruke det :/

Share this post


Link to post

Som tidligere nevnt, mer en prinsipp sak enn noe annet, hvorfor er det likevel brudd høres i Norge, og ikke i USA?

 

Norge og USA har ikke samme lovverk.

Share this post


Link to post

Kan ikke akkurat si at jeg bryr meg for mye hverken den ene eller andre veien, da jeg aldri har benyttet denne funksjonen på min PS3, men det er et par ting jeg stusser litt på. Går det an å kjøre UNIX OS på en PS3 og alikevel bruke den som en konsol?

 

Etter det jeg har forstått, så overtar UNIX OS'et helt (ingen annen software inne på maskinen) og du har en UNIX "PC" som ser ut som en PS3, eller?

Share this post


Link to post

Jeg brukte ikke linux på ps3, men blir otheros godkjent igjen kommer jeg til å bruke det... superkjekt å kunne bruke linux på ps3, kjøpte ps3 til faren min nettopp så han kunne sitte i stua å surfe, laste ned musikk etc. Div funksjoner som ikke er mulig i ps3

Share this post


Link to post

Dette var jo kjempe-nyheter! Men er det slik at forbrukerombudet må godkjenne klagen før vi forbrukere kan gjøre noe med det? Jeg regner med at jeg ikke kan bruke forbrukerrådets klage som grunn for å reklamere på produktet, som jeg ønsker å gjøre.

Share this post


Link to post

Ikke nok med dette, men med den nye oppdateringen fjerner dem muligheten til å bytte harddisk. Var nok en stor tabbe av Sony å fjerne dem, både linux og harddisk bytte. Mulig at oppgradering av HDD sperren bare er en feil, og kansje vil fikses i en fremtidig oppdatering. HDD bytten skal være eit problem for ganske mangen, men skal også funke for noen. Hmm, rart.

Share this post


Link to post

Det va søren på tide noen klaget på dette. Det er jo tragisk å ta vekk den funksjonen. Sitter med en stor chunk med gig på disken som jeg ikkje kan fjerne der den gamle linux OS ligger. Men må erlig si at. Begrensingene som sony gjorde på linux ang. Prosses kraft lagte det igrunn ubrukelig.

Share this post


Link to post

Som tidligere nevnt, mer en prinsipp sak enn noe annet, hvorfor er det likevel brudd høres i Norge, og ikke i USA?

 

Norge og USA har ikke samme lovverk.

 

Det er jo likevel litt morsomt at "bare i USA" opplegget hvor folk blir saksøkt for all slags galskap, men likevel blir en slik "lovbrudd" tatt opp i Norge men ikke USA?

Syns det er svært rart jeg.

Share this post


Link to post

Tror de kan rette fokusen på andre ting. Sony kommer nok ikke til å forandre på noe som helst pga det er noe som strider imot loven i lille Norge.

 

Vel, det hjelper ikke hvor lite landet er, strider det mot loven må de forande på det hvis de vil unngå eventuelle erstatningkrav o.l.

 

@ Amir90: Du kan kanskje si det, men Norge er generelt flinke til å krangle fram gode vilkår for oss forbrukere i saker som dette. Vi har som oftest mye bedre kjøpsvilkår enn i f.eks. USA. Der må en f.eks. betale for reparasjon av konsoller som er over 1 år (gjelder for PS3 ihvertfall). Her I Norge har man opptil 5 år gratis garanti.

Edited by g.i.r.l.

Share this post


Link to post

Det er sjeldent at garantien er så mye bedre i Norge enn i andre land, men vi har 5 års reklamasjonsrett i Norge på ting som skal vare vesentlig lenger enn 2 år. Det gjelder bl.a. PS3.

Share this post


Link to post

Jeg bryr meg personlig ingen ting om denne funksjonen, men jeg syns det er flott at forbrukerne blir hørt og tatt på alvor.

 

At Norge i utgangspunktet ikke er noen stor nasjon betyr lite, det var vel så vidt jeg vet vi som fikk Apple til å "låse opp" musikken på iTunes så den kan brukes på andre spillere?

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...