Gå til innhold

Ditt GOTY for 2010


Anbefalte innlegg

2010 har vært et flott år med mange fantastiske spill, og nå som det nærmer seg slutten på året tenkte jeg det kunne vært interessant å se hva folk har som sitt GOTY for 2010. Må gjerne fortelle litt hvorfor du synes spillet er ditt GOTY.

 

Mine kandidater til GOTY er:

 

The Whispered World

Mass Effect 2

Darksiders

Super Mario Galaxy 2

Alan Wake

Heavy Rain

Red Dead Redemption

Divinity 2: The Dragon Knight Saga

God of War 3

NieR

Metro 2033

Mafia II

Professor Layton and the Lost Future

Last Window: The Secret of Cape West

 

Veldig vanskelig å plukke et av dem, men om jeg skal gjøre det blir det Last Window: The Secret of Cape West.

Dette spillet har et av de beste persongalleriene jeg har sett i et spill, dialogene er utrolig godt skrevet, historien er veldig spennende, lydsporene er fantastisk flotte og hele spillet oser av stemning. 10/10 fra meg og årets spill.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Red Dead Redemption. Heavy Rain hadde vært en god kandidat hadde det ikke vært for alle bugsene. ME2 har jeg ikke spilt.

 

Begrunnelse: Flott historie, stor og levende verden, interessante karakterer, godt stemmeskuespill og årets beste slutt, samt DLC.

Endret av nubbiz
Lenke til kommentar

Ingen tvil hos meg heller: Mass Effect 2

 

Begrunnelsen kan jeg rett og slett kopiere det nouse4aname sier om sitt GOTY: Dette spillet har et av de beste persongalleriene jeg har sett i et spill, dialogene er utrolig godt skrevet, historien er veldig spennende, lydsporene er fantastisk flotte og hele spillet oser av stemning. 10/10 fra meg og årets spill.

Lenke til kommentar

Red Dead Redemption.

 

Klart det spillet jeg likte best å traske rundt i. For min del var den verdenen alt jeg noensinne kunne ønske meg av en Western-verden i et spill. Når man også tar med Undead Nightmare - som er en herlig utvidelse full av humor og fantastiske referanser er det ingen tvil. Mass Effect 2 kommer på en tett andreplass, men reker ikke helt opp.

Lenke til kommentar

Bad Company 2 her i gården.

 

Ødeleggelse(hvorfor har det kommet spill ETTER bc2 som ikke har dette?), lyden(desidert den råeste lydopplevelsen i et fps noensinne), grafikkene, banene, våpenutvalget.

 

Noen venner i en squad og sitte å spille rush er omtrent så gøy jeg klarer å ha det på pc`en min.. Noen irritasjonsmomenter er det selvfølgelig, men de blir overskygget av en herlig multiplayeropplevelse.

Lenke til kommentar

Må nok bli Mass Effect 2.

 

Det er ikke mange spill som klarer å holde på oppmerksomheten min lenge nok til å se credits-rullen på slutten, men Mass Effect 2 gav meg bare lyst på mer. Et fantastisk spill på alle plan. Definitivt mitt GOTY.

 

Hadde jeg hatt 360, eller hvis Red Dead Red. hadde kommet til PC, så vil jeg tro det hadde toppet ME2. For det så grisekult ut.

 

Mulig det blir mitt GOTY 2011 hvis R* slipper det til pc en vakker dag.

Lenke til kommentar

Har ikke peiling på hva som kom i år siden mange kom svært tidlig på året eller sent forrige år, men jeg kan ta noen:

 

Årets spill (PC): Dawn of War 2: Chaos Rising Dawn of War 2 var et glimrende spill på nesten alle måter og våget å gjøre noe nytt med RTS-sjangeren. Baser og store hærer var borte, og i stedet fikk vi bare noen få grupper med soldater som fulgte oss gjennom hele kampanjen. Disse gikk opp i level, fikk nytt utstyr og så videre når de sloss, så vi fikk utvikle dem ganske mye som vi selv ville. Det gjorde at vible mer engasjert og ønsket å holde dem i live. Chaos Rising er egentlig en frittstående expansion, men hele det originale Dawn of War 2 følger med på platen. CR forbedrer en god del av DoW2 og gir oss nye enhter, og selvsagt får vi hele Chaos-rasen med. Med andre ord fikk vi et glimrende RTS pluss en stor expansion til prisen for en. Da får det være at det er på Steam og Games for Windows Live.

 

Årets spill (DS): Dragon Quest XI. Sentinels of the Starry skies Her snakker vi rollespill på sitt beste. Teknisk sett er det JRPG, men det er så mye som er inspirert av andre typer rollespill at det er mer "vanlig" rollespill enn de tidligere spillene i serien. Du har ikke engang faste karakterer, men lager dem selv. Selv etter Baldur's Gate-serien, Diablo-serien, Elder Scrolls-serien og så videre er DQIX det spilleg jeg har spilt lengst noensinne. Det gikk mye tid i Morrowind og Neverwinter Nights, men DQIX er ekstremt. Og selv etter rundt hundre timer kan jeg fint gå hundre timer til utne å bli ferdig. Og det før jeg henter nye oppdrag fra nettet.

 

Årets spill (PS): Red Dead Redemption Teknisk sett spilte jeg dette på xbox, men samme det. Vakkert spill på alle måter, med bra kontroller, bra gameplay, bra historie og så videre. Hadde mye moro her før boksen kræsja. Har vurdert å plukke det opp til PS3 i stedet, men det e så mye annet å spille at jeg venter til det blir billigere. I tillegg er det jo den idiotiske zombie-moden nå. Om det er retningen de tar i RDR2 har vi en kandidat til årets skuffelse når det kommer.

 

Årets spill (Wii). Sonic Colours Jada, jet vet Super Mario Galaxy 2 kom i år, og joda, det er greit nok. Men det er så lite nytt der at jeg ikke klarte å engasjere meg noe særlig. Sonic Coluors er svært inspirert av SMG, men er langt fra en dårlig rip-off. Tvert imot er det helt klart Sonic hele veien, og selv om det er i mer eller mindre 3D er det svært bra og har en meget bra fartsfølelse. Dette er det 3D Sonic-spillet vi har ventet på.

 

**

 

Årets overrakelse: Transformers: War for Cyberton (xbox360) Vi har hatt flere spill med Transformersene, og to ræva filmer som ikke gjør annet enn å trekke Shia LeBouf og selve franchisen ned i søla. Av en eller annen grunn trakk det også en viss Megan Fox opp av søla, i stedet for å dytte henne enda lengre ned i den der hun hører hjemme. Det er lett å overse War for Cybertron, men da gjør man en stor tabbe. Dette var jo morsomt! Greit, det er ikke perfekt, og greit, det er svært få som spiller det på nettet lengre. Men steike så morsomt det var så lenge det varte! Robotene er tøffe, gameplayet rått, bossene diggbare og historien... vel, vi kan jo ikke ha alt heller. :p Har du mulighet til å spille det i co-op med to venner er det helt klart verdt det.

 

**

 

Årets kjøp: Aliens vs Predator: Collector's Edition (xbox360) Selve spillet er ganske ræva, men jeg fikk en nydelig face hugger replika med i pakken. Spillet droppet jeg etter tre, fire timer, men face huggeren har hatt fast plass oppå skjermen helt siden jeg fikk den. Siden jeg er en stor fan av Alien og Predator er face huggeren så tøff at jeg ville glatt ha kjøpt den for samme pris uten spillet.

 

**

 

Årets skuffelse 1 (PC): StarCraft 2 - Wings of Liberty For all del, det er ikke direkte dårlig. Men det er ikke i nærheten av så bra som det kunne og burde ha vært. StarCraft er en en klassiker på alle måter, og selv om det bare er standard RTS klarte de å få det til å føles som et nytt spill med en drøss forbedringer. StarCraft 2 føles mer som en oppdatert versjon av StarCraft 1. Noen nye ting er det jo, men alt i alt er det så lite som er nytt at jeg føler jeg spiller et spill fra 90-tallet med oppdatert grafikk. Det er så mange RTS-er siden StarCraft som drar sjangeren til nye høyder at det ikke holder lenger å fokusere på det som var bra for ti år siden. Følger man ikke med i utviklingen varer man ikke lenge i bransjen. Hva om man hadde laget Half-life 3 med med motoren til Half-life 1 og bare oppdatert grafikken uten å legge til noe annet nytt? Selvsagt ville det ikke fungert, og nettopp derfor fungerer ikke StarCraft 2 heller. Men når det er sagt er editoren i StarCraft 2 ganske kraftig, og vi har to expansioner i vente. Det kan nok kanskje bli bra etterhvert, men 'etterhvert' holder ikke.

 

Årets skuffelse 2 (PC): Civilization V Det har tatt veldig lang tid å lage, men hvorfor? Motoren er bygd opp fra grunnen, og vi har et mer fleksibelt rutenett nå. Men bortsett fra det, hva er det egentlig som er nytt? Til gjengjeld er AIen så ræv i den første utgaven at det ikke er morsomt å spille i lengden. Det kan selvsagt forbedres i en patch, men akkrat som i StarCraft 2 holder det ikke å si det blir bra etterhvert. Jeg kjøpte spillet i butikken og krever å få et bra spill for pengene med en gang. Du bestiller ikke pizza hos Peppe's med levering om to uker.

 

Årets skuffelse 3: Alan Wake (xbox360) Jeg hadde gledet meg veldig lenge til dette, men i etterkant aner jeg ikke hvorfor. Historien er dritkjedelig, karakterene idioter, monstrene elendig laget og svært lite varierte, og kampene direkte kjedelige. Skuffa!

 

**

 

Årets idioter: Click and buy For de uinnvidde fikk vi Final Fantasy XIV i år, men av en eller annen grunn ville Square Enix at vi betalte for abonnement gjennom Click and buy. Det i seg selv er greit nok, hadde det ikke vært for at det var umulig for meg å registere konto der av en eller annen grunn fordi verken adressen min eller telefonnummeret mitt ble godkjent. Jeg brukte en falsk adresse for å få registrert kontoen og sendte en mail til dem for å aktivere kontoen. Seks mailer senere i løpet av tre uker hadde jeg ennå ikke hørt et ord fra dem. For over en uke siden sendte jeg en ny mail fra en annen adresse og fikk svari går. Alt det stod var "Kontoen din er reaktivert." That's it. Ikke noe unnskyldning eller noe som helst. Og disse idiotene skal håndtere pengene mine? Square Enix var snille nok til å gi oss to måneders trial i stedet for bare en som planlagt, og jeg har fått skriftlig bekreftelse fra dem at trialsen starter når jeg har registrert betalingsplan, og de har fått så mange klager på CnB at de ser på andre måter å la oss betale på. Det er den eneste grunnen til hvorfor jeg i det hele tatt sitter og patcher nå. Men har de ikke gitt oss en måte å unngå CnB på når trialen går ut hjelper det ikke om FFXIV er det beste MMOet noensinne...

Endret av PityTheFool
Lenke til kommentar

To spill som for meg virkelig skiller seg posetivt ut i år.

 

Metro 2033 og Limbo.

 

Metro holdt intreressen min på topp gjennom hele spillet, pulsen var høy og metrostasjonene var som små oaser, som i korte øyeblikk senka pulsen min.

En atmosfære jeg aldri har sett maken til. Spillet fikk av noen blandt annet her på gamer, kritikk for dårlig våpenfølelse. En kritikk jeg ikke kan forstå, da jeg synes den er knallgod.

 

Limbo kort og godt fordi det er det beste platform spillet jeg noen gang har prøvd.

 

 

 

Alan wake er et av mange spill jeg ikke har fått prøvd i år. Men som jeg absolutt skal få spilt etterhvert.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...