Jump to content

Landeplagen

Medlemmer
 • Content Count

  6467
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

138 :)

Profile Information

 • Kjønn
  Mann

Recent Profile Visitors

12353 profile views
 1. Takk for svar. Jepp, har et ENK og holder på å fylle ut min første MVA-melding. Okei, da må jeg sjekke opp med hver enkelt kjøpssted neste gang jeg handler inn noe slik at jeg ikke må legge på VAT både der og her.
 2. Skal man betale merverdiavgift på digitale, nedlastbare varer man kjøper av utenlandske firma? På fakturaene for varene jeg har kjøpt i perioden står det noen ganger VAT, og noen ganger ikke. Det varierer fra land til land, eller firma til firma. Legger ved hjelpetekst fra Altinn.
 3. Her var det mye bra info gobblegok - takker for det. Jeg skal definitivt undersøke muligheten for å sikre salgsdokumenter med digital signering. 👍 Ellers har jeg sendt spørsmål til skatteetaten vedrørende fakturanummer.
 4. Jeg fant en standard for føring av regnskap med regnearkprogram. Her står det at... Så hvis jeg lager et system som kan generere et tall som er unikt, blir dette regnet som en "betryggende sikret funksjon"? Eller må dette foregå via en uavhengig tredjepart for at det skal være i henhold til loven? 🤔
 5. Jeg startet nylig et ENK, og har så langt sendt ut noen få fakturaer. Før jeg startet foretaket hadde jeg allerede sendt ut en del fakturaer. I dag leste jeg litt på enkeltpersonforetak.no, og kom over Altinns krav til salgdokumenter. Så langt har jo jeg bare laget fakturaer manuelt, og når det gjelder fakturanummer har jeg simpelthen startet fra nummer 1 og lagt til én for hver faktura. Her står det jo at man enten skal bruke et fakturaprogram eller bestille blanketter fra et trykkeri. Betyr dette at alle mine fakturaer er ugyldige? Siden foretaket er bare meg, og jeg ikke lager så mange fakturaer i året så tenkte jeg å føre regnskapet helt selv, uten Fiken eller Conta. Jeg kan jo alltids lage et program som generer et fakturanummer, men ser ikke helt hensikten... Jeg vet ikke hva de definerer som et fakturaprogram. Det virker som forskriften er litt mer rund på dette: Min manuelle nummerering går kanskje under "annen måte" her? Noen som har erfaring med dette? 🤔
 6. Jeg jobber med lyd, musikk og programmering for folk rundt om i verden. Nå holder jeg på å opprette et ENK, men er usikker på hvordan jeg håndterer MVA, siden "varene" jeg leverer blir levert gjennom internett til utlandet. Jeg har akkurat nådd beløpsgrensen, så jeg må registrere meg i MVA-registeret uansett. Det høres jo nesten ut som at jeg slipper å betale MVA på det jeg fakturerer for, men fortsatt kan få igjen MVA på utgifter. Stemmer dette? Bildet under er fra enkeltpersonforetak.no:
 7. Usikker på hva dobbelt NAT betyr. Har det noe med at ruteren bruker subnet 2? Som i 192.168.2? Dette har sikkert noe med moduset modemet står i. Skulle den ha stått i bridge mode? Det er mulig at imgur-linker til direktebilder ikke funker på mobil. De funker greit her.
 8. Hei, jeg sliter med å få port-forwarding til å fungere på mitt hjemmenettverk. Det er én bestemt port jeg gjerne skulle forwardet til min PC - nemlig 10515. Oppsett NextGenTel ADSL2+ ---> D-Link DSL-321B modem ---> Asus RT-AC68U ruter - Her er det grunnleggende oppsettet på modemet - PC'en jeg prøver å forwarde til har statisk IP. - Se bilde av port-forwarding oppsettet på modemet og ruteren. - Firewall er slått av på modemet, på ruteren og på PC'en. - Snakket med NextGenTel brukerstøtte. De sier at det ikke ligger noe i veien for å åpne porter fra deres side. Konfigurasjoner jeg har testet så langt ❌ Modem forwardet til ruterens IP. Ruter forwardet til PC'ens IP. ❌ Modem forwardet til PC'ens IP. Ruter forwardet til PC'ens IP. ❌ PC koblet med kabel direkte til modem. Modem forwardet til PC'ens IP. ❌ UPnP aktivert på modemet. Måten jeg tester om det fungerer er å hoste en server i et spill og å prøve å joine med en klient på samme datamaskin, og å teste ved å bruke en nettleserbasert port-sjekker. Er det noen av dere som vet råd?
×
×
 • Create New...