Gå til innhold

Kamptråd - Manchester United vs Liverpool (FA-cup)


Latias

  

85 stemmer

  1. 1. Hvem vinner?



Anbefalte innlegg

b_12.png37616895.pngb_9.png

 

The Football Association Challenge Cup

09-01-2011 Kl. 14:30 @ Old Trafford

 

Vises på: 250px-Viasat_Fotball.png

 

.jpeg

 

 

----------------------------------------------------

 

Allerede i årets første uke er det duket for et toppoppgjør i England. De to mest suksessfulle klubbene i landet møtes så tidlig som i tredje runde av det som blir regnet som verdens eldste klubbturnering.

 

Begge gigantene står med 18 ligatitler hver, mer enn noen andre klubber i landet. Totalt står begge lag med 58 trofeer hver. Med unntak av 08/09-sesongen i Premier League, har ikke lagene kjempet noe særlig mot hverandre om de gjeveste trofeene. Men på grunn av historien til begge klubbene, blir dette rivaleriet regnet som ett av de største innenfor fotball.

 

Det sies at rivaleriet har sitt opphav fra tiden da det var hard konkurranse mellom byene Manchester og Liverpool. Manchester hadde industrien, mens Liverpool hadde havnene. På grunn av tilbakeslaget i industrien sent på 70-tallet, ble det også store nedganger for byene. Siden den gangen har ting utviklet seg ganske kjapt, og Manchester blir i moderne tid regnet som en by i verdensklasse. Byen arrangerte i 2002 samveldelekene, mens Liverpool ble i 2008 kåret til europeisk kulturhovedstad.

 

unitedliverpool-800_2503623.jpg

 

Som nevnt så har ikke klubbene kjempet noe særlig mot hverandre om samme trofe. Dette fordi begge lagene har hatt forskjellige regjeringstid. På 70- og 80-tallet var Liverpool-dominansen stor. Elleve ligatitler og fire europacupseire ble det i denne perioden. United på sin side gikk gjennom en av de verste periodene i klubbens historie på dette tidspunktet.

 

Ting endret seg dramtisk da manager Sir Alex Ferguson tok over United midt på 80-tallet. De første sesongene med Fergie i lederstolen var riktignok ikke de beste, og ved et par tilfeller var han faktisk ganske nære ved å få fyken. I stedet gjorde klubben enorme framskritt, og utviklet seg til å bli verdens største klubb. De siste to tiårene tilhører klubben fra Manchester, med imponerende elleve ligatitler og to seire i selveste Champions League. Til tross for Liverpools suksess i England, har laget enda ikke vunnet Premier League en eneste gang.

 

Det har vært noen minneverdige FA-cupoppgjør mellom de to klubbene fra Nord-England opp gjennom årene, og med norske øyne huskes kanskje 4. rundekampen fra 1999 best. Da ble Ole Gunnar Solskjær matchvinner på overtid etter at Liverpool hadde ledet 1-0 like før slutt. Da rivalene møttes i FA-cupfinalen i 1996, vant United etter en sen scoring av Eric Cantona.

 

Lagene har møtt hverandre hele 180 ganger. 70 United-seire, 50 uavgjort og 60 seire til Liverpool er fasiten. På Old Trafford har United et klart overtak. 38 kamper har endt med hjemmeseier, mens gjestene kun har seiret 15 ganger. I FA-cupen har United vunnet åtte av 15 kamper, mens Liverpool kun står med tre seire over rivalen.

 

Oppgjørene mellom klubbene blir ikke regnet som de mest målrike, men på de siste fem møtene har det likevel kommet hele 18 scoringer. Da lagene møttes i ligaen i september vant Manchester United 3-2, etter hattrick av Dimitar Berbatov og to scoringer fra Steven Gerrard.

 

Howard Webb fra South Yorkshire er pipeblåser. I fjor var han soleklart den beste dommeren i England, muligens også den beste i verden. 2010 resulterte i både Champions League- og VM-finale, noe som førte til at han ble i dronningens nyttårsliste for 2011 utnevnt til medlem av Den britiske imperieordenen for fortjenester av fotballidretten. Webb dømte også tilsvarende oppgjør i høstens ligakamp. I tillegg til den nevnte kampen har han blant annet dømt Merseyside-derbyet, Second City derby, Liverpool-Chelsea og United-Arsenal gjennom første halvdel av sesongen.

 

MANCHESTER UNITED

 

manutd1.png

 

På forhånd hadde nok mange et lite håp om et oppgjør mellom United og protestklubben FC United of Manchester, men et møte med Liverpool er ingen dårlig erstatning. Spillerne vil være desperate etter å gjøre det godt i årets turnering, for det har ikke vært all verdens å skryte av de siste årene. I fjor ble man slått ut av rivalen Leeds, mens årene før røk man på bitre tap mot Portsmouth og Everton.

 

Hjemmeformen i ligaen har vært fantastisk denne sesongen. Ni av ti kamper har endt med full pott. Topper tabellen sammen med City, men har fortsatt to kamper til gode. På lørdag ble det en ufortjent og heldig seier borte mot WBA. Spillet må forbedres om det skal være muligheter for avansement i denne cupen.

 

Park er på landslagoppdrag hele januar måned, og spiller naturligvis ikke. Valencia og Hargreaves er definitivt ute. Michael Owen er tilbake fra skade, er det endelig duket for kamp mot gamleklubben for scouseren? Nani er tvilsom, men burde likevel bli klar. Ettersom Ferguson liker å spare spillere i cupkamper, er det kanskje duket for noen unggutter også.

 

Mulig lagoppstilling:

 

van der Sar

Rafael - Ferdinand - Vidic - Fabio

Nani - Anderson - Fletcher - Giggs

Berbatov - Hernandez

 

 

LIVERPOOL

 

liverpoola.png

 

Til å være en av de fire store, sliter Liverpool stort i Premier League denne sesongen. Etter halvspilt sesong ligger de hele 16 poeng bak nettopp United. På fremmed gress har laget tapt hele seks av ni kamper, og bortetabellen viser en begredelig 18. plass. Manager Roy Hodgson har ikke greid å få Liverpool-toget på rett spor enda, og det er bare et tidsspørsmål før de nye eierne sier at nok er nok.

 

- Det blir en fantastisk fotballkamp, men det er litt uheldig at to Premier League-lag av denne kvaliteten blir trukket mot hverandre. Jeg synes alltid det er litt trist, sa Hodgson rett etter trekningen.

 

Gjestene har ikke så mange skader før denne kampen. Carragher og Spearing er begge ute, mens det er usikkert om Meireles blir klar. Sistnevnte måtte tidlig ut med skade i Liverpools 2-1 seier over Bolton.

 

Mulig lagoppstilling:

 

Reina

Johnson - Skrtel - Kyrgiakos - Konchesky

Lucas - Gerrard

Maxi - Meireles - Cole

Torres

 

Tips: 2-1

  • Liker 9
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Nå rettes all fokus mot denne kampen. Satser på at Fergie stiller med toppet mannskap, for vi må prioritere FA-cupen også. Dessuten blir det katastrofe å ryke ut i 3. runde i to år på rad, og attpåtil mot de to største rivalene våre. Jeg vil se elleve spillere som blør for drakta, ikke spillere som Gibson, Obertan eller Bebe.

Lenke til kommentar

Ber til høyere makter at Woy får en kamp til i førersetet. Vil ikke forestille meg ett Liverpool-lag med ny manager, vitamininnsprøytninger og et lyst til å vinne kampen. Med Woy på plass burde en United-seier være mulig, så jeg håper han får sitte i minst fire dager til.

Lenke til kommentar

Håper vi stiller som dette:

 

----Reina----

Kelly-Wilson-Agger-Aurelio

--Meireles(Shelvey)--Lucas--

Amoo---Gerrard---Pacheco

----Torres----

 

Manager: IKKE Roy Hogdson

 

Vi trenger positivitet, pågangsmot og spillere som blør for drakta. Sett inn på noen ungutter som hvertfall kjemper skikkelig.

Endret av Termo
Lenke til kommentar

Får mer og mer en snål feeling på at vi vinner denne. Det er helt og holdent opp til spillerene, vi kunne like gjerne vert uten manager.

Er ikke akkurat sånn at United imponerer heller om dagen, selv om tabellen forteller noe annet.

Spørs om Meireles rekker kampen, men jeg ville sett:

Reina

Johnson-Skrtel-Agger-Konchesky

Lucas-Gerrard

Kuyt-Meireles-Maxi/Aurelio

Torres

 

Får ikke sett kampen :( Work, Work and Work.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...