Gå til innhold

Kommentar: – Hvor enkel er egentlig telefonen din?


Anbefalte innlegg

Skjønner ikke helt hvorfor det legges så stor vekt på "alle programmer" menyen i Android i denne artikkelen og i anmeldelsen av HTC Desire Z.

 

Jeg bruker aldri den siden en kan jo legge opp hjemmeskjermene akkurat slik en vil og putte alt en vil av apps og instillinger hvor en vil ha det. Skjønner at android skal være et operativsystem for alle, men det jo lagt opp til at en kan tilpasse alt så hvorfor ikke benytte seg av det?

 

Blir litt som folk som kjøper datamaskiner med skjermkort til flere tusen kroner og bruker den mest til å legge kabal og facebook.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

De store forskjellene mellom OS'ene her virker for meg å være under overflaten og i ideologi. På overflaten handler det mye om de små forskjellene. Både Android, iOS og WP7 har etter min mening mye lignende funksjonalitet (WiFi, div sensorer, E-post, Surfing osv).

 

Og det at artikkelforfatteren bruker mesteparten av tiden til å diskutere tilpassing av hjemmeskjermen, spør jeg meg selv om det er nok individuell innovasjon på de forskjellige plattformene. Om ikke i hva de kan gjøre, men hvordan?

Lenke til kommentar

Skjønner ikke helt hvorfor det legges så stor vekt på "alle programmer" menyen i Android i denne artikkelen..

Det blir som å kritisere Windows7 maskinen for START knappen. :D

 

Men artikkelforfatteren HAR et poeng i at Android oppleves som mer avansert og derfor skremmende for noen kundegrupper. Jeg vet ikke om jeg ville kjøpt robot-telefon til min gamle mor!

 

Fra en DesireHD annonse på Finn :

Selger min HTC Desire HD. Da jeg er et kvinnfolk som har tatt meg vann over hode med tanke på mine bruksområder med tlf. Denne blir ALTFOR avansert for meg.

 

Flesteparten av androidbrukerne kommer ikke til å laste ned fra marked, endre brukergrensenittet eller fikle med innstillingene slik vi gjør. De vil bruke det oppsettet(Sense,Touchwiz)som telefonen kommer med.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

OMG, så mye rart i den artikkelen her!!!!!!!!!!!!!!!

 

vi kan jo starte med iphone da:

den var først med en en "fin" blanding av operativsystem og teknologi, MEN jeg vil si at at appel gjore en elendig jobb med 2. og 3. genrasjon!!!

operativsystem er også enkelt, dette er bra for mange, men jeg vet om folk som har kjøpt dem pga. navnet (og omtaler) og har blitt skuffet... at det var så mange spill tilgjengelig var nok også en stor faktor, uvitenhet gjore nok at dem ikke valgte en android framfor iphone i mange tilfeller. Iphone er så kjent fordi det er EN mobil som har 30% av markedet. android har vel 30% nå også men er ikke like "kjent" pga. den har forskjellig innpakning. (nå tenker jeg for folk som kjøper iPhone fordi dem ser mest av DEN)

med andre ord jeg liker ikke iphone for den er for enkel og har mange kjøpere pga navnet appel og navnet den fikk fordi den var først!!!!!!!!!!!!!

jeg anbefaler iphone 4 til folk som vil ha det enkelt, men sier: det er mye penger å bruke på en tlf for hva du skal bruke den til, og skal presse maks ut av den gå for en android

 

android:

dette du har skrevet om her er valgfrie detaljer du ikke engang trenger å bruke!!!!!!!!!!!

liker du ikke å bruke de 5-7 skjermene så trenger du bare DEN 1!!!!!

liker du ikke å bruke menyen kan du bruke skjermene.

android har alt en iphone har og mer til!!!! (men det kan kanskje bli litt mye for de eldre)

orker ikke å lese gjennom en gang til, men var det mer om android var jeg uenig i alt negativt!!! for det du sa om android trengte du rett og slet ikke å bruke

 

 

jeg kan ikke si så mye om windows phone, men sånn det ser ut nå så hadde jeg kjøpt meg en android vis jeg hadde trengt en ny tlf!!!!!

 

PS: om bare nokia ikke hadde vært så sta og starta med android :p og slutta totalt med restitive skjermer XD

Lenke til kommentar
Ja, for det er jo en bra ting at man ikke kan bruke telefonen uten å ha "read the fucking manual". "

 

det han mente var å sett deg inn i OS`et. Jeg brukte ca 30 minutter på å sette opp alt på telefonen min HTC desire HD. da hadde jeg custom home screens med masse nyttige widgets, en egen homescreen med bare ikoner og en mappe, mailwidget i fullscreen til jobb, samme med gmail og kalender, hver på sin homescreen. skal jeg bla i biblioteket med alt jeg har installert trykker jeg bare på pila nederst. jeg testa mot fettern min er den mest innbitte og trangsynte iphone fanatikeren noen sinne og jeg måtte le godt når han brukte 4-5 gangern så lang tid på alt vi prøvde. å søke etter det man sier med voice reckognition er helt sykt bra og. holde rinne en knapp og sier HTC DESIRE CUSTOM ROM så googler den det på direkten, jeg må vel ikke forklare at fettern min brukte en DEL lengre tid på å plotte inn dette?

 

iphone og IOS var best på alt lenge, nå er de bare best på noen få ting og android blir bedre og bedre for hver versjon.

 

(etter dette har jeg flashet telefonen min med custom rom som fjerner all reklame i gratis apps, 1,2ghz kernel, masse performance tweaks osv og telefonen urinerer på iphone 4.)

 

edit: for de som mener android er så vanskelig, jeg lærte MORRA MI å bruke den på et par minutter...

Både kona mi og mora mi bruker Android uten problemer. Begge sier det er den beste telefonen de har hatt. (ingen av de har hatt Apple. Kona, i likhet med meg selv, kan ikke fordra iTunes...)

 

Men det jeg egentlig lurte på var: Hvilken mod har du brukt? Har selv en HTC Desire (ikke HD) som jeg vurderer å modde.

Lenke til kommentar

Tror jeg står over å kommentere amobil sine iphan artikler for mye ;) men stusset litt på at wp7 skal være så kjapp. Var på en elkjøp sjappe for å teste en av disse - da jeg faktisk var interessert siden jeg tidligere har hatt wm. Første som slo meg var at den var merkbart treg og laggete, noe som gjorde at interessen min falt kjapt...

skal vel ikke være forskjell på wp7 enhetene.. men min LG variant er sinnsykt responsiv. Har testet mot 3GS og noen 2.1 andriod enheter og det er liten tvil om at WP7en er mye kjappere. MEN har ikke testet mot android 2.1 eller iphone4. skal en tro testen til engadget er wp7 like kjapp og responsiv som begge.

 

Så farten er det ikke noe å si på, men den mangler jo mye annet:)

Endret av Fenixen
Lenke til kommentar

Jeg jobber med å selge telefoner, og her er mine argumenter :

 

iPhone :

Denne klarer alle å bruke, rett ut av esken. Selv mor på 60 skjønner fint hvordan hun kan skrive sms, ringe, eller til og med laste ned flere programmer til denne telefonen.

 

Android :

Perfekt for den som vil ha en personlig telefon og tilpasse den slik man selv vil ha den. Men lærekurven er for bratt til at alle kan lære det fort, og dermed ender nok dessverre mange som kjøper Android opp med en telefon de aldri får utnyttet.

Eksempel:

Har mange kunder som klager på batteritid.

Burde ikke program for og lukke tasks vært noe som var der som standard? Jeg tviler ikke på at 50% av de som har Android ikke vet det finnes engang.

 

Windows Phone har jeg ikke prøvd ut enda så vet ikke nok om det til å ha noen mening om det.

 

Om dere lurer på om jeg er iPhone-elsker,

jeg har hatt iPhone ja, men jeg har også hatt HTC med win 6.5 og X10 mini pro med Android 2.1.

Hva jeg bruker i dag?

Nokia. N97 mini. Fordi den er enkel, har bra batterikapasitet, bra kamera og tastatur. Og med Ovi Store finner jeg alle programmer jeg trenger enkelt og greit. Så kanskje S60 ikke burde pensjoneres helt enda?

Lenke til kommentar

Taskkillers på Android 2.2 fungerer ikke skikkelig engang. Et program har ikke lenger lov til å lukke andre.

 

Jeg synes BTW det er utrolig tungvint å gjøre enkle ting som å skru av og på Wifi, 3G, GPS, Bluetooth osv på min iPad vs min HTC Desire. Noen få kjappe ting kan gjøres på iOS ved å dobbeltklikke på hjemknappen og dra til venstre, men det er altfor dårlig. Widgets er en kjempefin ting for å ha rask tilgang til innstillinger og annen kjapp info. Det er ikke en ting min iPad kan som Desire ikke kan. Det sier litt.

 

Jeg er nok enig i at iOS er enklere for folk flest, altså at folk flest finner og bruker flere funksjoner enklere enn de gjør på Android. Men brukervennligheten til Apple kommer med en pris, begrensinger. For en powerbruker som meg er iOS, uten jailbreak, for fordummende i mange tilfeller. Widgets til iOS hadde vært konge. Alt er på plass for at Apple kan lage noe bra der. Dessuten trenger iOS VIRKELIG et nytt notification-system. Der gruser Android iOS med det mest geniale systemet.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

jeg synes artikkelen var rar da det ble en fullstendig meltdown da han skulle forklare noe han åpenbart selv ikke forsto. "Alle programmer" er ikke det samme som startsiden til iPhone.

Må man inn i menyene har det fortsatt ikke noe med "alle programmer" å gøre. Ellers er det også trist å se de vanlige spekulative overskriftene som skal skape klikk.

Det triste er at han har rett men har feil forklaring (og feil overskrift).

Noen av Andorid's store problem er fragmenterering av både enheter og økosystem/markeder. Deretter kommer manglende kontroll på applikasjoner og leverandører med for dårlig kvalitetskontroll. HTC's Desire HD har for mange en skandaløs batteritid og det er bare ett eksempel på for dårlig implementeasjon.

Lenke til kommentar

Taskkillers på Android 2.2 fungerer ikke skikkelig engang. Et program har ikke lenger lov til å lukke andre.

 

Jeg synes BTW det er utrolig tungvint å gjøre enkle ting som å skru av og på Wifi, 3G, GPS, Bluetooth osv på min iPad vs min HTC Desire. Noen få kjappe ting kan gjøres på iOS ved å dobbeltklikke på hjemknappen og dra til venstre, men det er altfor dårlig. Widgets er en kjempefin ting for å ha rask tilgang til innstillinger og annen kjapp info. Det er ikke en ting min iPad kan som Desire ikke kan. Det sier litt.

 

Jeg er nok enig i at iOS er enklere for folk flest, altså at folk flest finner og bruker flere funksjoner enklere enn de gjør på Android. Men brukervennligheten til Apple kommer med en pris, begrensinger. For en powerbruker som meg er iOS, uten jailbreak, for fordummende i mange tilfeller. Widgets til iOS hadde vært konge. Alt er på plass for at Apple kan lage noe bra der. Dessuten trenger iOS VIRKELIG et nytt notification-system. Der gruser Android iOS med det mest geniale systemet.

 

Enig. iOS er et operativsystem alle skjønner seg på. Dette betyr dog ikke at Apple kan ri på dette oppsettet i all tid. Det er på høy tid at de legger til/pusser opp systemet. Widgets vil også være en veldig god idé. Og la oss ikke starte med varslingssystemet til iOS. Det er en katastrofe, og bør gjøres noe med i neste store oppdatering til sommeren.

 

Vel greit, er man jailbroken så kan man selvfølgelig få alle disse funksjonene med få trykk. SBSettings for enkel og rask aktivering/deaktivering av WiFi, 3G, EDGE osv, HTML/CSS-widgets kan man også installere eller lage selv, for ikke å snakke om tweaking og theming av systemet.

 

I mine øyne er det spesielt varslingssystemet som bør fikses, og det vil ikke være dumt med ekte widgets også. iOS fungerer bra slik den er idag, men det er alltid noe som kan forbedres, og dette gjelder alle OS.

Lenke til kommentar

Folk som sier at Android er for avansert fornærmer ingen andre enn seg selv.

 

Om man ikke klarer å sette seg inn i Android så er det fordi man ikke har lyst. Greit at det ikke bare er en vegg med knapper, men det tok ihvertfall ikke lange tiden for meg å sette meg inn i systemet.

 

Brukervennlighet blir en bekostelse av funksjonalitet.

Jeg skal ikke snakke på vegne av Ola Nordmann, men jeg liker å ha funksjonalitet i mobilen min sitt operativsystem. Jeg vil ikke ha en dings som er en vegg av knapper og der du installerer det du vil ha. Når jeg kjøper meg en mobil så vil jeg ha et system der du får en opplevelse som en datamaskin. Jeg vil kunne modifisere systemet, tweake det, gjøre tredjeparts-modifikasjoner, kjøre andre operativsystem.

 

Jeg bruker ikke min HD2 som en dings til å ringe med, eller spille spill. Jeg bruker den til å eksperimentere med, leke med og bruke som en datamaskin.

Lenke til kommentar

ARGHBLARGH IPHÅN I SØPLA

 

Ikke rent lite objektiv i dag heller?

 

Jeg bruker ikke min HD2 som en dings til å ringe med, eller spille spill. Jeg bruker den til å eksperimentere med, leke med og bruke som en datamaskin.

 

Og til det er det et fortreffelig verktøy og android en svært god plattform, men det er brukerne og deres ønsker det kommer an på, og det kan se ut som om man mer enn noengang møter et skille i brukerbasen.

Endret av Lilac1
Lenke til kommentar

Jeg har hatt 2 Android telefoner dette året, HTC Desire og Samsung Galaxy S. Ingen av de imponerte meg like mye som iPhone med sin respons og brukervennlighet.

 

Den desidert STØRSTE fordelen med iPhone fremfor noen andre mobilprodusenter med Android, er at Apple har 1 telefon, 1 OS (eller iOS for flisespikkerne) som de fikser og produserer for. Ta HTC som et eksempel. Hvor mange forskjellige mobiltelefoner har de nå? Kjøp deg en HTC mobil, sett deg selv ned og søk på internett for å finne ut hvor ofte oppdateringer kommer til akkurat din telefon. Ikke så ofte? Nei ikke rart, med tanke på at de har en gazillion forskjellige telefoner de utvikler og oppgraderer til en hver tid.

Lenke til kommentar

De store forskjellene mellom OS'ene her virker for meg å være under overflaten og i ideologi. På overflaten handler det mye om de små forskjellene. Både Android, iOS og WP7 har etter min mening mye lignende funksjonalitet (WiFi, div sensorer, E-post, Surfing osv).

 

Helt enig..

 

Nå har ikke jeg testet WP7 da, men hadde en iPad i høst som jeg solgte etter kort tid, og nå har jeg en Galaxy tab.

 

Jeg synes ikke de paddene er så ekstremt forskjellige i praktisk bruk, foruten at man kan gjøre mer på galaxy padda enn ipad.

 

Å si at iOS er dårlig bare fordi man ikke har alle valgene som Android gir er vel litt drøyt, men mindre friheter har man i alle fall.

 

Så får folk velge selv.. Jeg personlig valgte Galaxy tab først og fremst på grunn av størrelsen, muligheten til å kjøre flash og sist men ikke minst, at jeg kunne sende sms.

Lenke til kommentar
HP-Palm webOS is a really cool OS and has been a pleasure developing for that one, but the volume is irrelevant for the time being.

Ja, følg med på WebOS "the coming months", for HP skal slippe nye enheter i Q1. Forhåpentligvis slipper de ting som tenner folk, men ikke minst via (mange/markedsførte) kanaler så de når folk med sine produkter — for det er synd at så få vet om og har fått prøvd WebOS som alternativ til iOS, og Android for den saks skyld.

Lenke til kommentar

Hei,

takk for tilbakemeldinger.

 

Ikke overraskende blir mange svært engasjert når man diskuterer fordeler og ulemper ved Android, Iphone, WP7 etc.

 

For å ta en ting, vi skriver ikke at det beste er å ha "alle programmer" synlig til enhver tid. RTFA (Read The Fantastic Article) ;)

 

"Blir litt som folk som kjøper datamaskiner med skjermkort til flere tusen kroner og bruker den mest til å legge kabal og facebook.": Jeg tror vi begge ville blitt overrasket over hvor mange som bruker PC-en sin først og fremst til akkurat dette :)

 

"Jeg bruker ikke min HD2 som en dings til å ringe med, eller spille spill": Det er faktisk mange, jeg vil tro et stort flertall, som bruker telefonen sin til akkurat dette.

 

I Amobil skriver vi som poengtert "iOS" som IOS. Skrivefeil er rettet!

Endret av audunms
Lenke til kommentar
×
×
  • Opprett ny...