Gå til innhold

Eksplosjon i Stockholm - Diskuter hendelsen


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Eks; hvis du leser om en tjetjensk muslim som har spregt seg sammen med noen russere i Moskva, så forklarer du det med at fyr'n er hjernevasket av koranen, mens jeg mener at den egentlige årsaken er den brutale og umenneskelige fremgangsmåten den russiske hæren opptrer på i Tjetjenia (eneste jeg skal gi deg rett på er at det å sprenge seg sjøl nok kan ligge i dyrkelsen av religion, men hadde det vært noe "bedre" om fyr'n bare plasserte en bombe å stakk av slik terrorister ellers gjør?)

Den russiske hæren er ikke i Tjetjenia...

Lenke til kommentar

Statsviter, det siste innlegget mitt, som du svarte på, var rettet til Ole_Marius.

Beklager at jeg ikke gjorde det klart.

Forøvrig synes jeg du har begynt å skrive svært interessante innlegg med høyt nivå av kunnskap. Jeg jobber på overtid i heimen for å skape julestemning, men jeg ser frem til å fortsette debatten etter 2. juledag. Frem til vi møtes til dyst igjen så ønsker jeg dere alle en God Jul. :)

Lenke til kommentar

Synes det bør skilles veldig klart mellom galninger i form av mennesker med sinnslidelse og mennesker med radikal ideologi. Ved å stemple de som sprenger seg selv i lufta som gale er en ansvarsfraskrivelse for handlingene de begår. Med dette synet så mener jeg også at man bagatelliserer problemet i den forstand at man kaller det som er et resultat av en organisert ekstremistgruppe for sinnsforvirrede enkeltpersoner. Det er en enorm forskjell i hvilken fare disse to forskjellige typene mennesker utgjør i helhet.

 

Vil du si at Ku-Klux-Klan folk som dreper en afroamerikaner er sinnsforvirrede? Nei, fordi du vil ikke ta fra dem ansvaret for handlingene deres. Tankegangen til disse menneskene er akkurat den samme som selvmordsbomberen på veldig mange plan.

 

Siden vi ikke vet med 100% sikkerhet at fyren ikke hadde psykiske lidelser fra før av, til tross for at all info gravd frem i ettertid viser et bilde av en "normal" person skal vi gå ut ifra at han var psykisk syk? Eller hvorvidt han ble utnyttet så skal vi regne med at han ble det? Ser du ikke at du tar vekk ansvar fra enkeltpersonen med disse spekulasjonene her?

 

Politiet mener at mannen skal ha fått hjelp til å utføre terroraksjonen. Er dette et par gærninger til eller organisert terrorisme?

 

Man liker ikke å tro at det er organiserte grupper klare for å utføre terror i Skandinavia, derfor er det veldig lett å heller høre på de som bagatelliserer og ufarliggjør signalene vi nå får.

 

Man har eksempler innen medisin der leger blir dødssyke, så når undersøkt har de store kreftbyller de ikke har "lagt merke til" til tross for at de er av en art som gjør de umulige å ignorere eller ikke gjenkjenne som en lege. Fakta er at de på et plan de ikke kontrollerer selv ikke har villet innse at de er alvorlig syke og de bedrar seg selv. Denne psykologiske sperren er overførbar til mange situasjoner.

Endret av Den Polse
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Pågrepne al-Qaida-medlemmer i Irak har avslørt i avhør at Stockholmsbombene bare er begynnelsen.

 

http://www.tv2nyhetene.no/utenriks/-alqaida-har-planlagt-selvmordsangrep-i-europa-i-jula-3367660.html

 

 

 

En mann tilknyttet al-Qaidas toppledelse i Irak advarte mandag om at selvmordsangrepet i Stockholm lørdag bare er starten på en «ny æra av jihad».

 

http://www.tv2nyhetene.no/utenriks/hevder-angrepet-i-stockholm-bare-er-begynnelsen-3365383.html

Lenke til kommentar

Enkel løsning

 

"I et lydopptak på den islamistiske nettsiden Shumukh al-islam ble NATO-landene rådet til å trekke sine styrker ut av Afghanistan umiddelbart og til å «avslutte krigen mot islam."

 

Spørsmålet er bare hva de leggeri "krigen mot Islam. Jeg har inntrykket av at dette ikke bare er en krig med våpen men også med tanke på støtte til enkelte land, bygge opp om demokratiske prosesser, kulturelt osv. og at denne "krigen" på mange måter foregikk før 9/11

Lenke til kommentar

Enkel løsning

 

"I et lydopptak på den islamistiske nettsiden Shumukh al-islam ble NATO-landene rådet til å trekke sine styrker ut av Afghanistan umiddelbart og til å «avslutte krigen mot islam."

 

 

 

 

Og la Taliban rævkjøre sivilbefolkningen? Den store realiteten er at det er ekstremister som Taliban og Al-Quida som ødelegger for alle andre muslimer og landene i midtøsten. Det er disse ekstremister som sprenger sivile uskyldige muslimer som enten ikke har noen tilhørighet til noen av partene i denne konflikten, eller tjenestemenn som prøver å verne om retten til et demokratisk samfunn. Om vi trekker oss ut så vil verdiene om demokrati og likestilling svinne hen, jenter vil atter en gang bli nektet skolegang, et fritt valgsystem vil ikke være mulig, det å ha andre meninger vil bli slått ned på.

 

Nei, det å trekke oss ut resulterer bare med at Taliban og ekstremister overtar makten!

Endret av ole_marius
  • Liker 2
Lenke til kommentar

[..] og at denne "krigen" på mange måter foregikk før 9/11

Gjorde den, men har jo sånn sett bare fulgt i kjølevannet av USA's eventyr rundt omkring.

 

Det nye nå er at vi plutselig har blitt delaktig i denne utenrikspolitikken, fordi vi har noen lydige puddler som styrer og ikke evnet (eller ville) å se selve årsakene. De har ikke engang spurt seg selv hvorfor USA er så upopulære blandt vanlige mennesker i mange mange land worldwide og kanskje mest forhatte land i verden.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...