Gå til innhold

Er xbox live virkelig så mye bedre enn psn?


Gjest Slettet+19283741

Anbefalte innlegg

Gjest Slettet+19283741

Hittil gjennom xbox360 sin levetid har jeg omtrent brukt 2-3000 kr for å kunne få lov til å spille på xbox live. Det er nok til å kjøpe en PS3 i dag der jeg kan spille ubegrenset gratis online (psn).

 

Nå finnes det sikkert billigere steder å kjøpe xbox live, men jeg tar utgangspunkt i veiledende pris som er 500 kr for 12 mnd.

 

Til dere som har prøvd begge tjenestene:

Er xbox live så mye bedre enn psn at det faktisk forsvarer prisen av en konsoll i løpet av levetiden til den?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Ja. Jeg synes absolutt det. Og det mener en samlet spillpresse også, i enhver sammenligning mellom 360 og PS3 stikker XBL "alltid" av med seieren, til tross for at det koster penger.

 

Alle jeg kjenner kjøper Xbox Live Gold på nett og betaler ca 25,- / mnd. Den lille 300-lappen en gang i året tror jeg ingen av dem tenker på engang. Men så er de fleste i min omgangskrets i slutten av 20-årene og har ryddig økonomi. For en 14-årig fanboy på et forum (som er de som vanligvis klager på at XBLG koster penger) kan kanskje 300,- være mer penger men synes likevel det er verd det. Med en brukermasse på over 30 millioner mennesker der over halvparten har Gold så har vel folket også talt: Tjenesten er verd prisen!

 

Forøvrig koster PSN+ også penger...

Lenke til kommentar

Vanskelig å si.

Kommer nok helt an på hvor mye man liker å spille online.

 

Benytter man seg ofte av deal of the week tilbudene, som bare betalende kunder får, så hjelper jo det litt også. Kjøper man noe hver uke så har man vel spart inn Live kostnadene og vel så det på et 1 år.

 

Med PS3 så man jo betale for PSN+ for å få noen tilbud på ting.

 

Er man som meg og spiller sjelden online og ikke betaler for Live lenger så er Live fortsatt bedre enn PSN. Da tenker jeg på filmleie på 360 som er suveren, demoer av absolutt alle xbla spill, retro spill service i game room som PSN ikke har noe tilsvarende av osv.

 

Men hvis online spilling er alt man bryr seg om så er nok PSN greiere.

 

Nå skal det også sies at vi i Norge går glipp av mye på Live som andre land får, som Indie games avdelingen, ESPN, Netflix osv. Så vi er vel blant de landene som får minst for Live abbonementet vårt.

 

Så jeg vil si det slik, hvis online spilling er alt som betyr noe da er PSN bedre fordi det er gratis. Til tross for at Live gir en smoothere opplevelse online pga cross game og party chat, mange fler har headset osv.

Lenke til kommentar

Det er en annen opplevelse på PSN.. :-/

Her slipper du å betale bare for å kunne spille online, det er mindre folk som bruker headset og litt forskjellig online-oppsett på forskjellige spill, noen ganger kommer det kuule ting ut av det (Demon's Soul) og noen ganger er det bare irriterende (MGS Online). :-/

Spillene er heller ikke like begrenset med antall spillere samtidig som de ser ut til å være på 360, så er mange gode spill med 32/64/240 spillere, noe du nesten aldri får på 360. :-/

 

Det PSN+ greiene som thklinge snakker om, er ikke det samme som Live gold; altså å bli nektet å spille online om du ikke betaler.

Det er en ekstra innholdsbasert abonemang-tjeneste hvor du får muligheten til å laste ned minst 4 spill i månden (1 PSN, 2 mini og PSOne-spill) å spille dem uten flere kostnader så lenge du er pluss-medlem, i tillegg til at du får 10-60% avslag på andre masse titler på PSN som andre folk ikke får, og tilgang til diverse spill-betaer, gratis DLC, premium themes og avatars, osv.

Utvalget forandrer seg ofte, noen månder er fantastiske, av og til er de dårlig.

http://uk.playstation.com/playstationplus/

 

Spillpressen pleier å få både gratis spill, og Live medlemskap.. :-/

Og jeg går utifra at det er derfor vi ikke ser mere klager fra spillpressen over at spillene kommer til full pris på 360, selv om du bare kjøper offline halvdelen - og må leie tilgangen til andre online-halvdelen etterpå.

 

Vil anbefale at du skaffer deg begge konsoller, PS3 har veldig masse kanon-titler du risikerer å gå glipp av hvis ikke du har den, om du vil fortsette å betale for Live etterpå finner du relativt enkelt ut av etterpå. :) - Du får ingen ekstra måndlige kostnader med PS3, om du ikke absolutt vil det.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Personlig mener jeg live er bedre, selv om det koster noen kroner i året. Det er en langt mer gjenomført online opplevelse enn psn. Bedre oversikt over venner, cross game party chat etc. Psn føles litt mer "isolert" på en måte, vanskelig å forklare. Så ja live er definetivt vært pengene du betaler i året for det. Dog kunne jeg tenkt meg flere services som de har i Usa, give indie games please! :)

Lenke til kommentar

Ser ikke helt grunnen til å dra sammenligninger med PSN+ her, da man ikke går klipp av noen tjenester man finner via en vanlig PSN-konto. Eneste er at man får spill, tillegg, etc gratis eller med rabatter. Selv har jeg aldri sett behovet for PSN+.

 

Nå kjøper jeg kun Live Gold innimellom, og kjenner ikke til alle funksjonene her. Ellers benytter jeg Live Silver. Inntrykket mitt er iallefall at Live Gold har et mer sosialt oppsett. I Europa har også Xbox bedre video-tjenester, i USA får PS3-eiere tilgang til bedre videotjenester, HULU, og andre lignende tjenester ... i EU er det vel stort sett kun Mubi :thumbdown:

 

At Live Gold er vært pengene er det nok, selv om jeg skulle ønske online-spilling var gratis, og at man måtte betale for alle andre tjenester om man ønsket dette. Selv om det ikke koster mye å betale for en av disse tjenestene, om alle konsollene skulle tatt seg betalt for dette så kunne vi snakket om ca veiledende beløp på ca 1500,- i året.

 

Om du har interesse for spill, og vurderer å kjøpe en konsoll til om du har økonomi til dette (konsoller er nokså billige for tiden), så ser jeg ingen grunn til å begrense seg til en konsoll. Alle konsollene har gode eksklusive spill. Om du lurer på om PSN vil holde eller ikke vil du også finne greit ut av uten å måtte betale ekstra for det, og du kan heller ta en avgjørelse på dette etter å ha sammenlignet dem.

Endret av tamarin
Lenke til kommentar

Haaaaater PSN maken til dårlig online har jeg aldri sett før. Logger deg av, ofte feil med PSN som tar tid å fikse. Hele ps3 systemet er eksremt irriterende, hvis du trykker feil tast kan du ende opp med at det tar 20-30 sek for å komme tilbake.

Kjøpte ps3 for snart ett år siden, et kjøp jeg har begynt å angre på.

Lenke til kommentar

Selv om jeg savner et par funksjoner fra Xbox, kan jeg ikke si jeg har opplevd noe av det du nevner. Er det flere som ofte ikke får spilt på PSN grunnet feil?

 

Og hvor er det du f.eks trykker feil? Om du har planer om å starte en demo og starter spillet som står i maskinen så vil det nok ta noen sekunder før de er tilbake i menyen. Samme om du skal inn i PS Store og klikker på f.eks PS Home.

 

Om du ofte detter ut av PSN når du spiller eller erfarer andre problemer, kan du ta en nettverkstest og se hvilken NAT type du har og om UPnP er slått på. Det kan hende du må rote litt på routeren din.

Lenke til kommentar

Alt er en smaksak. Diskusjon ferdig.

 

Hvorfor har du slik en trang til å drepe diskusjonen?

 

Forøvrig mener jeg det er enklere å få en sosial online omkrets på Xbox 360 enn PSN. Det er lettere å komme inn i miljøer og folk bruker generelt mikrofon mye mer. Jeg har fått meg mange onlinevenner på Xbox 360 kontra PS3, og jeg skal på et LAN nå i vinterferien (mest sannsynlig) for å treffe en del av de som spiller i det norske Halo-miljøet som jeg har truffet online.

Endret av 041204
Lenke til kommentar

Haaaaater PSN maken til dårlig online har jeg aldri sett før. Logger deg av, ofte feil med PSN som tar tid å fikse. Hele ps3 systemet er eksremt irriterende, hvis du trykker feil tast kan du ende opp med at det tar 20-30 sek for å komme tilbake.

Kjøpte ps3 for snart ett år siden, et kjøp jeg har begynt å angre på.

 

Aldri hatt noen av de problemene du beskriver, du er sikkert en uheldig, du.

Lenke til kommentar

Activision er alt for grådig, regner ikke med at de selger noe særlig så pass gamle spill til den prisen.

 

Er ganske sikker på at Assasins Creed vil falle i pris, han på EU PSBlog'en sa han hadde foreslått lavere pris på så gamle spill, og han lovte skinnhellig at han skulle gå til Activision med alle klagene, som det var hundrevis av klage-innlegg på prisen på AC.

Så var mange som var intressert i spillet, men ikke til den prisen.

Lenke til kommentar
Gjest Slettet+19283741

Er det slik at spillene følger kontoen eller konsollen på PS3?

 

Eks1: på min iphone vil jeg kunne laste ned alle mine kjøpte apps uansett hvilken pc jeg befinner meg på så lenge jeg logger meg inn med brukernavn og passord

Eks2: på min xbox360 følger det konsollen, logger jeg meg inn på en annen konsoll mister jeg alt og må betale enda en gang for det jeg allerede har kjøpt

 

Jeg savner det enkle systemet som apple har på xbox, og jeg skjønner ikke hvorfor det er laget på samme vis der, man blir jo mer bundet til å fortsette å ha xbox på denne måten.

Lenke til kommentar

Det dårligste med PSN er prisen på fullversjoner av spill. 249 for Assassins Creed og 349 for Prototype f.eks. Men er man så dum at man kjøper dem til den prisen fortjener man ikke noe annet.

 

Større problem med PSN er det elendige utvalget av PS3 spill digitalt. MS har allerede rundt 150 360 spill til salgs på Live, Sony har vel ikke 10 en gang.

 

Neste uke kommer Red Dead Redemption allerede.

 

Edit, det kommer vel faktisk i dag.

Endret av Artemia
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...