Gå til innhold

Anbefaling: Spilleren


Anbefalte innlegg

Det bærer litt preg av synsing når man tar med hovedkort som knapt er kommet til landet, og forrige generasjon SSD. Om man likevel må vente på å få alt samlet?

 

Apropos, ville det ikke vært interessant å plukke ut maskinvare som man kan kjøpe samlet fra 1 butikk istedetfor 3 forskjellige? Fraktkostnadene spiser jo opp alt man sparer på å kjøpe fra billigste tilbyder

 

Endel produkter er jo hipp som happ hvilken produsent man velger, tenker da på minne og grafikkort f.eks som i praksis gjør nøyaktig det samme uavhengig av produsent.

 

Tross alt fører ikke alle de samme merkevarene, men det finnes masse produkter som i praksis er klin like for mannen i gata. Det er jo nettopp den jungelen som kan være litt tricky når man prøver å finne ut hvilken nettbutikk som egentlig er billigst.

 

 

Altså... en anbefaling som gjør det LETT for lesern, og ikke bare forvirrer dem i senk så de ender opp med å kjøpe en pakke fra komplett :p

 

Mulig mine ønsker egentlig er et ønske om endring i prisguiden, hvor man kunne satt sammen selv hvilke alternativer man har til produkt X, hmmm? i så fall sikkert feilpostet, men tja.. :)

 

 

(ps, jeg storkoser meg i månedsvis med å lese om og sjekke priser før jeg kjøper nytt, men når det kommer venner og spør så er det kjekt å bare peke til en slik guide)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Også billigste tastaturet i NATO da.

 

 

Vi anbefaler at spilleren selv velger ut hva slags skjerm han ønsker. LCD-skjermene har nå fått såpass rask responstid, at disse kan egne seg også for spillere.

 

Lurer på hvilket år de to setningene kom fra..

 

Lo faktisk når jeg leste det der, haha! Må være fra 2003 eller noe :p

 

Enig med Findon, dere kan ikke anbefale en utgående SSD fra i fjor når etterkommeren, Vertex 3, allerede kan bestilles fra nettbutikkene nå. I det minste bytt den ut med Intel sin nye 510 som i tillegg er på lager:

 

https://prisguiden.no/produkt/145462

 

Vertex 3 er ikke lagt inn i prisguiden så jeg legger en link til prisjakt.no:

 

http://www.prisjakt.no/product.php?p=837542

 

Helt enig, Intel 510 er langt overlegen, ville holdt meg unna OCZ, Crucial, A-Data o.l.

 

Safe to go with Intel og Corsair (evt. WD)

 

Skal du bygge ny PC ville jeg anbefale Dustin Home, med MPX/Komplett på 2. plass.

 

Simpelthen fordi Dustin både har svært gode priser (spesielt på kampanjene sine nå), og frakta er bare 99,- uansett om du bestiller kabinett på 20+ kilo samtidig som resten av delene. To andre gode grunner er at de er kjappe å levere, og har god service!

Endret av Nator
Lenke til kommentar

Utifra inntrykket jeg har fått av kjennere her på forumet og andre internasjonale hardware sider virker dette oppsettet veldig "ruska sammen". Flere moment har også ufattelig dårlig argumentasjon, eller total mangel på det. Jeg får sterkt inntrykk av at flere av dagens skribenter hverken er hardware entusiaster eller journalister så jeg lurer jo litt på hva de egentlig gjør her. Jeg slår ikke av adblock før kvaliteten gjevnt over har økt betraktelig.

 

Så vil jeg slå et slag for min favoritt NetShop :D

 

Anbefaler netshop, de er mye mer samarbeidsvillige enn noen annen butikk jeg har brukt, dustin, komplett, mpx, microplex. De er også åpne for pruting, fri frakt, like billige eller til og med billigere komponenter enn konkurrentene.

 

I tillegg er de i utgangspunktet lavere priset på en rekke produkter, f. eks. asus gtx 560 kostet her om dagen 300,- mindre hos netshop enn hos dustin, og da var studentrabatt hos dustin trukket fra! Jeg kontaktet dustin, men det var uaktuelt å få noe netshop pris hos dem.

 

De har og veldig god service meg erfart, bestilling, avbestilling, ordreendring, rma flere år etter kjøp uten problemer og sendinger hit og dit og papirer opp og ned. Og alltid hyggelige folk på telefonen.

 

HK og cpu er billig der og, NetShop er altså stedet for å vrenge lommeboka :thumbup:

Lenke til kommentar

Nå vil jeg gjerne gå litt imot strømmen av innlegg her og skryte litt av Hardware.no for gode valg i denne prisklassen. Skjermkortet er ypperlig og takler alt av spill helt opp til 2560x1600 oppløsning. Prosessoren er til tross for den lave prisen det produktet som sparker kraftigst fra seg i spill av alle prosessorer. AMD ligger milevis bak her, selv om noe annet ble implisert av en bruker.

 

Valget av 8GB minne er trolig basert på Tomshardware sin artikkel på nettopp dette, og selv om forskjellen gjerne ikke er allverden, så er heller ikke prisforskjellen mellom 4- og 8GB det. Hovedkortet er det stor klasse over og det er ikke særlig dyrt. Kabinettet burde selvsagt ha vært Antec 902, men det er nok bare en glipp fra redaksjonens side.

 

Cooler Master HAF-serien er også et alternativ for spillere dersom de ikke frastøtes av utseendet. Chieftec har en modulær strømforsyning med stor vifte og er kraftig nok til å drive oppsettet lekende lett, til en formidabel pris. Da er den et bedre alternativ enn Corsair sine enheter. Man kunne med fordel ha valgt Corsair Force F120 i stedet for OCZ Vertex 2, siden selv om pris per GB er litt lavere på sistnevnte, så er dette kun tilfelle hvis du handler gjennom Pixmania. Det anbefaler jeg absolutt ingen å begi seg ut på. Det er ikke vits å kjøpe de nye SSD-ene så lenge prisnivået legger seg så høyt i forhold. Opplevd forbedret ytelse mellom Vertex 2 og 3 er ikke så stor foruten sekvensiell skriv.

 

Mtp kapasiteten på SSD og minne er Samsung SpinPoint F3 2TB et realt valg. Den er støysvak og har relativt god ytelse rotasjonstall tatt i betraktning. Fungerer godt som lagringsdisk altså. Ulempen er selvsagt at listen blir litt vanskelig å bruke i praksis, da man udiskriminert har valgt komponenter som individuelt sett er bra, men som er priset veldig ujevnt mellom nettbutikker. Da må man betale enorme mengder frakt i tillegg.

 

PS: Man kan i dag få tilnærmet lik opplevd ytelse i spill når man spiller på 1920x1080 oppløsning ved å velge GTX 560, i5 2500K, Asus P8P67 og 4GB DDR3. Da blir man mer økonomisk.

Endret av Agentspoon
Lenke til kommentar

AMD ligger milevis bak her, selv om noe annet ble implisert av en bruker.

 

 

Sjekk dato på innlegget mitt om det var meg du siktet til.

Det er fortsatt ingen tvil om at spill som utnytter bedre kjernene på cpu drar mer nytte av Amd sin 6 kjerne , men det er ikke uten tvil at Cpu'ene til Amd ikke konkurrerer lenger på ytelse.

 

Prismessig vil jeg påstå at Amd faktisk er et bra kjøp for mange brukere.

 

 

Lenke til kommentar

Man kunne med fordel ha valgt Corsair Force F120 i stedet for OCZ Vertex 2, siden selv om pris per GB er litt lavere på sistnevnte, så er dette kun tilfelle hvis du handler gjennom Pixmania. Det anbefaler jeg absolutt ingen å begi seg ut på. Det er ikke vits å kjøpe de nye SSD-ene så lenge prisnivået legger seg så høyt i forhold. Opplevd forbedret ytelse mellom Vertex 2 og 3 er ikke så stor foruten sekvensiell skriv.

 

 

Prisen er ca. 25% høyere for de nye ssd-ene. Mulig det er det da gir mer ytelse pr. krone å kjøpe de gamle, men det avhenger hvordan man skal tallfeste ytelsen. Kanskje det er bedre å anbefale Force F120, men det burde ihvertfall bli nevnt at nye disker med bedre ytelse allerede kan bestilles, men at det kan vurderes om man skal vente litt til prisen går ned.

 

@Malvado:

Enig i at AMD prismessig stort sett alltid er et bra alternativ, men jeg har litt problemer med å anbefale å kjøpe utstyr på en plattform som om kort tid utfases (og dermed har begrensede oppgraderingsmuligheter). Bulldozer er jo det store spenningsmomentet på prosessormarkedet i år, og hvis man kan vente til man får et AM3+ hovedkort har man oppgraderingsmuligheter i mange år framover. Systemet vil sannsynligvis være oppgraderbart et par år lenger enn et Sandy bridge-system.

 

Dette gjelder selvfølgelig også Intel LGA1366 og LGA1156. Personlig vil jeg ikke kjøpe noe utstyr nå før Bulldozer er på markedet, men hvis jeg hadde måttet så er det bare Sandy bridge-systemer som har noe særlig framtidige oppgraderingsmuligheter.

 

PS. Jeg så at du skrev innlegget i fjor, ja...

Endret av Kaaz
Lenke til kommentar

Zip

PS. Jeg så at du skrev innlegget i fjor, ja...

 

Jeg forstår faktisk synspunktet ditt godt som den Hardware-entusiasten jeg selv er, dog er det viktig å huske hva en gjennomsnittelig bruker egentlig har behov for.

 

Sånn sett så mener jeg selv dagens billige Amd cpu'er dekker greit behovet til de fleste pc-brukerne uten at man har behov for den langt mer kostbare Intel versjonen.

 

Selvsagt ønsker man topp ytelse så er nok Intel for tiden best (blir spennende å se om det blir forandringer med Bulldozer) , men igjen så kommer det helt ann på størrelsen på lommeboken og behovet til personen som kjøper og der mener jeg fortsatt at Amd selv om de ikke er best på ytelsen ikke er et dårlig produkt til den prisklassen mange av cpu'ene selges til.

Lenke til kommentar

Zip

PS. Jeg så at du skrev innlegget i fjor, ja...

 

Jeg forstår faktisk synspunktet ditt godt som den Hardware-entusiasten jeg selv er, dog er det viktig å huske hva en gjennomsnittelig bruker egentlig har behov for.

 

Sånn sett så mener jeg selv dagens billige Amd cpu'er dekker greit behovet til de fleste pc-brukerne uten at man har behov for den langt mer kostbare Intel versjonen.

 

Selvsagt ønsker man topp ytelse så er nok Intel for tiden best (blir spennende å se om det blir forandringer med Bulldozer) , men igjen så kommer det helt ann på størrelsen på lommeboken og behovet til personen som kjøper og der mener jeg fortsatt at Amd selv om de ikke er best på ytelsen ikke er et dårlig produkt til den prisklassen mange av cpu'ene selges til.

 

Enig i alt du sier, jeg ville bare få fram at det kan være greit for brukere med selv beskjedne krav og ha muligheter for oppgradering i årene framover. For noen vil det til og med være en god investering å velge en dyrere løsning ikke for ytelsens del, men for å sikre seg oppgraderingsmuligheter.

 

Selv om jeg langt fra er noen gjennomsnittsbruker og har en hardwareinteresse som av og til grenser til det sykelige så klarer jeg meg utmerket godt med 775-plattformen og core 2 quadprosessorer. Disse har så god ytelse at jeg tipper de vil være helt relevante for mitt bruk i sikkert tre år til, kanskje lenger. Men antakeligvis oppgraderer jeg i løpet av året, om ikke for annet så for å bevise min påstand her.

Lenke til kommentar

Greit å linke til en skjermtest datert 2005 som sier at LCD skjermen er kommet for å bli :S

 

:( De fikk jo rett, men poker heller.

Hvor kan man skaffe gode ikke-LCD 4:3 skjermer i disse dager?

 

Jeg dumpet for ikke lenge siden ca ett tonn 22/23" CRT-skjermer. Hadde selv tre slike på skrivebordet hjemme, 30mm eikeplate som nå har bananform. Byttet dem ut med tre 24" LCD fra HP (ikke spørr). Man kan si hva man vil om responstid, men selv om disse LCD'ene ikke er de typiske gamingskjermene merker jeg ingen forskjell på resultatet i spill...

Lenke til kommentar

Greit å linke til en skjermtest datert 2005 som sier at LCD skjermen er kommet for å bli :S

 

:( De fikk jo rett, men poker heller.

Hvor kan man skaffe gode ikke-LCD 4:3 skjermer i disse dager?

 

Jeg dumpet for ikke lenge siden ca ett tonn 22/23" CRT-skjermer. Hadde selv tre slike på skrivebordet hjemme, 30mm eikeplate som nå har bananform. Byttet dem ut med tre 24" LCD fra HP (ikke spørr). Man kan si hva man vil om responstid, men selv om disse LCD'ene ikke er de typiske gamingskjermene merker jeg ingen forskjell på resultatet i spill...

 

Ok. Takk for informasjonen.

Vel, poenget mitt er vel at du har egentlig kun valget mellom LCD og CRT i realiteten, selv om CRT ikke selges lengere(kanskje?). Mitt kongerike for en 4:3 SED skjerm. Og det egentlig det jeg sa: LCD er for dominerende.

Og at du sliter å finne 4:3 skjermer.

Lenke til kommentar

Ok. Takk for informasjonen.

Vel, poenget mitt er vel at du har egentlig kun valget mellom LCD og CRT i realiteten, selv om CRT ikke selges lengere(kanskje?). Mitt kongerike for en 4:3 SED skjerm. Og det egentlig det jeg sa: LCD er for dominerende.

Og at du sliter å finne 4:3 skjermer.

SED hadde vært flott, men mer reellt er kanskje oled.

 

Min 20" s-ips 4:3 dell 2007fp vil nok forbli min hovedskjerm til en tilsvarende oled kommer på markedet til en brukbar pris. SED ser ut til å være helt dødt.

Lenke til kommentar

Noen som vet om en nettbutikk som bygger ferdig pc med disse spesifikasjonene pr. dags dato?

 

Ingen nettbutikker informerer om når sandy bridge er tilbake heller.

 

Du kan sette opp en PC med tilsvarende spes. på mange nettbutikker og få de til å sette den sammen.

 

Sandy Bridge-hovedkortene har vært tilbake i butikk i en drøy uke. Det er litt stor pågang nå i starten av naturlige årsaker, men både Komplett og Dustin, sikkert med flere, har de på lager. Dog et noe begrenset utvalg.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...