Jump to content

cptCory

Medlemmer
 • Content Count

  992
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

141 :)

About cptCory

 • Birthday 02/06/1987

Profile Information

 • Kjønn
  Mann
 1. Mange takk for tilbakemeldinger, ser da ut til at dette skal gå temmelig greit formelt sett.
 2. Det er dette med den praktiske gjennomføringen jeg funderer på også. Det står ikke noe i vedtektene om at styret til enhver tid skal ha ett gitt antall styremedlemmer. Vi har ingen spesielle vedtekter i grunn, kjørte kun en standard mal fra Starte-AS.no under stiftelsen for ett par år siden.
 3. Takk for gode tilbakemeldinger og bekreftelse av egne vurderinger. Selv om det også støttes opp av logikk og fornuft så må jeg nesten spørre om du vet om noe skriv eller lovparagrafer som omhandler dette så jeg kan informere mine meningsfeller og konfrontere de som har sluttet. Da blir det hele litt enklere. Vet du om retten til å trekke feriepenger slår inn her? Vil tro verktøyet returneres brennkvikt og nyvasket om feriepengene er i spill.
 4. Kan legge til at jeg er daglig leder. Stordelen av styret er temmelig passive og konfliktsky, dette vet spesielt ett styremedlem som er en av de to som har sluttet og startet konkurrerende virksomhet. Dette utnytter han til sitt fulle. Kan også legge til at det vanskeligste styremedlemmet har vært sjef for flere av de andre i en årrekke og det sitter tydeligvis dypt at han i utgangspunktet alltid har rett samme hvor banale hans påfunn og utsagn er og han er vant til å få viljen sin. Så her må alt inn med teskje og det må henvises til paragrafer etc, likevel har enkelte styremedlem vist seg å gi etter bare for å holde god stemning med tidligere sjef selv om det strider både mot deres eget beste fra et økonomisk perspektiv og selskapets beste. PS: Styreleder og aksjemajoritet er på min side. Men kan ikke garantere at vi har 2/3 flertall da enkelte er truendes til å stemme blankt for å unngå konflikt.
 5. Vil valg av nytt styre da foregå slik at det for hvert styremedlem stemmes ja/nei hvor simpelt flertall gjelder. Og at aksjonærer stemmer så mange ganger de vil? Dagens styre har totalt 7 medlemmer, aksjemajoriteten ønsker at nytt styre får totalt 4 medlemmer. Må man da fylle de 3 siste plassene med kone og barn for å unngå å endre styrets størrelse eller har ikke dette noe å si? Må evt. disse som velges bare for å fylle styret være tilstede på EGF?
 6. Hei, Har to ansatte som har sluttet i firma A uten å levere tilbake firmaets verktøy/eiendeler. Disse har nå startet konkurrende virksomhet vi kaller det firma B hvor det er overhengende sannsynlig at dette utstyret blir brukt. De to er skriftlig informert om å levere tilbake verktøy umiddelbart da dette er eiendeler tilhørende firma A. Disse to eier også aksjer i firma A hvor de sluttet, tilsammen 28% og er fortsatt styremedlemmer. Det er med bakgrunn i dette de mener de ikke trenger å levere inn noe verktøy da de selv mener de står fritt til å benytte firma A sine eiendeler så lenge de er medeiere og styremedlemmer i firma A. Har jeg rett til å trekke i feriepenger eller lønn tilsvarende kostnaden for å erstatte verktøy de ikke har levert inn? Tenker da på arbeidsmiljøloven § 14-15 bokstav e. Hva annet kan jeg gjøre her?
 7. Hei, Ønsker å pælme ut 2 styremedlemmer i et AS hvor det i dag er 6 styremedlemmer pluss styreleder. Alle 7 i styret har like mange aksjer hver i selskapet, til sammen utgjør dette 100% av aksjene. Jeg har aksjemajoriteten, daglig leder og styreleder på min side men ikke nødvendigvis 2/3 da den ene medeier/styremedlem vingler litt hit og dit i tillegg til at de to jeg ønsker fjernet ikke er så gira på å gå. Vi skal ha EGF så fort jeg finner ut hvordan disse enklest kan hives på dør. Hvordan går jeg frem? På forhånd takk for all hjelp.
 8. Hei, På VGS er det archicad de fleste bruker og blir den tyngste skolerelaterte oppgaven pc'n kommer borti. Anbefalte specs for archicad: Intel i7 4kjerner/8 tråder eller bedre, 16 GB minne Dedikert skjermkort med 4GB minne. SSD hardisk Jobber selv med administrasjon og teknisk tegning innen bygg og anlegg. Jeg klarer meg fint med en rimelig laptop for tegning og modelering av hus, hytter og mindre leilighetsbygg. Den har stor og god 17" matt IPS skjerm samtidig som den er tynn og relativt lett med god batteritid. Ellers er en mus som er komfortabel i hånden obligatorisk og støydempende øretelefoner sterkt å anbefale. Her er årets forbedrede utgave av laptopen jeg bruker til 12.000,- : MSI GF75 Thin 10SCXR-011NE https://classic.prisjakt.no/product.php?p=5327594
 9. Noen flere innspill på komponentvalg der ute? Og ellers tips rundt skjerm.
 10. Av egen erfaring vil jeg ha gått for 17" hvertfall. Hadde det under mine studier og syntes synd i de med 13-14". Nå studerte jeg IT og Mekanikk. Så god plass var en fordel mhp. programmering, 3D modellering og teknisk tegning. Også en fordel mhp. youtube og netflix. Ikke lenge siden jeg skaffet meg en 17" msi GF75 thin 9SC. Veldig fornøyd med den og kostet bare 8-9.000,- Lenovo har en tilsvarende modell med muligens bedre museplate og blågrønn lys istedet for msi rødt. Ser årets utgave ligger rundt 12k. Da er det kanskje andre modeller som gir mer krutt for pengene.
 11. 2060 vanilla, super eller ti du tenker da? Tidsmessig vil det caddes mer enn spilles og ses film, er bare ikke så gira på to skjermer hjemme. Og vil prioritere kos fremfor produksjon. Ville du da gått for en 49" 32:9 5120x1440 istedet for 32" 16:9 2650x1440?
 12. Takk for innspill, vil fortsette med 2 x 24" 1920x1200 på dag-kontoret. 32" jeg har sett på til hjemmekontor er Samsung med 2560x1440 så ikke ultrawide mao og veldig bra tilbud på den hos netonnet Blir mye film og litt spill på den når jeg ikke kveld- og helgeCAD'er. Jeg tester den bare for å se, kan til nød benytte 14-dagers angrerett. Ultrawide med "to skjermer i en" er ikke noe for meg heller, men denne skjermen faller ikke i den kategorien slik jeg forstår specs. Hvilken render jeg bruker er jeg sannelig ikke sikker på, standard som følger med Revit '19 i alle fall. Hardware til rendring er samme maskinen, i7 2600K og GTX460 (GLH edition vel og merke ) Har nå fått skrapt ihop en liten liste, se bort fra tastatur/mus da disse vil brukes på dag-kontoret. Hva synes dere om den som allround hjemmekontor pc? https://classic.prisjakt.no/list.php?l=658542&view=m Edit: Er ikke så oppdatert på hovedkort om dagen så valgte bare det billigste som så ut til å passe.
 13. Får man ett lite og lett kabinett med bærehåndtak ala Crusader men med støtte for ATX hovedkort?
 14. Hei hei, Sist jeg bygde stasjonær var i 2011 så nå trenger jeg litt hjelp. God pc'n har nå havnet på kontor-kontoret og jeg vil ha en ny til hjemmekontor-kontoret. Den vil bli brukt mest til teknisk tegning i Autodesk Revit og så må jeg jo ta en og annen runde i Rome II Total War når nostalgien og vinterkulda setter inn. Kommer nok til å prøve nye total war spill også om CA lanserer noe bra en gang i fremtiden. Har skaffet en drone i forbindelse med jobb så etterhvert vil det bli litt lettere videoredigering på maskinen. Ellers går det i Netflix og YouTube. Slik jeg har forstått det er Revit mest glad i CPU og liker høy frekvens fremfor mange kjerner. Dog vil jeg ha i7 fordi jeg er vant med at den bare funker, har i7 i nåværende stasjonær og to siste bærbare. Flere kjerner blir forsåvidt utnyttet ved rendring i Revit så er jo ikke helt bortkastet kontra i5. Ellers er jeg ute etter en oppgradering på skjermkortfronten fra mitt nåværende GTX460, hadde i utgangspunktet SLI men kom visst en fingertupp inni vifta på ene kortet under feilsøking av støy så det ene kortet tok kvelden ganske kjapt. Det funker forsåvidt greit i Revit, men lægger jo utrolig under rotering av modeller når ray tracing er aktivert. Angående skjerm så kjører jeg nå 2 stk. 24" 1920x1200 fra Dell. Har litt lyst på en 32" 16:9 buet til hjemmekontoret da jeg ikke gjør så mye "papir" og regnskapsarbeid hjemme blir mest CAD hvor jeg vil ha stor skjermoverflate og høy oppløsning, noen erfaringer med slike? Ønsker en annen type kabinett enn det jeg har nå. Dagens er ett Corsair Graphite 600T og veier nok 600 tonn også og har plass til hvalen som spiste pinoccio. Har ett gammelt "lite" lian li midi tower (ATX) i alu, kommer nok til å oppgradere det med nye USB porter om ikke noe annet kjekt er å anbefale som er lett, stilrent og solid. Er forsåvidt åpen for mini-ITX med Lian Li PC-TU150 case men er helt uvitende mhp. hvilke kompromiss man må godta ved å velge mini-ITX fremfor ATX. Har man noe lett og pent tilsvarende PC-TU150 med håndtak i ATX format er jeg veldig interissert. Det ville vært kjekt å kunne enkelt ta med en kraftig arbeidsstasjon til hytta eller ut på reise. Det finnes alltids en skjerm med HDMI inngang der man ferdes. Mus og tastatur har jeg et ganske sweet setup på allerede med razor ultimate cherry mx blue, og logitech mx master 3 så beholder dette på nye maskinen. Er interissert i forslag til en god kombopakke mus/tastatur for kontoret. Vil ha kun SSD og tenkte å starte med to M.2 disker fra adata på 1TB hver, så hovedkortet må støtte dette. Resten har jeg ikke gjort store tanker om annet enn at jeg vil ha 32GB med minne minimum så raskt som det er formålstjenelig å ha, er det vits med mer enn 32GB? Strømforsyningen trenger neppe være større enn 650W. Har forelsket meg i støykanselerende headset, men det er uansett greit om maskinen ikke bråker så mye. Håper noen kan komme med litt forslag utifra ledetrådene over, er spent på å se.
×
×
 • Create New...