Gå til innhold

cptCory

Medlemmer
  • Innlegg

    1 005
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av cptCory

  1. Min bekjente ønsket som en del av byggeprosjektet å bygge carport, dette utløste det hele. Da nabo mente han eide dette arealet. Forøvrig hadde ikke nabo noe imot de andre tiltakene på eiendommen, så fremt også han fikk bygge på tomtegrensen som nå ble nødvendig etter innskrenking av tomten. Faktisk er den nye grensen så klin inntil husveggen at vindskiene på huset og noe av ytterkledningen henger over på nabo sin eiendom ifølge norgeskart. Alt av avkjørsel fra riksvei, innkjøring og parkering foregår nå på nabo sin eiendom. For vårt vedkommende legges dette dødt, min bekjente ønsker nå å selge eiendommen og flytte for å få avstand fra hendelsen og nabo.
  2. cptCory

    Finn.no trøbbel

    Som lekmann vil jeg tro at man da heller har akseptert at budrunden er igang igjen. 🤔
  3. cptCory

    Finn.no trøbbel

    Uberettet mangel på respekt byr meg imot og var muligens medvirkende til at jeg i dette tilfellet ønsket å presse litt.
  4. cptCory

    Finn.no trøbbel

    Riktig, det blir en vurderingssak om man ønsker å følge opp prinsippmessig i slike små saker. Uansett er det greit å være sikker på at man har sitt på det tørre før en forsiktig presser litt på for å se om alle kan holde seg til avtalen var min tanke. Takk for all hjelp til alle bidragsytere.
  5. cptCory

    Finn.no trøbbel

    En kan jo alltids gjøre noe mer sikkert, i dette tilfellet synes i alle fall jeg at avtalen var tydelig definert, forstått og akseptert av begge parter.
  6. cptCory

    Finn.no trøbbel

    Jeg purret på selger som endelig svarte, selger henviste igjen til at den ønsket å la budgiver under meg få muligheten til å by over. Jeg viser så høflig men bestemt til avtale- og kjøpsloven og informerte selger om at jeg ikke har annet valg enn å følge dette opp hvis den ikke holder seg til avtalen. Selger unnskyldte seg så med at den hadde misforstått meg, men ga etter og ønsker å holde seg til avtalen. Ser dog ikke helt hvordan det kan misforstås at det her er inngått en bindende avtale;
  7. cptCory

    Finn.no trøbbel

    Mange takk, dette er til veldig god hjelp. Selger har nå gått over til å ignorere meg etter at jeg høflig informerte om at jeg forstår at det kan oppleves som kjedelig, det er engang slik at selger står fritt til å akseptere bud innen budfrist har gått ut. Brudd på avtale hvor det tydelig kommer frem at ett tilbud er gitt og akseptert er dog i brudd med finn sine regler og avtaleloven. Jeg ønsker ikke dårlig stemning, fint om vi forholder oss til avtalen.
  8. cptCory

    Finn.no trøbbel

    Det er slik jeg har oppfattet det også i det jeg finner av materiale rundt problemstillingen. Jeg har også fått inntrykk av at det i forliksrådet gjerne blir dømt mot selger, avtalen gjennomføres ved tvang og selger må betale saksomkostninger for motparten. Som gjerne er gebyret, pluss reisekostnader kan man også få dekket slik jeg har oppfattet det. Og erstatning om gjenstanden allerede er solgt til en annen. Er det noen som har mer erfaring rundt dette? Selv om det ikke er helt enorme summer det er snakk om så er det jo også dette med prinsipp i at avtaler skal følges, noe i alle fall jeg synes er viktig. Det er heller ikke sikkert det er så lett å finne ett nytt kjøkken innen kort tid som dekker mitt behov til samme pris og innenfor rasjonell kjøreavstand.
  9. Kan ikke bidra så mye juridisk, men personlig oppmøte med rådgiver gjerne møt opp begge to hjelper veldig.
  10. Der er det referert til plassering av to grushauger nær 1900-tallet og ikke godt bli klok av. Kommunen målte opp for ca. 15 år siden, men når de ble kjent med nabo nå mange år senere var uenig ville de ikke ha noe med saken å gjøre og ba eier evt gå til jordskifteretten. Hun er konfliktsky og dårlig stilt økonomisk så da legges dette dødt.
  11. cptCory

    Finn.no trøbbel

    Hei! Nok en finn.no post her. Situasjonen: En selger annonserer kjøkkeninnredning med budfrist 20. April 2024. Annonsen har ligget ute noen dager og det har kommet inn noen bud når jeg ser annonsen. Jeg legger inn ett bud på 8.000,- 30% over gjeldende bud med forbehold om at jeg får reservert varen frem til den kan hentes. Selger sier at denne må høre med nærmeste bud under meg først, før selger aksepterer mitt tilbud. Neste dag informerer selger meg om å ikke ha hørt fra denne budgiveren og at kjøkkeninnredningen nå er reservert til meg. For å være helt sikker spør jeg selger igjen "Så da har vi en avtale, jeg kommer å henter det så fort dere tar over huset igjen. For 8.000,- ?". Selger bekrefter dette med "Ja". Vi avtaler videre om nærmere dato hvor jeg demonterer og henter kjøkkenet. Neste dag igjen informerer jeg selger om at jeg har fått leid inn bil, henger og hjelpemann. Selger svarer "Supert!" Dagen derpå har selger markert annonsen som solgt til prisen i mitt tilbud. Alt vel så langt. Så, to dager senere får jeg melding fra selger: "Har fått nytt bud på 9.000,-". Jeg informerer selger vennlig om at vi allerede har inngått en avtale. Selger svarer så at det er budgiveren under meg selger fikk melding fra og må nesten akseptere budet siden det sto budfrist 20.April 2024 i annonseteksten. Alt er avtalt skriftlig i chat-loggen og jeg vil gjerne ha dette kjøkkenet så jeg tenker at forliksråd kan være aktuellt for min del. Hva tenker dere om hvem som har rett her? Og hva utfallet i evt forliksråd vil kunne bli? Av det jeg har sett tyder det på at selger bryter både finn regler og avtaleloven. Jeg forstår det videre slik at etter at avtalen mellom meg og selger var inngått har selger ikke mulighet til å selge varen igjen gitt at jeg følger opp mine forpliktelser som er henting 1. mai og betaling av 8.000,- ved overlevering. Takk for alle tilbakemeldinger! Edit: Jeg kan dele chat loggen om det ikke er brudd på regler da ingen blir identifisert her. Jeg ønsker i utgangspunktet ingen konflikt og deler derfor ikke annonsen da selger kan identifiseres. Edot 2: Fikset litt flyt i teksten.
  12. Hei godtfolk, Jeg har en bekjent som har hatt en konflikt angående tomtegrenser med naboen. I forbindelse med søknad på et tilbygg sendte min bekjente ut nabovarsel med tegninger og plassering på tomt. En av naboene reagerte på plasseringen av grensene og mente store deler av min bekjentes tomt egentlig var hans, både innkjøring og store deler av utearealer klin inntil husveggen. Min bekjente og nabo har felles avkjørsel fra hovedvei. Resultatet var at naboen skaffet advokat som formulerte et langt og delvis aggressivt brev med krav om at det stykket av eiendom nabo mente tilhørte seg ble ført tilbake vederlagsfritt. I frykt for kostnadene rundt en rettsak og konfliktsky som min bekjente er skrev hun under på avtalen som naboens advokat hadde ført opp. Det er ca 15 år siden kommunen sist hadde oppmåling og fastsettelse av grensene. Når min bekjente kjøpte eiendommen for 10 år siden og helt frem til nevnte nabovarsel har grensene ikke vært endret eller påklagd. Hun angrer nå to år senere på å ha skrevet under denne avtalen. Jeg lurer da på om det er noe vits i å ta dette videre til jordskifteretten eller andre innstanser. Da det her virker som grov urettferdighet har foregått hvor nabo truer en enslig kvinne med dårlig økonomi med advokat og høye kostnader dersom nabos krav og tolkning av eiendomsgrenser ikke ble godtatt. Men det kan jo kun være min oppfatning. Ser frem til deres tilbakemeldinger.
×
×
  • Opprett ny...