Gå til innhold

Såpeboksen - Når du har noe du vil si


Anbefalte innlegg

- Kunne kostet Norge 1000 milliarder

- Det ville vært århundrets skattepakke til de aller rikeste, sier tidligere finansminister Per-Kristian Foss til Dagbladet.

I en fersk masteroppgave som er levert ved Institutt for sosiologi og samfunnsgeografi ved Universitetet i Oslo, anslår Berit Kristoffersen et mulig skattetap for statskassen opp mot 1000 milliarder kroner dersom skattefremstøtet var blitt godtatt av regjeringen og Stortinget. Til sammenligning utgjør oljefondet i dag 1700 milliarder kroner.

Mastergradsstudenten ved Universitetet i Oslo har vurdert oljeselskapenes kompakte påvirkningskampanje i 2003/2004 for å få redusert særskatt for petroleumsvirksomhet i Norge.

For folk flest :p

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

 

Rotevatn sier ingenting konkret, peker på innvandringen ikke har noen effekt fordi at det er rekruttering til korpset hans i Sogn og Fjordane, noe som er helt virkelighetsfjernt da der er jo rimelig klart at SoF ikke er det området som er mest rammet. Om det går bra der, kunne man jo heller tenke seg at det er det nivået på innvandring til sof som er det mer optimale, ikke innvandringen til Oslo.

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Tankefeil del 1 – Bekreftelse og tilgjengelighet

 

Kognitiv bias er et begrep som beskriver visse systematiske «tankefeil» som rammer oss alle. Selv om vi liker å tro at vi alltid tenker logisk og rasjonelt, så viser det seg at vi i mange situasjoner har en tendens til å gjøre nesten det motsatte. Disse tankefeilene kan gi oss en rask og enkel løsning på et innviklet problem, men de representerer også et problem. I denne artikkelen vil jeg presentere to av de mest vanlige tankefeilene vi alle rammes av, og jeg kan garantere at du vil føle deg truffet! Uten at vi tenker over det begår vi alle slike feil fra tid til annen, men ved å ha kunnskap om dem vil du kanskje være bedre rustet til å unngå bias og dermed kunne tenke klarere.

Lenke til kommentar

Ytterst sjelden jeg vil assosiere meg med noe som helst som har med SV å gjøre, men denne likte jeg faktisk: (Men hva i svarte har det med å "stemme SV" å gjøre? Er ikke idiotene klar over at det er en egen avstemming for OL?)1151008_588092387899213_1499080303_n.png

Ved lav valgdeltakelse så kan resultatet av avstemmingen bli overprøvd. Forøvrig har jeg hørt at oslofolket i målinger nå har begynt å svinge mot ja. Skuffer at propagandaen ser ut til å ha en effekt.
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...