Gå til innhold

Civilization 5 - Tråden


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Eg lurer på en ting. Det står at det koster fks 20 gull får unit utgifter. Men hvor kan eg se hvor mye det koster å ha en warrior i feltet? Rådgiveren skriver jo i et sett at eg bruker fks 20 gull på units og eg bør fjerne units eg ikke bruker. Hadde vert greit å vite hvor mye gull det koster per unit og om det er noen pris forskjell på dem.

 

En ting til, det står eg bruker 4 gull på title improvment, da rekner eg med det er veien fra den ene byen til den andre som koster dette, siden eg har bygget 4 titles med vei til neste by. Stemmer dette? Men ser eg faktisk får inn 7 gull på traderouten så da tjener eg jo på å connecte byene. Men det kommer vell an på hvor langt byen er fra hovedstaden. Får eg så noen skrev her tidligere at det ikke svarte seg og har traderoute mellom alle byer.

 

Takker får alle svar :D

Lenke til kommentar

Mens jeg balanserer Happiness og ligger akkurat over 0 (+3 akkurat nå, for eksempel), har Darius I over 20 i Happiness (i hvert fall i følge "People Who Like To Smile The Most" som kommer opp i ny og ne). Hvordan er dette mulig? Jeg tror han har en del Luxury resorces, men det antallet han har er drøyt.

 

Eg har 5 byer og ligger på 20 i happines, det gjelder å bygge fks colleseum,circus gir 4 + happines og hvis du har dette i hver by så kan du gange 4+ med antall byer :D Det finnes mangen byggninger som gir happines dette var bare noen få eksempel.

 

Du kan og få mye mer happines på soial polices fks piety og tradtions.

 

Men nå du ligger på 3+ i happines da får du vell aldri golden age? eller gjør du ?

Lenke til kommentar

Mine byer vokser og vannvitig fort! Er Alied med 2 martime states og får 2+ food i hver by pluss 4+ food i hovedstaden får hver state altså 4+ i byer og 8+ i hovedstaten. Og har granery i hver by som gir 2+ food. Plus eg har windmil som gir 2+ food. Og mangen farmer. Eg fatter ikke at du har så lite.

 

Hvor mangen byer har du?

Lenke til kommentar

5. Forsøker meg på Cultural Victory, da kan man ikke ha så vanvittig mange byer. Husker ikke hvilket år det er, men det er vel ikke så langt unna renessansen tenker jeg. Kan ha noe med at jeg egentlig ikke prioriterer Happiness så mye. Jeg begynner først å bygge Colosseum og Circus når jeg ser at det ligger rett over 0. Jeg lar med andre ord veldig mye være opp til tilfeldighetene; om jeg har mye Luxury Resources. Prøver forøvrig å unngå Piety i denne gamen, da jeg har lyst å kjøre Rationalism når den tid kommer.

Lenke til kommentar

Mens jeg balanserer Happiness og ligger akkurat over 0 (+3 akkurat nå, for eksempel), har Darius I over 20 i Happiness (i hvert fall i følge "People Who Like To Smile The Most" som kommer opp i ny og ne). Hvordan er dette mulig? Jeg tror han har en del Luxury resorces, men det antallet han har er drøyt.

 

Kommer også an på vanskelighetsgraden. Dersom du spiller på vanskelig, får de datastyrte spillerne masse bonuslykke. Det samme gjør du, om du spiller på lett.

 

Gode lykkekilder:

 

Ressurser, pass på å få med deg hele utvalget av luksusressurser i ditt område. Bygg enerbyer i ørkenen, om nødvendig.

 

Bystater, sjekk hvilke som har en ressurs du mangler. Merk at alliert ikke er nok, du må ha best forhold til dem av alle sivilisasjonene.

 

 

Bygninger, sier vel seg selv egentlig. Tar lang tid å bygge :)

Endret av Avien
Lenke til kommentar

Er det noe vits å være connecta med både Havn og Vei til Hovedstaten?? Eller holder det med 1 av delene? Eg har mangen kystbyer og eg tror det lønner seg mye mer med havn, men er litt usikker.

 

Såvidt jeg vet, så holder en av delene, da blir man "connected". Tror det lønner seg med havn, dersom det er over 3 ruter. Byggekostnadene er nesten det samme, 70 for arbeider, 80 for havn. Tar lenger tid å bygge en arbeider og bygge vei etterpå, men da har du en arbeider etterpå. men du må også betale en maintenance per vei, kontra 3 per tur for havna. Trenger du arbeidere, lag vei, planlegger du å bygge skip, lag havn.

Endret av Avien
Lenke til kommentar

Jeg har faktisk nesten ikke brukt harbor, mener det er såpass viktig med tile-movement-fordelen. Harbor blir overflødig med mindre du kommer ut for en durabelig sjøkrig, eller du bygger en ny by på et annet kontinent. Samme egentlig med stables - bruker den sjelden fordi styrker til hest ikke er relevant så veldig lenge og fordi jeg ikke har tid til en sånn prioritering av én enkelt del av militæret.

Lenke til kommentar

Nå er jeg ikke et får, men kan svare fordet ;) Såvidt jeg har skjønt, så lønner handelsrutene seg bedre, jo større byene er. Som regel vil de lønne seg uansett, men en liten by, langt unna vil ikke lønne seg noe særlig.

 

Så sant det er mulig så foretrekker jeg å bygge nesten alle byene mine ved kysten, jeg tror det å bygge harbors(?) er billigere enn kostnadene av veier.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...