Gå til innhold

Den offisielle 6xxx tråden, med link til drivere og prisguide


Goodall

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Anandtech sin gjennomgang av Cayman var en av de beste jeg har lest, og muligens den beste. Her får man virkelig alt inn med teskje i hver minste detalj.

Ikke minst var det oppklarende å lese hvorfor vi trodde Cayman skulle være ennå kraftigere enn den ble og hvorfor mange har tatt feil av dette.

 

Men en annen ting jeg bet meg merke i er at drivere vil ha mer å si denne gang enn på ganske så lenge. Dvs. denne gangen er det mye mer å hente av ytelse fra driverutvikling enn før og stikkordet for det er VLIW4 og hvorfor ser du her:

 

Finally, the switch to a new VLIW architecture means the AMD driver team has to do some relearning. While VLIW4 is quite similar to VLIW5 it’s not by any means identical, which is both good and bad for performance purposes. The bad news is that it means many of AMD’s VLIW5-centric shader compiler tricks are no longer valid; at the start shader compiler performance is going to be worse while AMD learns how to better program a VLIW4 design. The good news is that in time they’re going to learn how to better program a VLIW4 design, meaning there’s the potential for sizable performance increases throughout the lifetime of the 6900 series. That doesn’t mean they’re guaranteed, but we certainly expect at least some improvement in shader performance as the months wear on.
(Dette gjelder ikke for HD68xx "Barts" som har den gamle VLIW5 arkitekturen.)

 

Dette betyr at man kan forvente gode forbedringer ift. ytelsen på Cayman fremover. En annen ting som er verdt å kommentere er at CLIW5 var optimalisert for DX9 workload mens CLIW4 er optimalisert for DX10/11. Den avgjørende faktoren til at de gikk for en ny CLIW4 arkitektur var at de stadig mer målte en typisk 3.4 workload i spill som ikke utnyttet den tyngre CLIW5 arkitekturen. (noe forenklet)

 

Jeg har lyst til å skrive veldig mye mer om dette men jeg anbefaler heller å lese hele gjennomgangen til AnandTech på egenhånd, som var en ren nytelse og bringer mange oppklaringer og fasinerende bakgrunnsmateriale.

 

Gratulerer til alle nybakte Cayman innehavere. Det blir gøy å se denne krabaten vokse :). Now I leave you to the goodies.

 

AnandTech,

AMD's Radeon HD 6970 & Radeon HD 6950: Paving The Future For AMD

Endret av Theo343
Lenke til kommentar

Nå kl. 07:55 effektuerte jeg min HD6970 ordre som var Sapphire sin Vietnam Special Edition utgave. (klarte ikke dy meg med tanke på BF3 beta access). Desverre kom det litt annet småplukk på ordren så den havnet på 6450,-. God Jul til Pappa. :xmas:

 

Gleder meg til å hente den senere i dag i hentebua og smelle kortet inn i riggen. Som Ourasi vil jeg evt. kjøpt kort nr2 senere over nyttår.

 

Jeg slang også ut mitt GTX 480 til salg.

 

 

 

EDIT:

mad_arab må få litt fart i fingeren om han vil ha kort før jul mens komplett ennå har lageret i behold.

 

EDIT2:

Hmm jeg glemte faktisk det Asus Xonar Essence STX lydkortet. Jaja, det får bli romjulsgaven.

Endret av Theo343
Lenke til kommentar

Tja, 2000kr dyrere for 2 stk 580 er muligens "sykt" for noen, men 4000kr for et high end kort er hverken "sykt" dyrt eller "sykt" uvanlig. Siste fpsene er med andre ord de dyreste.

De siste FPSene får du uansett for de siste 2000,- du betaler for vannblokk til dine to 6970, samt ekstra slange, en ny tank og pumpe. Så dyre er 580ene i forhold.

 

Og hva kan du gjøre med vannkjølte 6970? :D

Lenke til kommentar

Husk at på standard HD6970 så begrenser Powertune deg til maks 300W, så over det kommer man ikke uansett.

Det de sier er at produsentene dog skal få lov å øke maksgrensen fra +20% over 250W til høyere verdier, eks. 30% el.

 

Men klart med 20% over TDP på 2 kort får man uansett en veldig god FPS økning i de aller fleste om ikke alle spill. De som raskest begrenses av Powertune verdien er Vantage og Furmark. Så benchemessig er kanskje ikke standard HD6970 de beste kandidatene. Men man vet for lite om det ennå.

 

Hvor denne maks Powertune verdien låses og settes er usikkert, men det er hvertfall opp til produsentene å sette den.

 

Forhåpentligvis er det i Bios slik at DualBios bryteren disse kortene har tillater å legge inn custom bioses med høyere powertune grense. Det skal vist ikke gå ann å deaktivere den helt.

 

Men inntil det skjer har man fra 200 til 300W max TDP å leke seg med per kort.

 

NB!

Legg merke til at Powertune ikke hindrer høy klokk på noen måte, den forhindrer dog for tung last og klokker ned for å holde TDP+x%.

 

Nvidia har en lignende funksjon som sørger for å sperre tung last (ved å klokke ned) på Furmark og OCCT og det er disse programmen som hovedsaklig er årsaken til Powertune, rett og slett fordi de presser kortene for hardt ift. tenkt last i spill.

 

Hadde produsentene sluppet å "bekymre" seg over disse programmene ville de sluppet kortene med høyere ytelse.

 

Nvidia har gått så langt som å kalle Furmark for "GPU virus of death". Les mer om dette i AnandTech sin artikkel om Cayman.

Endret av Theo343
Lenke til kommentar

Jeg er litt skuffet over at komplett ikke overholder hentelager fristene sine. Jeg bestilte 07:55 en time før fristen og skulle da kunne hentet varene på hentepunktet i dag.

 

Jeg vet at de kan være sene med SMS selv om de har fått varene så jeg kjørte innover i 20:00 tiden og spurte. Men nei "varene kommer i morgen formiddag". Jeg gidder ikke kjøre 4 mil i morgen og dra dit midt i julerushet. Desverre var jenta i skranken så sjarmerende at jeg ikke orket klage der og da.

 

Dette er ytterst dårlig Komplett :thumbdown:, dere kan fjerne informasjonen om "levering samme dag" for det stemmer snart kun under halvparten av tilfellene jeg har bestilt siste året. Jeg har bestilt kvelden før, samme dag i god tid før 9 og i det hele tatt og sjelden får jeg varen samme dag på hentepunktet. Ytterst villedende markedsføring som kanskje snart forbruksrådet får ta en titt på.

 

Vi får se om jeg får tid til å hente det på mandag, men dagen er full av andre avtaler.

Endret av Theo343
Lenke til kommentar

Er akkurat som ekspress 3 dager fra USA for eksempel, de garanterer at den skal være der men en uke blir det UANSETT.

Løsningen er jo grei da Theo... Vi får lage noen kloner av deg og sende inn for å hente kortet :p

Men en ting er sikkert, jeg er komplett handler for strålende support om noe går ad undas, for hardware pålitligheten har bare sunket de siste årene.

Har aldri hatt så mange returer nå som jeg hadde i Socket A dagene, og da kjørte jeg veldig mye med brukt hardware også.

Lenke til kommentar

Det er rimelig stor forskjell på express fra USA og at komplett kjører lastebiler til hentepunktene sine. Det er direkte synd at noe de markedsfører så hardt som de gjør sjelden faktisk holder mål.

 

RMA er det som gjør at de beholder meg som kunde akkurat nå.

Endret av Theo343
Lenke til kommentar

Vi får krysse fingrene Theo:)

 

Fikk beskjed selv om at de kom i dag eller mandag så satser på mandag selv...håper det ikke blir seint mandag siden jeg setter sprøyta da og blir rompe-form.

 

Men vi får håpe det blir jul med nytt blod i pcen :yes:

 

Forøvrig helt enig med deg angående Komplett, de kan opplyse om at det kan ta lengre tid pga. jul. For det er et faktum, posten har jævlig mye og gjøre...generelt transport.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...