Gå til innhold

iPhone 4/4S Café  Prat i vei...


Anbefalte innlegg

Alle iphone solgt via Telenor og Netcom har vært med abb. ingen er solgt uten.

Man kan jo si opp abbonementet, men husker at ifjor kom Netcom med en klausul i kontrakten sin at de kunne nekte en kunde å si opp abbonementet hvis vedkommende hadde for vane å gjøre det.

 

13. Oppsigelse av avtalen

Er Kunden i bindingstid ved oppsigelse av Abonnementsavtalen utløses et bruddgebyr. Dersom en Kunde bryter forutsetningene, jf. bl.a. pkt. 2 siste setning i Abonnementsavtalen, for inngåelse av denne avtalen (f.eks. ved å bryte avtalen mer enn én gang), forbeholder NetCom seg retten til i tillegg til bruddgebyret, å fastholde Abonnementsavtalen og kreve betaling av abonnementsavgiften ut bindingstiden (dvs. antall gjenstående mnd x abonnementsavgiften iht. inngått avtale).

For grovere tilfeller av misbruk forbeholder NetCom seg i tillegg til dette rett til å kreve erstattet fra kunden sitt fulle økonomiske tap, dvs. det resterende fortjenestetap for bindingstiden. Kunden kan imidlertid unngå kravet ved likevel å oppfylle iht. inngått avtale, dvs. ved å la være å bryte avtalen. NetCom har en slik regel da man ser at flere utnytter et gunstig tilbud på tjenester og telefon kun for å tilegne seg telefonen og ikke de tilhørende teletjenester.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Syns det er rart hvor lite informerte folk er... Alle mobiler i Norge MÅ selges uten abonnement også. Det er ulovlig å ikke tilby det! Derfor har det siden første dag iPhone kom til Norge vært mulig å få den for rett over 4000,- UTEN abonnement...

 

Feil. Det står ingenting om dette i lovverket og du har ALDRI har det siden første dag iPhone kom til Norge vært mulig å få den for fått kjøpt iPhone 3G/3GS uten abonnement til rundt 4000 kroner fra de offisielle leverandørene av telefonen. Ja, du har kunnet kjøpe den med abonnement for så å si opp til en totalpris rundt 4000 kroner, men det er ikke å kjøpe den uten abonnement slik du feilaktig påstår.

 

For å komme med slike bombastiske påstander er det åpenbart du som er lite informert.

Jaha?

 

Jeg finner ikke loven, men quoter mobilen.no:

I Norge er det nemlig lovpålagt at forbrukerne skal kunne kjøpe seg fri fra kontrakten sin. Det vil i praksis si at du relativt enkelt kan komme deg unna bindingstiden og de dyre abonnementene til Netcom.

kilde

 

 

Jeg quoter også klikk.no:

For litt over 4000 kroner blir det mulig å skaffe seg en helt lovlig ulåst iPhone 3G.

 

Kjøpte selv en iPhone 3G med iTalk Small som jeg brøyt og endte opp med å betale ca 4200,- og brukte One Call. Ser ikke helt hvordan det blir så feil av meg da å si at det er mulig å kjøpe uten abonnement, selv om man teknisk sett kjøper med abonnement og bryter abonnementet. Jeg gjorde det sånn at jeg bestilte med et nytt abonnement med nytt nummer som jeg stengte første dagen og ba om opplåsingskode. Det er hva jeg kaller flisespikkeri.

 

 

edit:

Se der hva jeg fant ja. Et brev fra forbrukerombudet om en "dom" eller hva man vil kalle det basert på markedsføringsloven paragraf 9a

http://www.forbrukerombudet.no/asset/1220/1/1220_1.pdf

Jeg quoter:

Det tas inn i vilkårene at forbrukerne gis mulighet til å si opp avtalen om mobilabonnement også innenfor bindingstiden. For å kompensere for et eventuelt tap for operatøren, kan det avtales en normaltapserstatning. Normaltapserstatningen må i tilfelle reguleres gjennom en nedtrapping av erstatningsbeløpet i forhold til hvor langt ut i bindingstiden man er kommet. En rimelig ordning vil være at det skjer en månedlig nedjustering av oppsigelsesgebyret. Vi vil imidlertid også akseptere at nedjusteringen av oppsigelsesgebyret skjer kvartalsvis. Normaltapserstatningen må videre settes slik at den i normaltilfellene ikke vil være høyere enn hva dere etter bakgrunnsretten ville hatt krav på. Beløpet må med andre ord i størst mulig grad reflektere det reelle økonomiske tapet dere blir påført ved at abonnenten går ut av avtaleforholdet før utløpet av bindingstiden. Vi antar at et eventuelt økonomisk tap i all hovedsak ligger i andelen subsidiering av mobiltelefonen.
Endret av Nimrad
Lenke til kommentar

Vel, det er det vi sier også, at dem kan betale bruddgebyr. Du mente i din opprinnelige mail at det er lovpålagt å selge uten abbonement. noe som er fakta at de ikke gjør. Dem selger deg et abbonement og krever at du betaler bruddgebyr.

I tillegg så tillater jo ikke Netcom at du kjøper telefoner flere ganger og bryter abbonement, jfr deres egen kontrakt.

Lenke til kommentar

Som sagt, flisespikkeri. Hedonism tok jo helt av bare på grunn av noen teknikaliteter. Vi er enige.

 

Jeg tok ikke helt av. Du skrev den selges UTEN abonnement, dette var og er fortsatt ikke riktig. Den selges kun med abonnement, så din opprinnelige påstand blir helt feil.

 

Siden iPhone kun selges med abonnement så må du være over 18 år og kredittverdig for å kjøpe den. Dette er mer enn det jeg vil kalle en teknikalitet, ettersom man ikke bare kan gå inn og kjøpe en iPhone helt uten krav til å tegne en kontrakt som så må brytes i ettertid mot et gebyr.

Lenke til kommentar

iPod1 har kommet med en grundig test av iPhone 4. Her er telefonen testet i Norge, under norske forhold. Synes det er en ganske god og balansert test, anbefaler dere å ta en titt...

 

Apples fjerde generasjon av iPhone er den største endringen av telefonen siden dens introduksjon i 2007. Apple har tatt noen dristige designvalg, skrotet designet fra 3G og 3GS og gitt oss en helt ny telefon. Vil iPhone 4 fortsatt greie å holde konkurrentene på god avstand? Vi har testet den nye iPhone 4.

http://ipod1.no/forum/viewtopic.php?t=243257

Lenke til kommentar

Sakset fra et annet forum:

 

"Da har jeg fått lanseringsinfo fra en ganske høyt oppe i telenor systemet. 24 Juli kl. 09:00 åpner forhåndsbestilling på nett. De første telefonene sendes 29 Juli slik at de vil komme fram til kunder 30 Juli, som er offentlig lansering(butikkene vil også begynne å selge da). Prisen er ikke fastsatt enda, men kommer mest sannsynlig til å ligge på samme prisnivå og hvis det skulle bli besluttet å endre prisen vil den ikke gå opp med mer enn ca. 500,-. Prisen på 3GS 8Gb vil bli identisk med nåværende pris på iPhone 3G 8GB."

Lenke til kommentar

Det var som de fleste her antok. Gruer meg til denne "lanseringen", og "forhåndsbestillingen". Ifjor var ren kaos. Husker jeg forhåndsbestilte for dama hos Telenor, og så ble det bare skjøvet frem hele tiden. 3 kundebehandlere som sa jeg skulle få telefonen 31. og 1 som sa kanskje. Fikk den i September!!!

Jeg selv hentet min hos Spaceworld på lanseringsdagen. Håper på å gjøre noe lignende i år også.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...