Gå til innhold

Den store Windows Phone 7-tråden


Gjest Slettet+32asd4f

  

20 stemmer

  1. 1. Har du en mobil med WP7 eller WP8?

    • Windows Phone 7
      10
    • Windows Phone 8
      10


Anbefalte innlegg

Angående meldinger. Er det noen måte å slå av T9(ordbok)? Holder på å bli gal av den, da den ødelegger 90% av alle SMS...

 

EDIT: Bare meg eller går det ikke å sende video per mms? Prøver å sende en kort videosnutt av sønnen min, men får det ikke til.

Endret av Andey-
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Angående meldinger. Er det noen måte å slå av T9(ordbok)? Holder på å bli gal av den, da den ødelegger 90% av alle SMS...

 

EDIT: Bare meg eller går det ikke å sende video per mms? Prøver å sende en kort videosnutt av sønnen min, men får det ikke til.

 

Du kan slå av t9 i instillinger/tastatur/skriveinstillinger og deretter trykker du på teksten 'norsk'.

 

Nei, video i mms går ikke. Synd for de som har behov for dette, men jeg tipper det ikke er mange som synes noe om video i mms. Pga størrelsebegrensinger i mms så blir kvaliteten elendig. Hva med å dele videoen via skydrive eller facebook?

Lenke til kommentar

Jeg har nå hatt min HTC Titan i 5-6 dager og er utolig fornøyd. Helt fantastisk!

 

Det dukket opp ett problem i dag, som er ganske kjedelig. Jeg har kjøpt Angry Birds til mobilen og har spillt en del. Når jeg i dag skal spille det igjen så funker det ikke. Jeg kommer inn på spillet, men når jeg velger bane/level så avslutter spillet av seg selv. Noen andre spill kommer jeg ikke inn på en gang. Noen som har tips?

Lenke til kommentar

Nå som titan er i hus, har jeg noen forespørsler :)

 

Vet noen om nyhetskilder som stadig oppdateres med info, reviews. Lignende WPcentral (hadde mange av dem med Android)

 

Noen fine Youtube-channels, med lignende innhold? Tenker da på spillanmeldelser og slikt.

 

Siden jeg ikke har slikt "voksenkort" enda, finnes det noen spill dere anbefaler som IKKE koster penger? Har ikke funnet noen, som virkelig har "hekta"-faktoren.

 

Lurer også på om det finnes noen Multiplayerspill. (tenker ikke da på online, men som flere kan spille mot hverandre LOKALT på mobiltelefonen ved bruk av multitouch.)

 

Hilsen fersking

Endret av Basskasse
Lenke til kommentar
Gjest Slettet+32asd4f

Apps

Frost - Vær

Mehdoh - Twitter

Metrotube - Youtube

WiMP - Musikk

Xbox Companion - Styr Xboxen

Daily Garfield Tile - Daglig Garfield-stripe

eBay

Face Mask/Face Swap - Foto

Trafikken - Trafikanten

gReadie - Google Reader

 

Spill

Air Soccer Tour

ilomilo

Orbital

Tentacles

Legless Ninja

Mars Runner

Rooftop Rage

Endret av Slettet+32asd4f
Lenke til kommentar

Nå har jeg hatt gleden av å sette opp 2 stk HTC Radar dagen etter julaften, og har derfor hatt vesentlig kvalitets tid med Windows Phone, og har derfor gjort meg opp noen meninger. Selv har jeg hatt både iPhone, Windows 6.5 og har i skrivende stund Android. Jeg deler derfor opp dette i de mest vesentlige tingene JEG føler jeg har hatt behov for å vite.

 

Førsteinntrykk

Det ser lekkert ut! Fontvalget, farger, minimalt med knapper og fjas er det første som slår meg. Det ser rett og slett utrolig ryddig ut, og føles godt å se på. Det fremstår minimalistisk og gjennomtenkt, og noe av det første jeg får er en god følelse av å slippe ikoner. Teite, kjedelige ikoner i massevis, plassert på rad og rekke i all sin kjedelighet (ja, jeg mener deg IOS).

 

Samtidig er det nytt og spennende. Jeg får lyst til å utforske, trykke meg frem og se hvilke muligheter jeg har. Microsoft har gjort noe annerledes, og jeg liker det.

 

Låseskjerm

Noe jeg føler er viktig for meg, selv om det bare er noe jeg innom i et par sekunder, er låseskjermen. Microsoft har på en spesiell måte imponert meg her, uten at jeg helt kan forklare det. Bilder jeg plasserer her føles "hjemme". Informasjonen jeg får, som dato, tidspunkt, nye meldinger osv er så forbasket pent plassert. Sett en Android telefon eller iPhone ved siden av en WP låseskjerm, så føles de rett og slett litt barnslige ut.

 

Fliser

Eller tiles, som jeg kaller de, er spennende og nytt. Informasjonen som vises i de gjør at det å se på telefonen ikke føles kjedelig ut, og jeg aner uante muligheter! Jeg liker selvsagt widgets hos Android (hater IOS sin hjernedøde løsning så til de grader), men jeg føler kanskje også at widgetene har en tendens til å skille seg for mye ut ovenfor hverandre. For en som gidder å sette seg inn i Android så kan nok ting bli sende pent ut til slutt, men for majoriteten av brukere så blir det hver widget for seg selv i sitt utseende.

 

Kommunikasjon og tastatur

Først og fremst, mail i Windows Phone er en drøm. Ser bra ut, raskt og fungerer som en drøm. Det har alt jeg trenger. Det samme med meldinger. Det fungerer, forøvrig på lik linje med Android og IOS, så de fleste kjenner seg igjen her. Tastaturet er enkelt å bruke, ser stilrent ut og er vesentlig bedre å bruke enn Android sitt. Det er helt på høyde på iPhone, som i og for seg må sies å være et av de bedre jeg har brukt, men nå deler altså Windows Phone første plassen med iPhone på dette området. Android sitt standardtastatur kan du få gratis av meg og vel så det ;)

 

Personer

Eller kontakter som det heter på andre telefoner, er overlegent. Jeg hadde hørt mye bra om det, men etter å ha testet det, er det ingen tvil. ALLE andre forsøk på dette er flaut i forhold til hva Microsoft har fått til. Integreringen med facebook, bilder på kontakter, statusoppdateringer, bildeoppdateringer osv, rett og slett sømløst å bruke. Det er første gang jeg faktisk har brukt et operativsystem som innehar mulighet til å bruke facebook bedre enn hva facebook selv klarer å lage (forøvrig synes jeg Facebook appen til Android er et trist, tregt kapittel). Og jeg må også nevne at det er en befrielse og slippe den jævlige blåfargen til facebook, som egentlig bare minner meg på hvor trist den sosiale verden er blitt...nå føles det nesten ok ;)

 

Kamera

Kameraet fungerer og har kameraknapp...KAMERAKNAPP!!! Takk for det, har savnet det mer enn noe annet, så det er godt å se at Microsoft tar ansvar og krever det på hver bidige telefon. Enkelt å greit å ta bilder. Flotte raske muligheter til opplasting på face.

 

Media

Windows Phone fungerer som man forventer på både musikk, bilder og video. Alt går kjapt, sømløst og det er ingen kjepper i hjulene for min del. Et stort pluss er også Zune spilleren, som etter min mening er en fantastisk media spiller på slike dingser.

 

Tilkobling

Noe av det jeg mislikte sterkt med iPhone var iTunes, noe av det verste programmet jeg vet om å bruke. Microsoft stikker beina halvveis ned i samme brønn, men av en eller annen grunn liker jeg Zune litt. Jeg liker ikke at jeg MÅ på død og liv bruke programmet når jeg tilkobler telefon, men som et eget program synes jeg det fungerer greit. Ser bra ut gjør det også :) Men jeg missliker denne måten å koble til et produkt på, iallefall når det er utelukket at man kan bruke den som diskstasjon når den er tilkoblet usb. Det er raskere og bedre på alle måter. Muligheten burde ha vært der!

 

Også tilkobling til bluetooth enheter eller Wifi nettverk går som en drøm, og faktisk mye MYE raskere enn min HTC Desire HD.

 

Skydrive

Det bare fungerer, drit bra. Forsøk det selv! La inn ca 700 bilder fra en gammel telefon på Skydrive ved å logge inn på hotmail på maskinen. Med god nettlinje tok det ikke så altfor mye tid, og det fungerer knall å bruke det på telefonen. Her er det virkelig potensiale til enda mer gøy :)

 

Internet Explorer

Oh yes, it's back. Men nå fungerer den faktisk veldig bra. Frykt ikke! Internett Explorer (til tross for mangelen på flash) er utrolig deilig å bruke. Scrolling går sømløst, farten er bra og den utnytter veldig mye av skjermen uten unødvendige knapper og grafikk.

 

Applikasjoner

De finnes, bare så det er sagt. Mange av de også. De fleste applikasjoner jeg bruker å trenger er der, så jeg er fornøyd. Samtidig må jeg også innrømme at jeg i det siste året som har gått har blitt mindre og mindre avhengig av applikasjoner (på Android). Jeg er på en måte litt lei, men jeg liker at muligheten er der. Jeg bruker jo uansett bare en brøkdel av de jeg allerede har regelmessig, og de jeg bruker mest (Spotify osv) finner jeg igjen på Windows Phone. Men at det er langt mindre enn på Android Market osv, uten tvil, men jeg savner ikke noe og driter vel egentlig i hvem som har mest, så lenge de som er der fungerer optimalt.

 

Metro UI

Sexy? JA! Funksjonelt? Absolutt. Annerledes? Oh yes. Her synes jeg Microsoft har noe stort på gang, spesielt etter å ha forsøk Windows 8 i developer preview og den nye oppdateringen til Xbox. Jeg har funnet flere applikasjoner jeg har fra før av på Android, som ved siden av Windows Phone versjonen blir som tøysete å regne. Det hele ser rett og slett mye bedre ut, navigeringen er rask og deilig.

 

-------------------------------------------------------------

 

Nå, hvordan er egentlig den totale opplevelsen? Veldig bra i mine øyne. Det som først og fremst imponerer meg er hvor utrolig raskt alt går. Hvor lite hakking og lagg det er, spesielt i forhold til Android (som irriterer vettet av meg til tider). Det er sjeldent noe jeg synes er mer usexy på en telefon når bare det å bla i en meny lagger som fy, men det gjør det altså ikke i Windows Phone. Ikke EN eneste gang opplevde jeg tegn til lagg eller hakking. Hele opplevelsen med animasjoner, overganger osv går som et olja lyn. Dersom man ikke har forsøkt det, så anbefaler jeg å prøve det. Du kommer til å bli imponert, uten tvil.

 

Nå er det jo også noen negative ting jeg kunne ha sagt om det, men så tidlig i prosessen for min del har jeg sett meg litt blind på hvor mye bra det er. Man får selvsagt mer i Android, flere muligheter og den slags, og også iPhone har et hav av muligheter. Men jeg personlig synes ikke Microsoft henger langt etter, og det til tross for at de i manges øyne er litt sent ute. Ei heller føler jeg det mindre utvalget av applikasjoner kan stoppe meg i å konvertere til Microsoft.

 

Med enda flere telefoner i 2012 er jeg fast bestemt på (og håper på) at Microsoft får ta sin del av mobilkaka, for det har de absolutt fortjent. Og jeg gleder meg til å se utvikling av de neste versjonene...jeg er iallefall helt klar på at jeg er en Windows bruker i løpet av første kvartal 2012, og du verden som jeg gleder meg!!

Endret av TheMoonMan
  • Liker 7
Lenke til kommentar
Gjest Slettet+32asd4f

Unnskyld meg, TheMoonNan. Men har ikke du kjøpt en WP7-telefon ennå? :p Syns du har vært aktiv i denne tråden ganske lenge.

Men ellers et knallinnlegg! Skal dele det med en kamerat som sitter på gjerdet.

 

MegaOctane: Vurderer Lumia 900 selv. Eller håper ryktene stemmer. Meeen tror skjernen er for stor for meg. Det bilde av den i rødt, var fordåvidt lekkert.

 

En annen ting. Har folk noen spådommer og/eller forhåpninger angående WP7/WP8 for 2012?

Jeg er dårlig til å spå, men jeg håper på:

•Zune Music til Norge.

•Skype ((video)chat ned venner på Xbox 360)

•Tett integrering med Win8.

•Bedre og flere Xbox-spill.

•Bedre integrering med SkyDrive.

•En flom av norske apps. Gi meg DNB og TV2 Sporten.

•Flere fargevalg i tema.

•TellMe på nprsk.

•Bedre kart for Norge.

•Større lagringskapasitet.

•Bedre integrering med Xbox 360.

•Multiplayer på Xbox-spillene.

 

Hva mer?

Endret av Slettet+32asd4f
Lenke til kommentar
Gjest Slettet+32asd4f

Nå ble jeg faktisk litt overrasket. Kanskje det blir lansert noe på CES.

Hvert fall noe på MWC, men spørs om det ikke er for langt frem i tid.

Jeg har mer eller mindre bestemt meg for en blå Lumia 800.

Lenke til kommentar

Den røde Lumia 900 så utrolig sexy ut. Litt sånn "product red" farge. Hvis ikke, så blir det kanskje knall gul keg går for.. Hehe.. Husker jeg hadde knall gul nokia 5110 eller noe på videregående.. Håper ryktene stemmer og de lanseres snart. Ser dog mørkt ut når de ikke har klart å lansere 800 i norge enda...

Har gått over til 4S inntil videre. Min søster ble da den heldige eieren av en Omnia 7, mens den andre har trophy.

 

Når det gjelder spådommer, håper jeg på:

Flere norske proffe Apps

Mulighet til å spole frem når du ser på videoer som på iPhone ( ikke via fast forward) knappen.

Bedre mulighet til å dele Apps med familien, uten at de har din live ID på sin Mobil, og dermed kan lese dine Mail osv.

Bedre sikkerhet på marketplace, slik at den spør om passord hver gang du kjøper noe. Slik det er nå, kan barna gå rett inn og trykke kjøp. Alternativet er å legge til og fjerne bankkort hver gang, og det er idiotisk..

Endret av Megaoctane
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...