Jump to content

FOTORALF

Medlemmer
 • Content Count

  743
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

113 :)
 1. Som nevnt - Facebook vet ikke mer enn det du selv legger inn. Du får ikke tildelt venner - du legger dem inn selv eller lar være å gjøre det. Poenget mitt og andres her er at du trenger kun å opprette en konto og melde deg inn i gruppen "Pentaxianere i Norge". Da fungerer facebook i praksis like invaderende på ditt privatliv som diskusjon.no. Du trenger ikke gå for full pakke hvis en ikke vil det. Men det er selvfølgelig smak og behag. Bare nevner det fordi flere drar inn dette med "full pakke" hos facebook som argument for ikke å følge diskusjoner i grupper. Svært mange fotoklubber har gått over til facebook med egne grupper. Og det er fullt mulig å holde dette på samme nivå som diskusjonene her eller på foto.no. Jada, men vi snakker om fotoprat i en gruppe med 400-500 mennesker. Jeg er med i Pentaxianere i Norge og at det er 400+ medlemmer der som jeg knapt kjenner er mer begrensende på hva jeg skriver enn om en ansatt hos Facebook følger med. Av den grunn holder jeg meg stort sett til fotoprat. Er det OK for 400+ ukjente mennesker med all slags forskjellig bakgrunn så er det greit nok for ansatte hos Facebook også. Edit: Som bruker av dette forumet så er jeg f.eks. overbevist om at du Simen1 og andre moderatorer kan se hvilken IP-adresse jeg poster i fra.
 2. To ting: 1. Facebook lagrer cookies og sporer deg uavhengig av om du har konto der eller ikke. 2. Facebook vet ikke mer om deg enn det du selv legger inn av informasjon. Det er altså fullt mulig å være rimelig anonym på facebook. En trenger selvfølgelig ikke oppgi alder, vekt, skolegang, hva en spiser til middag, hva naboens katt heter til fornavn osv. Gruppen "Pentaxianere i Norge er også en lukket gruppe. Det en skriver av innlegg i den gruppen er kun lesbart av gruppens medlemmer i motsetning til det som er her.
 3. Som andre har nevnt - Pentax har kamera med enda større sensor enn 24x36mm og det er vel årsaken til at de drøyer 24x36mm. Forskjellen mellom 24x36mm og aps-c er heller ikke all verden, men kun ca 1 trinn i støyegenskaper og forskjell på dybdeskarphet. Begge deler er såpass lite at det for mange knapt er synlig.
 4. Kan godt være vidvinkelzoomen er verd 4.500,- kroner. Og hvis Q var mitt eneste kamerasystem så ville jeg vurdert det seriøst. Men for meg er Q et tilleggsystem til speilrefleksen og der har jeg allerede gode vidvinkler.Da blir det for dyrt med 4.500,- for dette. Men er enig i at 1.500 er alt for optimistisk andre veien igjen.
 5. Jeg logger nå inn med domenebruker og bruker skydrive på 8.1. Tror nok dette skyldes at du ikke har koblet brukere (?)
 6. Akkurat det vet jeg ingenting om. Har du noe jeg kan lese? :-)
 7. Kan helt klart anbefale Pentax sin DA*55/1,4. Det blir uansett ikke mye bedre enn den. Ellers hadde jeg et prinsipp om at jeg aldri mer skulle kjøpe noe Sigma. Men prinsipper er til for å brytes og i sommer endte jeg opp med en brukt 8-16/4,5-5,6. Det objektivet er bare helt rått. Det er sylskarpt og stort sett uten optiske feil, selv ytterst ute i hjørnene. Ganske imponerende.
 8. Pentax sine digitale speilrefleks er kompatibelt med alt som er lagd med Pentax fatning. Har objektivet autofokus så får du det på nytt kamera. Faktisk kan du få autofokus på manuellfokus-objektiver også, men det krever en 1,7x telekonverter med autofokus og den er ikke helt lett å få tak i.
 9. Men det du er ute etter et en nøyaktig åpning av blenderen for hvert bilde? Nå vet jeg ikke hvor pirkete du er, men variasjon fra bilde til bilde er jo ikke veldig stor. Hvis du krever ekstrem nøyaktighet så får en det med Pentax på de objektivene som har blenderring. Dette er etterhvert stort sett eldre objektiv, men noen nye har fortsatt slik ring. Da setter en objektivet ut av 'A' posisjon og på et bestemt blendertall. Rent mekansik betyr det at aktuatoren ikke lenger trenger å åpne blenderen til en dønn nøyaktig posisjon. Slark i mekanikken gjør jo det vanskelig å få til. Istedenfor vil aktuatoren gi en full bevegelse som om blenderen skal lukkes helt. Men maksimal lukking er begrenset av blenderringen på objektivet som stopper videre lukking på f.eks. f/5,6 eller f/8. Denne operasjonen oppveier slark i overføringen mellom kamera og objektiv og en får en åpning av blenderen som er lik fra bilde til bilde. Men som nevnt - vanlig styring av blender fra kamerahuset er veldig nøyaktig det også.
 10. Nei, dette er noe Canon mikkmakk. Uansett vil det ikke fungere på Pentax (eller Nikon) for der er aktuator for blenderlamellene i kameraet og bevegelsen overføres mekanisk til objektivet. Hos Canon er aktuatoren bygget inn i hvert objektiv og styres elektrisk fra kamera. Da kan en trikse med dette ved å vri objektivet slik at den elektriske forbindelsen brytes. Men gjør du det med Pentax så vil du ende opp med at blenderen er helt lukket.
 11. K-5 II og K-5 IIs har hus i metall som sine fordeler. K-30 har hus i plast, men den har muligens bedre videofunksjon. K-5 II og K-5 IIs har også mulighet for vertikalgrep. Viktigst fordel med K-30 er vel kanskje prisen. En får mye for pengene med den modellen.
 12. Lurer på hvor grensen går av hva K-30 tåler og hva forhandler/importør gjør hvis noen reklamerer. De markedsfører jo dette kamera som om det tåler å bli spylt. Men jeg tviler på at det tåler det.
 13. Problemene med fokusmotoren i DA*16-50 og andre er visstnok løst allerede for over et år siden. Kjøper en dette nytt i dag så er en nok trygg. Men brukte uten norsk reklamasjonsrett ville jeg vært skeptisk til.
×
×
 • Create New...