Gå til innhold

Steorn.com: "Vi har funnet opp fri energi!"


Anbefalte innlegg

Scenariet ett par år frem i tid: Mobilene trenger ikke lades lengre, biler går uten drivstoff og strømtilførsel og man kan si opp avtalen med strømleverandøren sin.

 

Fri energi? En halvsprø ire har sammen med sine 30 ansatte utviklet et konsept som skal gi ca 3 ganger så mye effekt ut som den krever for å holdes i gang. Selskapet heter Steorn, og var et helt vanlig sikkerhetsselskap som utviklet løsninger til næringslivet og myndigheter. I forbindelse med et oppdrag hvor et av målene var å få en enhet til å vare lengst mulig, kom de over en ide som skulle vise seg å være starten på en "evighetsmaskin".

 

Det er nå 6 år siden. Etter en utviklingsperiode, gikk de i 2006 hardt ut i et vitenskapelig tidsskrift med en reklame som utfordret grunnleggende sannheter når det gjelder naturen lover. Energi kan ikke oppstå eller forsvinne. Etter en mislykket demo i London ble de latterliggjort av en samlet presse. De dro slukøret hjem igjen, men gav ikke opp. Senere kom de med et løfte om å vise et fungerende produkt før utgangen av 2009. Spenningen blant de som har fulgt selskapet har økt i takt med nedtellingen til nyåret. Hvor blir det av bevist for at ideen deres faktisk virker?

 

I dag morges ble altså oljeselskapenes verste mareritt demonstrert offentlig for første gang. En maskin som produserer mer energi enn den bruker! Oppfinnelsen står utstilt i Dublin, og kan beskues av alle interesserte, hobbyister som vitenskapsmenn. For oss nordboere kan den observeres via webkameraer som er satt opp på tre forskjellige steder i lokalet. Enheten skal surre å gå til slutten av Januar for så å plukkes fra hverandre og verifiseres av fagfolk og skeptikere. Første februar kan man får tilgang til teknologien i form av en utvikler-lisens. Denne kan forøvrig ikke brukes til kommersielt bruk. Bedrifter må vente noen måneder til før de kan benytte teknologien i sine produkter.

 

Hva sier dere? Hoax eller forrealz?

 

Du kan se mer på selskapets offisielle youtubekanal, eller lese litt om selve oppfinnelsen.

Endret av messo
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg har ikke allverdens kunnskaper på området, men det er en maskin som utnytter permanente og elektriske magneter til å skape en rotasjon som gir mer energi enn den bruker for å holdes i gang. ... vet ikke om det hjalp?

 

... rent praktisk betyr det at du aldri trenger å lade mobilen, laptopen, el-bilen osv. Fly vil ikke lengre være avhengig av fossilt brennstoff, og ditt neste kjøleskap kommer uten en stikkontakt. En energirevolusjon med andre ord.

Endret av messo
Lenke til kommentar

Hvis disse karene har rett – hva kommer til å skje da?

 

Vi trenger plutselig ikke strømselskapene lenger, vi blir ikke avhengig av oljeindustrien og produkter blir helt selvforsynt! Verdensøkonomien kommer til å få seg en smell, og stakkars Norge mister hovedinntekten sin over natten. Er vi klar for en energirevolusjon over en kort periode på noen år?

 

Konsekvensene kan bli ganske så heftige! ... så gjenstår det å se om dette er noe som faktisk funker da.

Lenke til kommentar

Dette ser jo kult ut. Kjipt om det skulle bli debunket.

Utrolige konsekvenser noe slikt kunne fått for verdens sikkerhetspolitikk, for å ikke snakke økonomisk. Duppeditter som går på elektronikk hadde kunne blitt solgt i langt større skala, da strømforbruker er urelevant. PCer med evig batteritid! :D

Tenk midt-østen i en verden som ikke er avhengig av olje.

 

 

Men omså dette skulle være reellt, så er det nok uansett mange mange år før dette får plass i forbrukerobjekter som mobiltelefoner, kameraer, tv'er osv.

Endret av cFc
Lenke til kommentar
Hvis den er så genial, hvorfor er den ikke patentert? Eller er den det?

Det er ikke lov å ta patent på evighetsmaskiner, men de har tatt patent på alle løsningene og komponentene i forbindelse med enheten. De har visst en del advokater og, som passer på at NDA-avtalen som de 300 vitenskapsmennene som har fått tilgang til teknologien, ikke skal lekke ut. Er heftige greier.

Lenke til kommentar
Har sett fleire evighetsmaskiner, ingen har så langt revolusjonert verden.

Inntil denne dingsen blir kontrollert av fagfolk trur eg like mykje på det som at Elvis bur på Mars.

Tror det er bra å innta en skeptisk holdning til disse påstandene, men er allikevel interessant å sjekke nøye opp i dette. Selv håper jeg de har rett, men er ikke overbevist før jeg kjøper min første evighets-mobil :)

Lenke til kommentar
Jeg lurer hovedsakelig på hvordan de definerer "evig". 10, 100, 1000 år? Det vil alltid være noe friksjon, om det så er veldig lite. Og nettopp dette umuliggjør en evighetsmaskin.

Det er nok ingen evighetsmaskin, men påstanden dems er at den leverer mer strøm enn den bruker, og det over lang tid (la oss si hundre år). Så lenge det er rotasjon og bevegelse inni bildet, så vil det oppstå slitasje på deler.

 

Men det må føles bedre å skifte et par kulelagre i bilen hvert 20. år, enn å fylle drivstoff for hundrevis av kroner hver uke :)

Lenke til kommentar

Om man hadde klart å få noe til å gå evig (umulig unntatt i vakuum, og selv der vil man ha noe tap på grunn av friksjon), ville man heller ikke kunne hentet noe av energien ut uten å tape energi. Dessuten ville man brukt like mye energi på å få den i gang, gitt at man kunne sette inn og hente ut energi med 100% effektivitet, som også er umulig.

 

Det som blir hevdet her er selvfølgelig umulig, da det bryter med energiloven (og nei, ikke kom med noe tull om at "de har klart å bryte den").

Endret av Frexxia
Lenke til kommentar

Sjefen for firmaet sier det jo klart og tydelig selv også i en av de videoene, at dette bryter med et av de mest grunnleggende vitenskapelige prinsippene (og da regner jeg med det er termodynamikkens 1. lov han mener). Jeg tror naturligvis fortsatt at dette er bløff, men de er i det minste ærlige om hvilke naturlover de bryter. :p

Lenke til kommentar

Veldig interessant, men all mulig grunn til å være skeptisk. Kan ikke finne noe om hvor mye energi enheten produserer, noen som kan klargjøre dette? Er det en enorm dings som må til for å produsere noen få milliwatt mer ut enn inn? Hva er praktisk maksimum- og minimumsstørrelse for maskinen? Trenger man en maskin på størrelse med et kjøleskap for å drive nettopp et kjøleskap - eller et armbåndsur?

Lenke til kommentar

Ein plass må energien kome frå, det er ikkje mogleg å skape energi, den kan kun gå frå ein form til ein anna.

 

Magnetfeltet har ei tiltrekkingskraft mot polene, men for at noko gjentatte gonger skal kunne utnytte den trekk-krafta må objektet nødvendigvis bevege seg tilbake til utgangspunktet. Altså rotere rundt og rundt. Det blir som å sleppe ei kule ned ein bakke, for å få kula opp bakken igjen må ein bære den opp, noko som drar meir energi enn kula kan produsere på vei ned. På same måte som at ein aldri vil kunne pumpe vatn opp i eit reservoar og la det renne gjennom ein vannkraftsturbin og stå igjen med virkningsgrad over 1.

 

Ein magnet har tiltrekkingskraft, men når objektet beveger seg vekk frå magneten vil den ha bruk for energi for å trekke seg vekk frå magnetfeltet.

 

Som læraren vår sa på VK1 elektro dersom me rekna på virkningsgrad og endte opp med eit svar på over 1: "Du er millionær!"

Ingen kan bryte naturlovene.

Endret av Zeph
Lenke til kommentar

Sorry, men det der funker ikke. Eneste grunnen til at de driver med dette er for å lure godtroende investorer til å investere i selskapet. Hadde dette vært reelt ville det vært en såpass stor sensasjon at det ville være umulig å ikke høre om dette. Du ville sett intervjuer av alle mulige fysikere og forskere på planeten fra Stephen Hawking til Knut Jørgen Røed Ødegård. Dette har mindre troverdighet en "cold fusion" hypen i 1989.

Lenke til kommentar
Dette ser jo kult ut. Kjipt om det skulle bli debunket.

Utrolige konsekvenser noe slikt kunne fått for verdens sikkerhetspolitikk, for å ikke snakke økonomisk. Duppeditter som går på elektronikk hadde kunne blitt solgt i langt større skala, da strømforbruker er urelevant. PCer med evig batteritid! :D

Tenk midt-østen i en verden som ikke er avhengig av olje.

 

 

Men omså dette skulle være reellt, så er det nok uansett mange mange år før dette får plass i forbrukerobjekter som mobiltelefoner, kameraer, tv'er osv.

 

Evighetsmaskiner har uten untak vist seg å ikke virke før, det vil skje med denne også, det er absolutt ingen grunn til å tro på slike maskienr som liksom skal bryte termodynamikkens lover, ihvertfall ikke før solide bevis er lagt fram, det er det ikke her.

 

AtW

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...