Gå til innhold

Gmail nede, igjen


Anbefalte innlegg

Noe som er vel så viktig som hvor ofte gmail er nede, er jo hvor lenge av gangen.
Ja. Etter mitt og Gmail-stabens hode fortonet nedetiden seg slik:

 

07.09.08: ~2 timer.

09.03.09: Kan jeg ikke huske, og er ikke nevnt i bloggen.

01.09.09: ~1.5 timer.

24.09.09: ~2 timer, kun et begrenset antall berørt.

 

Ikke optimalt, men heller ikke avskrekkende mye (hvis vi antar 09.03.09 varte 1.5 time har vi 7 timer nede på et år = 7 / 8760 = 0,08 % nedetid).

 

Jeg er uansett så strålende fornøyd med Google Apps at jeg ikke kan tenke meg noe annet.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

nå støtter jo Gmail også MS Exchange... så da får du jo dyttet alle mail til alle mail-programmer du har, og da er jo spørsmålet, hvor mange mail får du i løpet av 2 timer? (alle gamle kan jo hentes i et skikkelig mail-program (mobiltelefoner med Exchange, Apple Mail, Thunderbird...)

Lenke til kommentar

Du artikkelforfatter som lager stooor sak av at gmail er nede. Som de andre her har jeg også sett det nede "noen minutter" på de gjeldende tidspunkt. Aldri et problem.

 

Hva om du skriver om mailtjenesten til start som har vært nede de siste par-tre månedene?

Jeg har ikke kommet inn på start-mailen siden midt i august, og det er jeg ikke alene om..

Lenke til kommentar

Vell nettskyer generelt er mer upålitlige enn å ha dataene lagret lokalt så du kan få tak i dem uten å måtte ta fly til USA eller annen plass for å nå dem.

 

Derfor har jeg ikke kritiske ting liggende ute slik at om nettet går så er jeg helt avskjært.

Passer på å ha det jeg trenger lokalt, og en eventuell backup offsite som fortsatt er her til lands og kan nåes med bil.

Lenke til kommentar

Bedriften jeg jobber i byttet fra en ikke Exchange-basert e-post løsning (skal ikke nevne leverandør og hvor dårlig de hadde utnyttet open-source programvaren som ble benyttet sammen med den elendige innkjøpte programvaren de benyttet da dette kunne vært mye bedre) til Google Apps. Vi er en rimelig liten bedrift (11 stykker) som er geografisk spredd, og til vårt bruk er G. apps fantastisk. Oppetiden vi har opplevd etter byttet er mye bedre (5-600% mindre nedetid vil jeg anslå), og vi sparer til og med penger da vi benytter gratisutgaven av Apps. Mengden e-post, mulighetene for synkronisering med IMAP og de andre tjenestene gjør dette til et uslåelig produkt. Hvis noen andre kan konkurrere på kvalitet, pris og oppetid vil jeg gjerne høre om det, for jeg kjenner ikke til noen.

Lenke til kommentar
Hvordan er office integrasjonen, møteinnkallelser og ressursstyring? Altså konkrete eksempler.

 

Ellers var det nylig en sak om at google apps og alle dokumenter var åpent for alle. Ikke så heldig for bedrifter kanskje :)

Var ikke den saken om at det var blitt lagt til en opsjon om å gjøre et dokument globalt søkbart?

Lenke til kommentar

Heh.. Er folk så google fans at de ikke har bedre ting å finne på enn å sitte å forsvare de på nedetid?..

 

Gmail er faktisk en liten nett tjeneste i forhold til Yahoo! mail. Den bare virker stor her fordi google er så enormt populære i Norge, og alle elsker å gi de gratisreklame med å skrive om de..

 

Jobb løsningen deres eller hobbyløsningen deres bruker normalt ikke løsninger der man har redundante maskiner og hva som helst av maskiner skal kunne dø eller fikses uten at noe er nede. Disse må derfor forventes å ha større nedetid, men her igjen er ofte nedetiden timet til når få trenger tjenesten. Store nett tjenester derimot er nødt til å ha dette, da det ikke er noe tidspunkt ingen i verden trenger tjenesten og stor skala gjør at man må jobbe med drifting av systemet kontinuerlig.

 

Ikke at jeg syns det er supertrist med nedetiden de har hatt.. Men så er jeg ingen tung bruker av gmail heller. Men at store deler av tjenesten skal være utilgjengelig flere ganger i året høres ikke bra ut i det hele tatt.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...