Gå til innhold

Diskusjonstråd: Olympus & Panasonic MicroFourThirds (+ FourThirds)


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Teknisk sett burde det vel gå greit å implementere en APS-C sensor i et mFT-kamera for å gi bedre muligheter for multiaspect? Personlig kunne jeg tenkt meg friheten til å velge/justere utsnitt i etterbehandlingen, helt ut mot optikkens bildesirkel.

 

Det hadde vært veldig kult og har tenkt på det samme selv mange ganger, men den vanlige mannen i gaten er nok rett og slett dum til å ta i bruk eller i det hele tatt forstå dette.

 

Så hvis en slik funksjon skulle blitt implementert burde det vært forbeholdt kun toppmodellene osv. Og blir nok litt dyrere også vil jeg tro. Kraftigere prosessor kreves for å behandle de ekstra pikslene, mer varmeutvikling rundt sensor osv vil også føre til en annen konstruksjon. Så dette vil nok koste, sannsynligvis mer enn man får av gevinst.

Lenke til kommentar

Jeg tror ikke det vil koste noe særlig ekstra. Var det ikke Samsung NX100 (APS-C) som gikk for 1490 kr for et par år siden? Inkludert optikk, batteri, hele kameraets konstruksjon og fortjeneste til Samsung, transportører, butikker etc. En APS-C sensor kan ikke koste mange hundrelappene ut i fra det.

 

Ellers enig i at det er en egenskap myntet på toppmodeller, for de med interesse for fotografering, ikke bare interesse for å ha noe bedre enn naboen.

Lenke til kommentar
Jeg tror ikke det vil koste noe særlig ekstra. Var det ikke Samsung NX100 (APS-C) som gikk for 1490 kr for et par år siden?

Tror ikke du skal trekke for mange konklusjoner basert på utsalgspris når importøren prøver å tømme lagrene, men APS-C er jo ikke så mye større og det er flere produsenter å velge mellom så prisdifferansen er nok ikke veldig stor. For Panasonic burde det gi få problemer, for Olympus er det nok iltt verre siden de har designet IBIS'en sin for mFT-sensorer så de måtte nok redesigne litt for å kunne bruke APS-C.

Endret av seriksen
Lenke til kommentar

Bestillte meg en Olympus OM Zuiko 300/4.5 i dag fra KEH.com. Prisen var ganske ok, så slo til. Noen som har erfaringer med dette objektivet? Etter det jeg har lest, så er det ikke kjempesupert, men helt ok, og bedre enn de fleste soligor-tamron-etc fra den perioden.

 

Skulle meget gjerne hatt en 250/2 da...........

 

Prøver meg litt som fotograf under fotballkamper om dagene, men jeg må nok innse at det ikke er godt nok utvalg i tele for m43; alt for små blenderåpninger. 40-150 med sine f/5.6@150mm og 100-300 med sine 5.6@300 blir ikke smalt nok for å få isolert spillerene nevneverdig fra publikum og tribune bak dem.

 

Tok noen med Zuiko 180/2.8, og kommer nok til å prøve mer med det fremover. Samt min "nye" 300/4.5 når det kommer i hus....

 

Olympus/Panasonic; Gi meg en 150/2 ... eller 250/2.8 ... eller ..... noe sånnt.

Lenke til kommentar

Amen!

 

Jeg er også av den formening at dagens lineup blir for lyssvak. Gi oss heller litt mindre ekstremzoom mot litt mer lyssterke objektiver.

 

Lineupen per i dag er jo ganske full av lyssterke fastobjektiver i mine øyne. Det jeg savner mest er noe litt billigere plast-fastobjektiver (i 45 1.8-ånden) og noen flere lyssterke zoomer.

 

AtW

Lenke til kommentar

Lineupen per i dag er jo ganske full av lyssterke fastobjektiver i mine øyne. Det jeg savner mest er noe litt billigere plast-fastobjektiver (i 45 1.8-ånden) og noen flere lyssterke zoomer.

full av..., helt til man passerer 75mm. Da er det brått slutt på herligheten. Etter å ha stått langs dødlinja og prøvd å feste noen fotballspillere på brikka, har jeg desverre fått et akutt behov for noe lengre og mer lys-sterkt. 150-250-ish med blender 2? kanskje 2.8. Med blender 5.6 og 6.7 blir dybdeskarpheten alt for stor; man får ikke skilt ut motivet fra bakgrunnen.

 

Utenom det, er det 14/2.5, 17/1.8 og 45/1.8 som blir mest brukt hos meg :-)

 

Edit; Er forresten nesten på randen til å kjøpe 75/1.8 ........... før eller siden. Merk mine ord...

Endret av kiskogl
Lenke til kommentar

full av..., helt til man passerer 75mm.

Ja, det ser ut som litt lengere tele er ganske underprioritert på mFT med kun noen konsumentzoomer tilgjengelig. Forsåvidt helt OK disse, men rettet mot et mindre kravstort marked. Det er vel en fast tele fra Panasonic med bedre spec i roadmapen, men det er ikke tilgjengelig ennå. På den annen side har mFT heller ikke følgefokusen som skal til for å bli populært blant sportfotografer så det er nok ikke bare nye linser som skal til for å ta opp kampen med Canon og Nikon speilreflekser på det området. Hvis sport er satsingsområde for deg tror jeg nok du er bedre tjent med et speilrefleks som D7100 eller 7D med et eller to passende objektiv for å dekke denne type fotografering i hvert fall et par år frem i tid.

Lenke til kommentar

Ad lyssterk tele - Photozone.de har nettopp anmeldt 75/1.8 - får stor skryt. :)http://www.photozone...43/830-oly75f18

(Bittelitt fokus shift, dessverre, men ikke alt for mye - og dessuten er dette et mindre problem på speilløse systemer som jo fokuserer nedblendet uansett..)

 

Hva mener du?

 

mFT fokuserer da ikke nedblendet.

Den blender ned eller opp avhengig av omgivende lysforhold.

Et mFT hus vil alltid forsøke å fokusere ved korrekt eksponering, og er det mørkt vil den fokusere på stor blenderåpning, er det ekstremt lyst vil den blende ned, uavhengig av hva man har satt den til i M modus.

 

Eksempelvis blender mitt 12-60mm objektiv opp mer enn det som er største åpne blender. Den åpner seg enda større enn den er ved F2.8, men kun under fokuseringen dersom det er nødvendig for å få korrekt eksponering under fokusering :)

 

Eller misforstod jeg utsagnet ditt? :)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...