Gå til innhold

Forslag: Stasjonær PC (selvbygget) og skjermer [UTDATERT TRÅD]


Anbefalte innlegg

Siden Antec Sonata III er satt på vent hos Amentio, foreslår jeg en av disse til The Conquerer.

 

Chieftec Giga Gaming Miditower 452,- hos Amentio

 

Antec Three Hundred 499,- hos Amentio.

 

Disse trenger strømforsyning evt denne Chieftech APS 550. Dersom en er skeptisk til Chieftec så leverer de veldig godt på tester. Andre merker er selvsagt aktulle, men da må en opp et par hundre for samme effekt.

 

I tillegg bør en vurdere HD4870 dersom en legger pris og effekt til grunn. HD4870 512 koster nå ca 1400,- og med 1 GB ca 1525,-.

(Da kan en selvsagt også vurdere HD4770 i CF: selv om 2 stk HD4870 er mye bedre - det blir en vurderingssak).

Dette er bare noen forslag fra meg.

Endret av jornboss
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Beklager litt sent svar på denne.

<...>At ikke alt kan måles i FPS og slikt er sikkert riktig, men i mine øyne var det åpenbart at denne tråden primært var satt opp med tanke på PCer til spill. Agenten kan evt fortelle om det er sant eller ikke. Jeg har hele tiden vurdert ut i fra det. SSD effekten på ytelse i spill kan sikkert du og Gullars alt om. Han ber oss andre om å tie og ikke belære han noe om SSD; du ligger vel på samme nivå.<...>

Da har vi diskutert på delvis forskjellig grunnlag. Jeg har bemerket tydelig flere ganger at om man kun er ute etter ingame ytelse og FPS så er ikke SSD noe høy prioritet. Det kan føre til kortere loading av maps og eventuelt fjerne noen små glitcher hvis mange textures skal lastes realtime ingame, men ut fra kun gaming-ytelse vil det ikke være forsvarlig å investere i en SSD.

Hvis man derimot skal bruke PCen flere timer om dagen til diverse annet enn spilling vil en SSD som systemdisk både spare deg en del tid, og gjøre det mye mer behagelig å bruke maskinen.

 

PS. Jeg ber deg ikke om å tie. Du kan godt komme med din egen mening, men om du ønsker å belære meg om SSD ønsker jeg gjerne at du lister kilder så jeg kan få lese viktig informasjon jeg har gått glipp av ;) (eventuelt om du kjøper eller tester en maskin med SSD og gir tilbakemelding etter det)

Lenke til kommentar
Beklager litt sent svar på denne.

 

Da har vi diskutert på delvis forskjellig grunnlag. Jeg har bemerket tydelig flere ganger at om man kun er ute etter ingame ytelse og FPS så er ikke SSD noe høy prioritet. Det kan føre til kortere loading av maps og eventuelt fjerne noen små glitcher hvis mange textures skal lastes realtime ingame, men ut fra kun gaming-ytelse vil det ikke være forsvarlig å investere i en SSD.

 

Beklager hvis det ble unødvendig mye mas, Jeg tror faktisk også at vi hadde litt forskjellig tilnærming. SSD's effekter er jeg ikke i tvil om, ei heller dine kunnskaper om emnet:) Jeg har snakket i forhold til ytelse i spill, og da har vi nok hatt forskjellig tilnærming.

 

Jeg synes generelt det har kommet frem god informasjon. Noe kunne selvsagt vært usagt, slik blir det ofte i en diskusjon......

Lenke til kommentar
Ser på "The Innovator" at hovedkortet støtter sokkel AM2+, mens CPUen er en AM3. Vil hovedkortet funke med den CPUen da?

 

De fleste nyere AM2+ hovedkort støtter AM3 CPU-er. De aller nyeste uten bios oppgradering, litt eldre krever en bios oppgradering. Dette er en klar fordel med AM3 CPU-ene, da det kan gi rimelige oppgraderinger.

 

MSI K9A2 CF støtter AM3 CPU-er, selv om jeg personlig heller ville valgt Gigabyte GA-MA790X-UD4 pgs av at dette har SB750 SouthBrigde i stedet for SB600.

Lenke til kommentar

Det var det jeg var redd for. Blir nesten enklere å bytte hovedkortet med et hovedkort som allerede støtter AM3 da. Har ikke tilgang til noen AM2 CPUer. Arg...

 

Edit: Har kommet fram til at jeg bytter hovedkortet. Noen som kan anbefal et hovedkort? Helst i samme prisklasse?

 

Har funnet meg fram til dette Asus kortet, noen innvendinger?

Endret av Zyko
Lenke til kommentar

Kom med forslag det jeg har satt spørsmålstegn :)

 

Energy-efficient oppsett

 

Kabinett: Antec Three Hundred

Hovedkort: Asus P5Q Pro

Prosessor: Intel Core Duo2 E8400

Skjermkort: ?

Minne: ?

Harddisk: Western Digital Caviar GP 500 GB

Optisk Drev: ?

Strømforsyning: Seasonic S12 Energy+ 550w

 

Jeg er snart i mål med å investere i energi-sparings-PC-deler. Dette er sålangt det jeg har liggende klart til bygging. Alle komponenter er nøye valgt ut mtp energiforbruk og miljøvennlighet. Jeg kunne godt tenkt meg å erstatte 2-kjerneprosessoren med en Q9400s (lavere watt en Q9400), men da må jeg fort opp i pris. I tillegg har jeg en BenQ HD2400 Energy Star skjerm.

 

Tror vel dette oppsettet sålangt ligger på rundt 4000kr (eksl. skjerm). Så med skjermkort, minne og optisk drev vil det nok komme opp i ca 5500kr-6000kr.

Lenke til kommentar
Dette var leit, Zyko og nickandr. Jeg har lagt ut en hasteadvarsel til brukerne, og ønsker å bytte ut hovedkortet så snart som mulig. Bolson, vet du om hovedkortet Gigabyte GA-MA790X-UD4 deler dette problemet? Hvis så kan det bli aktuelt å bytte til AM3-hovedkort.

 

Nei, jeg kan ikke bekrefte det ene eller andre ut fra spesifikasjonene hos Gigabyte. Kortet har listet mer enn en biosversjon, men jeg vet ikke hvilken som er på kortet i butikkene. Er det F2 (version 2) så er det ingen problemer. Men dette må da sjekkes. Mulig at hovedkort med SB 750 er de beste her.

 

Generelt har de fleste hovedkortprodusentene laget nye versjoner av en god del AM2+ kort som ikke trenger biosoppgradering. Problemet er å finne disse. Vet at Gigabyte GA-MA790X-UD4P skal være en slik nytapning, uten behov for biosoppgradering, men da går prisen opp 400 kr.

 

Nå er det faktisk slik at man i en del tilfeller kan flashe bios selv om kortet ikke har støtte for den CPU-en man bruker. Dersom maskina poster med CPU Unknown, så skal det være mulig å få til flashing av bios.

 

@Zyko: Prøv å få det byttet i Asus M4A78 PRO eller det M4N78 PRO som du selv har foreslått. Så vidt jeg vet er det egentlig samme kortet, bare at M4A78 er en nyere versjon. Den skal ha direkte AM3 støtte. M4N78 er nyvesjon av M3N78.

 

Edit: Sjekket biosversjon på mitt 2 mnd gamle M4A78 Pro kort, og den er 0508, og kravet for PII er 0409

Endret av Bolson
Lenke til kommentar

Asus P6T SE er en god klokker, prisen tatt i betraktning, men du må gjerne komme med forslag (også dyrere løsninger, fordi HK er viktig). :)

 

Gigabyte sin beskrivelse av Gigabyte GA-MA790X-UD4 tyder på at den støtter AM3. Det var en gladnyhet.

 

Da var "The Silencer" lagt til! Er ikke umulig at jeg skaffer meg et identisk oppsett selv snart. :p

Endret av Agentspoon
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...