Gå til innhold

RAID for dummies og viderekommende


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Har nå innstallert 9265-8i kortet mitt i en midlertidig maskin for testing.

Litt eldre hovedkort med PCI-e 16 (kortet skal egentlig ha PCI-e 16 2.0)

Siden jeg tester med HDD, i Raid1 og Raid5 og 1stk single SSD, så er jo ikke det noen flaskehals, hvis jeg har forstått PCI-E 16 standarden riktig?

Planen er å få dette kortet inn i min Hyper-V server når jeg får flyttet vekk det gamle raid kortet. Diskene sitter nå i 2stk slike ICY BOX 5 disk som skal være med over i Hyper-V maskinen.

Har i dag ingen disk aktivitets led som virker på de diskene som kjører fra 9265 kontrolleren, støtter ikke den dette via SATA kablen?

(fulgte med kabler til Icy Box, som jeg kan koble til, men hadde håpet å slippe det)

Har oppgradert firmware i dag via remote, står noe om LED i både firmware for 9260 og 9265, så kansje det er en fix allerede.

Har også ett 9260-8i kort liggende, som jeg har planer om å bruke til videoredigering, da på SSD raid, men har ikke bestemt meg for hovedkort og CPU enda.

Er det noen her inne som har brukt disse kortene som kan hjelpe meg med mine spørsmål?

 

Edit: Fikk testet med noen flere disker, å da virker aktivitets LED på disse, så da er det de gamle 1TB diskene og mine nye Corsair Force 3 ssd som ikke støtte dette via sata kablene på denne kontrolleren.

Endret av nutts
Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Da har jeg gått i fra software raid-5 til hardware raid-5. Bruker et billig Dell Perc 5i kort med 8 disker tilkoblet hvor en av de er satt som hot spare.

 

Hastigheten er langt over hva jeg fikk med software raid. Bedre oversikt over hvilke disker som er tilkoblet på de forskjellige stedene slik at jeg enkelt kan bytte den aktuelle disken dersom den går defekt. I tillegg er det støtte for hot swap

 

Eneste jeg savner nå er å bli varslet på sms/epost dersom en av diskene feiler. Vet dette skal gå an å sette opp mot epost, men har ikke helt funnet ut hvordan det gjøres enda.

Lenke til kommentar

Jeg prøvde akkurat å installere Adaptec 5805 som jeg har hatt liggende på hylla i 2 år uten å ha brukt (har hatt nok porter og ikke behov for RAID 5/6).

Maskinen er AM3, AMD 890FX chipset og SB850. Jeg booter OS fra et RAID fra SB850 (4R0 C300 64GB).

 

Når jeg prøvde å starte opp med Adaptec 5805 koblet til gikk alt fint helt til den skulle initialisere Southbridge RAIDet, da kom det en linje om noe med option ROM og den ville ikke initialisere, og jeg kunne ikke gå inn i southbridge's RAID-bios som vanligvis skal gå på denne plassen, deretter prøvde den å boote fra 5805 som ikke har noe koblet til og feilet. Jeg gikk inn i hovedkortets BIOS og prøvde å velge southbridge RAIDet som førstevalg for BOOT, men det er ikke synlig der (er ikke det til vanlig heller, så ikke noe nytt der), og eneste alternativet var "Bootable add-in card" (som det også vanligvis er).

 

Jeg prøvde å gå inn i RAID kortets BIOS (konfigurerings sak. ACU) og disablet BIOS. Da prøvde den ikke lenger å boote fra 5805, men den ville fortsatt heller ikke prøve å initialisere southbridge RAID.

Noen som har vært borti dette? Det er litt leit å ikke kunne boote fra southbridge RAID mens kortet er koblet til, jeg kan i praksis ikke bruke det uten å lage nytt boot medie som ikke er i RAID.

 

Grunnen til at jeg skulle koble i kortet nå er at jeg har behov for 3-4 ekstra porter for harddisker, som har ligge på hylla og blitt koblet til eksternt tidligere men som har fin plass i det nye kabinettet mitt jeg akkurat flyttet til. (Haf-X)

Jeg har også et gammelt SIL 2-port kort liggende, men jeg vet ikke om det vil gi det samme problemet (har ikke prøvd det på dette systemet, og vet ikke om det er bootbart). Venter på svar her før jeg prøver det.

Lenke til kommentar

Hva tror dere om det nye "storage spaces"-konseptet i win8 da?

 

http://blogs.msdn.co...efficiency.aspx

 

AtW

 

Det ser jo ut som en fantastisk innovasjon av Microsoft med tanke på hva som har vært i Windows før.

 

Ja, det virker ganske bra, men som nevnt i en annen tråd

 

Det som er synd er at FAQen er litt ullen på kanskje de mest interessante spørsmålene.

 

1. Hvordan forholder man seg om man mister ett drev i enn pool uten redundans?

2. "Using a RAID enclosure with Storage Spaces adds complexity and a performance penalty that does not provide any improvement in reliability." - hva mener de her? Hvorfor mer de at det ikke blir "improved realiability", og perfmormance penalty? Mener de at storage spaces er raskere med samme paritet enn feks ett raid5-oppsett på en kontroller?

 

AtW

Lenke til kommentar
  • 1 måned senere...

Jeg har kjørt et raid0 med to Intel 80Gb SSD et par år. Etter vi flytta i mai ifjor har imidlertid PC'n stått ubrukt siden og nå skulle jeg sette igang igjen. Løste opp raidet for å få nytte av TRIM i win7, men under installasjon av W7 finner den ingen av diskene som tidligere lå i raid0. Følgelig null W7-installasjon og grå hår.

 

Har en krypende følelse av at jeg har glemt 'noe' før jeg satt igang. Sånn går det når man tror alt sitter i fingertuppa etter snart et år ;)

 

Forslag til hvordan jeg får løst denne floka her, for nå funker jo ingenting ...

 

 

 

-løst-

 

Fikk tenkt meg litt om. Controlleren stod i RAID-mode, den må jo stå i AHCI når det kun er single disker. NOOB! :p

 

 

Endret av Mozze
Lenke til kommentar
  • 1 måned senere...

Noen som har noen erfaring med intel-kontrollere vs Areca? Feks Intel RS2SG244. Stabilitet, hastighet? Regner ikke med de slår areca på hastighet, men hva med stabilitet?

 

AtW

Med tanke poå hvor stabile 1880 kontrollerene er , så tviler jeg på at intel er noe mere stabile :p Har 2 stk 1880 kontrollere og null nix nada feil har skjedd. :) En 1880i og en 1880ix-24

 

512MB cache var litt kleint på en 24 porter... Og ikkje mye forskjell på pris i forhold til Areca 1882ix-24 f.eks

Endret av Nizzen
Lenke til kommentar

Forslag til kontroller til mitt bruk?

 

Krav:

* Støtte 12+ SATA-enheter

* PCI-e

* Relativt kort (begrenset plass, 21cm inkludert eventuelle kontakter som stikker ut bak på kortet)

* Kommer til å kjøre linux mdadm med raid6 + hotspare, så kommer til å kjøre diskene som single disker mot OS fra kontrolleren sin side. Hva kontrolleren støtter av hardware-RAID er derfor lite interessant for min del.

 

Kjørte 3ware for en del år siden, og den var fin, men ganske treig av seg. Har også brukt Promise før. Promise var greit nok, men føltes litt "jalla".

 

Ønsker å holde prisen på under 6000,- om mulig, men går over sett at det trengs. Hadde også vært åkei å kunne kjøpe i norsk nettbutikk, ettersom man da har forbrukerkjøpsloven med seg :)

 

Areca ARC-1680ix-12 ser ut til å bli for lang, samme med Areca ARC-1231ML..

 

LSI MegaRAID SAS 9260-16i ser derimot fint ut for meg.

 

Noen andre tips?

Lenke til kommentar

Noen som har noen erfaring med intel-kontrollere vs Areca? Feks Intel RS2SG244. Stabilitet, hastighet? Regner ikke med de slår areca på hastighet, men hva med stabilitet?

 

AtW

Med tanke poå hvor stabile 1880 kontrollerene er , så tviler jeg på at intel er noe mere stabile :p Har 2 stk 1880 kontrollere og null nix nada feil har skjedd. :) En 1880i og en 1880ix-24

 

512MB cache var litt kleint på en 24 porter... Og ikkje mye forskjell på pris i forhold til Areca 1882ix-24 f.eks

Vel, problemet med areca-controllere er at de ikke takler disk-utfall så godt. Hvos feks to disker av en eller annen grunn ikke blir med når man booter, og man kobler de til etterpå, eller slår av og kobler de til, så er det ikke sikkert arrayet er helt som det skal, og man kan ikke force en disk til å være endel av ett raidset heller, selv om man vet at den skal være det, og står som "free". Men jeg ser de nye variantene tydeligvis lar deg sette TLER-verdien selv, og det er jo en fin funksjon.

 

AtW

Lenke til kommentar
  • 5 uker senere...

Noen som kan hjelpe meg med et enkelt spørsmål:

 

Har i dag 2 disker som står i RAID 1.

Dette er 2 x Hitachi Deskstar 80GB 7200rpm

 

Jeg har i dag 8 servere med dette oppsettet og ønsker å skifte ut disse gamle diskene på 4 av serverene.

Og lurer på hvordan jeg skal gå frem for å kunne erstatte disse.

 

Er det bare er å ta ut den ene Hitachi disken og erstatte med en ny? For så å rebuilde raidet.

Deretter ta ut den siste gamle hitatchi disken og erstatte med den siste nye og reparere igjen?

 

Eller forenkle mitt spørsmål til: hvordan kopiere et raid 1 opsett over på 2 nye disker?

 

Har raid controller fra 3ware med kun 2 porter.

 

TT

Lenke til kommentar

Noen som har noen tips til strømkabler? Har avogtil litt problemer med løse knotakter fordi det er skjøt på skjøt og overgang på overgang. Mange modulære har en kontakt på selve PSUen som ser ut som en PCIe 6-pin-kontakt. noen som vet om en overgang fra slik til sata? Eller fra molex til 4-sata?

 

AtW

Lenke til kommentar
  • 1 måned senere...

Fikk min Synology Diskstation DS1512+ idag, den laget automatisk eit Synology hybrid RAID med 1 diskfeil-toleranse.

 

Lurer på om dette er bedre eller dårligere enn raid 5.

 

Eg bruker 3x3 tb

 

Virker som dette SHR er bedre viss du kjører ulike harddisk, men når alle mine er 3tb er det vell like greit med raid 5, eller funker dette like bra?

 

Men raid 5 er kanskje raskere?

 

EDIT: Vurdere å gå for SHR for da er det letter å utvide til evt 4 tb harddisker i fremtiden, viss ikkje er eg liksom låst til 3tb dei neste årene.

 

Trenger Tips.

Endret av Noiz
Lenke til kommentar

Setter man opp raid-0 så slettes innholdet på BEGGE diskene. Ved raid-1 så kan man velge å kopiere innholdet på den disken det er noe på.

 

Man kan dog ta backup/image av disken du har nå og legge den på en harddisk, for så å legge den over på raidarrayet når du har satt det opp. Jeg bruker Acronis til dette selv.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...