Gå til innhold

OCZ Vertex SSD


Anbefalte innlegg

En veldig mye enklere måte: Installer windows på en annen disk, og restart mellom hver gang du endrer stripestørrelse. Å teste 32, 64, 128, og 256KB striper, og å benchmarke de burde ta 1-2 timer maks. ;)

Moro med ny hardware altså, absolutt, men noen ting er dritt kjedelig. RAID 0 gir mest ytelses gevinst i benchmarks spør du meg. Nå er det en god del år siden jeg holdt på med det, men den gang mente jeg at det ikke var verdt det for meg.

 

Det er betydelig flere fysiske begrensninger i mekaniske disker enn på SSD, så på snurrediskene er fremdeles ytelsesgevinsten ganske spesifik. Raid0 gir nok betydelig mer igjen på SSD. Dette ser man også på Vantage HDD testene, der det skalerer meget bra. Noe ytelse er forholdsvis uberørt av raid0 også på SSD, men mye kan rettes på av kontroller/stripe også her... Men det er helt klart at 1 SSD av bra kvalitet er så rask som OS disk og de spesifike oppgavene herunder at man bør ha ekstra krav til ytelse, eller bare trenger plassen som med f.eks 2x30gb Vertex, for å kunne forsvare den ekstra kostnaden... Men "gøy" faktoren nuller ut dette argumentet da :thumbup:

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Altså har man penger til det så ville jeg heller gjort noe slik :

- Ên X25-E eller M til OS og programmer

- 2 stk Vertex 60GB i RAID 0 til spill

Jeg synes ikke dette er fornuftig investering, selv man skulle hatt råd til det. Fordi teknologien utvikler seg så raskt at prisene faller nesten hver dag.

 

En Vertex vil gi nok ytelse som OS disk, og forskjellen fra HDD er så pass merkbart at man kan kose seg med den inntil billigere og bedre SSD kommer på markedet.

Lenke til kommentar

RamGuy: Kildene dine kan ha ment mye rart, men det er sånn ca riktig. For å klare å få ordentlig skalering med mer enn 3 vertex må du ha en skikkelig hardware raid kontroller, og ha applikasjoner som kan gjøre nytte av høy sekvensiell båndbredde, eller lager IO-queue.

For vanlig bruk til windows, programmer, og gaming, så vil du merke veldig liten forskjell på 3 og 6 vertex i raid-0. Det er mange grunner til dette, og de største blir at ting møter en større flaskehals i responstid (kan ikke forbedres ved flere i RAID), sekvensiell lasting av filer går allerede så fort at dobling av hastigheten kun vil tjene deg brøkdeler av et sekund (eller et par), og den økte IOPS-kapasiteten kan ikke nyttegjøres uten IO-queue.

 

Dette betyr egentlig at man vil kun merke betydelig forskjell ved kraftig multitasking (som hamrer lagringsenhetene), og ved ting som er begrenset av sekvensiell båndbredde.

 

skalering noe ala n*(1/(x*e^(n-1))) der x er en funksjon vil variere med applikasjon (følsomhet for accesstime, båndbredde, QD, osv...), og n er antall enheter.

Endret av GullLars
Lenke til kommentar

Anandtech skriver:

Our Adaptec controller is clearly not taking full advantage of the SLC SSD's bandwidth: we only see a very small improvement going from four to eight disks. We assume that this is a SATA related issue, as eight SAS disks have no trouble reaching almost 1GB/s. This is the first sign of a RAID controller bottleneck. However, you can hardly blame Adaptec for not focusing on reaching the highest transfer rates with RAID 0: it is a very rare scenario in a business environment. Few people use a completely unsafe eight drive RAID 0 set and it is only now that there are disks capable of transferring 250 MB/s and more
Lenke til kommentar
Hvis du skal ha 4 eller fler SSDer så er disse veldig fine. Da trenger du kun èn 4-pin strøm til 4 enheter, og den tar bare opp 1 5,25" brønn.

 

Ellers kan man jo legge de løst, bruke gaffa, strips, hyssing, tyggis, (eller mounting bracket, men jeg ser ikke helt vitsen).

 

Trenger egentlig bare litt lengre M3 skruer, så passer den fint i 3.5" brønn, funket greit her og lett å finne rette lengden, men nå har jo jeg flere kilo med "data" skruer i skapet da.... Kjøpte en 2.5"-3.5" overgang, men den var ekstremt skeiv, så den havna i søpla... Prøve den OCZ braketten neste gang jeg handler noe...

Lenke til kommentar

"Vibrerer" en SSD i det hele tatt da? Kan vell enkelt og greit bare legge de løst i kabinettet?

Eventuelt plassere flere oppå hver andre (om du skal ha flere)?

 

Den Chieftec HotSwap greia så fin ut da, men 40mm vifte? Er vell fullstendig meningsløst til SSD, bråker vell litt også?

Lenke til kommentar

Er det noen som har sett hvordan 3x - 4x Vertex skalerer på Intel ICH10R sørbrikka (Intel P45 / X58)?

Hvordan fungerer det opp mot dedikerte kontrollere slik som Adaptec RAID 5405?

 

Lurer på hvorvidt det er verdt å punge ut med over 3'000kr for en kontroller eller ikke :hmm:

Endret av RamGuy
Lenke til kommentar
Er det noen som har sett hvordan 3x - 4x Vertex skalerer på Intel ICH10R sørbrikka (Intel P45 / X58)?

Hvordan fungerer det opp mot dedikerte kontrollere slik som Adaptec RAID 5405?

 

Lurer på hvorvidt det er verdt å punge ut med over 3'000kr for en kontroller eller ikke :hmm:

 

Det som er dumt er at det er litt vanskelig å få tak i mange Vertex 30 gb disker nå. Leveringproblemer i evigheten :( Så at de var på lager hos Amentio for et par dager siden, men siden jeg HATER Amentio, så var ikkje det aktuelt. Venter fortsatt på PS.NO

Lenke til kommentar

Har bestilt meg fire stykker på jobb, men ETA er rundt 6-10. April og da er jeg uansett bortreist attpåtil!

Om det viser seg at de skalerer vannvittig dårlig, eller knapt fungerer på ICH10R sørbrikka i det hele tatt så vil jo det være en gedigen skuffelse, samtidig så er en kontroller til nesten 3'500kr nokså dyrt, koster meg jo like mye som 3x Vertex i seg selv.. Så da burde det være en solid forbedring før jeg vurderer en slik investering hvert fall!

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...