Gå til innhold

SSD-tråden: info om og diskusjon rundt SSD


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Ser komplett har "tilbud" på WD SN750 og SN850. For 2TB skiller det ca 850kr mellom de to. Som et rent spillager, vil jeg egentlig merke noe forskjell på dem? Systemdisk er Samsung 970 og har jo fokus på høy iops. For spill tenker jeg det er vel så viktig med sekvensiell les akkurat når spillet lastes inn, men i spillet merker man lite til om det er en SSD eller snurredisk for den saks skyld, tenker jeg. Er det greit å tenke slik for en som er blitt mer opptatt av praktisk ytelse fremfor teoretisk/syntetisk?

Lenke til kommentar
Pop skrev (10 timer siden):

Ser komplett har "tilbud" på WD SN750 og SN850. For 2TB skiller det ca 850kr mellom de to. Som et rent spillager, vil jeg egentlig merke noe forskjell på dem?

For å si det slik, jeg merket overraskende liten forskjell da jeg gikk fra SATA SSD (Samsung Evo 860 2 TB) til NVMe SSD (ADATA XPG SX8200 Pro 2 TB) som dedikert Spill-disk.

Det var en forskjell, men den største forskjellen merket jeg da jeg gikk fra HDD til SSD.

Med det sagt, så har jeg også snust på den WD Black SN850 2 TB disken som ny spilldisk, og så blir jeg aldri enig med meg selv om jeg vil ha SN850 1 TB eller Corsair MP600 1 TB som ny systemdisk (har bare en 512 GB NVMe til OS nå - plass nok, men 1 TB+ disker har bedre ytelse, ihvertfall på papiret).

Endret av PaladinNO
Lenke til kommentar
2 minutes ago, PaladinNO said:

For å si det slik, jeg merket overraskende liten forskjell da jeg gikk fra SATA SSD (Samsung Evo 860 2 TB) til NVMe SSD (ADATA XPG SX8200 Pro 2 TB) som Spill-disk.

Det var en forskjell, men den største forskjellen merket jeg da jeg gikk fra HDD til SSD.

Ja, dagen jeg gikk fra snurredisk til en OCZ 30GB ssd var jo som å flytte til ny planet. Men om et spill laster inn på 9 sek istedet for 10 tviler jeg på at det har betydning. Nå går stort sett tiden i et spill som laster inn med til å hente online profiler og koble opp mot servermiljøet til spillet.

Takk for innspill. :)

Lenke til kommentar
Pop skrev (10 timer siden):

Ja, dagen jeg gikk fra snurredisk til en OCZ 30GB ssd var jo som å flytte til ny planet. Men om et spill laster inn på 9 sek istedet for 10 tviler jeg på at det har betydning.

Jeg var veldig sent ute på SSD-markedet (mest pga. pris og alle feilene jeg leste og hørte om de tidligere SSD'ene), så jeg tror min første SSD var en Intel 330 120 GB. Oppstarten gikk plutselig raskere enn jeg trodde var mulig. ^^

Men fra SATA SSD til NVMe SSD til spill var mer 8,5 sekunder istedet for 10. Jeg sparte det ekstra blunket før jeg var inne i spillet (f.eks. Dying Light) - merkbart, men ikke egentlig nevneverdig. Og jeg har alle spillene mine installert og kjøres lokalt, uten noen tredjepartsklienter.

Endret av PaladinNO
Lenke til kommentar
  • 1 måned senere...
  • 3 uker senere...

Personlig ser jeg ingen grunn til å stresse med Gen. 4 NVMe SSD-er - jeg er ute etter lagringskapasitet og antall (gjerne 3-4 slike SSD-er minst 2 TB hver til dedikerte behov) istedet for fart så for meg vil det fort bli et spørsmål om båndbredde.

Spesielt når jeg i tillegg ønsker diverse tilleggskort som alle skal ha sin del av "the PCIe lane cake". Har allerede ofret 2 SATA-porter og et fysisk PCIe x16 spor (x4 elektrisk) for en tredje NVMe SSD. Sitter på Z490 så jeg har kun PCIe 3.0 såvidt jeg vet.

Gen. 4 vil nok være å anbefale til de som kun ønsker / trenger / har plass til 1-2 NVMe SSD-er og er ute etter ren ytelse.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
  • 3 uker senere...
Gunder1 skrev (30 minutter siden):

Ikke fulgt med i det siste, mitt hk støtter PCIe 4, har en 1Tb Data til C disk. Er det noe poeng i å bytte ut med denne?

https://www.komplett.no/product/1201485/datautstyr/lagring/harddiskerssd/ssd-m2/samsung-980-pro-m-heatsink-m2-nvme-ssd-2tb

Jeg personlig ser ikke noen grunn til å ha en 2 TB disk som systemdisk. 1 TB er mer enn nok til OS, programmer, pagefile etc.

Hva hastighet angår så vil det garantert ikke være noe å hente, ikke når du allerede har en NVMe SSD.

Har selv bare en 512 GB NVMe SSD til OS som jeg ønsker etterhvert å oppgradere til en 1 TB, men jeg har sett meg ut Corsair MP 600 pga. antall skriveoperasjoner (oppgitt TBW) denne klarer. OS-disken får mest skrivejuling så der er mitt fokus.

Jeg kan egentlig ikke se poenget med disse ekstremt raske PCIe 4.0 / 5.0 NVMe SSD-ene. De fungerer utmerket som lagring for videoproffer og andre som daglig driver store sekvensielle filoverføringer, men for oss vanlige dødelige så er en PCIe 3.0 NVMe SSD alt man trenger.

1 TB til OS og en 2+ TB disk til spill og programmer er hva jeg vil si er det man trenger.

  • Liker 1
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...