Gå til innhold

Pentax diskusjonstråd: Tråden for digitale Pentaxianere.


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Vil tro 31mm er mer anvendelig, så jeg ville nok valgt den om jeg fikk tilbud om en av dem. Virker imidlertid som det er flere som hyller 77mm men det kan jo være fordi den scorer generelt høyere på de ulike parametrene. Det er helt sikkert flotte objektiver begge to, men jeg vil tro 77mm er noe mer begrenset. Skal stille inn 18-135mm min på de to brennviddene og se hvilken jeg liker best selv :)

Lenke til kommentar

Jeg valgte bevisst Sigma 30/1,4 fremfor Pentax 31mm for noen år siden etter å ha trålet tester. Pentax 31mm er etter min mening oppskrytt. Lekker, men nå bryr jeg meg ikke så mye om det. Sigma har fått en oppfølger 30mm f/1,4 Art som skal være bedre enn sin forgjenger. Ser du bort fra f/1,8 er faktisk zoomen Sigma 18-35mm f/1,8 ennå bedre optisk enn fastobjektivet 30mm f/1,4 Art. Bedre nærfokus og bedre optisk kvalitet, men riktignok mye tyngre.

Lenke til kommentar
Gjest member-296438

Har Sigma 30 1,4 selv, og det har vært en utfordring. Særlig siden det var feil på fokusen, som jeg ikke skjønte før etter lang tid. Japanphoto fiksa det på garantien, så nå går det meget bedre :w00t: Sylskarpt midt i, men litt blurete ut i kantene. Tok et bilde som jeg har kalt "Vindel" med den, og fikk dagens bilde, så den kan hvis den vil....

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...
Gjest member-296438

Virker som Pentaxianerne på Foto.no har lagt ned også. Håper denne på Tek.no holder stand. Det er faktisk noen av oss som ikke er på FB (og ikke kommer til å melde seg inn heller.....)

Lenke til kommentar

Jeg har vært med på et av landstreffene takket være kontakter jeg fikk her på diskusjon.no og hadde litt kontakt med via sms og epost. Hadde Pentaxianerne bare vært på FB hadde det gått meg hus forbi selv om treffet var så og si utenfor dørstokken. Synd at en overvekt av aktiviteten bare foregår på FB. Men ros til dere som holder stand her :thumbup:

 

FB er bare én av uhyre mange måter å kommunisere på nettet med og ikke en gang en bra en etter min mening. FB er hverken brukervennlig, oversiktlig, reklamefritt eller spionasjefritt.

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Gjest member-296438

Med det samme vi er i gang litt, noen som har hørt om Ricoh/Pentax kommer med en kompakt m/vippskjerm og større sensor (1` +) Tanken er og bruke det i JPEG, siden K-30/K200d blir brukt i RAW. Vil helst ikke ha utskiftbar optikk heller. Kunne hatt enten et med fast brennvidde, men også en med zoom. Gjerne med størst mulig vidvinkel. Har sett litt etter noe greit, men har ikke lyst på Sony (sært av meg, men dog..) Fuji har en del bra i X-serien. Har tenkt på Ricoh GR, men synes den er for dyr ny, og finner ikke brukte. Og så var det dette med skjermen da....

Lenke til kommentar

Pentax har ikke noe som treffer spikeren på hodet. Det nærmeste må bli Pentax MX-1 med vippeskjerm, 1/1,7" sensor, 28-112mm ff-ekvivalent brennvidde og f/1,8-2,5 reell blender.

 

Det ikke vanlig med særlig vid vinkel på kompaktkamera. Skal du ha noe særlig videre enn 18mm på APS-C så må du nok ty til et eller annet systemkamera. Sony, Fuji, Olympus, Panasonic, Samsung med flere. Jeg ser ikke noe problem i å velge ulike kameramerker til ulikt behov. Til fast vid vinkel ville jeg sett nøye på Samyang sine fisheye. De er små, skarpe, lyssterke og billige. De-fishing er fult mulig og moderat crop gir deg helt greit "zoom"omfang med tanke på at APS-C kameraet dekker fra 18mm og oppover. Mangel på AF er ikke et nevneverdig problem siden fokusdybden er stor på så vid vinkel. Det skal mye til for å bomme på fokus.

Endret av Simen1
Lenke til kommentar
Gjest member-296438

Når jeg snakket om mest mulig vidvinkel, så mente jeg lengst mulig ned på 20 tallet :) Havner nok på Fuji. Når det gjelder piksler og sensor, så har Fuji 12mp på 2/3` mens Sony har 20mp på 1`. Er det rett som jeg tenker at pikslene er omentrent like store hver for seg? Hvilke utslag gir disse sensorene mot hverandre? Fuji`s sensor leverer veldig gode JPEG`er, det er det jeg er ute etter.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...