Gå til innhold

Kalle Klo

Medlemmer
  • Innlegg

    1 154
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av Kalle Klo

  1. Du kunne jo omtrent hamre inn spiker med en gammel Nokia, så kjøper ikke at dette ikke lar seg gjøre. De må muligens tenke litt nytt. Mye greiere å leve med noen riper enn at skjermen er f*cked. Før iPhone hadde jeg aldri deksel til telefon, etter jeg byttet til iPhone har jeg aldri turt å bruke telefon uten deksel, og selv da har jeg hatt knust glass på en. Det er egentlig litt latterlig.
  2. For min del, så var det satt litt på spissen. Har absolutt sympati for de som er redd for konsekvensene av atomkraft, samtidig så blir problemer med andre energikilder ofte undervurdert (kreftrisiko pga. kullkraftverk, feks). Det er lett å være tøff i trynet, særlig hvis kraftverket ikke kommer i din egen umiddelbare nærhet...
  3. Du bør ikke undervurdere irrasjonell frykt... Se hva som skjedde i både Tyskland og Japan.
  4. Når man ser hvor mye leven det blir av en del vindmøller, så skal det bli helt andre boller hvis man faktisk skulle begynne å bygge atomkraftverk og avfallslagring i nærområdet, ville jeg tro...
  5. Begge de norske linkene peker til slutt på materiale fra NHO, altså de store aktørene i næringslivet. Det er ikke overraskende, de vil nyte godt av fordelene og ikke se så mye til ulempene av å være medlem. Som jeg sa - skulle gjerne sett noe som gjaldt befolkningen/velgerne - eller satser du på "tickle-down" økonomi ala Reagan? De få forbrukerfordelene vi hadde (billig strøm) skal fjernes så fort som mulig, mens det tas null hensyn til at vi har et mye hardere klima enn resten av kontinentet. Et passivhus på Røros er noe ganske annet enn et passivhus i Nord-Italia.
  6. Hvis vi kan tvangsinnføre mellom-europeisk eller sør-europeisk klima i Norge, så lar jeg gjerne energieffektiviseringsdirektivene passere. Med europeisk klima er sannsynligvis huset mitt klimanøytralt allerede... 🙂
  7. Skal vi tro på Economist, så er det best å være utenfor EU, da topp 3 ikke er EU land? Da er det jo bevist at det er bedre demokrati utenfor EU enn innenfor. Eller fungerer denne logikken din bare i enkelte tilfeller? Innlegget ditt som jeg kommenterte hadde ikke noen som helst henvisninger. Du har fortsatt ikke kommet med noe som viser at den sveitsiske avtalen er dårligere enn EØS. Og gjerne også fra privatpersoners (velgernes) synsvinkel, ikke bare næringslivet. Påtvungete ulønnsome ENØK-tiltak er jo et drømmescenario for byggebransjen.
  8. Hvis de hadde lagt dem mer solide, så hadde man ikke trengt deksel... Mistenker at det er litt for mye penger i reparasjon/eller at folk bytter telefon fordi den blir for ødelagt.
  9. Kan mistenke at det handler om nyord ala 1984. Så "mer demokratisk" = mindre folkestyre. Jo flere lag mellom folk og styringsorganer, jo bedre. Er logisk for de som synes folket er plagsomt, hvis de er EU-tilhengere også, så er det ikke rart at de misliker Sveits. Er jo kroneksempelet på at man kan ha et velstående land utenfor EU-systemet og attpåtil med mye direktedemokrati.
  10. Igjen så kommer du med mange udokumenterte påstander uten noen som helst backing. Mer demokratisk, du liksom. Hvordan det? Om folk ikke gidder å stemme, så er det også et uttrykk av folkeviljen.
  11. Interessant, hvordan er reisetidene da? Jessheim er 39 minutter fra Oslo S med tog. Til sammenligning er Grorud til Oslo S 33 minutter med T-bane. Grorud er noe dyrere enn Jessheim. Det er også verdt å merke seg at Paris skiller seg ut fra veldig mange andre byer ved at de har veldig høy befolkningstetthet i sentrale strøk, det hjelper nok å holde priser nede i randsonene.
  12. Jeg vil tro at de fleste ikke har noe som helst forhold til boligpriser i småbyene rundt Paris, så kanskje du kunne komme med noen tall? Man skal også huske at man i typ. Paris/London har muligheter man bare kan drømme om i Oslo; verdensledende motefirmaer, finans osv osv.
  13. Hendelseshoisonten er der unnslippshastigheten når lysets hastighet. Hvis noe først befinner seg innenfor, så kan det ikke komme seg ut. Siden lys ikke kan unnslippe, så kan vi heller ikke se noe som helst innenfor hendelseshorisonten utenfra. Det er derfor umulig å vite hva som skjer inne i et sort hull, det kan ikke observeres utenfra. Som noen andre sa, så er tidevannskreftene (spagettifiseringen) avhengig av størrelsen på hullet. Ved et lite sort hull vil man bli spagetti lenge før man når hendelseshorisonten, mens ved et supermassivt sort hull vil man passere hendelseshorisonten lenge før spagetti blir et tema.
  14. Infrastrukturen varierer veldig. Du kan bo i et sammenhengende boligfelt slik som Lørenskog, da trenger du definitivt bil, eller du kan bo på Jessheim og ha masse fasciliteter innen gangavstand. Der finnes det både leilighetsbygg og villabebyggelse i gangavstand fra stasjonene.
  15. Kommer an på hva alternativene er. Om du greier å få deg bolig sentralt i Oslo for mindre enn 1 mill mer enn utenfor. Månedskort i Oslo er noe billigere, men månedskort for kun Sone 1 koster 897,- så mye kvantumsrabatt for de med lengre vei. Tidsmessig, så er det mange steder relativt langt fra Oslo som har kort tid til sentrum hvis man bor i nærheten av en togstasjon. Tilsvarende er det mange steder i Oslo der man bruker lang tid til å komme seg til sentrum.
  16. Å sammenligne Oslo med verdensmetropoler som London og Paris er jo å dra det litt langt, da. Tror interesse for å investere i Norge er litt begrenset nå som kronen raser.
  17. Vanskelig å se for seg hvordan dette skal stemme i all evighet gitt at lønnsøkning i Oslo ikke er høyere enn i andre byer. At noe har stemt de siste 20 årene betyr på ingen måte at det kommer til å stemme de neste 20 årene.
  18. Ruterkort i hele Akershus+Oslo koster 2300,-/mnd. Tilsvarer vel ca. 500k ekstra i lån med dagens rente i følge DNBs lånekalkulator.
  19. Utbyggeren gir jo blanke i om det er et velikeholdsproblem, bare han får solgt. Det er et av problemene, mange av aktørene i byggebransjen har ikke noe langtidsperspektiv, de gir blanke bare bygget overlever garantiperioden (og noen bryr seg ikke om det heller, da de har satt opp skallfirmaer per prosjekt som de kan konke hvis det skjer noe). Dessverre ganske perverse incentiver i byggebransjen.
  20. Er vel verdt å tenke gjennom hvordan detaljer virker i praksis. Er fort gjort å velge noe som er "stilig" de første par årene, og så angrer du som en hund når praktisk vedlikehold slår inn. Mye er nevnt om tak, jeg vil også nevne maling/beis/olje. Velg det mest holdbare, gikk ikke mange ganger med terasseoljing før jeg ble grundig lei og beiset i stedet. Vil du har gjennomsiktig, bruk beis, hvis ikke, bruk maling. Bruk den mest langvarige løsningen du kan. Tilsvarende med tak, jeg synes oppriktig synd på folk med takpapp. Velg noe mer holdbart.
  21. Synes du skal være forsiktig med å bagatellisere det å stjele tekst, blir fort en slippery slope, det der. Enten så holder man sin sti ren, eller så begynner man med bagateller som blir værre og værre etter hvert, det er jo ikke så farlig. Og ja, masteroppgaven er siste steg på veien, så det er absolutt sammenlignbart med å jukse på eksamen. Og masteroppgave kan ikke sammenstilles med pilot som jukser med tekstanalyse, da det faktisk er siste steg i opplæringen; mer som en pilot som jukser på den godkjennelsesprøven sin. Det er ikke snakk om ungdomsskoleelever som jukser på en prøve her, det er den siste oppgaven folk leverer før de går ut i arbeid eller over til doktorgradsarbeid.
  22. Hun kjørte også interne kurs for stortingspolitikere om aksjehandel...
  23. "Ditt eget arbeid" behøver på ingen måte å bety at man har funnet det opp, bare at man har fortstått, og så formulert det med sine egne ord. Det er nettopp det man ønsker i de fleste skolearbeider, inklusive masteroppgaver. Du har copy/paste på den ene siden, å finne opp noe helt nytt på den andre siden, og så er det et hav av rom inn i mellom, der de fleste skolearbeider og akademisk arbeid befinner seg.
  24. Dette har du sagt 10-20x i denne tråden, det blir ikke mer sant for det! Stjeling er stjeling uansett om du gjør det åpenlyst, plagiat er plagiat selv om du ikke har prøvd å skjule det. Copy/paste er ikke greit, og har aldri vært det. Plenty av folk som har blitt tatt for å "låne" et bilde fra nett, feks. Hjelper ikke om det er et bilde som tusenvis av andre fotografer har tatt nesten likt. Det er ikke formidlende at du ikke har kjørt bildet gjennom en filter. Hvor i alle dager har du fått dette fra?
  25. Kalle Klo

    Elbil-tråden

    Nei, men boligprisene i sentrale Oslo er så hinsides at det er verdt det. Rent bortsett fra at mange ikke ønsker å bo i sentrale Oslo, men fortsatt ønsker en OK jobb. Samfunnsøkonomisk sett hadde det antageligvis vært best å spre jobbene litt. Selv med kollektivt er det rimelig ineffektivt at togene/bussene går tomme ene veien og stappfulle den andre.
×
×
  • Opprett ny...