Gå til innhold

vidor

Medlemmer
 • Innlegg

  14 746
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Profile Information

 • Kjønn
  Mann

Nylige profilbesøk

45 474 profilvisninger

vidor sine prestasjoner

7,3k

Nettsamfunnsomdømme

18

Hjelpsomme svar

 1. Det vet jeg ikke, men regner med det er en del av hva den er matet med. IQ-tester er jo designet for å være så generiske som mulig, sånn at de skal passe for "alle" uansett kultur, alder og bosted, så sånn sett er de jo perfekt for AI siden det ikke blir noe tvetydige ting i datamassen som vil gi utfordringer på tolkningen. Et av problemene er jo om en mater disse systemene med mye skit, så er det jo det man risikerer kommer ut av systemet. Dette skjedde jo bl.a. med Chatbot-systemet Google utviklet (Cleverbot). Mener systemet ble tunet for å bl.a luke ut rasisme og bannskap. Var vel også et problem at det plukket opp konspirasjonsteorier.
 2. Forskning som er gjort tilsier at det bør skje ett ellet annet ganske ofte i spillet for å holde folk engasjerte. Tror det ble målt til rundt 17 sekunder eller noe. Det viste seg at f.eks Horizon Zero Dawn var ett av de spillene som var temmelig perfekt komponert i forhold til denne teorien, og det var i alle fall et spill som holdt meg engasjert hele veien igjennom uten at det ble kjedelig.
 3. Det er svært lite kontrovers rundt svarene på en IQ-test. De er høyst binære og lette å trene opp en maskin til, så det også optimalt for å få slike systemer til å se bra ut. Et ekspertsystem som er laget er f.eks et medisinsk system som så langt virker svært lovende. Det er paradoksalt nok høystatus-yrker som f.eks medisin og juss som egner seg svært godt for AI-systemer, men typiske lavstatus-yrker som er mer fysiske egner seg dårligere. Det som er lett for mennesker er gjerne vanskelig for maskiner og motsatt.
 4. Du må huske på at det som er tilgjengelig for folk flest bare er toppen av isberget. Det er f.eks også laget ekspertsystemer som selv de beste ekspertene ikke klarer å lure tross iherdige forsøk. AGI kommer nok til å bli mer offentlig etter hvert og det er nok nettopp for AGI bl.a. innvendingene til Elon Musk begynner å bli mer forståelig for folk flest. Teknologien har absolutt noe for seg, men man trenger å ha kontroll over den og innebyggede sikkerhetsmekanismer. Science-Fiction som Skynet har jo allerede skapt litt tankevirksomhet hos folk. Det er vel forresten en grunn til at Elon valgte å kalle det flyvende internett-systemet sitt Starlink heller enn Skynet.
 5. Har du privatkonto med mye typiske business-transaksjoner trigger du nok lett noen alarmer hos bankene som gjør at de vil undersøke kontoen din nærmere. Kontoen min ble f.eks flagget fordi jeg betalte en fyr på finn.no og det viste seg at han var en kar myndighetene ville følge litt ekstra med på. Fikk bare varsel om det, så det ble ikke noe kontofrysing og langvarig undersøkelse sånn som f.eks PayPal godt kan finne på. Noen få transaksjoner på en privatkonto slik du snakker om er nok helt normalt. Mistanken oppstår gjerne når du skiller deg ut fra mengden med transaksjonstrafikken din.
 6. CD Projekt Red har i alle fall evne til å fikse ting sånn at det blir meget bra etter en tid. Witcher 3 var jo ikke akkurat stellar når det ble sluppet det heller, men ble også riktig så bra til slutt. Man kan si hva man vil om studioet, men jeg tenker at andre har noe å lære av dem tross feilgrepene.
 7. For de som liker å forbedre/oppskalere bilder og video til kraftig rabatt. www.topazlabs.com/black-friday Video AI 4 Photo AI 2 Gigapixel AI DeNoise AI Sharpen AI
 8. Det vil vel vise seg etter hvert. Hvis det viser seg å være grunnløst så vil det nok hjelpe saken hans.
 9. Det jeg tror mange er imot er den hyperkommersialiseringen en ser som skjer med julen og det at man starter den i September. De fleste setter nok mest pris på fridagene, god mat og evt. godt selskap. Det er jo ikke til å stikke under en stol at julen er ganske polariserende for mange. Enten liker man den, men det er ganske mange som gruer seg til den. En del fordi det er familie en ikke ønske å møte eller fordi det er andre grunner. En del kjenner jo også på uønsket ensomhet der det fokusers på å være sosial i julen. Det er jo flere som arrangerer juletilstellinger for de som ønsker en mer sosial jul med en gettogether.
 10. Så vidt jeg vet finnes det papertrails på at han har voldtatt og om en graver litt kommer det opp litt av hvert. Han har jo selv sagt en god del som er temmelig avslørende. Denne karen kommer nok til å få det vanskelig når fortiden innhenter han, noe jeg er rimelig sikker på kommer til å skje til slutt.
 11. Regner med det er snakk om CYP3A4 hemming. Hvis du allerede vet detaljene for buprenorfin så ville jeg tatt utgangpunkt i dette og sammenlignet halveringstid og hvilke systemer som bryter det ned. Vær klar over hva du holder på med om du driver på med dette Edit: De folkene som henger på freak.no kan nok svare deg bedre på dette mer enn de fleste leger, og dette var en kommentar fra en lege som hadde lest en del på forumet der.
 12. En ser jo at S22 bildet er rimelig godt med all den prosesseringen som er gjort med de begrensningene man får med så liten sensor. Gitt at bildet tatt med RX100 godt kunne hatt mindre ISO, noe som ville forbedret støyen, så synes jeg sammenligningen ikke er helt fair for RX100. Der mobilen egentlig vinner er på enkelhet og tilgjengelighet. De fleste har den med seg, og den er god nok. Et stort pluss å slippe å dra med seg en ekstra dings bare for bilder. Spør du meg er det bare tull å skvise ut 50 megapixler av en telefon rent fototeknisk. Hadde heller ønsket mindre antall pixler med høyere kvalitet, men det er nå en gang markedsavdelingen som får trumfe anbefalingene til de som er mer kompetente fototeknisk. Alt for at kunden skal kunne skryte av høyt antal megapixler heller enn god fotokvalitet. En satser rett og slett på at folk nedskalerer nok til at det ser ok ut. Hvis du ikke liker Samsung så har du også f.eks Google Pixel 7 som har meget god fotokvalitet og i tillegg er mer rimelig priset. En proff fotograf ville nok dratt litt på smilebåndet av mobilkamera, men til hverdagsbruk for vanlige folk synes jeg kvaliteten nå er akseptabel nok, eller hvor mange 6x4 meter bilder har du tenkt å lage av bildene dine ?
 13. Problemet i dag er vel egentlig at man slipper ting ikke bare full av bugs men at det i tillegg er uferdig, sånn at du bare kan glemme å forhåndsbestille og betale noe uten å føle deg ført bak lyset. Man må jo vente nesten minst ett års tid før en kan forvente at en får en høvelig god spillopplevelse av de største nye titlene. Fallout 76, Cyberpunk 2077 og Starfield er jo greie eksempel. Det bør jo omentrent holdes moderne kurs for spillutviklere der man har fokus på å lage mest mulig spillbare kode for en "early release" (les offisiell utgivelse) som er enklest mulig å bygge videre på samtidig som man har inntekt uten å miste omdømme ved at folk er happy nok med å spille starten til at de får resten av spillet.
 14. Veldig mye handler vel om markedsføring. Film og spill havner jo begge i underholdningskategorien, og filmbudsjettene til markedsføring i dag er ekstremt høye mens de før i tiden mer eller mindre gikk via jungeltelegrafen. Skal sies at det var noe mindre filmer som ble laget da enn det som er på markedet nå. I tillegg har jo streaming-tjenester tatt over store deler av massemarkedet. Spill må vel stort sett forholde seg til det samme som film må, ellers må ting gå viralt. En annen ting er jo at digital distribusjon tilgjengeliggjør gamle titler tilnærmet evig som nye produksjoner må konkurrere med. Velger du da et AAA-spill du egentlig har lyst på p.g.a masse markedsføring som før kostet 600 kr og nå ligger på drøye 100-150 Kr ferdig patchet opp i versjon 1.17 eller satser du på et ferskt indiespill du knapt har hørt om.
 15. Det blir jo enklere og enklere å forstå retro-entusiastene slik de tidligere gode spillutviklere leverer ting som dette. Virker rett og slett som ambisjonene er for høye i forhold til evnen til å levere, og der man før klarte å ro det i land etter hvert blir det nå effektivt blokkert av ønsket om økonomisk gevinst som tvinger alt for tidlige utgivelser med dertil fall av omdømme og slike PR-stunt som dette som bare fører til ytterlige avkledninger. De eneste som det virker på nå er vel evige optimister. Blir litt som Antennagate saken til Apple hvor de prøvde seg på "you're holding it wrong". Jeg kjøper aldri spill lengre på release, for da er du temmelig garantert en betalende betatester i ganske lang tid.
×
×
 • Opprett ny...