Gå til innhold

Prekestolen - løst og fast om tro


Anbefalte innlegg

Islam

 

Menneskeheten har gjennom alle tidsepoker blitt veiledet av Allahs Sendebud. Islam bygger på åpenbaringene gitt av Allah (SWT) til Profeten Muhammed (saw). Muhammed (saw) er den siste Profeten og det vil ikke komme noe nytt Sendebud fra Allah (SWT) til menneskeheten etter ham (saw). Det riktige navnet på religionen er Islam. Ordet islam betyr fred, underkastelse og lydighet. I religiøs sammenheng, betyr ordet islam å underkaste seg Allahs vilje og å vise lydighet mot Allahs lover og regler. Islam bygger på prinsipper som er gyldige for hele verden i dag slik de har vært gyldige til alle tider. Disse prinsippene vil dessuten være gyldige for all fremtid.

 

Det er viktig å skille mellom det Islam forkynner og muslimenes handlinger. Det muslimer gjør er ikke nødvendigvis i overensstemmelse med islams trosfundamenter, lover og regler. Ved å gjøre et slikt skille unngår man å danne seg et feilaktig bilde av Islam. En riktig forståelse av Islam kan tilegnes ved å studere Koranen og Ahadith (tradisjoner om Muhammed (saw)).

Muslim

 

En person som aksepterer Islam kalles for en muslim. For å bli muslim må man tro på én og bare én Gud, Allah (SWT), og at Muhammed (saw) er Allahs siste Sendebud. Ingen kan tvinge mennesker til å konvertere til Islam, for det er nødvendig at folk aksepterer Islam frivillig fra hjertet, uten tvang. Alle muslimer er likestilte og ingen har fortrinn framfor andre uansett rase, kjønn, nasjonalitet og hudfarge.

 

Profeten Muhammed (saw) har sagt at en araber ikke har noe fortrinn fremfor en ikke-araber, og at en ikke-araber heller ikke har fortrinn fremfor en araber. Det finnes ingen fortrinn som en hvit mann har fremfor en svart mann, og som en svart mann har fremfor en hvit mann. Alle mennesker stammer fra Adam, og Adam ble skapt av jord.

 

Kjennskap til Allah (SWT), god karakter og moral, er det som gir fortrinn og danner grunnlag for forskjell mellom mennesker. De som handler rett og godt får belønning i form av paradiset, uansett hvilken rase de tilhører. De som gjør ugjerninger får straff, og helvetet er skapt for dem. I følgende vers forteller Allah (SWT) oss hvorfor Han har skapt ulike folkeslag og stammer.

``Dere mennesker, Vi har skapt dere fra en mann og en kvinne, og gjort dere til nasjoner og stammer, at dere må kjenne hverandre. Den mest ansette av dere i Guds øyne er den gudfryktige. Uten tvil, vet Gud og er vel underrettet.'' (Koranen, 49:13)

 

kilde:foreninger.uio.no

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

De som vil vite om engler kan lese om det her:

 

http://en.wikipedia.org/wiki/Angel

 

Men jeg skjønner ikke hvorfor det er lagd en tråd om dette?

 

Er det sånn at fordi du er muslim, så må du overøse alle andre med dine kunnskaper innen din religion? Er du interessert i å høre om andre religioner?

 

For meg virker dette utelukkende som forkjynnelse.

 

Hvem stiller seg frivillig i samme gruppe som Märtha???

Endret av Abigor
Lenke til kommentar

Menneskeheten har eksistert i 200'000 år, og din gud har kun eksistert i 1300 år. Faktisk er din gud blandt de nyeste religionene, og new-age i forhold til de fleste andre.

 

Din gud har aldri veiledet menneskeheten. Det finnes ingen spor av guden din i Europa, Sør-Amerika, Nord-Amerika, Afrika eller Asia. Ikke før muslimer faktisk reiste dit.

Endret av Abigor
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...